Agata69 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Nie wiem czy potzrebna jest ta operacja plastyczna. Mieliśmy dwa takie psy, jeden to miał prawie odciętą głowę. Nie robiliśmy żadnych operacji, rana się zagoiła i skryła w sierści. Trzeba sierść odgarnąć żeby coś zobaczyć. Ja bym nie robiła operacji. Quote
omar Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 @ Cajus Mam trochę zbędnych filmów dvd - cyknę fotki i jeszcze dzisiaj wystawię bazarek dla Mai :) Quote
xmartix Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 cegiełki można robić na prywatne konto też ale ludzie mniej kupują, jakby było konto jakiejś organizacji to by tych cegiełek z allegro zeszło więcej Cajtus podsumuj mniej więcej całość kwoty za weta?? Quote
GoskaGoska Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 do allegro cegielek potrzebne by były obecne zdjęcia włącznie z tym podcięciem gardła - i można robić na prywatne konto - ja kiedyś robiłam na operacje z prywatnego konta i zeszła spora ilość więc można próbować. Cajus jesli masz internet w domu otworz sobie konto internetowe to trwa chwilę, ,np ( i wyjdzie reklama) całkowicie bezpłatne jest w ing banku konto internetowe otworzą ci od ręki i od razu można używać jesli nie chcesz karty do konta to bezpłatnie prowadzenie , przelewy itd , jesli z karta to 2zł, w mbanku wszytsko jest za darmo tylko, ze nie od ręki. Chyba, ze jakaś fundacja pozwoli zbierać na swoje kont0-ale do wszytskie będą faktury potrzebne. myślę, ze warto do pierwszego postu wpisać orientacyjne koszty - trzymam kciuki Quote
Nemko Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Tez jestem. Kuzynka obiecala przysłac pare rzeczy na bazarek, to wystawimy małej. Jak na razie (a tylko tyle na razie mogę - kwota moze ulec zmianie;) deklaruję na stałe 5zł Quote
ivette3 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 No to praca na wątku wre ,aż miło :) Trzymaj się Majeczko i Cajus - bo jak widać dobre aniołki Was otoczyły opieką A swoją drogą,jak można taką kruszynkę tak zaniedbać???:shake:...ona niewiele troski potrzebowała a tak ogromną krzywdę jej właściciele zafundowali:shake: Quote
Cajus JB Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Dzięki za rady. W ing założyłem konto. Muszę je niestety aktywować. W bgż mam, ale usługa e wejdzie mi dopiero w środę, czwartek. Spróbuję w mbanku. Też nie wiem czy operacja plastyczna jest konieczna. To stwierdzenie weta. Jutro zrobię zdjęcia rany i będzie można coś ocenić. Nie umiem wycenić szacunkowo. Poprawcie moje obliczenia. pierwsza wizyta, szycie, kroplówki + antybiotyki 150 + antybiotyki codzienne wizyty około 7-10 na pewno z zastrzykami 4-7 po 50 350 następne wizyty podobna liczba 7- 10 ( sama wizyta 15 zł) 150 + ?( antybiotyki, zastrzyki ) operacja plastyczna ? szczepienia ? sterylka to później Ustosunkujcie się do tego. Wieczorem będę wiedział więcej. Mam konto osobiste i je mogę podać jeśli uznacie, że może być. Najwyzej będę codziennie chodził po wydruki. Nie będę zbierał deklaracji stałych. dziękuję Nemko. Z utrzymaniem nie ma problemu. Wklejam w pierwszy post swój mail i telefon. Poprosiłem o przeniesienie wątku Edit Ja uciekam. Postaram się coś napisać w ciągu. Podkreślam jedną rzecz w tej sytuacji Wy decydujecie o zakresie i rodzaju pomocy. Wszystkie swoje poczynania i działania wetów pragnę konsultować na wątku. Quote
majqa Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Bieżące fotki są konieczne. Maja to taki przecinek...eh...:-( Quote
Cajus JB Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Dopiero wieczorem będą. Nie będę miał w ciągu dnia dostępu do komputera. Chyba że prześlę komuś na telefon. Quote
Nemko Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 W takim razie bedziemy zbierac pieniazki na psinke jednorazowo. dorzuce pare groszy,jak cos to mi przypomnijcie za pare dni to moze wiecej wrzuce:D Zagladam do małej.Zapisuje wątek Quote
