NaamahsChild Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Moim zdaniem tutaj powinien być wątek ogólny, bez szczegółów nt. konkretnego psa. Powinny być osobne wątki, z linkami w pierwszy poście - nie mieszałoby się nam, komu o jaką sunię chodzi:) Quote
Od-Nowa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 tylko,że nikt nie ma czasu obskakiwać 10 wątków.... jeden ale czytelny będzie ok moim zdaniem Quote
erka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 NaamahsChild napisał(a):Moim zdaniem tutaj powinien być wątek ogólny, bez szczegółów nt. konkretnego psa. Powinny być osobne wątki, z linkami w pierwszy poście - nie mieszałoby się nam, komu o jaką sunię chodzi:) NaamahsChi, kliknij w mój banerek "Psy z Kielc', tam w pierszym poście tego ogólnego wątku możesz zobaczyć , ile psów jest od naszą opieką i są linki dane do poszczególnych, pojedyńczych watków, tworzenie następnych nie ma sensu. Teraz już jak psiaki są umiejscowione nie będzie tu takiego zamieszania. Jeszcze tylko Ruda , czyli Pakoszka ma jechać w sobote do Brzyścia. dzwoniłam właśnie do hotelu,żeby potwierdzić, ale na razie nie ma pani. Quote
Ulka18 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Prosze o wpisanie na strone 1, ze Koniczynka ma 100 zl jednorazowej wplaty ode mnie. Wplacilam na konto Erki, bo takie mialam pod ręka. Quote
Javena Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Pani dzwoni w sprwie szczeniaka u aguchy ,jak ją z wami skontaktowac? Erka ,chyba masz skrzynkę pełną. Quote
andzia69 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 takie małe podsumowanie 1 strony:) BARDZO PILNIE POTRZEBNE deklaracje na hoteliki: dla Koniczynki i jej maluchów(sunia z ok. Końskich zabrana z 6 maluszkami 3-tyg.), koszt 900 zł/mies Historia suni - to duża suczka (ok 40-50 kg) karmił pewien facet,ale on wyjeżdża Zostają ludzie, którzy mówią: "po co ją pan karmi, tak to już by dawno zdechła". A jeden taki to już z widłami do niej szedł..[FONT=Tahoma] Koni-czynka i jej dzieciaczki już bezpieczne.[/FONT] [FONT=Tahoma]Sunia miała schronienie w jakimś nieużytkowanym chlewiku. Początkowo była bardzo nieufna, ale wbrew obawom sunia okazała się przyjazna, choć bardzo zestresowana. Gdy dostała kawałek mięsa, a ja w tym czasie chciałam ją pogłaskać zastygała w bezruchu z otwartym pyskiem niczym kruk z bajki o kruku i serze. [/FONT][FONT=Tahoma]Koni, choć cała spięta, bez większych problemów pozwoliła zapiąć sobie obrożę [/FONT] [FONT=Tahoma] i wziąć szczeniaki (6 szt.). Trochę było problemów z wsiadaniem do samochodu.[/FONT] [FONT=Tahoma]Bez słowa sprzeciwu pozwoliła się zaszczepić p/wściekliźnie („bezdomna? a kto za to zapłaci?”).[/FONT] [FONT=Tahoma]Podróż miała niczym w wagonie sypialnym, więc trudno się dziwić, że w hoteliku za wszelką cenę nie chciała opuścić samochodu, a gdy nam się wreszcie udało ją wyciągnąć, zrobiła obrót i z powrotem do środka. Serce mi się krajało, gdy musiałam ją znowu wyciągać. Te bidy są tak wdzięczne człowiekowi za kilka przyjaznych słów i parę głasków.[/FONT] [FONT=Tahoma]Sunia wg bardzo zgrubnych szacunków lekarza („ja mam jej zajrzeć w zęby?”) ma ok. 3 lat. Nam się wydaje, że mniej, bo zęby są prawie nie starte i jest na nich b. niewielki osad.[/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT] Prosimy o deklaracje jednorazowe i stałe!! Koni ze szczeniorami (6 szt.) POTRZEBY: * szczepienie p/wściekliźnie 21 zł * opłata za hotelik 30 zł/doba czyli 900 zł m-c * odrobaczanie i szczepienia szczeniąt i suki * sterylka Koni DEKLARACJE stałe: [SIZE=2]10 zł - Maada 10 zł - divia_gg jednorazowo: [SIZE=2]Ulka18 - 100 zł ............................................................................................................... dla Pakoszki (sunia z Kielc - Pakosz) - ma jechać do hoteliku w Brzyściu k. Mielca - koszt 