Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andzia69 napisał(a):
A czy za sunię Pakoszkę vel Rudą nie miała płacic za hotelik Teresa Borcz? czy ja cos źle zrozumiałam:oops:

Przyznam nie zauważyłam tej deklaracji. Ale przy tej dawce informacji mogłąm coś przeoczyć

andzia69 napisał(a):

EwaB - w każdym razie Havanka daje jako pierwsza 100 zł na dobry początek nowej drogi do lepszego zycia:)

:loveu::loveu::loveu:

andzia69 napisał(a):

Evelka pisze, ze Zaria - jeden ze szczeniorów Pakoszki - jest wspaniała!!!!:lol::lol::lol: Jest juz wykąpana. Na początku siedziała za łóżkiem, ale potem sama wychodziła i bawiła sie z psami Evelki:)

Aga mówiła, że sunia była bardziej wystraszona. Strach pomyśleć co robi braciszek:evil_lol:.

ciekawa jestem co z braciszkiem u Aguchy...

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='erka']Tak , Ruda, mama tych dwóch szczeniorków, mądra, dzielna sunia, która tak znosiła dzieci do tego faceta ma jechać do hotelu w Brzyściu prawdopodobnie w sobote.

Mam nadzieję,że szybko się znajdzie dom stały dla niej, bo kasy na dłuższy pobyt w hotelu brak.

Jak zabieralismy maluchy, to TZ ewab robił jej zdjęcia, mam nadziję,że ewab wstawi, jak znajdzie chwilke.

Robił zdjęcia, a wyszły knoty. No cóż ciemno już było, a modele nie ułatwiały sytuacji.

Posted

Naprawdę można zwariować, przed chwilą dzwoniła znajoma, ze na komendę policji w Strawczynie przybłąkała sie suka z maluchami - 6 suczek! Siedzą prawie bez schronienia, pod jakąs wiatą, nikt ich nie karmi, najwyżej rzucą kromkę chleba:placz:.
Sunia średniej wielkości, razem z nią przyszedł jakis pies staruszek:(

Posted

erka napisał(a):
Naprawdę można zwariować, przed chwilą dzwoniła znajoma, ze na komendę policji w Strawczynie przybłąkała sie suka z maluchami - 6 suczek! Siedzą prawie bez schronienia, pod jakąs wiatą, nikt ich nie karmi, najwyżej rzucą kromkę chleba:placz:.
Sunia średniej wielkości, razem z nią przyszedł jakis pies staruszek:(

Boże, co tam się dzieje!!!!!

Posted

Stróże prawa mają pewnie ważniejsze zajęcia niz zaopiekowanie sie psiakami:cool3:.

Podobno, gdyby to były psy, to miejscowi by wzięli, ale suczek nikt nie chce:shake:, podobno chudzinki straszne.:-(

Posted

Witam
Jeden ze szczeniaków jest u mnie w domu - do soboty [dopiero wtedy będę miała czas zawieźć go do Aguchy].
Maluch jest bardzo przestraszony, na samym początku schował się za nogą od stołu i nie pokazywał na samym początku. Teraz [ponad godzinę siedziałam i namawiałam go do wyjścia przy pomocy jedzenia] czasami robi króciutkie wypady w najbliższej okolicy... Ze strachu potrafi warczeć [obwarzał mnie jak przypadkiem zaszłam mu drogę i mojego kota]. Maluch [btw. ewelinka, wiesz jakiej on jest płci?] był zaszokowany widokiem bawiącej się ze mną Birmy.
A... w czasie drogi maluszek trochę się do mnie przyzwyczaił [na początku bał się dotyku, na koniec spał z głową na mojej dłoni], ale w domu boi się dotyku. Po dość długich staraniach udało mi się go pogłaskać w czasie jak jadł - maluch obejrzał się na mnie, ale nie uciekł [później mu dałam spokój, nie próbowałam więcej]. Z nauką czystości w domu będzie pewnie problem z tego powodu - ciężko będzie go szybciutko chwycić i wyprowadzić...

To by było na tyle, może jutro zrobię parę zdjęć. Dzisiaj odpada, bo nie chcę mu stresu dokładać.

