Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

Czupeksik ustatkował sie w DT - ma regularne posiłki, stałe miejsce do spania, stałą porcje pieszczot a także dużo miejsca do biegania.
Zmieniła sie fizycznie , jest teraz umięśniona i bardzo silna. Psychicznie tez.
Odwdzięcza sie ogromnym przywiązaniem, jest najbardziej posłuszna ze wszystkich moich psów.
Jest psem stróżującym - zawsze towarzyszy człowiekowi i pilnuje; pilnuje tez domu, reaguje na każdego obcego. Niestety, traktuje to zbyt serio - potrafi przestraszyc i ugryźć ale tylko w takiej sytuacji. Czy ktos wie jak ja tego oduczyć?
Boje sie, że nowy dom mógłby pogrążyc ja spowrotem w stan braku stabilizacji i starchu przed `światem. I znowu zaczęłaby gryźc. A to mogłoby sie źle dla niej skończyć.
Czupurka to pies dla doswiadczonego dogomaniaka a tacy juz dawno maja więcej psów niż rozsądek pozwala.
A`zatem pozdrowienia od Czupurki o dzielnym sercu w skromnym ciele.

• 3 weeks later...
Posted

Czupurka zostaje w domu tymczasowym na zawsze. Mój mąż mówi, że Czupurka jest najmądrzejszym psem na świecie i nikomu jej nie odda.
A ja o tym juz dawno wiedziałam.

Proszę o zmiane tytułu i przeniesienie do działu "W nowym domu"

• 1 month later...
Posted

Czy pamietacie jeszcze Czupurke? Diabełka, co kłapie zębami ze strachu?
Jest, żyje i ma sie dobrze.
Troche staciła futerka na lato - zeby nie było gorąco - i zaczęła wyglądać jakoś łagodniej.

i do kotów nic nie ma

• 2 years later...
Posted

Minęły 2 lata - nie wiadomo kiedy - a Czupi stała sie normalnym psem (:cool3:)
Wie, że człowiek to mizianko, jedzonko, jedzonko, jedzonko,....
Jaki ona ma apetyt - i to bez sklonności do tycia.
Ma temperament taki nieuczesany jak futerko ale ile wdzieku. Popatrzcie:

Posted

Pamiętam jak dokładnie 2 lata temu samochód z Czupi i jej panem podjechał pod moją bramę. Czupi byłą zdecydowana pożreć mnie żywcem nie bacząc na fakt, że dzieli nas szyba (i Bogu dzięki za tę szybę :diabloti:)

A jak niedawno - zapewniana o jej pokojowym nastawieniu, a jednak z pewnym niepokojem- wsiadałam do auta w którym była, Czupura grzecznie mnie przywitała i spokojnie poszła na tylne siedzenie.

Z postrachu wsi nic już nie zostało - jest tylko chodząca słodycz.