Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Martwię się o szczeniaki Koni, te które z nią zostały :( Byłyście tam ostatnio? Jak one wyglądają? Jak widzę w jakim tempie rośnie ta moja parka i ile jedzą to zastanawiam się czy one tam nie chodzą głodne i czy to się nie odbije na ich wyglądzie i zdrowiu :( Moje już ważą po 5kg, jest szansa zważyć tamte dla porównania? Były już powtórnie odrobaczone? Bo Buba i Rysiu miały robali od groma w tych swoich bębnach niestety :(

Byłam dzisiaj z Karusią i Jagienką (o tymi: http://www.dogomania.pl/threads/120874-KRAKA-W-wAE-tek-zbiorczy-psiakA-w-pod-opiekAE-karusiap-i-Jagienki :) w Zespole Szkół Elektrycznych (chyba tak się to nazywało) w Krakowie. Dziewczyny zrobiły świetną prezentację, zostawiłyśmy trochę materiałów, m.in. ogłoszenia moich szczeniaków, Pani dyrektor (dusza człowiek) ma też powiesić u swojego lokalnego weta.. zobaczymy.. jutro uderzę do tego gościa spod Niepołomic od Evelki co chce ponoć Bubę.. W końcu wydrukowałam ogłoszenia i poobwieszamy okolicę. Marzy mi się, żeby wszystkie dzieciaki Koni znalazły jak najszybciej domy..

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też sie bardzo martwię o te szczeniaczki i o Koni. Nie wiem, czy cos wiadomo , co się tam u nich dzieje, musi ewab powiedzieć.
Gdyby było gdzie indziej miejsce, to najlepiej by było pewnie je stamtąd zabrać.

Te szczeniaczki bez kontaktu z człowiekiem beda takimi dzikuskami, jak "mój" Gucio, a wtedy z adopcja będa problemy.

Posted

Agnieszka24 , wstaw może do pierwszego postu też nowe, ładne zdjęcia Pakoszki, które Basia1968 wstawiła wczoraj/ str 77/.
A Zaria , córka Pakoszki juz jest w domku stałym:).

Szukamy domu stałego dla Pakoszki oraz innego dt dla Koni 3 szczeniaczków. Koni może byc już oddzielona od dzieci, gdyby znalazł sie dt dla szczeniaczków, to Koni umieściło by sie w innym miejscu, bo ten hotel jest fatalny.
Szczeniaczki tez tam dziczeją bez kontaktu z człowiekiem:(.

Bardzo prosimy o pomoc dla nich!

Posted

Dostałam właśnie przemiły email od Pani Ani, która wplaciła 200zł na nasze matki z dziećmi :) Zaprosiłam ją na dogomanię :) Pani Aniu, jeśli to Pani przeczyta to jeszcze raz serdecznie dziękujemy w imieniu swoim i psiaków!! :)

Powoli ruszyla moja akcja plakatowania okolic.. Bubie i Rysiowi może sie już nie przyda (oby) bo są już jacyś chętni (odpukać) ale może inne szczeniorki skorzystają.
Te brytany siedzą teraz calymi dniami na balkonie i ujadają na wszystko co sie rusza.. już im wiosna w glowie. Zaszczepię je jutro bo trzymanie ich cały czas w czterech ścianach staje się coraz bardziej kłopotliwe :(

Aha, jakby się ktoś znalazł chętny na DT dla dwóch szczeniaków Koni to ja biorę trzeciego. Agucha, Evelka, może jeszcze jednego psiaka przeżyjecie? taki mały szantaż emocjonalny.. wybaczcie ;)

Posted

Proszę o radę! Odezwała się do mnie Pani, która chciałaby Bubę. Dom z ogrodem blisko mnie, sa w żałobie po owczarku niem. dlatego chcieliby psa, który by nie wyglądał podobnie (dlatego Buba, bo łaciata) ale tez dużego, najchętniej suczkę (sterylizacja w planie). Buby zdjęcia się b. spodobały. Ta Pani zrobiła na mnie dobre wrażenie. Drugi plus - blisko, moglabym do Buby zaglądać. Nie wiem co w takiej sytuacji :( Najchętniej odpuściłabym Niepołomice jesli tu bedzie wszystko w porządku i wyadoptowała Bubę tutaj, co Wy na to?

