Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Haha ta to dopiero rządzi, co by się Jej nie nudziło, "przekładana" jest, od wczoraj miezka z Atosem, ale Atosek jedzie jutro do nowego domku :) :) Wróci do Uszatka, troszkę do Grubcia :) Jest prze przytulaśna, nawet wypuszczana niewiele chce biegac tylko oparta o człowieka i buziaki rozdaje, czyuje się wyśmienicie :) :)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spostrzeżenia tylko takie że Ona prze kochana jest, w sobotę spróbuje zobaczyć jak będzie z inymi psami, których nie zna reagować, z tymi które do tej pory zna jest super, suczke jakąś spróbuję, ale tu chyba było coś nie tak Asia mówiła....

Posted

Dziewczyny, mam w tym momencie dwa bardzo obiecujące domy dla szczeniaków Koni (nie liczę Rysia, który jest już zaklepany i suni, która ma iść do stróża - nie martwcie się o nią proszę, ona nie ma nigdzie siedzieć sama tylko jeździć z nim do pracy i wracać do domu, widać po nim, że lubi zwierzęta, za każdym razem jak tam jestem towarzyszy mu taka mała sunia i dwa albo trzy koty :) ) Wracając do tematu - oprócz tych dwóch bardzo obiecujących jest tez kilka w rezerwie - większość z ogłoszenia wyróżnionego na Allegro:
http://www.allegro.pl/item952601257_szczenieta_do_oddania_mieszance_owczarka_niem.html
Ewab, zastanów się proszę jak załatwić kwestię transportu, już tym razem nie nawalę :)

Posted

Jesteśmy z TZ pod wrażeniem hoteliku u Pani Joasi. Elza i Pakoszka to dwie zupełnie różne sunie. Elza jest rozbrykana, radosna, rozdaje całusy, nie ma w niej śladu wystraszonej Pakosi. Mam nadzieję, że Koni pójdzie w jej ślady, bo mimo wszystko w "punkcie startowym" sprawia na mnie wrażenie mniej wylęknionej.
Suczynka całą drogę zachowywała się bez zarzutu. Może być psem "turystycznym". Jechały z Orfinką w jednym przedziale, zachowywały się bardzo grzecznie. Oczywiście na miejscu Koni nie chciała wysiadać, a gdy już to zrobiła szła ładnie na smyczy i od czasu do czasu udawało jej się nie mieć podkulonego ogona. W pomieszczeniu natychmiast weszła do budy. Musieliśmy ją baaardzo zachęcać, aby wyszła na sesję fotograficzną.
Zdjęcia będą jutro, bo dziś już padam na twarz po dwudniowych wojażach z psami.
Maada co do transportu może Linssi będzie jechać, a jakbyś miała za dużo tych domów to pamiętaj o szczeniakach z Opatowa:)

Posted

[FONT=Tahoma]Jeszcze w Odrowążu[/FONT]

[FONT=Tahoma]W drodze[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]W Brzyściu[/FONT]
[FONT=Tahoma]nie chcę wysiadać[/FONT]

[FONT=Tahoma]jest buda – jeszcze nie wiem, że to była buda Pakosi[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[/FONT]

Posted

Portrety

[FONT=Tahoma]lewy profil[/FONT]

[FONT=Tahoma]prawy profil[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]na wprost[/FONT]

[FONT=Tahoma]kiedy w tych oczach zabłyśnie radość?[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[/FONT]

Posted

Nie ukrywam, że łza się w oku kręci na jej widok. Jest jeszcze bardzo smutna. Jestem już jednak dobrej myśli. W Brzyściu Koni odzyska radość życia, jeszcze oczęta nabiorą blasku i psinka odżyje. O niej i Elzie będę pamiętać, także finansowo.

Posted

Eeeeh... a Rysiek dalej bez domu :( Niestety trochę się obawiałam , że zrezygnują.. młodzi sympatyczni i napaleni na psa ale dom wielorodzinny i kupa ludzi.. ktoś postawił veto i tyle :(
Mam innych chętnych ale szlag mnie trafia bo dogadanie sie z kims graniczy z cudem... jedni niby zdecydowani ale w dopiero w przyszłym tygodniu, inni piszą entuzjastyczne emaile ale nie moge się doprosić o jakiś tel lub adres.. trzeci nie odbierają tel.. wrrrrr..
Fajne te maluchy i smutno, że zostały tam same :( Jakby Linssi jechała to niech je przywozi.. nawet jak Rysiek będzie jeszcze to jakoś przeżyję.. tylko

Posted

Zobaczycie Suni w tym hotelu odzyska radość, mamy też w hotelu u P. Joasi Olka z mojego banerka nie macie pojecie jaki z niego zrobił się wesoły psiak,
Koni bardzo dobrze trafiła! buziaczki,

Posted

No powoli odzyskuje dzisiaj juz machała leciutko z dystansem ogonkiem jak weszłam :) i szybciutko się cofnęła do budki, jest bardzo zaciekawiona, jak siadam naprzeciw i do niej mówię to słucha jakby wszystko zrozumiała, załatwia się ładnie na zewnątrz, z ręki zjadła chrupki, w poniedziałek ruszamy w teren :) narazie ze smyczą, a postaramy się jej znaleźć towarzysza, bo zawsze we dwoje raźniej :)
A Elza to wogóle już inna bajka :) :) Cudo nie pies dla wszystkich :)