Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biana wytrzymuje nawet i 10 godzin jak potrzeba , myślę że to kwestia nauczenia i przyzwyczajenia psa .
Poprzedniego miałam od maleńkiego szczeniaka i szybko załapał że pańciostwo jednak wraca do domu i nie ma co demolki urządzać . Pewnie ze kilka dni wolnego na szczeniaka początkowo by się przydało :)
Takiego malucha można wszystkiego nauczyć :)

I wcale nie uważam że moja Biana się męczy przez to samotne siedzenie w domu - wyśpi się , odpocznie a później pancia przychodzi i psica ma siły do rana brykać ;)

Trzymam kciuki za wizytę i adopcje maluchów :)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewab mi przesłala dane do faktury "ŚTOZ "Zwierzak", ul. Św. Leonarda 1/4, 25-311 Kielce, NIP 6572834666. Fakturę najlepiej przesłać na jej domowy adres. Będzie na kopercie z umowami adopcyjnymi."
:)

Posted

wiecie co napiszę jako kolejna , ze jednak wątki trzeba podzielić - wiem, ze to produkcja dodatkowych wątków - ale teraz jest tak- ze szczeniaki gdzie indziej, jedna sunia gdzie indziej , druga sunia jeszcze gdzie indziej i choć czytam codziennie co u gromady to sama się troszkę gubię, ale to nawet nie ważne , ze się gubię tylko, ze tak jeszcze ciezej chyba jest o jakies wpłaty - kiedy informacje o szczeniakach przeplatają się info o braku kasy na hotel.
Jesli macie konto fundacji - zróbcie allegro cegiełkowe jak ludzie zobaczą szczeniory to zobaczycie , ze cegiełki pojdą odrazu . poza tym w danych do konta jest dopisek na szczeniaki - a to ma iśc głownie na Pakoszke i Koni nie wiem , ale wydaje mi się , ze fundacja musi się dokładnie rozliczać - jesli jest haslo na szczeniaki to nie wiem czy można to pokierować na Pakoszkę , bo pozniej urząd skarbowy się może doczepić. tak mi się o uszy obiło.

Posted

jak będę w PL ale to niestety luty/marzec wystawie bazarki na którąś z suk , bo niestety teraz nie ma jak wspomoc- dlatego proszę , bo faktycznie to jest nie do udzwignięcia dla małej grupy ludzi i zrobcie allegro cegielkowe

Posted

Zuzlikowa robi dobre allegra cegielkowe, zbierala na rozne cele, nawet na naszego mieleckiego Smajla i troche pieniedzy sie uskladalo. Tylko musi byc naprawde chwytajacy za serce tekst.

Posted

wiesz co ja jestem za tekstem niezbyt długim, bo generalnie ludzie w 90% nie czytają tego jeśli jest za długo i za wzniośle -owszem wzruszająco, dramatycznie - ale niepompatycznie i nie za długo. Dobry tekst co poruszy a nie zanudzi, nie wiem czy ktos ma na allegro konto fudacyjne? I trzeba ustalic dopisek do wpłat. A kto generalnie ma dostęp do tego konta i aktualizuje wpłaty. Naprawdę trzeba zrobic cegiełki niewiele to kosztuje a pomoc może naprawdę sporo. Sama tez się podpierałam cegielkami parę razy i zdały egzamin :) najlepiej by było gdyby ktoś w ramach cegiełek moglby zrobić dyplom wysyłany drogę mailową- zeby nie bawić się wysylką pocztą czy tez drukować.

Posted

POPROSZĘ O PRZESŁANIE UMOWY ADOPCYJNEJ, bo inaczej sklecę ją sama :P .... nie wiem do kogo napisac priv z prośbą, więc piszę tutaj. Baruś w sobotę jedzie do nowego domku :)

Posted

Agucha, dam znać ewab,żeby Ci podesłała umowę:)
GoskaGoska, obie sunie są ze szczeniakami, Koni z sześcioma, a Pakoszka z dwoma . I chociaz dzieci Pakoszki nie są razem z nią w hotelu, tylko w dt, to kasa na szczepienia dla maluchów tez potrzebna. I o ile doczytałam gdzieś na wątku dziewczyny mają brać faktury na to, na Stowarzyszenie.
Czyli żadnej nieprawidłowości tu nie ma.

Posted

Ekhmm... pragne poinformować, że my odpadamy z kolejki na szczepienia ;) Wszystko załatwiłam z Panią, która Baniusia "mojego" bierze i zwróci mi za koszty szczepienia ;)

Posted

Agucha - ja tu w razie co wklejałam gdzieś umowę...ino już nei wiem czy tu czy na wątku maluszków u Maady...pomieszane z poplątaniem:)

ależ sie cieszę, ze maluszek pójdzie do domku!:):)

gdybys coś jeszcze chciała na tymczasik to się polecamy!;)

Posted

szlag mnie zaraz trafi z tym dogo:angryy:

Agucha - gdzieś na któryms wątku wklejałam umowę adopcyjną...ino, ze mi tak to dogo chodzi, ze nie dam rady poszukac - to było albo tu albo na wątku maluszków u Maady:p

super, ze mały tak szybko pójdzie do domku - pamiętaj, ze w razie co mozemy ci podesłac jakiegos tymczasika:):evil_lol:

Posted

Kochane moje, jeżeli uda mi się TZ-a przekabacić (zapewne TAK:evil_lol:) to może wezmę jakiś tymczasik, ale dopiero po feriach i nie obiecuję na 100% że akurat wtedy ;)

- Ankiety przed-adopcyjne wysłałam p. Darii - odesłała wypełnione dość szczegółowo i pozytywnie,
- dziś była u nas na rozmowie i zapoznać się z Barusiem - póki co jest dobrze,
- wyprawka dla malucha już czeka,
- za I szczepienie zwróci pieniążki, kolejne załatwi sama.
- Teraz ma urlop i będzie miała duuużooo czasu dla chłopaczka :) :) :)

W sobotę jadę z maluchem do niej i będziemy zapoznawać malca z jej briard' owatym seniorem - Tobim i koteczką :)

Trzymajcie kciuki mocno!:)

Posted

Dziękujemy Rudej-Biance za wpłatę z bazarku NIC... w wys. 147 zł:loveu:

Otrzymaliśmy też wpłaty:

dla szczeniaków od
Władysława W. 50 zł:loveu:

dla Pakoszki od
Maada 10 zł:loveu:
Divia-gg 10 zł:loveu:
Ulki18 50 zł

dla Koni od
Maada 10 zł:loveu:
Divia-gg 10 zł:loveu:
Ulki18 50 zł
Suma wpłat na poszczególnych kontach wynosi:

szczeniaki - 120 zł
Pakoszka - 70 zł
Koni - 70 zł
szczeniaki i ich matki - 147 zł

Wydatki:
hotelik Pakoszki (pół miesiąca) - 150 zł
karma dla Pakoszki - 50 zł
hotelik dla Koni (zaliczka) - 200 zł
szczepienie Koni p/wściekliżnie - 21,40 zł

Bardzo bym prosiła aby Wasze deklaracje dla Koni były równocześnie deklaracjami na jej szczeniaki.