Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przywieźliśmy maluszki, już bezpieczne u Agnieszki24:). Złąpał je ten facet w sposób mało delikatny, ale nie było wyjścia, przerażone broniły sie do upadłego. To był ich pierwszy kontakt z ludzką ręką, szkoda,że musiał być tak nieprzyjemny.
Facet nie wie, co stało się z resztą szczeniaków . Sunia oszczeniła sie na terenie jakiegoś zakładu, ale tam nikt nie dawał jeśc i przynosiła te szczeniory na podwórko tego faceta. On nie chciał suki ze szczeniakami i ze dwa razy odniósł je tam, ale przychodziła znowu. Pewnie w czasie tych wędrówek cos się stało z pozostałymi szceniaczkami, bo on nikmu ich nie wydawał, a bylo ich podobno dużo więcej:-(.

Niestety nie zabraliśmy od razu matki szczeniaków, bo nie mieliśmy gdzie . Jest miejsce dla niej w hotelu w Brzyściu, ale nie mamy transportu, bo to, co sie u nas w tej chwili dzieje, przekracza wszelkie nasze możliwości. Nie wiem też , jak to udźwignąć finansowo.
Sunia jest bardzo wystraszona, ale przyjazna , pozowliła sie pogłaskać. Widac po niej,że wiele poniewierki juz w życiu przeszła. Ma ok 3 lat. Trzeba koniecznie ją zabrać stamtąd.
Facet jej nie chce, jak również tej drugiej , która jest u niego od podrośnietego szczeniaka, ktoś ja tam wyrzucił. Ta druga sunia, taka brunatna jest kompletnym dzikusem.
Nie mam pojęcia , czy dla takiej suki, w dodatku niezbyt urodziwej, znajdzie sie jakis dom, ale może chociaż ją wysterylizowac.

Ten facet chce tylko zostawic psa, na zdjęciach taki ciemny, podpalany.

Szczeniorki są w wieku 2,5- 3 mies. , na razie dzikuski, ale w tym wieku szybko się zsocjalizują.
Jeszcze tylko jutro czeka je stres, podróż i kolejna zmiana miejsca. A jeden ze szczeniorków dopiero w piątek będzie w swoim dt .

Posted

Tzn, że jutro mam się spodziewać malucha? czy w ten piątek dopiero?
Mogę prosić jakieś szczegóły i zdjęcia? jakiej są płci (ten podpalany w szczególności)...
Ciekawośc mnie zżera :cool3:

Posted

"Niestety nie zabraliśmy od razu matki szczeniaków, bo nie mieliśmy gdzie . Jest miejsce dla niej w hotelu w Brzyściu, ale nie mamy transportu, bo to, co sie u nas w tej chwili dzieje, przekracza wszelkie nasze możliwości. Nie wiem też , jak to udźwignąć finansowo."

Jutro zrobię bazarek dla tej suni. Od siebie też coś dorzucę, tylko proszę, wyciągnijcie ją z tamtego miejsca!

Posted

Maluszki są u mnie. Bidy małe siedzą wystraszone w transporterku. Beżowa to sunieczka, jest prawie dwa razy większa od swojego czarnego,podpalanego braciszka. Obo szczeniaczki to dzikuski. Bardzo potrzebują socjalizacji z człowiekiem!! Dałam im jeść. Sunia nawet nie ruszyła swojej porcji. Za bardzo się bała :( Mały, czarny chłopiec zaczął jeść dopiero, gdy nie było mnie w pobliżu. Po wypuszczeniu z transoprtera od razu uciekły w najbliższy kąt. Chłopczyk próbował się nawet wcisnąć pod szafę, byle by tylko uciec od człowieka. Ale przy dotykaniu nie gryzą. Głaszczę je delikatnie i nie protestują głośno, jednak widać że nie znają dotyku ludzkiej ręki. Dobrze, że maja szansę nadrobić braki w socjalizacji :)
Dzięki dziewczyny za to, że dajecie małym szansę, przyjmując je na DT :loveu:
Zaraz wstawię zdjęcia.

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Dzisiaj moja przyszła tymczasowiczka miała jechać do weta.
Czy się to udało?
Trzymam kciuki za jego diagnozę i decyzję.