Cajus JB Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Maja jest u mnie w pracy. Warunki nie są idealne, ale ma ciepło i sucho. Zdjęcia wkleję wieczorem. Rana jest paskudna. Na razie jestem na bieżącąo z opłatami. Dowody wpłat mam. Quote
katimal Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Cajus JB napisał(a):Maja jest u mnie w pracy. Warunki nie są idealne, ale ma ciepło i sucho. Zdjęcia wkleję wieczorem. Rana jest paskudna. Na razie jestem na bieżącąo z opłatami. Dowody wpłat mam. Cajus! Czy pies jest w Toruniu? Gdzie mieszkają ci "ludzie"??? Quote
Cajus JB Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Dziękuję danal W Grębocinie koło Torunia Quote
xmartix Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 jak będą zdjęcia drastyczniejsze to się wystawi allegro cegiełkowe Quote
Finetta Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 xmartix napisał(a):jak będą zdjęcia drastyczniejsze to się wystawi allegro cegiełkowe Jak zdjęcia będą zbyt drastyczne, to zamkną aukcję-ostatnio się trochę czepiają. Quote
katimal Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Cajus JB napisał(a):Dziękuję danal W Grębocinie koło Torunia Ja jestem z Torunia, jeśli będę mogła jakoś pomoc, daj znać... Pwoiedz jeszcze, czy ci ludzie bez problemu oddali sunię? Druie pyt. czy poniosą jakieś konsekwencje? Konieczne są fotki, jak wyglądała ta szyja... Quote
Cajus JB Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Dziękuję katimal Nie było problemu. Dla tych ludzi Maja była żywym śmieciem. Napiszę tak. Po tym co zobaczyłem i usłyszałem w lecznicy, powinni ponieść konsekwencje. Sami ocenicie po zdjęciach. Policja była wiele razy do psów tutaj i efekt był taki, że kazali je pozamykać lub uwiązać. Wytłumaczę w domu. Edit Zdjęcia Mai Na pierwszą stronę wklejam zdjęcia rany Quote
Nemko Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 zdjecia sa masakryczne:(:( az tak złe to wyglada?? Nie zdawalam sobie sprawy... Quote
Nemko Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 zdjecia sa masakryczne:(:( az tak złe to wyglada??:placz: Nie zdawalam sobie sprawy... Quote
Cajus JB Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Niestety tak Nemko. Zdjęcia mało przyjemne. No nic próbowałem wkleić rachunki, ale nie umiem przetworzyć na nich tekstu. W każdym bądź razie napiszę 14/01/2010 godz 15.09 Opis wywiadu/badania: pies odebrany właścicielowi nowy właściciel usunął z szyi psa wrośnięty rzemyk - rana traumatyczna, zakażona, martwiczna; założono szwy zbliżające rokowanie bardzo ostrożne; waga 10,4 kg Rokowanie ostrożne Leczenie Sedacja Nocny pobyt w lecznicy Zastosowane leki ( wkleję ze zdjęcia ) Zalecenia ( opis ) Kwota 150,00 15.01.2010 godz 14.07 Badanie - kontynuacja Opis wywiadu/leczenia Czuje się dobrze. Je, pije Założono szelki i kołnierz. Leczenie Usługa weterynaryjna 1,5 Zastosowane leki ( wkleję ) Zalecenia nastopnego dnia kontrola Leki na receptę 1 Kefavet 250 10 tab 2 Metronidazol 10 tab 3 Eterjodoform Kontrola 19/20.012010 godz 15-22 ( decyzja o plastyce rany ) Kwota 20,00 + kołnierz 15,00 + szelki 13,50 Pozycja 1 i 2 wykupione koszt 16 zł Pozycja 3 jutro do odbioru Quote
wojtito Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Witam...przeczytałem na tym wątku wiele miłych słów o sobie, za co bardzo dziękuję* Jeżeli chodzi o pieska, to naprawdę, przeraża mnie zdolność człowieka, do zaskakiwania mnie coraz to nowymi..eee..."pomysłami"? Jutro rano napiszę tekst i wkleje...mam nadzieję, że dogomania, będzie odrobinę bardziej łaskawa i pozwoli mi się zalogować. Pozdrawiam i przesyłam uściski dla psiaka. Quote
Cajus JB Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Dziękuję wojtito. Minie trochę czasu zanim zacznę ogłoszenia. Quote
danal1983 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 trzeba pomyslec o tych cegielkach, czy nie ma gdzies w poblizu jakiejs organizacji, ktora moglaby na siebie wziac zbiorke pieniedzy? torunski oddzial tozu moze? w bydgoszczy jest oddzial OTOZ, moze oni zgdza sie udostpenic knoto do zbiorki>? http://www.schronisko.org.pl/ Quote
Recommended Posts