erka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Podnosze, bo bardzo potrzebne wsparcie finansowe na hotel. Quote
Ulka18 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Moze trzeba jeszcze raz powysylac pw do dogomaniakow, jakos na innych watkach widac deklarujacych. Moze trzeba ich zaprosic. Quote
erka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 A tu juz nastepne tragedie pod Kielcami, piszę na wątku szczeniakowym:(. Quote
NaamahsChild Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Sunia już u mnie:) Dostała robocze imię Miszka - ale wydaje mi się, że pasuje do niej. Nie chcę jej stresować, bo jest w tej chwili kłębkiem nerwów (chociaż powąchała moją rękę i napiła się wody, którą jej dałam w misce). Oto kilka zdjęć: Czyż nie jest piękna?:) Jutro kąpiel. Dziś powinnam mieć wieści o terminie i kwocie aborcyjnej. Quote
Agucha Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 jakie ma niebanalne umaszczenie pycholka! Cudna Myszka :loveu: Nie za wczesnie na kąpiel? Może to niepotrzebny stres dla niej, no i tym samym nie wiadoma jej reakcja na ten zabieg? Ja swojego tymczasowicza na razie nie zaczepiam, odczekam jeszcze ze 2 dni, pomimo tego że "perfumem" od niego zalatuje niemiłosiernie :) Quote
NaamahsChild Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ja wolę ją wykąpać i wyczesać, sunia ma jakieś grudki na skórze, musi być czysta, by oglądanie tego miejsca miało sens. Ona i tak jest strasznie wycofana, trzeba ją na rękach nosić lub pchać lekko, by szła.. Pojedziemy do weta i zrobimy kompleksowe oględziny:) Quote
Agucha Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Jako, że to również wątek organizacyjny "pakoszków" - pytam - kto przekazywał tabletki na odrobaczenie dla Barusia, co to za tabletki i jak mam je podawać? Doczytałam się na drugim wątku kieleckich maluchów, że one mają miec podawane dawki przez 3 dni z kolei... Bary dostał pierwszą dawkę przedwczoraj późnym wieczorem(20.I)... Czy ja mam mu zacząć podawać tabletki jeszcze raz, od dziś? Quote
agnieszka24 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Agucha, a ty dostałaś dla Barusia "Pratel" czy inną tabletkę na robale?? Quote
NaamahsChild Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Właśnie, to istotne pytanie. Pratel jest bardzo słabym lekarstwem. Większość tabletek na odrobaczenie stosuje się 1 tabl/10 kg m.c. Quote
ewab Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Miszka dojechała:). Mam nadzieję, że Viris nie miała zbytnich atrakcji w transporcie:eviltong: Quote
Evelka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ja też dostałam dla Zarii jakieś 3 tabletki (po jednej dostała już przedwczoraj i wczoraj, dziś mamy podać ostatnią dawkę), ale niestety również nie wiem jaką mają nazwę i tym samym czy są skuteczne...:niewiem: A tutaj podaję link do wątku Zarii: http://www.dogomania.pl/threads/178350-ZARIA-juA-bezpieczna-i-socjalizowana-w-DT-Przed-nami-poszukiwaniai-DS?p=13951254#post13951254 Tam są aktualne zdjęcia tej małej piękności:loveu: Za niedługo będę Was musiała prosić o pomoc w ogłaszaniu, bo Zaria coraz bardziej się ośmiela:multi: Quote
NaamahsChild Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ewab, Miszka nie wymiotowała, ale zasmrodziła Viris autko:) edit: sunia zsikała się pod siebie na swoje posłanko, ale położyła się spać, rozwalona wygodnie na całego. Uczę ją, żeby nie bała się mojej ręki (gotuje jej na kolacje udka z kurczaka z ryżem, więc cała nim pachnę) - już przyzwyczaja się do tego, żeby nie uchylać głowy, tylko ją nadstawiać i sprawdzać, czym to pachnie:) Quote
