Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mogę wysłać postu już któryś raz,
zapytaj weta czy nie podać mu skumulowanej dawki wapnia z magnezem.
takie ataki zdarzają się też z powodu niedoboru tych składników. wiele razy czytałam na dogo o takich przypadkach a rozwiązanie było najprostrze na świecie... podać jeden tani zastrzyk...
dzwoń do weta

Posted

[quote name='maggiejan']To jest bardzo dobry pomysł, mały może sam sobie nie poradzić...

Dajcie w wolnej chwili konto do wpłat na malucha.

Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”
68 1240 1372 1111 0010 2812 7861
ul. Św. Leonarda 1/4
25-311 Kielce

z dopiskiem nick + "dla Barego"

Posted

Może ten wet mógby przyjechać do Ciebie? Taki zastrzyk pewnie by mu nie zaszkodził, a jest szansa,ze pomoże.
I może tez ta glukozę trzeba podac?

Posted

Cały czas ma napady, drgawki, slinotok... Ewuś, jego tak rzuca, że lekarz jemu nie mógł pobrać krwi, musiałam go całym ciałem trzymać... :(

Nie wiem jakby miało wyglądać podpięcie wenflonu, należałoby go chyba wprowadzić w płytką narkozę, żeby sobie nie wyrwał tego wszystkiego...

3 wetów wypowiadających się, 2 oglądających go i podających mu leki - żaden nie mówił nic o kroplówce. Jutro rano zapytam i jakby co zaaplikujemy. Dziś już nie dam rady nigdzie jeździć a o wizycie domowej, w niedziele i o takiej godzinie nawet boję się myśleć... :(

Trzeba czekać do rana i mieć nadzieję!

Posted

Agucha dzwoń, proszę , najwyżej powiedz wetowi że kasę dasz za kilka dni niech wystawi rachunek . Może uda się żeby przyjechał. Jak to prawdziwy wet to nie ma znaczenia że to niedzielna noc ...

To na pewno problem dla Ciebie ale do rana może być za późno , mały może nie przeżyć ...

Posted

Cioteczki kochane, no jasne że dzwoniłam!

Baruś dostał CATOSAL (z grupy A, B i jakiejs tam jeszcze), TERA CALCIUM, MAGNEZ, zastrzyk przeciwwstrząsowy i przeciwbólowy.

Wet powiedział, że sama kroplówka z glukozą jemu nie pomoże, jeżeli leki te które dostał nie zadziałają... a nie działają w ogóle :( Mam mu spróbowac podać troszkę wody strzykawką między napadami.

Jutro rano dostanie "na siłę" leki na padaczkę i będziemy go obserwować :(

Posted

Naa, Bari miał robione szczegółowe badanie krwi, któro same z siebie to wykluczyło. Malec nie był mocno zarobaczony - po pierwszej dawce Aniprazolu, po 2 dniach kupy były "czyste" :(

Dziękuję Wam, że jesteście i nas wspieracie!

Posted

Bary dostał troszkę wody, skupił się i może mi się tylko wydaje, ale napady jakby krótsze były niż poprzednio...a może widze już to co chcę widzieć:roll::-(

Posted

trzymam kciuki !!!

pamiętam te ataki mojej małej - w życiu czegoś nie widziałam:( do dzisiaj to pamiętam a to było prawie 9 lat temu...mała wyła, piszczała, śliniła się, myślałam, że nie przeżyje do rana...ale dała radę:)

mam nadzieję, że Bari też da radę!!!

Posted

Boże!!! Od 5 min śpi!!!
Ja się nie nadaję do takich akcji... pomimo tego, że jest u mnie od 1,5 tyg przeżywam to jakby Baruś był moim prywatnym psem :(

dziewczynki, nie mniej od Was zaciskam kciuki! :)
Będzie dobrze, jeszcze Wam Baniuś pokaże! ;)