Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teoretycznie tamten domek to domek, który był chętny na Pinusia który został w DT tj. u Natalijo ;)
Pani się chyba troszkę obraziła za to i nie wiadomo... Będziemy szukać dalej domku i modlić się aby to szybko nastąpiło :)

Po prostu u mnie w domu nastał pewien zwrot i być może przybędzie nam jednego czworonożnego członka rodziny...póki co się staramy. TZ jest tamtym psiakiem zachwycony i się na niego nastawił.
Po wiadomości, że Lolusia jedzie do Wrocławia do domku stałego podjeliśmy 100% decyzję o chęci adopcji tamtego pieska.

Jak się dziś dowiedział, ze już jutro przyjeżdża do nas dzikusek - zaczał panikować we właściwy jemu sposób :D

Mam nadzieję, że pomożecie w szukaniu domku? :)

Posted

Nockę ze szczeniakami miałam wesołą. Maluchy trochę łobuzowały. :diabloti:
O 2:30 słyszę piszczenie, to lecę zobaczyć co jest. A tam... szok :-o Transoprterek otwarty, pudełko z zabawkami przewrócone, kocyk wywleczony z reklamówki, a szczeniorki jak gdyby nigdy nic siedzą sobie pod krzesłem i się patrzą :razz: Nie domknęłam transportera, bo nie spodziewałam się, że będą uciekać z niego. No ale nic to, przynajmniej się załatwiły, więc po drodze nie powinno być niespodzianek :p Teraz śpią sobie przytulone :)

Posted

Co do szukania domków to cieszę się, że pomożecie:) Bo sama (jak większość nas tutaj zresztą;)) już czasowo nie wyrabiam...;)
A szczeniorki są prześliczne!!:loveu:
Czekam zatem na spotkanie i życzę spokojnej drogi!

Posted

Maluszki mniejsze, te z rury/inny wątek/, które jadą do Maady zostały odpochlone i odrobaczone. Natomiast te 2 większe, przywiezione wczoraj sa tylko odpchlone, bo juz nie było kiedy odrobaczyc.

Posted

Od-Nowa napisał(a):
nie czytałam całego wątku. szczeniaki koniczynki pojechały dziś na dt do Krakowa tak?
a co z Koniczynką??

Taniu Koniczynka z maluchami jest w hoteliku .
Do Krakowa pojechały szczeniaki Moli i tej rudej suni .

Info od Ewelinki - ekipa dotarła do Krakowa, szczeniaczki przekazane tam gdzie trzeba ;)

Posted

[quote name='Owieczka']Dobrze by było wszystkim matkom z maluchami odzielne wątki zrobic bo ja się totalnie pogubiłam ( pewnie nie ja jedna) :(

Wątki :)

psiaków z rury betonowej co pojechały do Krakowa

http://www.dogomania.pl/threads/177761-MaA-a-Sunia-ze-szczeniakami-w-rurze-betonowej-przy-ulicy-Szukamy-domkA-w-staA-ych

no i ten wątek dla Koniczynki i Rudej suni co jej maluchy pojechały też do Krakowa .

Jak narobimy więcej wątków już nikt nad tym nie zapanuje:diabloti: tylko trzeba teraz pisać na tych dwóch wątkach , bo widziałam że cześć dyskusji o szczeniakach prowadzona jest jeszcze na wątku Albinki :cool3:

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Taniu Koniczynka z maluchami jest w hoteliku .
Do Krakowa pojechały szczeniaki Moli i tej rudej suni .

Info od Ewelinki - ekipa dotarła do Krakowa, szczeniaczki przekazane tam gdzie trzeba ;)

Wcześniej Moli nazywana była Strawczynką:eviltong:.

Posted

Tak , Ruda, mama tych dwóch szczeniorków, mądra, dzielna sunia, która tak znosiła dzieci do tego faceta ma jechać do hotelu w Brzyściu prawdopodobnie w sobote.

Mam nadzieję,że szybko się znajdzie dom stały dla niej, bo kasy na dłuższy pobyt w hotelu brak.

Jak zabieralismy maluchy, to TZ ewab robił jej zdjęcia, mam nadziję,że ewab wstawi, jak znajdzie chwilke.

Posted

Nie wiem dlaczego ta Ruda sunia tak zapadła mi w serce, bo przecież takich jak ona jest na dogo dużo.
Nie dość, że miała przerąbane życie, zabrano jej dzieci a ona przerażona, zrozpaczona i bezradna została na łańcuchu, zdana na człowieka, który, delikatnie mówiąc , za nią nie przepada.
Oprócz pieniędzy uzyskanych z bazarku prześlę dla niej jeszcze 100 zł, ale dopiero za kilka dni.
Proszę pamiętajcie o niej!

Posted

Havanka, mnie też bardzo zapadła w serce, dlatego,że taka dzielna i mądra. Ale przede wszystkim dlatego,że jak byliśmy tam pierwszy raz i facet wyciagał ją z tej piwnicy za łańcuch, to trzęsła sie , jak galareta. A jak jeszcze usłyszłam, co miał do powiedzenia o tych psach synalek właściciela posesji, to wyobrażam sobie, jak one są tam traktowane.:(
Próbowałam zalicytowac pisankę, ale przez pół godz nie mogłam wysłac postu, spróbuje poźniej.

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Ruda sunieczka została na łańcuchu... :( Ma zarezerwowane miejsce w hoteliku, ale nadal czeka na transport. Niestety nie mamy żadnych deklaracji finansowych na utrzymanie suczek w hotelu :(

Suczynka ma już zapewniony transport w sobotę. Potrzebne deklaracje na hotelik.

Posted

A czy za sunię Pakoszkę vel Rudą nie miała płacic za hotelik Teresa Borcz? czy ja cos źle zrozumiałam:oops:

EwaB - w każdym razie Havanka daje jako pierwsza 100 zł na dobry początek nowej drogi do lepszego zycia:)

Evelka pisze, ze Zaria - jeden ze szczeniorów Pakoszki - jest wspaniała!!!!:lol::lol::lol: Jest juz wykąpana. Na początku siedziała za łóżkiem, ale potem sama wychodziła i bawiła sie z psami Evelki:)

ciekawa jestem co z braciszkiem u Aguchy...