Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kacha_wawa napisał(a):
To do mnie było????
Nie stać mnie na więcej w tej chwili :(

EDIT:Przepraszam, zrozumiałam...

Nie, nie do Ciebie-razem pisalysmy widocznie, do Neris to bylo.

Posted

Tu nie chodzi o moją ani niczyją inną satysfakcję tylko o życie suki.

Dziewczyny z Lublina dawno juz szukają pomocy i domków tymczasowych i NIESTETY nie jest to proste. I nie podejmą się wyciągnięcia jej stamtąd jeśli nie będzie wiadomo, że jest gdzieś dla niej miejsce! I bardzo mi przykro, ale ja mieszkam sama, nie mam auta i mam 17 psów. Marzę o tym żeby wziąć Igę i ją uratować, ale przekracza to moje fizyczne możliwości.

Posted

Neris, wiem, że nie masz łatwo :(
Ale powiedz dziewczynom, że dla tej suni liczą się każde minuty...Czy ona jeszcze żyje????
K..., wstyd mi za ludzi czasami (bardzo często)...
Pomoc finansowa się znajdzie, ona nie ma szans w schronie :(:(:(

Posted

Neris, w tej chwili trzeba zabieg wykonać...
Ona musi żyć...
Ciotka przepraszam, też nie masz łatwo, ale teraz to jest sprawa nadrzędna, sunię trzeba ratować...
Jeśli chodzi o kasę to podołamy temu...

Posted

Ale ja MARZĘ o tym, żeby jej pomóc! Porozsyłałąm maile do wszystkich znajomych, ktorzy maja po jednym psie z nadzieją, że ją wezmą.

Gdybym nie miała szalonej Sary nie wahałabym się ani chwili. Ale z takim agresorem w domu nie mogę wziąć nowego psa bo dojdzie do tragedii.

Posted

Iga przebywa cały czas w schronisku w Lublinie....

Bardzo dziękuję ARKO za chęc sfinansowania ewentualnej operacji Igi......
to bardzo ważne ......
Nie wiemy czy to ropomacicze.....to tylko przypuszczenia.....
Problem polega na tym ,że po zabiegu trzeba Igę gdzieś ulokowac , a nie ma gdzie......
Lubelanki są już maksymalnie zapsione i zakocone....... nie ma szans.....
W Lublinie jest tylko jeden hotel dla zwierząt - przy lecznicy (najdroższej w naszym mieście) i jest to hotel klatkowy.....Pies tyle tylko ,ze może się w nim obrócić - nic więcej ....
Iga może wytrzymałaby tam tydzień......ale co dalej?????!!!! Poza tym ona będzie potrzebowała przez kilka dni troskliwej opieki .....a to jest możliwe tylko w domu.....

Jeśli ktoś zaoferuje domek tymczasowy - postaramy się wyciągnąc Igę jak najszybcie j!!!!!!

I jeszcze raz podkreślam : My nie wiemy na co ona jest chora !!!!!

Tak więc ....jeżeli ktoś zaoferuje Idze domek tymczasowy to wyciągniemy ,zbadamy , zoperujemy.......tylko musimy ją mieć gdzie zawieźc po zabiegu .....
Amen.

Posted

Tiger napisał(a):
Iga przebywa cały czas w schronisku w Lublinie....

Bardzo dziękuję ARKO za chęc sfinansowania ewentualnej operacji Igi......
to bardzo ważne ......
Nie wiemy czy to ropomacicze.....to tylko przypuszczenia.....
Problem polega na tym ,że po zabiegu trzeba Igę gdzieś ulokowac , a nie ma gdzie......
Lubelanki są już maksymalnie zapsione i zakocone....... nie ma szans.....
W Lublinie jest tylko jeden hotel dla zwierząt - przy lecznicy (najdroższej w naszym mieście) i jest to hotel klatkowy.....Pies tyle tylko ,ze może się w nim obrócić - nic więcej ....
Iga może wytrzymałaby tam tydzień......ale co dalej?????!!!! Poza tym ona będzie potrzebowała przez kilka dni troskliwej opieki .....a to jest możliwe tylko w domu.....

