Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Moim zdaniem tutaj powinien być wątek ogólny, bez szczegółów nt. konkretnego psa. Powinny być osobne wątki, z linkami w pierwszy poście - nie mieszałoby się nam, komu o jaką sunię chodzi:)

NaamahsChi, kliknij w mój banerek "Psy z Kielc', tam w pierszym poście tego ogólnego wątku możesz zobaczyć , ile psów jest od naszą opieką i są linki dane do poszczególnych, pojedyńczych watków, tworzenie następnych nie ma sensu.

Teraz już jak psiaki są umiejscowione nie będzie tu takiego zamieszania.
Jeszcze tylko Ruda , czyli Pakoszka ma jechać w sobote do Brzyścia. dzwoniłam właśnie do hotelu,żeby potwierdzić, ale na razie nie ma pani.

Posted

takie małe podsumowanie 1 strony:)

BARDZO PILNIE POTRZEBNE deklaracje na hoteliki:

dla Koniczynki i jej maluchów(sunia z ok. Końskich zabrana z 6 maluszkami 3-tyg.), koszt 900 zł/mies

Historia suni - to duża suczka (ok 40-50 kg) karmił pewien facet,ale on wyjeżdża Zostają ludzie, którzy mówią: "po co ją pan karmi, tak to już by dawno zdechła". A jeden taki to już z widłami do niej szedł..[FONT=Tahoma]
Koni
-czynka i jej dzieciaczki już bezpieczne.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Sunia miała schronienie w jakimś nieużytkowanym chlewiku. Początkowo była bardzo nieufna, ale wbrew obawom sunia okazała się przyjazna, choć bardzo zestresowana. Gdy dostała kawałek mięsa, a ja w tym czasie chciałam ją pogłaskać zastygała w bezruchu z otwartym pyskiem niczym kruk z bajki o kruku i serze. [/FONT][FONT=Tahoma]Koni, choć cała spięta, bez większych problemów pozwoliła zapiąć sobie obrożę [/FONT]
[FONT=Tahoma] i wziąć szczeniaki (6 szt.). Trochę było problemów z wsiadaniem do samochodu.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Bez słowa sprzeciwu pozwoliła się zaszczepić p/wściekliźnie („bezdomna? a kto za to zapłaci?”).[/FONT]
[FONT=Tahoma]Podróż miała niczym w wagonie sypialnym, więc trudno się dziwić, że w hoteliku za wszelką cenę nie chciała opuścić samochodu, a gdy nam się wreszcie udało ją wyciągnąć, zrobiła obrót i z powrotem do środka. Serce mi się krajało, gdy musiałam ją znowu wyciągać. Te bidy są tak wdzięczne człowiekowi za kilka przyjaznych słów i parę głasków.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Sunia wg bardzo zgrubnych szacunków lekarza („ja mam jej zajrzeć w zęby?”) ma ok. 3 lat. Nam się wydaje, że mniej, bo zęby są prawie nie starte i jest na nich b. niewielki osad.[/FONT]

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT]

Prosimy o deklaracje jednorazowe i stałe!!

Koni ze szczeniorami (6 szt.)

POTRZEBY:

* szczepienie p/wściekliźnie 21 zł
* opłata za hotelik 30 zł/doba czyli 900 zł m-c
* odrobaczanie i szczepienia szczeniąt i suki
* sterylka Koni

DEKLARACJE

stałe:

[SIZE=2]10 zł - Maada
10 zł - divia_gg

jednorazowo:

[SIZE=2]Ulka18 - 100 zł

...............................................................................................................

dla Pakoszki (sunia z Kielc - Pakosz) - ma jechać do hoteliku w Brzyściu k. Mielca - koszt 300 zł/mies

jej 2 maluszki są w dt - Kraków - sunieczka Zaria, Rybnik - psiaczek Bari

[SIZE=3][SIZE=5] miała 11 szczeniaków-to dzielna matka,która próbuje uratować swoje małe przed zamarznięciem,przychodzi do ludzi i nosi im swoje skarby,
[SIZE=3][SIZE=2] żeby zaopiekowali się nimi,[SIZE=3][SIZE=2]a oni je znowu odnoszą :( Dzisiaj okazało się, że przy suce zostały tylko dwa szczeniaki...
Co się stało z pozostałymi??? Jaki spotkał je los?? :placz:
Tego prawdopodobnie nigdy się nie dowiemy...

Pakoszka ma zarezerwowane miejsce w hoteliku w Brześciu, jednak nie mamy funduszy na opłacenie pobytu suni w hotelu...
Ruda suczka to mamusia szczeniaczków.

Smutna, uwiązana na łańcuchu, zastraszona... :(
Dzielnie pilnowała swoich małych skarbów

Szczeniaczki już bezpieczne. Miały szczęście - znalazły DT :)

Pakoszka i szczeniory (2 szt.)

POTRZEBY:
* opłata za hotelik 10 zł/doba, czyli 300 zł/m-c + jedzenie
* szczepienia i odrobaczenie suki i szczeniąt
*karma dla szczeniora u Evelki
* sterylka Pakoszki

DEKLARACJE

stałe:
[SIZE=2]10 zł - Maada
10 zł - divia_gg

jednorazowe:
Havanka - 100 zł

Pilnie potrzebne deklaracje oraz wpłaty jednorazowe!!!

