Ulka18 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 To trzymam kciuki za obie panny :kciuki: Zeby znalazly dobre, kochajace domy :kciuki: Quote
ewab Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Dziś telefonowała do mnie w sprawie Usi pani z W-wy, skierowała ją p. Joasia. Pani deklaruje dokończenie leczenia i sterylizację po zakończonej terapii. Zaprasza na wizytę przedadopcyjną. Rozmawiała bardzo konkretnie. Karolcia czy odbyły się już jakieś wiążące rozmowy dotyczące adopcji Usi? Quote
erka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Gdyby jakiś domek został na małą sunię, to mamy dwie malutkie w Kielcach.:) Quote
kaskadaffik Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Po pierwsze : leczene Usi jest zakończone już i wszystko jest ok, tylko szczepiona była w czwartek i trzeba czekać dwa tygodnie na sterylkę Po drugie: najprawdopodobniej zaczyna się cieczka :( dzisiaj psy nie kastrowane ją tak obskakiwały, że zamknęłam ja z Grubciem, który wogóle nie ma zainteresowania niczym oprócz jedzenia, więc nic Usi nie grozi. Po trzecie: Halcia ma sprawdzić domy w Rzeszowie ale najprawdopodobniej we wtorek Elza ma być jutro oglądana? Quote
Basia1968 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Panstwo potwierdzili - przyjeżdżąją jutro całą rodzinką - najpierw zobaczą Żelkę - moją tymczasowiczkę/ a później Elzunie. Quote
Ulka18 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Basiu, to ci panstwo wzieli Zelunie i nie pojada juz zobaczyc Elze? Pytam, bo nie wiem czy ja wystawiac na allegro czy nie. Dajcie znac. PS. Usie tez moge wznowic na allegro, nie ma problemu, jesli domki nie wypala. Quote
kaskadaffik Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Tak Elzunia zostaje narazie, więc można ja dalej ogłaszać, Żelka ma kochany domek, Pani nie chciała już oglądać Elzy, bo nie umiałaby zadecydować, bo wtedy chciałby zabrać obie :) Sorki Basia, że za Ciebie odpowiedziałam... Quote
Ulka18 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Aukcja Elzuni : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1113366429 Trzymam kciuki za domek dla Usi :kciuki: Za Elzy tez oczywiscie :kciuki: Quote
karolciasz28 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Pani się nie odzywa, ale dostałam 2 kolejne maile o Usię, od Pani z Warszawy a drugi jakiś taki dziwny, zapytam Panią z Wawy czy dzwoniła jeśli nie to przekażę. Quote
karolciasz28 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Pani z Wawy odpisała, nawet swój adres podała :) Pani ma suczkę i szuka do niej towarzyszki, sunia piękna zadnbana i widać że szczęśliwa, wkleić zdjęcia? Witam, zgadzam się i bardzo proszę o jak najszybszą wizytę. W tym tygodniu jestem dostępna w domu codziennie od godz. 17.30, za wyjątkiem środy. W sobotę rozmawiałam z moim weterynarzem na temat Usi. Bardzo proszę, aby Usi nie sterylizować, gdyż jest osłabiona po nosówce i szczepieniach. Ja będę chciała odebrać Ją jak najszybciej będzie to możliwe, bez szkody dla Jej zdrowia. Jestem umówiona z weterynarzem, że jak tylko Ja przywiozę do Warszawy to pójdziemy do weterynarza, zrobimy Jej badania krwi i zobaczymy w jakim jest stanie. Weterynarz zadecyduje, kiedy Usia może zostać wysterylizowana i tego dokonamy. Co do transportu Usi - z uwagi na problemy zdrowotne mojej mamy i Jej pobyt w szpitalu, ja mogę pojechać po Usię do Starachowic, czy jest może szansa na zorganizowanie transportu - do Starachowic? prawdopodobnie pojechać bym mogła w sobotę rano, o ile do tego czasu odbędzie się wizyta przedadopcyjna??? Quote
erka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Bardzo dobrze brzmiąca oferta, czy juz szukacie kogoś do wizyty? Quote
karolciasz28 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 erka napisał(a):Bardzo dobrze brzmiąca oferta, czy juz szukacie kogoś do wizyty? Ja mam parę osób pod ręką, na pw im podam adres, i której będzie najbliżej tą poproszę. :) Quote
karolciasz28 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Poprosiłam 2 osoby, jak powiedzą nie to poproszę kolejne ;-) Quote
kaskadaffik Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ja się pogubiłam..... wie, że do Asi wydzwania Pani w Wawy i jest napalona strasznie, podejrzewam, że to ta, która pisała o sterylce, tylko czy wizytę ktoś zrobi? Halcia jutro miała uderzac do Rzeszowa na wizytę, ale zaniemogła chyba po weselu ;) Quote
erka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Jakbyście nie znalazły nikogo do tej wizyty, to dajcie znać, może kogos zapytamy. Quote
karolciasz28 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ja zapytałam Panią czy dzwoniła do hoteliku. Quote
Ulka18 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ja bym za cholere nie dala suczki bez sterylki, zeby nie wiem jak sie ktos zapieral, ze zrobi. Za jaki czas moglby dr Koziol zrobic zabieg? Wtedy by pani mogla wziac sunie do siebie, no chyba, ze tak bardzo w gorącej wodzie kąpana. Quote
ewab Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Karolciasz28 to mail od Pani, która ze mną rozmawiała. Pisałam Wam, że rozmowa była konkretna. W sprawie wizyty adopcyjnej rozmawiałam z Tanitką, ale może ją zrobić w przyszłym tygodniu. Jeśli ktoś mógłby zwizytować domek wcześniej byłoby super, ale proponuje poczekać do jutra, niech Halcia sprawdzi dom w Rzeszowie. Aha pani jest prawnikiem, więc wie do czego zobowiązuje ją umowa. Quote
erka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Sunia jest po nosówce, może rzeczywiście byłoby lepiej jeszcze zaczekać z tą sterylką. Jężeli pani sie zobowiąże , to ja bym dała . Quote
Ulka18 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Jesli pani jest prawnikiem, to rzeczywiscie mozna wierzyc, ze wypelni warunki umowy. Halcia juz wrocila, to pewnie dzisiaj sprawdzi domek w Rzeszowie. Gdyby byl dobry, to moze jakas inna malizna by sie zalapala, w Tarnobrzegu z powodzi jest kilka malych sunieczek. Quote
karolciasz28 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Pani która ze mną pisze prawie codziennie dzwoni do p.Joasi:p Co do wizyty to zapytajcie Abrakadabra moze? :smile: bo ja jadę na pogrzeb i nie dam rady teraz bo zaraz wychodzę. Quote
halcia Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Dzięki Madzia za przesłanie watku.Skonczyłam czytanie o Usi,bo przewalałam watek od poczatku....wczoraj wróciłam wieczorem /zasiedziałam sie u znajomych po weselu.../i nie było kiedy poczytac ,umówic sie i jechac.Czekam na decyzje czy mam sie umawiac w Rz-wie na wizyte,co mówic,bo widze,ze tu dyskusja na temat sterylki...Czy skłaniacie sie ku P.z W-wy,czy tej z Rz-wa.O 17 musze być na skype,bo B. doleci do Córy...Zaznaczam tez,ze to pierwsza moja wizyta....i az sie boje.Ostatnio wolałam miec do czynienia z psami ,niz z ludzmi...:shake: Quote
Recommended Posts