300 zł/mies jej 2 maluszki są w dt - Kraków - sunieczka Zaria, Rybnik - psiaczek Bari [SIZE=3][SIZE=5] miała 11 szczeniaków-to dzielna matka,która próbuje uratować swoje małe przed zamarznięciem,przychodzi do ludzi i nosi im swoje skarby, [SIZE=3][SIZE=2] żeby zaopiekowali się nimi,[SIZE=3][SIZE=2]a oni je znowu odnoszą :( Dzisiaj okazało się, że przy suce zostały tylko dwa szczeniaki... Co się stało z pozostałymi??? Jaki spotkał je los?? :placz: Tego prawdopodobnie nigdy się nie dowiemy... Pakoszka ma zarezerwowane miejsce w hoteliku w Brześciu, jednak nie mamy funduszy na opłacenie pobytu suni w hotelu... Ruda suczka to mamusia szczeniaczków. Smutna, uwiązana na łańcuchu, zastraszona... :( Dzielnie pilnowała swoich małych skarbów Szczeniaczki już bezpieczne. Miały szczęście - znalazły DT :) Pakoszka i szczeniory (2 szt.) POTRZEBY: * opłata za hotelik 10 zł/doba, czyli 300 zł/m-c + jedzenie * szczepienia i odrobaczenie suki i szczeniąt *karma dla szczeniora u Evelki * sterylka Pakoszki DEKLARACJE stałe: [SIZE=2]10 zł - Maada 10 zł - divia_gg jednorazowe: Havanka - 100 zł Pilnie potrzebne deklaracje oraz wpłaty jednorazowe!!! SUMA DOTYCHCZASOWYCH WPŁAT: 70 zł więcej zdjęć na str. 9, 19, 20 oraz na : http://picasaweb.google.pl/agnieszka.podsiadlik/20100116PsiakiZPakosza#5427386491932062050 Prosimy o wsparcie finansowe!! Los suczek i ich dzieciaczków leży w waszych rękach!!! Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak” 68 1240 1372 1111 0010 2812 7861 ul. Św. Leonarda 1/4 25-311 Kielce z dopiskiem "na szczeniaki" Quote
andzia69 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Javena napisał(a):Pani dzwoni w sprwie szczeniaka u aguchy ,jak ją z wami skontaktowac? Erka ,chyba masz skrzynkę pełną. Podaj tel do Erki - 609 890 204 to sobie porozmawiają:) Quote
agnieszka24 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Andziu zmień w swoim poście podsumowującym, że divia_gg daje 10 zł na obie sunie, czyli po 5 zł na każdą ;-) Nie wiem jak deklarowała Maada czy 10 zł dla obu, czy po 10 zł dla każdej..? Quote
Agucha Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Bari juz u mnie, podjadł, zapoznał się z moją Toffi, obwąchał TZ-a ciapy a teraz zwiedza mieszkanie. Lata to to jak perszing :D Az mi się nie chce wierzyć, że on taki cykor był ;) Zaraz założe mu wątek i wkleję parę zdjęć jakie udało mi się zrobić. Maluch jak widzi aparat to się chowa, musze mu pstrykać z ukrycia :) Quote
Agucha Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 WĄTEK BARUSIA: http://www.dogomania.pl/threads/178260-PAKOSZKOWY-Bari-Wild-MA-DOM-TYMCZASOWY-TERAZ-CZEKA-NA-DOMEK-STAA-Y?p=13943170#post13943170 Quote
andzia69 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 agnieszka24 napisał(a):Andziu zmień w swoim poście podsumowującym, że divia_gg daje 10 zł na obie sunie, czyli po 5 zł na każdą ;-) Nie wiem jak deklarowała Maada czy 10 zł dla obu, czy po 10 zł dla każdej..? to ty skopiuj, wklej do 1 postu i pozmieniaj:) w koncu to "twój" wątek:eviltong: Agucha - podaj Javenie swój nr tel - w sumie możesz podać na wątku Barusia, bo się przyda do ogłoszeń jak domki nie wypalą;) Quote
Evelka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Witajcie! U mnie masakra z internetem (niedawno się przeprowadziłam i netia zapowiedziała, że przybędzie podłączać neta dopiero za 2 tyg...:/), dlatego nie często tu bywam, ale kombinuję jak mogę;) W każdym razie u mnie jest Zaria! Jak już pisałam andzi jest wspaniała:loveu: Tylko strasznie przerażona! Z maleńką Iskierka bawi się jak szalona;) Ale jak tylko człowiek pojawia się na horyzoncie to ucieka przerażona...:shake: I na rękach cała aż sztywnieje ze strachu... Ale pracujemy nad tym;) Na razie dajemy jej spokój. Najważniejsze, że z psami chce się bawić, karmę zjada z apetytem (a wczorajsze żołądeczki z makaronem pochłonęła z prędkością światła;)), no i robi sporo kup. A sika tylko i wyłącznie na psie legowiska:mad: Jutro postaram się dorwać do internetu na czas dłuższy i założyć jej wątek do adopcji i luźnych pogaduszek;) Mam nadzieję, że maleńka szybko przekona się do człowieka i że znajdzie wspaniały domek:) Quote