Posted

Maada napisał(a):
Proszę o radę! Odezwała się do mnie Pani, która chciałaby Bubę. Dom z ogrodem blisko mnie, sa w żałobie po owczarku niem. dlatego chcieliby psa, który by nie wyglądał podobnie (dlatego Buba, bo łaciata) ale tez dużego, najchętniej suczkę (sterylizacja w planie). Buby zdjęcia się b. spodobały. Ta Pani zrobiła na mnie dobre wrażenie. Drugi plus - blisko, moglabym do Buby zaglądać. Nie wiem co w takiej sytuacji :( Najchętniej odpuściłabym Niepołomice jesli tu bedzie wszystko w porządku i wyadoptowała Bubę tutaj, co Wy na to?

dawaj do tej pani:p blisko ciebie, będziesz miała baczenie na wszystko:) Panu z Niepołomic zaproponuje sie innego w razie co

Posted

O matko 900zł za hotel -bardzo dużo tym bardziej że jeszcze Koni nie ma zapewnionych tam warunków godnego życia. Ile jeszcze szczeniąt potrzebuje pomocy?
Obydwie sunie są śliczne.
W miarę możliwości postaram się jakoś pomóc.;)

Posted

Maada napisał(a):
Aha, jakby się ktoś znalazł chętny na DT dla dwóch szczeniaków Koni to ja biorę trzeciego. Agucha, Evelka, może jeszcze jednego psiaka przeżyjecie? taki mały szantaż emocjonalny.. wybaczcie ;)

Wybaczam:wink: Tylko niestety raczej nie będę mogła pomóc, bo zadeklarowałam się już jako dla DT dla pewnej suni huski, którą musimy wysterylizować (później najprawdopodobniej pojedzie do DS, bo jakiś już jest na widoku). To jeszcze jest do dogrania i rozwiąże się w najbliższych dniach, więc dam Wam znać, ale nie mogę składać żadnych obietnic i deklaracji, dopóki tamta sprawa się ostatecznie nie ustali...
Przepraszam!

I trzymam kciuki za Bubę!;) Jak już pisałam na Jej wątku to Pan z Niepołomic jest ze mną w stałym kontakcie, więc myślę, że można Go traktować poważnie... Ale oczywiście sprawdzaj ten domek koło siebie, a Jemu w razie czego podeślemy inne szczeniaki;) Mam nadzieję, że się nie obrazi;) Tylko proszę zadzwoń do Niego, bo mówiłam Mu, że się z nim skontaktujesz jako obecny opiekun Buby (więc żeby się nie zniechęcił). W razie czego mogę jechać tam z Tobą.

Posted

Niestety w domu net mi nie działa, a w pracy lepiej nie mówić. Dlatego z góry przepraszam, za nieczęste wizyty.

Maada dziękuję za wszystko co robisz dla szczeniorów i ich matek.
Otrzymaliśmy wpłaty:
dla matek z dziećmi od p. Anny Semińskiej-Holik 200 zł
dla szczeniaków od maggiejan 50 zł

Magenka1 twoje pieniądze wpłynęły 2.II. - 10 zł, powinny być wpisane we wcześniejszych postach. Dla pewności w najbliższym czasie zrobie pełne zestawienie wpłat.

Posted

Agnieszka24 , wstaw może do pierwszego postu też nowe, ładne zdjęcia Pakoszki, które Basia1968 wstawiła na str 77.
A Zaria , córka Pakoszki juz jest w domku stałym.

Posted

Igiełka, bardzo prosimy, pomyśl, co można zrobić , bo one dziczeją w tym hotelu.
Te dwa u Maady takie już fajne ,a tamte 3 biedaki będa takimi dzikuskami, jak "mój" Gucio i trudno to bedzie później nadrobić.

Posted

Zastanawiałam się, czy nie lepiej byłoby gdy do hoteliku w Brzyściu pojechała Koni zamiast/oprócz Chopina. Rano będę dzwonić do Pani Joasi.
Ale wtedy musimy zabrać też szczylki. Zarówno Koni jak dzieciaki zostały zaszczepione.