SUMA DOTYCHCZASOWYCH WPŁAT:
70 zł

więcej zdjęć na str. 9, 19, 20 oraz na :
http://picasaweb.google.pl/agnieszka.podsiadlik/20100116PsiakiZPakosza#5427386491932062050

Prosimy o wsparcie finansowe!!
Los suczek i ich dzieciaczków leży w waszych rękach!!!

Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”
68 1240 1372 1111 0010 2812 7861
ul. Św. Leonarda 1/4
25-311 Kielce

z dopiskiem "na szczeniaki"

Posted

Javena napisał(a):
Pani dzwoni w sprwie szczeniaka u aguchy ,jak ją z wami skontaktowac?

Erka ,chyba masz skrzynkę pełną.

Podaj tel do Erki - 609 890 204 to sobie porozmawiają:)

Posted

Andziu zmień w swoim poście podsumowującym, że divia_gg daje 10 zł na obie sunie, czyli po 5 zł na każdą ;-)
Nie wiem jak deklarowała Maada czy 10 zł dla obu, czy po 10 zł dla każdej..?

Posted

Bari juz u mnie, podjadł, zapoznał się z moją Toffi, obwąchał TZ-a ciapy a teraz zwiedza mieszkanie. Lata to to jak perszing :D Az mi się nie chce wierzyć, że on taki cykor był ;)

Zaraz założe mu wątek i wkleję parę zdjęć jakie udało mi się zrobić. Maluch jak widzi aparat to się chowa, musze mu pstrykać z ukrycia :)

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Andziu zmień w swoim poście podsumowującym, że divia_gg daje 10 zł na obie sunie, czyli po 5 zł na każdą ;-)
Nie wiem jak deklarowała Maada czy 10 zł dla obu, czy po 10 zł dla każdej..?

to ty skopiuj, wklej do 1 postu i pozmieniaj:) w koncu to "twój" wątek:eviltong:

Agucha - podaj Javenie swój nr tel - w sumie możesz podać na wątku Barusia, bo się przyda do ogłoszeń jak domki nie wypalą;)

Posted

Witajcie!
U mnie masakra z internetem (niedawno się przeprowadziłam i netia zapowiedziała, że przybędzie podłączać neta dopiero za 2 tyg...:/), dlatego nie często tu bywam, ale kombinuję jak mogę;)
W każdym razie u mnie jest Zaria! Jak już pisałam andzi jest wspaniała:loveu:
Tylko strasznie przerażona! Z maleńką Iskierka bawi się jak szalona;) Ale jak tylko człowiek pojawia się na horyzoncie to ucieka przerażona...:shake: I na rękach cała aż sztywnieje ze strachu...
Ale pracujemy nad tym;) Na razie dajemy jej spokój. Najważniejsze, że z psami chce się bawić, karmę zjada z apetytem (a wczorajsze żołądeczki z makaronem pochłonęła z prędkością światła;)), no i robi sporo kup. A sika tylko i wyłącznie na psie legowiska:mad:
Jutro postaram się dorwać do internetu na czas dłuższy i założyć jej wątek do adopcji i luźnych pogaduszek;)
Mam nadzieję, że maleńka szybko przekona się do człowieka i że znajdzie wspaniały domek:)

Posted

A jeszcze Wam tylko napiszę, że bez względu na to co się nie dzieje to w Zarii nie ma nawet cienia agresji! (No raz tylko warknęła na Iskrę jak ta jej się bez zapowiedzi zapakowała do transporterka;)) Ona tylko zamiera w bezruchu ze strachu... Ale absolutnie nie próbuje gryźć.

Posted

Agucha cieszę się, że Bariemu trochę przeszło :). Sama widziałaś jaki był wystraszony jak chciałam go złapać - pewnie bardzo przeżywał rozstanie z rodzinką :(...
Jak będę jechać po transporterek to dam ci znać i przy okazji zobaczę znowu malucha ;)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Na czyje konto mam przelać pieniądze z bazarku imiennego ;)

Maluchy są pod opieką ŚTOZ. Konto podane jest w pierwszym poście.

Dzięki Rudziu :) Zaraz wstawię psiaczki na pierwszą stronę.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Prosze o wpisanie na strone 1, ze Koniczynka ma 100 zl jednorazowej wplaty ode mnie.
Wplacilam na konto Erki, bo takie mialam pod ręka.

Dzięki Ulka18:loveu:, przekaże ewab, bo to ona trzyma kase tych suniek.:lol:

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']

I jednocześnie upominam się :cool3: o zdjęcia maluchów Koniczynki - też zrobimy im bazarek imieniowy :eviltong:

obawiam się, że to tak szybko nie nastapi...właścicielka hoteliku zdjęć raczej nie zrobi, a żeby były to ktos z nas musiałby tam się wybrać - a to nie jest w Kielcach...

Posted

andzia69 napisał(a):
obawiam się, że to tak szybko nie nastapi...właścicielka hoteliku zdjęć raczej nie zrobi, a żeby były to ktos z nas musiałby tam się wybrać - a to nie jest w Kielcach...

No wiem wiem ale jakby się udało byłoby zawsze kilka zł ;)

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Agucha cieszę się, że Bariemu trochę przeszło :). Sama widziałaś jaki był wystraszony jak chciałam go złapać - pewnie bardzo przeżywał rozstanie z rodzinką :(...
Jak będę jechać po transporterek to dam ci znać i przy okazji zobaczę znowu malucha ;)

Nie ma problemu, zapraszam ;)
Teraz siedzi w transporterku - dzieci wróciły a dla niego to nowa sytuacja :)
Podejrzewam, że jutro mu przejdzie i zaczniemy się uczyć nosic szeleczki :)