Niestety suni nie dało sie złapać...:( nei wiem, kiedy będą następne próby, bo to co sie u nas dzieje ostatnio jest po prostu nie do opanowania przez garstkę osób :(

Agucha napisał(a):
Tzn, że jutro mam się spodziewać malucha? czy w ten piątek dopiero?
Mogę prosić jakieś szczegóły i zdjęcia? jakiej są płci (ten podpalany w szczególności)...
Ciekawośc mnie zżera :cool3:

musimy poczekać na transport Bonsai...a z tego co chyba mi gdzieś migneło będzie to w piatek - ale nie wiem, o której:shake: czyli podpalany to chłopczyk;)

Aga - jak z jutrzejszym odbiorem maluchów przed 10? dogadane czy coś trzeba ?

Posted

Słuchajcie bonsai_88 pisała na wątku Albinki,że jutro wyjeżdża z Krakowa o godz. 16, jeżeli do tego czasu szczeniorki dotrą do Krakowa, to tego chłopczyka może wziąć od razu. Byłoby świetnie!
Podała tam telefon.

Posted

andzia69 napisał(a):
Niestety suni nie dało sie złapać...:( nei wiem, kiedy będą następne próby, bo to co sie u nas dzieje ostatnio jest po prostu nie do opanowania przez garstkę osób :(

To nie jest dobra wiadomość:(

Posted

erka napisał(a):
Słuchajcie bonsai_88 pisała na wątku Albinki,że jutro wyjeżdża z Krakowa o godz. 16, jeżeli do tego czasu szczeniorki dotrą do Krakowa, to tego chłopczyka może wziąć od razu. Byłoby świetnie!
Podała tam telefon.

ja pinkolę - trzeba po 10 wątkach skakać, zeby wszystko było ok:)

właśnie to miałam napisać - Agucha - jak dziewczyny dojadą do 16 to miałabys malucha jutro;) Podaj jakis namiar do siebie - dobrze?

Posted

[quote name='andzia69']ja pinkolę - trzeba po 10 wątkach skakać, zeby wszystko było ok:)

właśnie to miałam napisać - Agucha - jak dziewczyny dojadą do 16 to miałabys malucha jutro;) Podaj jakis namiar do siebie - dobrze?
Mateńko - exspress! :D
Mój telefon: 500-596-485
Jeszcze jakieś dane potrzebne?

Posted

Agucha podamy Ci telefon do bonsai_88, która będzie wiozła do Ciebie malucha, to wyślij jej sms adres.

A o dzieci sie nie bój:razz:, szceniorek będzie o wiele bardziej przerażony i na razie trzeba mu dac spokój, niech dzieci nie podchodzą do niego. On musi troszke mieć czasu na oswojenie sie, pewnie z dwa dni będzie siedział w kącie:eviltong:.
Nie możemy ich teraz odrobaczyc na drogę, więc dostaniecie tabletkę na odrobaczenie i trzeba będzie podac, jak zaczną jeść.

Posted

Kilka postów wyżej dodałam nowe fotki szczeniaków. Teraz śpią sobie w transorterku.

Czy zgadzacie się, żeby podesłać fotki maluchów Rudzi-Biance do bazarku z imionami? :) Zawsze te parę groszy przydało by się maluchom :)

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Kilka postów wyżej dodałam nowe fotki szczeniaków. Teraz śpią sobie w transorterku.

Czy zgadzacie się, żeby podesłać fotki maluchów Rudzi-Biance do bazarku z imionami? :) Zawsze te parę groszy przydało by się maluchom :)

Właśnie miałam proponować że dołożę maluchy do bazarku , mogę ?

Posted

Dzisiaj tak muli,ze trzeba mieć anielską cierpliwość:cool3:.

Trzymamy kciuki, żeby wszystkie szczeniory, a jedzie ich 7 / tak, bo juz sie pogubiłam?:eviltong:/ dotały jutro tam, gdzie trzeba.:p

Posted

Oby tylko malec znalazł szybko domek...Szanowny mój mnie pogna na 4 wiatry jak dowie się, że to mały dzikus kompletnie nie zsocjalizowany...:placz: Póki co obiecałam mu, że psiak nie zagości u nas na długo, że to taki ekspresowy tymczas resocjalizacyjny...:roll:

Miała do nas jechać Lola z Ostrowca(od iwop), ale sunia znalazła DS i w piątek jedzie do Wrocka :) TZ był nastawiony na nią, a tu nagła zmiana planówna dzikuska nie wiadomo skąd...TZ mój to maruda jest i sceptyk... Może jakoś go urobię...oby...:roll:

Cieszę się, że w wyprawce będzie już tableta na robale :) na zdjęciach widać, że kichy wypełnione tym obrzydlistwem strasznie:shake: