Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia już u mnie:)
Dostała robocze imię Miszka - ale wydaje mi się, że pasuje do niej.
Nie chcę jej stresować, bo jest w tej chwili kłębkiem nerwów (chociaż powąchała moją rękę i napiła się wody, którą jej dałam w misce).
Oto kilka zdjęć:

Czyż nie jest piękna?:)
Jutro kąpiel. Dziś powinnam mieć wieści o terminie i kwocie aborcyjnej.

Posted

jakie ma niebanalne umaszczenie pycholka! Cudna Myszka :loveu:
Nie za wczesnie na kąpiel? Może to niepotrzebny stres dla niej, no i tym samym nie wiadoma jej reakcja na ten zabieg? Ja swojego tymczasowicza na razie nie zaczepiam, odczekam jeszcze ze 2 dni, pomimo tego że "perfumem" od niego zalatuje niemiłosiernie :)

Posted

Ja wolę ją wykąpać i wyczesać, sunia ma jakieś grudki na skórze, musi być czysta, by oglądanie tego miejsca miało sens. Ona i tak jest strasznie wycofana, trzeba ją na rękach nosić lub pchać lekko, by szła.. Pojedziemy do weta i zrobimy kompleksowe oględziny:)

Posted

Jako, że to również wątek organizacyjny "pakoszków" - pytam - kto przekazywał tabletki na odrobaczenie dla Barusia, co to za tabletki i jak mam je podawać?

Doczytałam się na drugim wątku kieleckich maluchów, że one mają miec podawane dawki przez 3 dni z kolei... Bary dostał pierwszą dawkę przedwczoraj późnym wieczorem(20.I)... Czy ja mam mu zacząć podawać tabletki jeszcze raz, od dziś?

Posted

Ja też dostałam dla Zarii jakieś 3 tabletki (po jednej dostała już przedwczoraj i wczoraj, dziś mamy podać ostatnią dawkę), ale niestety również nie wiem jaką mają nazwę i tym samym czy są skuteczne...:niewiem:

A tutaj podaję link do wątku Zarii: http://www.dogomania.pl/threads/178350-ZARIA-juA-bezpieczna-i-socjalizowana-w-DT-Przed-nami-poszukiwaniai-DS?p=13951254#post13951254
Tam są aktualne zdjęcia tej małej piękności:loveu:

Za niedługo będę Was musiała prosić o pomoc w ogłaszaniu, bo Zaria coraz bardziej się ośmiela:multi:

Posted

ewab, Miszka nie wymiotowała, ale zasmrodziła Viris autko:)
edit: sunia zsikała się pod siebie na swoje posłanko, ale położyła się spać, rozwalona wygodnie na całego.
Uczę ją, żeby nie bała się mojej ręki (gotuje jej na kolacje udka z kurczaka z ryżem, więc cała nim pachnę) - już przyzwyczaja się do tego, żeby nie uchylać głowy, tylko ją nadstawiać i sprawdzać, czym to pachnie:)

Posted

Tabletki dawała ewelinka_m, która zawoziła psiaki do Krakowa. Mówiła osobom, które odbierały psiaki, jak stosować. Maada dostała również tabletki z instrukcją.
Jest to Aniprazol, który podaje się w dawce 1 tabl.10 kg c,c. przez 3 kolejne dni.
Nie wiem, ile ważą szczeniorki, ta sunia u Evelki jest większa może mieć z 3,5 -4 kg, tak na oko, a piesek mniejszy ok 3 kg.

Posted

Evelka, teraz doczytałam, podawałaś po całej tabletce? Na tą niunię trzeba było po połowie . Rozmawiałam przed chwila z ewelinką_m, podobno wszystkim tłumaczyła.

NaamahsChild, koniecznie załóż Miszce osobny wątek. Jest śliczna, ze tez taką piękność ktos wywalił:mad:.
Bardzo się cieszę,że uratowana i ,że mogłaś ja przechować:lol:

Posted

erka napisał(a):
Evelka, teraz doczytałam, podawałaś po całej tabletce? Na tą niunię trzeba było po połowie . Rozmawiałam przed chwila z ewelinką_m, podobno wszystkim tłumaczyła.

Cholera!:look3: Ja byłam pewna, że ewelinka_m powiedziała nam, żeby dawać Zarii po jednej tabletce przez trzy dni...!:stupid: Zresztą dopytałam teraz mojego TŻ'ta, który był wtedy ze mną i Jemu też się wydaje to co mi... Kurde, bo to w ogóle było takie na wariackich papierach (dziewczyny miały opóźnienie przez warunki drogowe i się spieszyły). Przepraszam w każdym razie:shake:
Ale co najważniejsze, to CO MAM TERAZ ZROBIĆ?

Posted

Ja odbierałam malucha od bonsai_88, dała mi tabletki i z tego wszystkiego zapomniałyśmy pogadać o tym podawaniu...

Słuchajcie, maluch u bonsai dostał chyba ćwiartkę 20 stycznia. Czy ja mu moge od dnia dzisiejszego zacząć kurację od nowa???

Pierwszy raz mam styczność z tymi tabletkami, zawsze odrobaczałam jedna tabletka na tydzień x2, a moja sucz za szczeniaka była odrobaczana jakimś płynem (dr junior czy coś takiego) a nie tabletkami.

Posted

Ja bym dała ćwiartkę dzisiaj i zobaczyła kupkę. Jeśli będzie normalna, mały będzie zachowywał się normalnie, to trzecią ćwiartkę podałabym dopiero za tydzień, tak profilaktycznie. A następną dopiero za miesiąc, półtora.

Posted

Myślę,że nic sie nie stanie. Evelka, podaj 3 raz , ale w odpowiedniej dawce, dobrze by było małą zważyć.
Agucha, to podaj jeszcze dwie dawki, ale też dobrze by było go zważyć,bo ćwiartka , to na 2,5 kg, a czy on nie ma więcej?

Aniprazol jest mniej wygodny w podawaniu, ale skuteczniejszy od Pratelu, czy Paratexu. Są oczywiście inne środki, ale sporo droższe.

Posted

Dziś i wczoraj zrobił kupę z robalami...Podam mu ćwiartkę dziś i zastanawiam się czy tez jutro tej ćwiartki nie zaaplikować.

Po tych 3 dniach ile teoretycznie ma być przerwy do następnego odrobaczenia - miesiąc?