erka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Agucha, a ten potencjalny domek, o którym pisałaś wcześniej? Quote
Agucha Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Teoretycznie tamten domek to domek, który był chętny na Pinusia który został w DT tj. u Natalijo ;) Pani się chyba troszkę obraziła za to i nie wiadomo... Będziemy szukać dalej domku i modlić się aby to szybko nastąpiło :) Po prostu u mnie w domu nastał pewien zwrot i być może przybędzie nam jednego czworonożnego członka rodziny...póki co się staramy. TZ jest tamtym psiakiem zachwycony i się na niego nastawił. Po wiadomości, że Lolusia jedzie do Wrocławia do domku stałego podjeliśmy 100% decyzję o chęci adopcji tamtego pieska. Jak się dziś dowiedział, ze już jutro przyjeżdża do nas dzikusek - zaczał panikować we właściwy jemu sposób :D Mam nadzieję, że pomożecie w szukaniu domku? :) Quote
agnieszka24 Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Nockę ze szczeniakami miałam wesołą. Maluchy trochę łobuzowały. :diabloti: O 2:30 słyszę piszczenie, to lecę zobaczyć co jest. A tam... szok :-o Transoprterek otwarty, pudełko z zabawkami przewrócone, kocyk wywleczony z reklamówki, a szczeniorki jak gdyby nigdy nic siedzą sobie pod krzesłem i się patrzą :razz: Nie domknęłam transportera, bo nie spodziewałam się, że będą uciekać z niego. No ale nic to, przynajmniej się załatwiły, więc po drodze nie powinno być niespodzianek :p Teraz śpią sobie przytulone :) Quote
ewelinka_m Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 szarańcza w ilości sztuk 7 już rozrabia u mnie Agucha..pewnie, że pomożemy w szukaniu domku:) Quote
Evelka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Co do szukania domków to cieszę się, że pomożecie:) Bo sama (jak większość nas tutaj zresztą;)) już czasowo nie wyrabiam...;) A szczeniorki są prześliczne!!:loveu: Czekam zatem na spotkanie i życzę spokojnej drogi! Quote
ewelinka_m Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 uff dranie wszystkie właśnie posnęły..;) zdjęć mam miliony :evil_lol: ale to dopiero jutro wstawię... Quote
Evelka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Wszystkie są cudne:loveu: A to pierwsze zdjęcie z masą szczeniorków leżących jeden na drugim genialne!:D Quote
Jo37 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Trzymam kciuki za mojego chrześniaka Bariego , dwójkę pólchrześniaków i ich rodzeństwo. Quote
NaamahsChild Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Jeszcze collie chcę szczęśliwą wśród tych zdjęć zobaczyć.. Quote
erka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Maluszki mniejsze, te z rury/inny wątek/, które jadą do Maady zostały odpochlone i odrobaczone. Natomiast te 2 większe, przywiezione wczoraj sa tylko odpchlone, bo juz nie było kiedy odrobaczyc. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 NaamahsChild napisał(a):Jeszcze collie chcę szczęśliwą wśród tych zdjęć zobaczyć.. Oby tylko nie urodziła na tych mrozach :( Quote
NaamahsChild Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Oby nie było za późno na zabieg, dla niej byłoby to lepsze wyjście.. Czekam na wieści, czy dziś udało się ją złapać.. Quote
Od-Nowa Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 nie czytałam całego wątku. szczeniaki koniczynki pojechały dziś na dt do Krakowa tak? a co z Koniczynką?? Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Od-Nowa napisał(a):nie czytałam całego wątku. szczeniaki koniczynki pojechały dziś na dt do Krakowa tak? a co z Koniczynką?? Taniu Koniczynka z maluchami jest w hoteliku . Do Krakowa pojechały szczeniaki Moli i tej rudej suni . Info od Ewelinki - ekipa dotarła do Krakowa, szczeniaczki przekazane tam gdzie trzeba ;) Quote
Havanka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Za chwilę wystawię bazarek dla Koniczynki i Pakoszki. Wiem już, że Koni i jej dzieci bezpieczne. Maluchy Pakoszki też mają DT. A co z ich mamą? Quote