Posted

Ewab, Andzia, co z tym Strawczynem? Może załóżcie tej suńce osobny wątek? Pojedziecie po nią? Proooooszę (jak już się wkopałam w 6 kieleckich psów to mogę chyba trochę pomarudzić ;) A tak powaznie to trzymam kciuki, żebyście nie zwątpiły, bo w ogóle nie wyobrażamm sobie jak Wy znajdujecie na to wszystko czas i siłę.. :(

Posted

Krótkie podsumowanie finansów dotyczących tego wątku:

Koni ze szczeniorami (6 szt.)

potrzeby:
szczepienie p/wściekliźnie 21 zł
opłata za hotelik 30 zł/doba czyli 900 zł m-c
odrobaczanie i szczepienia szczeniąt i suki
sterylka Koni

deklaracje 0

Pakoszka i szczeniory (2 szt.)

potrzeby:
opłata za hotelik 10 zł/doba, czyli 300 zł/m-c + jedzenie
szczepienia i odrobaczenie suki i szczeniąt
karma dla szczeniora u Evelki
sterylka Pakoszki

deklaracje
Havanka 100 zł (jednorazowa czy stała?)

Suma dotychczasowych wpłat 70 zł

Posted

Maada bardzo mi zależy na złapaniu Kolaczki, choć w świetle rozliczenia z poprzedniego postu powinniśmy odpuścić. Będziemy próbować, mam nadzieję, że "pomożecie" (kto z Was pamięta ten cytat?).

Posted

Maada napisał(a):
Ewab, Andzia, co z tym Strawczynem? Może załóżcie tej suńce osobny wątek? Pojedziecie po nią? Proooooszę (jak już się wkopałam w 6 kieleckich psów to mogę chyba trochę pomarudzić ;) A tak powaznie to trzymam kciuki, żebyście nie zwątpiły, bo w ogóle nie wyobrażamm sobie jak Wy znajdujecie na to wszystko czas i siłę.. :(

Maada, ale co zrobic z 6 szczeniakami????

Posted

Bonsai_88, mysle,że na razie tego szczeniorka lepiej by było nie wyprowadzać, bo on może zwiać. Pamiętaj,że szczeniorki nie miały wcześniej bliskiego kontaktu z człowiekiem, nie znają ruchu ulicznego, to wszystko dla nich nowe i ogromnie stresujące. Na razie rozłożyłabym folie i gazetki.

Posted

Erka nie ma mowy, żebym go wyprowadziła - on unika dotyku, w razie czego nie miałabym najmniejszych szans na złapanie psiaka. Zanim pojdzie na pierwszy spacer [już pewnie u Aguchy] musi zacząć pracować z człowiekiem.
Swoją drogą jest bardzo inteligentny - na pewien dźwięk pooowoooli podchodzi, wie że dostanie odrobinkę jedzonka [na razie całą karmę dostaje z ręki, żeby sobie ją dobrze zakojarzył]. Znowu poćwiczyliśmy trochę dotyku [daję mu dość często, ale w małych ilościach], dał sobie nawet pomacać jakiej jest płci i nie próbował się odsuwać nawet jak już się jedzonko skończyło. Podchodzi też do wyciągniętej dłoni [sprawdza, czy nie ma jedzonka ;)] i obwąchuje, wcześniej uciekał jak tylko widział brak żarełka.
Pewnie będzie z niego naprawdę fajny psiak, szybko dojdzie do siebie :).

Posted

Dubel :roll:...

Dopiszę tylko, że siuśki w domu mi nie straszne - właśnie uczę dziecko jak korzystać z nocnika [jesteśmy w trakcie najtrudniejszej lekcji - siusiaka wkłada się do środka, a nie wyciąga na zewnątrz nocnika :mad:]

Posted

Jeśli mogę zaproponować przeznaczenie pieniedzy z bazarku NIC z "moich" psiaków na Pakoszke albo Koniczynkę to proponuję.. Spróbuję tu ściągnąć pare osób, które mają miękkie serca i nie całkiem puste kieszenie.. popatrzcie np tu ile kasy dało sie ściągnąć: http://www.dogomania.pl/threads/172985-SZCZENIAK-bez-szans-na-dom-Zaczynamy-wysyA-aAE-PRZELEWY . Na początek podręczę trochę tamtych darczyńców :) Ja mogę zadeklarowac stalą kwotę po 10zl na obie suczki. Ten system deklaracji stałych chyba lepiej dziala niz takie generalne "potrzeba kasy".
PROSZE NIECH OSOBA PROWADZACA TEN WĄTEK ZMIENI TO HASLO W PIERSZYM POSCIE "POTRZEBNE WSPARCIE FINANSOWE" NA "POTRZEBNE JEDNORAZOWE I STALE DEKLARACJE NA HOTEL DLA SUCZEK" I MNIE MOŻNA WPISAC NA PIERWSZYM MIEJSCU Z TYMI ŚMIESZNYMI 10ZŁ NA OBIE ... ZIARNKO DO ZIARNKA :) UZBIERA SIĘ ZOBACZYCIE!