Evelka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 No to super! Zatem trzymam kciuki za wyłapanie maluchów i z radością będziemy jednego oczekiwali:) Żeby w końcu mogły być bezpieczne:) Quote
NaamahsChild Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Pokazałam mojemu TZtowi psiaki, powiedział, że się zastanowi. Porozsyłam też do znajomych z uczelni info o szczeniakach i suce. Quote
Agucha Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Jeżeli da się tak załatwić to nie ma problemu. Z tym, że u mnie tymczas wyglądałby tak jak pisałam na wątku tymczasowym i chyba tutaj też - nie za długo i jakaś pomoc bądź przy szczepieniach bądź przy karmie ( bo nie za wesoło z finansami ostatnio). Będę bardzo wdzięczna za pomoc :) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 zapraszam na szalony bazarek http://www.dogomania.pl/threads/177935-NIC-wersja-zupeA-nie-hardkorowa-do-21-01-na-znalezione-szczeniaki-i-matki na którym możesz nadać imię szczylkowi Quote
weszka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Łomatko ale bidul :( Dzielne sucze matki - w takich warunkach wychowały swoje kluseczki... niesamowite. Poryczałam się :(:(:( Mam nadzieję że szybko odżyją po tym co przeszły. Niestety kasą nie wspomogę bo jestem spłukana totalnie ale postaram się podesłać temat paru osobom. Quote
erka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Troszkę się chyba zamieszania narobiło z tymi szczeniorkami:razz:. Bo te maluszki, których zdjęcia Rudzia-Bianka wstawiłaś , mają osobny wątek. One z mamą koczowały w jakiejś rurze betonowej bez jedzenia nawet. A ten wątek dotyczy następnych dwóch suń, większych, jednej spod Końskich, a drugiej z Pakosza , dzielnicy Kielc. Ale to wszystko jedno chyba , wszystkie 3 sunie z dziećmi potrzebuja pomocy. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 erka napisał(a):Troszkę się chyba zamieszania narobiło z tymi szczeniorkami:razz:. Bo te maluszki, których zdjęcia Rudzia-Bianka wstawiłaś , mają osobny wątek. One z mamą koczowały w jakiejś rurze betonowej bez jedzenia nawet. A ten wątek dotyczy następnych dwóch suń, większych, jednej spod Końskich, a drugiej z Pakosza , dzielnicy Kielc. Ale to wszystko jedno chyba , wszystkie 3 sunie z dziećmi potrzebuja pomocy. Wiem wiem Erko, ale wklejam gdzie się da :) maluchy kasy potrzebują . Quote
erka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 A to wątek tych maluchów z rury. http://www.dogomania.pl/threads/177761-MaA-a-Sunia-ze-szczeniakami-w-rurze-betonowej-przy-ulicy-Szukamy-domkA-w-staA-ych Quote
eneda Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Pod Kielcami jest sunia [podobno za chwilę ma zacząć rodzić....] sunia jest podobna do owczarka szkockiego....nie wiem czy zdążymy ze sterylką....nie wiem jaki to etap ciąży....potrzebny transport, abyśmy chociaż zawieźli do weta ocenić jej stan Quote
eneda Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Jeżeli szybko nie zareagujemy to na to wygląda.... Oto ta sunia: Quote
NaamahsChild Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kurcze, ale biedaczka:( Dla niej też potrzebny dt? Quote
eneda Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Pilnie potrzebny dt.... Albo uda mi się zorganizować transport i zabrać sunię do weta.....albo urodzi i to zapewne w jakimś niebezpiecznym miejscu, bo sunia jest z każdego przeganiania.... Mają nadejść większe mrozy.....i maluchy nie mają szans...podobno ta suka to skóra i kości, nie chcę jej nikt dokarmić.... Quote
andzia69 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 NaamahsChild napisał(a):Kurcze, ale biedaczka:( Dla niej też potrzebny dt? zapewne tak...ona jest pod chmurką.... Quote
Evelka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kurczę... Straszna bida...:( A jest przecudna przecież! A co z tymi dwoma szczeniakami, wiadomo coś? Kiedy będzie próba ich łapania? Quote
NaamahsChild Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Chryste panie.. sterylka aborcyjna koniecznie:( Musimy jej pomóc. Nie wiem, która pomocy potrzebuje pilniej, niech mój TŻ wróci z zajęć, pokażę mu i tą.. Quote
eneda Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Osoba zgłaszająca mi mówi, ze na sterylkę jest już za późno....ale jeszcze mam nadzieję.... PILNY TRANSPORT PSIAKA POTRZEBNY I DT Quote
erka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [quote name='eneda']Osoba zgłaszająca mi mówi, ze na sterylkę jest już za późno....ale jeszcze mam nadzieję.... PILNY TRANSPORT PSIAKA POTRZEBNY I DT Eneda musicie troche ruszyć inne osoby z ŚTOZ, bo wiesz,że tu na dogo osoby z Kielc prawie wszystkie nie sa zmotoryzowane, więc nie ma co pisac apeli o transport. Quote
ewab Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ruszamy kogo się da, póki co pojechali do suni, która wpadła we wnyki:placz:. Ma urwaną łapę. Oby dało sie ją uratować:-(. Dziękujemy za wpłaty od: maggiejan - 50 zł:loveu: agamol - 20 zł:loveu: Quote
Agucha Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 NaamahsChild napisał(a):Chryste panie.. sterylka aborcyjna koniecznie:( Musimy jej pomóc. Nie wiem, która pomocy potrzebuje pilniej, niech mój TŻ wróci z zajęć, pokażę mu i tą.. Sterylka aborcyjna jak najbardziej, ale to zależy jak wysoko w ciąży jest suka i jaka jest jej kondycja! Kondycja tej suki zapewne pozostawia wiele do życzenia! Jaki wet ciachnie Ci sukę w ostatnich tygodniach ciąży w dodatku tak zabiedzoną? Jak już to uśpić ślepy miot... Niedawno przerabiany był podobny problem u amstaffki - Hery... dziś ma 6 szczeniąt do wykarmienia... Quote
erka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 A czy ktoś mógłby zawiadomic o tej suni kogoś z forum kolaków, może mogli by pomóc? Quote
NaamahsChild Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Weźmiemy tą suczkę collakowatą na dt:) Do kogo mam wyskrobać PM ze wszystkimi informacjami? Quote
Agucha Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 No własnie czy ktoś kontaktował się z Fundacją Dr. Lucy? Napiszę do Spinci, ona tam prężnie działa ;) Quote
Agucha Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [quote name='NaamahsChild']Weźmiemy tą suczkę collakowatą na dt:) Do kogo mam wyskrobać PM ze wszystkimi informacjami? Transport z Ostrowca Św. do Wrocławia przewidziany jest na TEN PIĄTEK. Jeżeli uda się coś załatwić, skontaktujcie się z Viris. Quote
NaamahsChild Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Piątek jest dobrym dniem, mam ostatnią nockę w pracy w tym tygodniu. Będziemy mieć dużo czasu na socjalkę:) Quote
Recommended Posts