Owieczka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Dobrze by było wszystkim matkom z maluchami odzielne wątki zrobic bo ja się totalnie pogubiłam ( pewnie nie ja jedna) :( Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='Owieczka']Dobrze by było wszystkim matkom z maluchami odzielne wątki zrobic bo ja się totalnie pogubiłam ( pewnie nie ja jedna) :( Wątki :) psiaków z rury betonowej co pojechały do Krakowa http://www.dogomania.pl/threads/177761-MaA-a-Sunia-ze-szczeniakami-w-rurze-betonowej-przy-ulicy-Szukamy-domkA-w-staA-ych no i ten wątek dla Koniczynki i Rudej suni co jej maluchy pojechały też do Krakowa . Jak narobimy więcej wątków już nikt nad tym nie zapanuje:diabloti: tylko trzeba teraz pisać na tych dwóch wątkach , bo widziałam że cześć dyskusji o szczeniakach prowadzona jest jeszcze na wątku Albinki :cool3: Quote
ewab Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Rudzia-Bianca napisał(a):Taniu Koniczynka z maluchami jest w hoteliku . Do Krakowa pojechały szczeniaki Moli i tej rudej suni . Info od Ewelinki - ekipa dotarła do Krakowa, szczeniaczki przekazane tam gdzie trzeba ;) Wcześniej Moli nazywana była Strawczynką:eviltong:. Quote
Havanka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Może ktoś będzie zainteresowany bazarkiem na rzecz Koniczynki i Rudej suni - pisanki wielkanocne! http://www.dogomania.pl/threads/178170-Pisanki-aA-urowe-na-hotelik-dla-Koni-i-Pakoszki?p=13936053#post13936053 Wciąż nie mam odpowiedzi co z Rudą sunią. Domyślam się, że wciąż czeka? Quote
agnieszka24 Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Ruda sunieczka została na łańcuchu... :( Ma zarezerwowane miejsce w hoteliku, ale nadal czeka na transport. Niestety nie mamy żadnych deklaracji finansowych na utrzymanie suczek w hotelu :( Quote
erka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Tak , Ruda, mama tych dwóch szczeniorków, mądra, dzielna sunia, która tak znosiła dzieci do tego faceta ma jechać do hotelu w Brzyściu prawdopodobnie w sobote. Mam nadzieję,że szybko się znajdzie dom stały dla niej, bo kasy na dłuższy pobyt w hotelu brak. Jak zabieralismy maluchy, to TZ ewab robił jej zdjęcia, mam nadziję,że ewab wstawi, jak znajdzie chwilke. Quote
Havanka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Nie wiem dlaczego ta Ruda sunia tak zapadła mi w serce, bo przecież takich jak ona jest na dogo dużo. Nie dość, że miała przerąbane życie, zabrano jej dzieci a ona przerażona, zrozpaczona i bezradna została na łańcuchu, zdana na człowieka, który, delikatnie mówiąc , za nią nie przepada. Oprócz pieniędzy uzyskanych z bazarku prześlę dla niej jeszcze 100 zł, ale dopiero za kilka dni. Proszę pamiętajcie o niej! Quote
erka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Havanka, mnie też bardzo zapadła w serce, dlatego,że taka dzielna i mądra. Ale przede wszystkim dlatego,że jak byliśmy tam pierwszy raz i facet wyciagał ją z tej piwnicy za łańcuch, to trzęsła sie , jak galareta. A jak jeszcze usłyszłam, co miał do powiedzenia o tych psach synalek właściciela posesji, to wyobrażam sobie, jak one są tam traktowane.:( Próbowałam zalicytowac pisankę, ale przez pół godz nie mogłam wysłac postu, spróbuje poźniej. Quote
ewab Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 agnieszka24 napisał(a):Ruda sunieczka została na łańcuchu... :( Ma zarezerwowane miejsce w hoteliku, ale nadal czeka na transport. Niestety nie mamy żadnych deklaracji finansowych na utrzymanie suczek w hotelu :( Suczynka ma już zapewniony transport w sobotę. Potrzebne deklaracje na hotelik. Quote
andzia69 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 A czy za sunię Pakoszkę vel Rudą nie miała płacic za hotelik Teresa Borcz? czy ja cos źle zrozumiałam:oops: EwaB - w każdym razie Havanka daje jako pierwsza 100 zł na dobry początek nowej drogi do lepszego zycia:) Evelka pisze, ze Zaria - jeden ze szczeniorów Pakoszki - jest wspaniała!!!!:lol::lol::lol: Jest juz wykąpana. Na początku siedziała za łóżkiem, ale potem sama wychodziła i bawiła sie z psami Evelki:) ciekawa jestem co z braciszkiem u Aguchy... Quote
Recommended Posts