Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny a co z tą ostatnią sunią ze Strawczyna bodajże? z 6 szczeniaczkami? Coś się dzieje? Nie moglaby pójść do tej budy gdzie byla Moli z malymi? Nawet buda lepsza niż nic przy tych mrozach :( Napiszcie cos proszę..

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maada, na pytania odnośnie adopcji z tamtego wątku musi odpowiedzieć ewab, a ona chyba dopiero co wróciła z łapania kolaczki, na szczęście sie podobno udało:)

Jeżeli chodzi o sunię ze Strawczyna, to właśnie prosiłam ,żebt ktoś z STOZ zadzownił na tą komendę,żeby jakos na razie zabezpieczyli te psiaki, a później pomożemy. Miał ktoś dzwonić.

Maada, Moly została w tej budzie , więc wolnej nie ma.

U nas tragedia goni tragedię . Divia_ggg wstawiła dzisiaj zdjęcie malutkiej suni koczującej w lesie.
Ja przed chwilą napisałm na naszym wątku apel o pomoc i przepraszam za offa, ale przekleję go tutaj, bo pomyslałam,że jakby się znalazła kasa dla tego biedaka, to mógłby pojechac do hotelu w Brzyściu razem z Pakoszką.

"POMOCY!!!
Przed chwilą dzwoniła do mnie Elwira, że jej koleżanka jechała przez Cisów i widziała biegnącego drogą psiaka. Jak wracała z powrotem do Kielc, to psiak już leżał potrącony przez samochód.
Zabrała go do Kiekc i teraz zawiozła do lecznicy "Cztery łapy". Ale nie ma potem z nim, co zrobic, chce go odwieźc do schronu.
Ona ma 3 duże psy w małym mieszakniu, nie tolerujące obcych.

Piesek jest kudłaty, terierkowaty.

Co robić????? "

Posted

Ale Moly jest jedna i mała, łatwiej dla niej znalezc jakiś kąt niż dla całej gromady.. dlatego pytałam o tę budę.. No wiem, że jest źle a w dodatku te cholerne mrozy.. samej mi się nie chce nosa z domu wytykać :(

Ten piesek terierkowaty może być czyjś czy taki ewidentny bezdomniak? Ile hotelik dla takiego psiaka kosztuje?

Posted

Maada tak mi jest przykro to co się dzieje jest straszne od Nowego Roku jest zawsze coś strasznego na dogo..
Człowiek już się boi wchodzić na wątki bo łez braknie...
Promyk, teraz piesek z urwaną łapką , tyle szkieletów, bezdomnych matek ze szczeniakami...
Ale trzeba pomagać trzeba,
Mam dużo deklaracji więc stałych na razie nie mogę dać
Jednorazowo 10 zł wyślę w przyszłym tygodniu...proszę nr konta chyba, że jest na początku wątki to wtedy znajdę

Posted

Ewab do mnie dzwonila ze mam zabrac sunie do Wroclawia, ale nie mialam jak zanotowac adresu lecznicy. Proszę o info gdzie ją odebrać jutro w Kielcach, bo zaraz klade sie spac zeby jak najwczesniej ruszyć.

Posted

Pakoszka to sunia - to nie nazwa hoteliku i terierowaty psiaczek potrącony. To w sumie dwa pieski jechałyby do hoteliku. MAM PROŚBĘ - CIĄGNIĘCIE WĄTKU DWÓCH SUŃ SPOWODUJE, ŻE ZA CHWILE NIE BĘDZIEMY WIEDZIEC NIC. TRZEBA JEDNAK ROZDZIELIC WĄTKI - PAKOSZKE ZOSTAWIĆ RAZEM Z TERIERKOWATYM NA JEDNYM WĄTKU WYKASOWAĆ WPISY TZW. EMOCJONALNE - NIECH TO KAŻDY UCZYNI, BO WIADOMO KAŻDY Z NAS BARDZO ALE TO BARDZO PRZEŻYWA TRAGEDIE PSIAKÓW - ALE WĄTKI TRZEBA POCZYŚCIĆ- TEŻ TEN WYKASUJE - ZOSTAWIĘ TYLKO WPIS Z DEKLARACJĄ NA POPRZEDNIEJ STRONIE

Posted

Maada, on zostaje na razie w lecznicy, napisze więcej na kieleckim, bo nie chce tu zaśmiecac.
Viris dałam znać ewab,żeby sie skontaktowała z Toba.

