anielica Posted August 31, 2006 Author Posted August 31, 2006 Dziewczynki dzielnie szukają domków! Quote
Tilia Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Słuchajcie, powiedzcie mi, co można w tej sytuacji zrobić? Ja mieszkam w Warszawie, na parę- paręnaście dni na opiekę po sterylizacji możeby się dało ja u mnie przetrzymać, ale to kawał drogi no i - co potem???? Obejrzałam zdjęcia i nóż mi sie w kieszeni otwiera... Quote
Tiger Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 No właśnie......co potem??? Musiałyby wrócić do schronu..... Ale przynamniej nie rodziłyby co pół roku .....I może na wyserylizowane prędzej znalazłby się chętny.... Tylko faktycznie wieźć suńki po operacji tak daleko? Sama nie wiem.... Anielico ???? Quote
anielica Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 Moim zdaniem to za daleko :shake: Sama kasa za drogę dwukrotną to kolejna sterylka, a może nawet więcej (u nas sterylka u zaprzyjaźnionego weta 120-150 zł.) Gdyby one lepiej rokowały adopcyjnie, to można byłoby je umieścić w hoteliku koło Warszawy. Ale nie rokują, więc zeżrą nas rachunki za hotel :-( Quote
Tilia Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 cóż mogę powiedzieć... jestem w takim razie bezsilna zmieńcie choć tytuł proszę, toż to nie są brzydkie psy, tylko bardzo nieszczęśliwe zaniedbane psy! Quote
anielica Posted September 3, 2006 Author Posted September 3, 2006 szukamy, szukamy, szukamy SZUKAMY! Quote
Tiger Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Czupureczki...... zawsze trzeba mieć nadzieję..... Quote
anielica Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Może przed zimą znajdą domki?:oops: Quote
anielica Posted September 6, 2006 Author Posted September 6, 2006 W górę Czupurki, jesteście cierpliwe dziewczynki. Jeszcze tylko troszkę, na pewno w końcu i dla Was zaświecie słoneczko! Quote
Tiger Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Podniosę..... A co!!! Na to , to na pewno zasługują nasze rezydentki schroniskowe...... Muszą być ze stali ,że wytrzymały tak długo w tym strasznym miejscu,...... Przecież na darmo tak się kurczowo tego nie trzymają Prawda ??? Quote
anielica Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 Jutro zrobię aktualne fotki i wystawię im aukcyjkę na allegro. Chociaż ja sama już tracę nadzieję :-( Quote
akucha Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 W górę dziewczyny, niech te domy w końcu was dostrzegą!!!! Quote
Tilia Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 czekamy na fotki!! poproszę takie przy człowieku, żeby było widać ich wielkość Quote
Tiger Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Tilia, ostatnie zdjęcia czupurek, z czasów gdy jeszcze mogły wychodzić na spacerki, są na stronie 11. Obecnie wyglądaja jednak dużo gorzej , gdyż ich sierść , bardzo brudna , od 3 lat nie widziała wody, a teraz, nawet nie wyczesywana wygląda okropnie !!! Nie mamy szansy obecnie zrobić zdjęć przy człowieku, bo nie możemy wchodzić do boksów. Czupurka jest trochę niższa od Igi - zdecydowanie pod kolanko i szczuplejsza. Iga jest maksymalnie do kolanka i trochę grubsza ( zapasiona kaszą i bez spacerów). Obie są przyjazne dla człowieka ,nieagresywne ,Iga spokojniejsza , a Czupurka żywsza i bardzo wesoła. Na pewno będą wymagały włożenia odrobinę pracy wychowawczej ze względu na to ,ze są długo w schronisku. Obydwie jednak bardzo ładnie chodzą na smyczy i są posłuszne. Quote
anielica Posted September 8, 2006 Author Posted September 8, 2006 Podnoszę dziewczynki, gdzieś musi być ich domek! Quote
anielica Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Przypominają się Czupurki! Nadal w schronisku :shake: Quote
Tiger Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Czupurki..... Weteranki schroniskowe.... Zasługują w końcu na inny los.... No bo niby dalczego tak kurczowo trzymają się życia? Hę?! Quote
Tilia Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Dzięki Tiger za opis!! kto mnie pokocha?... Quote
Tiger Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 może tym razem? Ja się nie poddam.... Bo nadzieja zwsze umiera ostatnia....... Quote
akucha Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Boże, one już tak długo proszą :-( niech ktoś się nad nimi zlituje, to walka o ich zycie... Quote
shafireq Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 I nikt ich nie chce? może powystawiać na allegro i innych portalach? moze tam je ktoś wypatrzy i się zakocha :loveu: one są cudne... Quote
anielica Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 One już były na allegro, i tutaj już są długo, ciągle podnoszone :shake: Quote
Tiger Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Czupurki ..... Wciąż się nie poddają ..... Quote
anielica Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 Czupuraski proszą o dom, proszą cały czas :( Quote
Recommended Posts