Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czupurka była w boksie z niekastrowanym psem na 100% i na 100% ją zapłodnił. Nie ma jednak jeszcze tak wielkiego brzusia, ale jest nieco większy od 'normalnego'. Pewnie za jakiś miesiąc znowu będzie rodzić i odbiorą jej dzieci :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Szkoda, że kierownicy nie można tak odebrać córki czy wnuczki. Ostatnio tak się cieszyła, że wykluła jej się wnuczka właśnie...:angryy:

Posted

Trzeba ją natychmiast wysterylizować - jej życie to gehenna.
Jak juz deklarowałam, sfinansuję sterylkę i kilka dni opieki po niej.
Potrzebny jest na razie tymczas - mam dużą działkę ale nieogrodzoną, mogę ja przetrzymać
Jak jest Czupurka? Nadaje się do domu czy tylko do ogrodu?
Na pewno trzeba ją odżywić, uczesać, sfotografować i promować, ile się da.
Jestem z Warszawy - proszę o pomoc w organizacji wszystkiego.
Mój tel 504 142 536.

Posted

Krysium....Serdeczne dzięki za chęć pomocy......
Czupurki przebywają w schronisku od 3 lat ....
Więc to weteranki.....
W związku z tym , myślę, że z zachowaniem czystości może być na początku problem....Jednakze to indywidualnie zawsze do kazdego psa....są takie , któe instynktownie wyczuwają, co wolno a co nie....a niektóre bardzo szybko pojmują "o co chodzi"....

ponieważ na pewno nie można suczki wieźc po operacji 180 km samochodem do W-wy , sterylizacja musiałaby już odbyć się w Warszawie....
Suczka po sterylce musi przez ok. 10 dni przebywać w domu....

Tak więc........Sama widzisz ....troszkę to skomplikowane....
Jednak niemalże cudem byłoby wyrwać ją po tak długim czasie ze schroniska.....
Bardzo bym chciała żeby się udało.....
Bardzo !!!!!!

Czekamy na decyzję i wtedy ewentualnie będziemy działać ...

Posted

Coś wymyślimy.Zawsze mnie biorą te biedne suki, szczenne 2 razy do roku, niedożywione. One juz nie mają duzo czasu. Gdyby nie to, że sama mam 5 psów, wzięłabym je bez wahania.

Posted

Moge narazie zabrac tę ciężarną. Umówiona jestem w szpitaliku w Warszawie na ul. Tatarkiewicza , mogę ją przywieźć w przyszłym tygodniu na sterylkę.
Potrzebuje pomocy wolontariuszek z Lublina, że by wyciągnąć ją ze schronu. Czy dałoby się ja wykąpać przed podróżą do Warszawy?
Tilia pisała cos o DT w Warszawie - będzie potrzebny za jakieś 10 dni - czy to jeszcze aktualne?
Czekam na jakiś sygnał

Posted

Przeparaszam ,ze tak późno ,ale nie było mnie cały dzień dziś w domu.....

Jutro , a właściwie dzisiaj będziemy z anielicą w schronisku , to rozpatrzymy się dokładnie i po powrocie damy znać.....
Jejku....ale byłoby super jakby się udało......

Posted

tak jak napisała Tiger, jutro będziemy w schronisku, obehjrzymy sunie.
Iga jest gruba, ale nie mamy wstępu do boksów, nie wiemy więc czy utyła z braku ruchu, czy z ciąży. Jeżeli ciąża, to baaardzo zaawansowana, więc na sterylkę za późno. Ta druga sunia była na pewno z psem i to jej zdjecia są kilka stron wczesniej. Więc bardzo możliwe, że jest w ciąży. Spróbujemy jakoś je obejrzeć i zadecydować tak, żeby było sensownie.
Damy znać po powrocie...