Agucha Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Właśnie miałam pytać co u siostry "mojego dziecka" :D Quote
Evelka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 A jeszcze Wam tylko napiszę, że bez względu na to co się nie dzieje to w Zarii nie ma nawet cienia agresji! (No raz tylko warknęła na Iskrę jak ta jej się bez zapowiedzi zapakowała do transporterka;)) Ona tylko zamiera w bezruchu ze strachu... Ale absolutnie nie próbuje gryźć. Quote
Agucha Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 To ona tylko przy mamusi taki chojrak była :D Quote
Rudzia-Bianca Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Agnieszko proszę wstaw w pierwszym poście Zaria Pola matki chrzestne : Maada i Iza!!! Bari Wild matki chrzestne : Jo37 i Agucha Dziękujemy serdecznie imieniodawcom :) :loveu::multi: Quote
Rudzia-Bianca Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Na czyje konto mam przelać pieniądze z bazarku imiennego ;) Quote
bonsai_88 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Agucha cieszę się, że Bariemu trochę przeszło :). Sama widziałaś jaki był wystraszony jak chciałam go złapać - pewnie bardzo przeżywał rozstanie z rodzinką :(... Jak będę jechać po transporterek to dam ci znać i przy okazji zobaczę znowu malucha ;) Quote
agnieszka24 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Rudzia-Bianca napisał(a):Na czyje konto mam przelać pieniądze z bazarku imiennego ;) Maluchy są pod opieką ŚTOZ. Konto podane jest w pierwszym poście. Dzięki Rudziu :) Zaraz wstawię psiaczki na pierwszą stronę. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Dzięki Aga , jakoś umknęło mi to konto. Gdy dojdą wszystkie wpłaty zrobię przelew . I jednocześnie upominam się :cool3: o zdjęcia maluchów Koniczynki - też zrobimy im bazarek imieniowy :eviltong: Quote
erka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ulka18 napisał(a):Prosze o wpisanie na strone 1, ze Koniczynka ma 100 zl jednorazowej wplaty ode mnie. Wplacilam na konto Erki, bo takie mialam pod ręka. Dzięki Ulka18:loveu:, przekaże ewab, bo to ona trzyma kase tych suniek.:lol: Quote
andzia69 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca'] I jednocześnie upominam się :cool3: o zdjęcia maluchów Koniczynki - też zrobimy im bazarek imieniowy :eviltong: obawiam się, że to tak szybko nie nastapi...właścicielka hoteliku zdjęć raczej nie zrobi, a żeby były to ktos z nas musiałby tam się wybrać - a to nie jest w Kielcach... Quote
Rudzia-Bianca Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 andzia69 napisał(a):obawiam się, że to tak szybko nie nastapi...właścicielka hoteliku zdjęć raczej nie zrobi, a żeby były to ktos z nas musiałby tam się wybrać - a to nie jest w Kielcach... No wiem wiem ale jakby się udało byłoby zawsze kilka zł ;) Quote
Maada Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Dziewczyny a co z tą ostatnią sunią ze Strawczyna bodajże? z 6 szczeniaczkami? Coś się dzieje? Quote
Agucha Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 bonsai_88 napisał(a):Agucha cieszę się, że Bariemu trochę przeszło :). Sama widziałaś jaki był wystraszony jak chciałam go złapać - pewnie bardzo przeżywał rozstanie z rodzinką :(... Jak będę jechać po transporterek to dam ci znać i przy okazji zobaczę znowu malucha ;) Nie ma problemu, zapraszam ;) Teraz siedzi w transporterku - dzieci wróciły a dla niego to nowa sytuacja :) Podejrzewam, że jutro mu przejdzie i zaczniemy się uczyć nosic szeleczki :) Quote
Recommended Posts