NaamahsChild Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dzisiaj moja przyszła tymczasowiczka miała jechać do weta. Czy się to udało? Trzymam kciuki za jego diagnozę i decyzję. Quote
erka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Przywieźliśmy maluszki, już bezpieczne u Agnieszki24:). Złąpał je ten facet w sposób mało delikatny, ale nie było wyjścia, przerażone broniły sie do upadłego. To był ich pierwszy kontakt z ludzką ręką, szkoda,że musiał być tak nieprzyjemny. Facet nie wie, co stało się z resztą szczeniaków . Sunia oszczeniła sie na terenie jakiegoś zakładu, ale tam nikt nie dawał jeśc i przynosiła te szczeniory na podwórko tego faceta. On nie chciał suki ze szczeniakami i ze dwa razy odniósł je tam, ale przychodziła znowu. Pewnie w czasie tych wędrówek cos się stało z pozostałymi szceniaczkami, bo on nikmu ich nie wydawał, a bylo ich podobno dużo więcej:-(. Niestety nie zabraliśmy od razu matki szczeniaków, bo nie mieliśmy gdzie . Jest miejsce dla niej w hotelu w Brzyściu, ale nie mamy transportu, bo to, co sie u nas w tej chwili dzieje, przekracza wszelkie nasze możliwości. Nie wiem też , jak to udźwignąć finansowo. Sunia jest bardzo wystraszona, ale przyjazna , pozowliła sie pogłaskać. Widac po niej,że wiele poniewierki juz w życiu przeszła. Ma ok 3 lat. Trzeba koniecznie ją zabrać stamtąd. Facet jej nie chce, jak również tej drugiej , która jest u niego od podrośnietego szczeniaka, ktoś ja tam wyrzucił. Ta druga sunia, taka brunatna jest kompletnym dzikusem. Nie mam pojęcia , czy dla takiej suki, w dodatku niezbyt urodziwej, znajdzie sie jakis dom, ale może chociaż ją wysterylizowac. Ten facet chce tylko zostawic psa, na zdjęciach taki ciemny, podpalany. Szczeniorki są w wieku 2,5- 3 mies. , na razie dzikuski, ale w tym wieku szybko się zsocjalizują. Jeszcze tylko jutro czeka je stres, podróż i kolejna zmiana miejsca. A jeden ze szczeniorków dopiero w piątek będzie w swoim dt . Quote
Agucha Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Tzn, że jutro mam się spodziewać malucha? czy w ten piątek dopiero? Mogę prosić jakieś szczegóły i zdjęcia? jakiej są płci (ten podpalany w szczególności)... Ciekawośc mnie zżera :cool3: Quote
Havanka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 "Niestety nie zabraliśmy od razu matki szczeniaków, bo nie mieliśmy gdzie . Jest miejsce dla niej w hotelu w Brzyściu, ale nie mamy transportu, bo to, co sie u nas w tej chwili dzieje, przekracza wszelkie nasze możliwości. Nie wiem też , jak to udźwignąć finansowo." Jutro zrobię bazarek dla tej suni. Od siebie też coś dorzucę, tylko proszę, wyciągnijcie ją z tamtego miejsca! Quote
agnieszka24 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Maluszki są u mnie. Bidy małe siedzą wystraszone w transporterku. Beżowa to sunieczka, jest prawie dwa razy większa od swojego czarnego,podpalanego braciszka. Obo szczeniaczki to dzikuski. Bardzo potrzebują socjalizacji z człowiekiem!! Dałam im jeść. Sunia nawet nie ruszyła swojej porcji. Za bardzo się bała :( Mały, czarny chłopiec zaczął jeść dopiero, gdy nie było mnie w pobliżu. Po wypuszczeniu z transoprtera od razu uciekły w najbliższy kąt. Chłopczyk próbował się nawet wcisnąć pod szafę, byle by tylko uciec od człowieka. Ale przy dotykaniu nie gryzą. Głaszczę je delikatnie i nie protestują głośno, jednak widać że nie znają dotyku ludzkiej ręki. Dobrze, że maja szansę nadrobić braki w socjalizacji :) Dzięki dziewczyny za to, że dajecie małym szansę, przyjmując je na DT :loveu: Zaraz wstawię zdjęcia. Quote
andzia69 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 NaamahsChild napisał(a):Dzisiaj moja przyszła tymczasowiczka miała jechać do weta. Czy się to udało? Trzymam kciuki za jego diagnozę i decyzję. Niestety suni nie dało sie złapać...:( nei wiem, kiedy będą następne próby, bo to co sie u nas dzieje ostatnio jest po prostu nie do opanowania przez garstkę osób :( Agucha napisał(a):Tzn, że jutro mam się spodziewać malucha? czy w ten piątek dopiero? Mogę prosić jakieś szczegóły i zdjęcia? jakiej są płci (ten podpalany w szczególności)... Ciekawośc mnie zżera :cool3: musimy poczekać na transport Bonsai...a z tego co chyba mi gdzieś migneło będzie to w piatek - ale nie wiem, o której:shake: czyli podpalany to chłopczyk;) Aga - jak z jutrzejszym odbiorem maluchów przed 10? dogadane czy coś trzeba ? Quote
agnieszka24 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Chłopczyk Oj, zrobiłem siusiu :evil_lol: Quote
erka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Słuchajcie bonsai_88 pisała na wątku Albinki,że jutro wyjeżdża z Krakowa o godz. 16, jeżeli do tego czasu szczeniorki dotrą do Krakowa, to tego chłopczyka może wziąć od razu. Byłoby świetnie! Podała tam telefon. Quote