erka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tabletki dawała ewelinka_m, która zawoziła psiaki do Krakowa. Mówiła osobom, które odbierały psiaki, jak stosować. Maada dostała również tabletki z instrukcją. Jest to Aniprazol, który podaje się w dawce 1 tabl.10 kg c,c. przez 3 kolejne dni. Nie wiem, ile ważą szczeniorki, ta sunia u Evelki jest większa może mieć z 3,5 -4 kg, tak na oko, a piesek mniejszy ok 3 kg. Quote
andzia69 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Naa - moze założyć by trzeba osobny wątek kolaczce...bo tu się już całe stadko psów zrobił:):) Quote
Evelka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tak,tak, pełną instrukcję podawania dostaliśmy od ewelinki_m:) Ciekawa byłam tylko nazwy. Quote
NaamahsChild Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Nie ma sprawy, dziś ładny wąteczek jej spłodzę:) Quote
erka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Evelka, teraz doczytałam, podawałaś po całej tabletce? Na tą niunię trzeba było po połowie . Rozmawiałam przed chwila z ewelinką_m, podobno wszystkim tłumaczyła. NaamahsChild, koniecznie załóż Miszce osobny wątek. Jest śliczna, ze tez taką piękność ktos wywalił:mad:. Bardzo się cieszę,że uratowana i ,że mogłaś ja przechować:lol: Quote
andzia69 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ooo - a jak Miszka pójdzie do domu to przywieziemy do Naa Albinkę - będzie ja rehabilitowała;) Quote
Evelka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 erka napisał(a):Evelka, teraz doczytałam, podawałaś po całej tabletce? Na tą niunię trzeba było po połowie . Rozmawiałam przed chwila z ewelinką_m, podobno wszystkim tłumaczyła. Cholera!:look3: Ja byłam pewna, że ewelinka_m powiedziała nam, żeby dawać Zarii po jednej tabletce przez trzy dni...!:stupid: Zresztą dopytałam teraz mojego TŻ'ta, który był wtedy ze mną i Jemu też się wydaje to co mi... Kurde, bo to w ogóle było takie na wariackich papierach (dziewczyny miały opóźnienie przez warunki drogowe i się spieszyły). Przepraszam w każdym razie:shake: Ale co najważniejsze, to CO MAM TERAZ ZROBIĆ? Quote
Agucha Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ja odbierałam malucha od bonsai_88, dała mi tabletki i z tego wszystkiego zapomniałyśmy pogadać o tym podawaniu... Słuchajcie, maluch u bonsai dostał chyba ćwiartkę 20 stycznia. Czy ja mu moge od dnia dzisiejszego zacząć kurację od nowa??? Pierwszy raz mam styczność z tymi tabletkami, zawsze odrobaczałam jedna tabletka na tydzień x2, a moja sucz za szczeniaka była odrobaczana jakimś płynem (dr junior czy coś takiego) a nie tabletkami. Quote
NaamahsChild Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ja bym dała ćwiartkę dzisiaj i zobaczyła kupkę. Jeśli będzie normalna, mały będzie zachowywał się normalnie, to trzecią ćwiartkę podałabym dopiero za tydzień, tak profilaktycznie. A następną dopiero za miesiąc, półtora. Quote
erka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Myślę,że nic sie nie stanie. Evelka, podaj 3 raz , ale w odpowiedniej dawce, dobrze by było małą zważyć. Agucha, to podaj jeszcze dwie dawki, ale też dobrze by było go zważyć,bo ćwiartka , to na 2,5 kg, a czy on nie ma więcej? Aniprazol jest mniej wygodny w podawaniu, ale skuteczniejszy od Pratelu, czy Paratexu. Są oczywiście inne środki, ale sporo droższe. Quote
Agucha Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Dziś i wczoraj zrobił kupę z robalami...Podam mu ćwiartkę dziś i zastanawiam się czy tez jutro tej ćwiartki nie zaaplikować. Po tych 3 dniach ile teoretycznie ma być przerwy do następnego odrobaczenia - miesiąc? Quote
Evelka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ok, zważymy ją zatem:) Ale myślę, że waży ok.5 kg, więc pewnie pół tabletki będzie dobre. Quote
NaamahsChild Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Jak zrobił kupę z robalami, to jutro też podaj. Tak polecają weci. Quote
Recommended Posts