Posted

Ja również pisałam do ewab...może odpoczywa po "łapance" ;)

Co z Pakoszkami małymi? Oprócz wątku, który założyłam Baremu jest jeszcze jakis organizacyjny??

Posted

Ok mam już dane. Proszę jutro o kciuki, bo z trzema psami mogę mieć sajgon (oby nie).
Kolaczce zrobię miejsce w bagazniku (zdejmę półkę i ułożę kocyki - będzie miała spokój). Lolkę na tyle - jak będzie grzeczna to na kanapie, jak nie to w transporterze, Klara (moja) na przodzie - najwyzej znowu zwymiotuje mi na hamulec ręczny ... ;)

Posted

i znowu po raz fafnasty:

to jest watek Koniczynki i Pakoszki oraz ich maluchów!!!!!

Koniczynka i jej 6 maluchów na razie są w hoteliku - nie do ogłaszania bo maluchy za małe - koszt hotelu 900 zł

Pakoszka miała 2 maluchy - 1 maluch w dt u Aguchy, 2 maluch w dt u Evelki. Sunia jedzie w sobotę do hoteliku w Brzyścu.

i nie mieszajcie - proszę!:) Sunia z betonowej rury i jej maluchy, które są teraz na dt u Maady mają OSOBNY WĄTEK!

http://www.dogomania.pl/showthread.php?t=177761&goto=newpost

dziewczyny - przecież co chwilę robie podsumowanie - to proste;) wystarczy czytać .....

a tu mieszamy Pakoszkę, Koniczynkę i jeszcze Strawczynkę - wszystkie z maluchami - totalny misz masz....

uprasza się tu pisać tylko o Pakoszce, jej 2 maluszkach!!!!!

jak będą info o Koniczynce - to pewnie tez sie tu napisze....albo założy jej osobny wątek, bo jak na razie to życie obraca się wokół Pakoszki i jej 2 malców, które są już do adopcji i potrzeba im ogłoszeń!

uffffff

ps. o maluchach u Madzi proszę pisać na innym wątku:)

Posted

Maada napisał(a):
Agnieszko uaktualnij deklaracje na pierwszej stronie
Ponawiam pytanie - ile by kosztował "hotelik Pakoszki" dla tego potrąconego terierkowatego?

Madziu - po pierwsze - nie wiadomo czy by go przyjęli...po drugie psiak w amoku/bólu ugryzł tą panią, która go zbierała z ulicy - więc jest u weta na obserwacji....

Posted

Hi hi, dziękuję o Złota! ;)
Ja wciąz czytam i czytam...tylko problemy miałam z dobraniem odpowiedniego wątku do pisania ;)

Teraz już wszystko jasne i jakby co bede pisac albo tutaj - sprawy organizacyjne, albo na wątku Barusia - sprawy bieżące :) (link, jakby ktoś się nie doszukał : http://www.dogomania.pl/threads/178260-PAKOSZKOWY-Bari-Wild-MA-DOM-TYMCZASOWY-TERAZ-CZEKA-NA-DOMEK-STAA-Y?p=13943639#post13943639

Ps. Dodałam go również do podpisu :)

Posted

Przypominam , ze nie są uaktualnione deklaracje na pierwszej stronie - doszła jednorazowa 10zł od magenki i stała 50zł od lutego od Basia1968 na hotelik dla Pakoszki.

Posted

Agucha napisał(a):
Ja również pisałam do ewab...może odpoczywa po "łapance" ;)

ewab już nie wie co to znaczy odpoczywać. Jeszcze nie dotarłam z "łapanki" do domu gdy dostałam informację, że zaginął Mozart. Ogłoszenia, lecznice, rozsyłanie wici...
W sprawie suni ze Strawczyna, tej co się dobrowolnie zgłosiła na posterunek, telefonowała nasza szacowna szefowa do jeszcze bardziej szacownej instytucji. Podobno dostała zapewnienie, że zwierzaki mają jakieś schronienie i żarełko. Trzeba tylko jechać i porobić zdjęcia. Szczeniorki mają ponoć 2 mies. lub więcej, więc można by je było juz ogłaszać.
Nie trafiły do schronu bo gmina nie ma umowy.