NaamahsChild Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 andzia69 napisał(a):Niestety suni nie dało sie złapać...:( nei wiem, kiedy będą następne próby, bo to co sie u nas dzieje ostatnio jest po prostu nie do opanowania przez garstkę osób :( To nie jest dobra wiadomość:( Quote
andzia69 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 erka napisał(a):Słuchajcie bonsai_88 pisała na wątku Albinki,że jutro wyjeżdża z Krakowa o godz. 16, jeżeli do tego czasu szczeniorki dotrą do Krakowa, to tego chłopczyka może wziąć od razu. Byłoby świetnie! Podała tam telefon. ja pinkolę - trzeba po 10 wątkach skakać, zeby wszystko było ok:) właśnie to miałam napisać - Agucha - jak dziewczyny dojadą do 16 to miałabys malucha jutro;) Podaj jakis namiar do siebie - dobrze? Quote
Agucha Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Jakie wystrachane maleństwa! Mam nadzieję, że mi dzieci nie zje któryś z nich :eviltong: Chłopczyk jest cudaśny:loveu: Dziewczynki nie widać za bardzo :) Quote
agnieszka24 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Dziewczynka Bardzo się boimy :( Quote
agnieszka24 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Maluchy mają ogromniaste brzuszki, prawdopodobnie pełne robali :( Zobaczcie... :placz: Śliczna sunieczka Taki byłem głodny...:razz: Zjem jeszcze za siostrzyczkę :cool3: Quote
ewelinka_m Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 my w krakowie będziemy na pewno przed 16...planowo nawet zdaje się o 15! zaraz napiszę do bonsai! i wtedy by też mogła pojechać karma do Jaagi!! Quote
Agucha Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='andzia69']ja pinkolę - trzeba po 10 wątkach skakać, zeby wszystko było ok:) właśnie to miałam napisać - Agucha - jak dziewczyny dojadą do 16 to miałabys malucha jutro;) Podaj jakis namiar do siebie - dobrze? Mateńko - exspress! :D Mój telefon: 500-596-485 Jeszcze jakieś dane potrzebne? Quote
erka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Agucha podamy Ci telefon do bonsai_88, która będzie wiozła do Ciebie malucha, to wyślij jej sms adres. A o dzieci sie nie bój:razz:, szceniorek będzie o wiele bardziej przerażony i na razie trzeba mu dac spokój, niech dzieci nie podchodzą do niego. On musi troszke mieć czasu na oswojenie sie, pewnie z dwa dni będzie siedział w kącie:eviltong:. Nie możemy ich teraz odrobaczyc na drogę, więc dostaniecie tabletkę na odrobaczenie i trzeba będzie podac, jak zaczną jeść. Quote
NaamahsChild Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Ale błyskawiczna akcja:) Lubię jak sprawy toczą się tak wartko. Quote
agnieszka24 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Kilka postów wyżej dodałam nowe fotki szczeniaków. Teraz śpią sobie w transorterku. Czy zgadzacie się, żeby podesłać fotki maluchów Rudzi-Biance do bazarku z imionami? :) Zawsze te parę groszy przydało by się maluchom :) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 agnieszka24 napisał(a):Kilka postów wyżej dodałam nowe fotki szczeniaków. Teraz śpią sobie w transorterku. Czy zgadzacie się, żeby podesłać fotki maluchów Rudzi-Biance do bazarku z imionami? :) Zawsze te parę groszy przydało by się maluchom :) Właśnie miałam proponować że dołożę maluchy do bazarku , mogę ? Quote
erka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dziewczyny, co Wy takie dziwne pytania zadajecie:cool3:, oczywiście,że dokładac:lol:. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Jak tylko dogo przestanie mi krzyczeć co 5 s że serwer zajęty wrrrrrrr :) Quote
erka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dzisiaj tak muli,ze trzeba mieć anielską cierpliwość:cool3:. Trzymamy kciuki, żeby wszystkie szczeniory, a jedzie ich 7 / tak, bo juz sie pogubiłam?:eviltong:/ dotały jutro tam, gdzie trzeba.:p Quote
Agucha Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Oby tylko malec znalazł szybko domek...Szanowny mój mnie pogna na 4 wiatry jak dowie się, że to mały dzikus kompletnie nie zsocjalizowany...:placz: Póki co obiecałam mu, że psiak nie zagości u nas na długo, że to taki ekspresowy tymczas resocjalizacyjny...:roll: Miała do nas jechać Lola z Ostrowca(od iwop), ale sunia znalazła DS i w piątek jedzie do Wrocka :) TZ był nastawiony na nią, a tu nagła zmiana planówna dzikuska nie wiadomo skąd...TZ mój to maruda jest i sceptyk... Może jakoś go urobię...oby...:roll: Cieszę się, że w wyprawce będzie już tableta na robale :) na zdjęciach widać, że kichy wypełnione tym obrzydlistwem strasznie:shake: Quote
Rudzia-Bianca Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Gdyby ktoś pragnął chrześniaka zapraszam ;) http://www.dogomania.pl/threads/177935-NIC-wersja-zupeA-nie-hardkorowa-do-21-01-na-znalezione-szczeniaki-i-matki?p=13913407#post13913407 Quote
Recommended Posts