Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, powiedzcie mi, co można w tej sytuacji zrobić? Ja mieszkam w Warszawie, na parę- paręnaście dni na opiekę po sterylizacji możeby się dało ja u mnie przetrzymać, ale to kawał drogi no i - co potem???? Obejrzałam zdjęcia i nóż mi sie w kieszeni otwiera...

Posted

No właśnie......co potem???

Musiałyby wrócić do schronu.....

Ale przynamniej nie rodziłyby co pół roku .....I może na wyserylizowane prędzej znalazłby się chętny....
Tylko faktycznie wieźć suńki po operacji tak daleko?

Sama nie wiem....
Anielico ????

Posted

Moim zdaniem to za daleko :shake: Sama kasa za drogę dwukrotną to kolejna sterylka, a może nawet więcej (u nas sterylka u zaprzyjaźnionego weta 120-150 zł.) Gdyby one lepiej rokowały adopcyjnie, to można byłoby je umieścić w hoteliku koło Warszawy. Ale nie rokują, więc zeżrą nas rachunki za hotel :-(

Posted

cóż mogę powiedzieć... jestem w takim razie bezsilna
zmieńcie choć tytuł proszę, toż to nie są brzydkie psy, tylko bardzo nieszczęśliwe zaniedbane psy!

Posted

Podniosę.....
A co!!!
Na to , to na pewno zasługują nasze rezydentki schroniskowe......
Muszą być ze stali ,że wytrzymały tak długo w tym strasznym miejscu,......
Przecież na darmo tak się kurczowo tego nie trzymają Prawda ???

Posted

Tilia, ostatnie zdjęcia czupurek, z czasów gdy jeszcze mogły wychodzić na spacerki, są na stronie 11.
Obecnie wyglądaja jednak dużo gorzej , gdyż ich sierść , bardzo brudna , od 3 lat nie widziała wody, a teraz, nawet nie wyczesywana wygląda okropnie !!!

Nie mamy szansy obecnie zrobić zdjęć przy człowieku, bo nie możemy wchodzić do boksów.
Czupurka jest trochę niższa od Igi - zdecydowanie pod kolanko i szczuplejsza.
Iga jest maksymalnie do kolanka i trochę grubsza ( zapasiona kaszą i bez spacerów).
Obie są przyjazne dla człowieka ,nieagresywne ,Iga spokojniejsza , a Czupurka żywsza i bardzo wesoła.

Na pewno będą wymagały włożenia odrobinę pracy wychowawczej ze względu na to ,ze są długo w schronisku.
Obydwie jednak bardzo ładnie chodzą na smyczy i są posłuszne.