Jeśli ktoś zaoferuje domek tymczasowy - postaramy się wyciągnąc Igę jak najszybcie j!!!!!!

I jeszcze raz podkreślam : My nie wiemy na co ona jest chora !!!!!

Tak więc ....jeżeli ktoś zaoferuje Idze domek tymczasowy to wyciągniemy ,zbadamy , zoperujemy.......tylko musimy ją mieć gdzie zawieźc po zabiegu .....
Amen.

Przy mojej suce ciężko spokój zagwarantować niestety:(:(:(
Ludzie pomóżcie... Waży się los Suni...

Posted

[quote name='Tiger']W Lublinie jest tylko jeden hotel dla zwierząt - przy lecznicy (najdroższej w naszym mieście) i jest to hotel klatkowy.....Pies tyle tylko ,ze może się w nim obrócić - nic więcej ....

Tiger, nie przesadzaj. Jest hotel przy KLINICE wiec tam powinna miec fachowa pomoc,opieke. Pamietam, ze byl tam BARDZO ranny pies i dobrze sie nim opiekowali-byl watek na dogo-chyba ze o czyms nie wiem. Przeciez psiaki wyprowadzaj na spacer!! Myslisz ze w Psim Losie to psiaki glownie gdzie sa?? I zobacz ile P.Orzechowski juz psiakow uratował! Nie ma innego wyjscia!

Tydzien czasu to zawsze Aż 7 dni aby szukac domu stalego, czasowego, hotelu...
Podaj mi nr. tel do tej lecznicy,hotelu.

Posted

Nie oddam suki do hotelu. Mówcie co chcecie, ale tam jest zatrzęsienie psów i możnaby dyskutować o 'fachowej opiece' Wyciągniemy ją stamtąd! Ale nie do hotelu...Pieniądze są tu najmniej ważne, liczy się DOM!

Posted

Czupurka już na pewno doszłą do siebie po zabiegu.....

Jest już w pełni gotowa na pójście do swojego wymarzonego domku, który jej się naprawdę należy....
Po latach spędzonych w schronie.....

Szukamy domku, szukamy !!!!!

Posted

Odebrałam właśnie Czupurke z lecznicy. Wet powiedział że jest zdrowa i nie ma żadnych komplikacji.
W tej chwili jest u mnie w mieszkaniu ale moja domowa sunia niezbyt ją zaakceptowała i się denerwuje. Będę musiała ją zawieźć do siebie na wieś.
A Czupurka spokojnie się zachowuje do mojego psa, kota zignorowała.
I chodzi za mną krok w krok. Sama słodycz.
Jutro, jak ją uczeszę to zrobię kilka fotek.

Posted

Bardzo się cieszę, że u Czupurki wszystko w porządku :multi:
Cały czas jest na allegro, jak będą nowe fotki, to wystawię jeszcze ogłoszenie na eurocity - stamtąd czasami jest odzew.

Krysiu - czy mogłabyś wziąć od lekarza zaświadczenie o tym, że suka była w ciąży i przesłać je nam? Bardzo prosimy! Będziemy zeznawać przed policją i od dowodów - zaświadczeń lekarskich, zależy to, na ile będziemy wiarygodne i czy sprawa nie zostanie umorzona.

Posted

Zaswiadczenie mam ale nie ma tam wyraźnie napisane że była w zaawansowanej ciąży, podjadę tam i wezmę jeszcze jedno - prosze o adres na pw na który mam je wysłać.
Czupurka może tez mieszakć w mieszkaniu - kiedys chyba tam mieszkała.
Nie brudzi w mieszkaniu- wie że spacerki są nie tylko do biegania, na widok smyczy skacze do góry a potem siada i czeka aby ją zapiąć, dobrze jeździ samochodem.

Posted

To ważne informacje Krysiu - to, że dobrze zachowuje się w mieszkaniu i w autku.

Na pw przesyłam Ci mój adres. Na zaświadczeniu musi być napisane, że była ciężarna - stopień zaawansowania ciąży chyba nie jest najistotniejszy, chociaż jeżeli będzie wpisana faza ciąży to dobrze, bo im więcej konkretów, tym lepiej. Musimy swoje zeznania poprzeć konkretami, bo to podstawa naszej wiarygodności.