Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pan chce pieska niedużego - płeć obojętna, wiek też. Potrzebuje przyjaciela do rozmów, barata... Tak się wyraził. Zawsze miał psy, był hodowcą. Teraz jest chory, bywa, że musi jeździć na wizyty kontrolne do szpitala, wtedy psem opiekuje się rodzina, dobra rodzina. Stąd prośba, aby pies nie był duzy. Pan mieszka z pasierbem. Potrzebuje pieska już... Mieszka na Mokotowie. Rozmawiałam z nim dzisiaj, ciepły, nieszczęsliwy po stracie wieloletniego pupila. Nie chce nawet ogladać psa, jesli spełnia jego warunki, bierze w ciemno.

Cioteczki, jesli uznacie, że dom jest dobry, to dzwońcie: 512-356-285
Powodzenia!

Posted

a czy on chce młodego psa? czupurka bywa energiczna, to trzeba wziąć pod uwagę. ale jeżeli chce młodego - ona ma ok. 3 latka, to dzwonimy.

a jak starszego, to może naszego Staruszka-Czarnuszka. Już drugi raz oddany do schronu, bo właściciel choruje, tylko że on może mieć 8-9 lat.
do warszawy bym zawiozła w niedzielę...

Posted

anielica napisał(a):
Ups! Starszuszek nie jest terierowaty :oops:
No to dzwonimy w sprawie Czupurki tylko...

Jeśli mały, to może być czarnuszek!!! Wiek nieistotny! Nie musi być terierowaty...

Posted

Już dzwoniłam do Pana. Niestety to nie jest domek ani dla Czupurki ani dla Czarnuszka, ponieważ piesek ma byc naprawdę mały - taki, żeby Pan mógł go nosić na rękach, a jest starszy i chory. Wygląd obojętny, płeć też. Moja znajoma ma takiego właśnie pieska przybłędę do oddania, i umówiłam się z Panem, że zawiozę pieska w niedzielę, jadąc z Czarnuszkiem.
Znajoma myśli jednak o zostawieniu pieska bliżej, u rodziny. Ma mi dać znać pojutrze. Dlatego założyłam wątek poszukiwawczy na Przygarnę psa, gdyby lubelski piesek nie pojechał, pojedzie inny. Pan czeka, wygląd nieważny, pies ma być jego kumplem do pogadania :p

Posted

Czupurka to pies ,który broni swojej posesji....

Od Krysim mam wiadomości ,że próbuje ugryźć (a może tylko straszy) każdego obcego ,który wchodzi do mieszkania ....
Dla domowników natomiast bardzo grzeczna i przytulasta ....

Kto Czupureczkę przygarnie ????

A oto Czupurka dziś :

Posted

Na Czupurkę wołam ....Czupurka, bo ona na to imie reaguje.
Byłam z nia dzisiaj u weta, Czupura ma jakieś zgrupienie wokół sutka. To może być stan zapalny, mam przykładać maść.
Jak maść nie pomoże to wtedy trzeba będzie ciąć.
Wet powiedział, że Czupi ma najwyżej 4 lata ale pewnie mniej.
Czupura powoli odżywa, uspokaja się. Juz nie rzuca sie na każdego obcego choć ciągle broni domu przed każdym nieznajomym. Ale juz po paru minutach pozwala się głaskać, miziac - bez końca.
Czupi odkąd wyszła ze szpitala, mieszka w domu i czy uwierzycie, że ani razu nie nabrudziła? Wystarczy ją wyprowadzać 3 razy dziennie.
Zasłużyła na bardzo dobry domek - to świetna, inteligentna sunia.