Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem czy potzrebna jest ta operacja plastyczna. Mieliśmy dwa takie psy, jeden to miał prawie odciętą głowę. Nie robiliśmy żadnych operacji, rana się zagoiła i skryła w sierści. Trzeba sierść odgarnąć żeby coś zobaczyć. Ja bym nie robiła operacji.

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cegiełki można robić na prywatne konto też ale ludzie mniej kupują, jakby było konto jakiejś organizacji to by tych cegiełek z allegro zeszło więcej
Cajtus podsumuj mniej więcej całość kwoty za weta??

Posted

do allegro cegielek potrzebne by były obecne zdjęcia włącznie z tym podcięciem gardła - i można robić na prywatne konto - ja kiedyś robiłam na operacje z prywatnego konta i zeszła spora ilość więc można próbować.
Cajus jesli masz internet w domu otworz sobie konto internetowe to trwa chwilę, ,np ( i wyjdzie reklama) całkowicie bezpłatne jest w ing banku konto internetowe otworzą ci od ręki i od razu można używać jesli nie chcesz karty do konta to bezpłatnie prowadzenie , przelewy itd , jesli z karta to 2zł, w mbanku wszytsko jest za darmo tylko, ze nie od ręki. Chyba, ze jakaś fundacja pozwoli zbierać na swoje kont0-ale do wszytskie będą faktury potrzebne.
myślę, ze warto do pierwszego postu wpisać orientacyjne koszty - trzymam kciuki

Posted

Tez jestem. Kuzynka obiecala przysłac pare rzeczy na bazarek, to wystawimy małej. Jak na razie (a tylko tyle na razie mogę - kwota moze ulec zmianie;) deklaruję na stałe 5zł

Posted

No to praca na wątku wre ,aż miło :)
Trzymaj się Majeczko i Cajus - bo jak widać dobre aniołki Was otoczyły opieką

A swoją drogą,jak można taką kruszynkę tak zaniedbać???:shake:...ona niewiele troski potrzebowała a tak ogromną krzywdę jej właściciele zafundowali:shake:

Posted

Dzięki za rady. W ing założyłem konto. Muszę je niestety aktywować. W bgż mam, ale usługa e wejdzie mi dopiero w środę, czwartek. Spróbuję w mbanku.

Też nie wiem czy operacja plastyczna jest konieczna. To stwierdzenie weta. Jutro zrobię zdjęcia rany i będzie można coś ocenić.

Nie umiem wycenić szacunkowo.

Poprawcie moje obliczenia.

pierwsza wizyta, szycie, kroplówki + antybiotyki
150 + antybiotyki
codzienne wizyty około 7-10 na pewno z zastrzykami 4-7 po 50
350
następne wizyty podobna liczba 7- 10 ( sama wizyta 15 zł)
150 + ?( antybiotyki, zastrzyki )
operacja plastyczna ?
szczepienia ?
sterylka to później

Ustosunkujcie się do tego. Wieczorem będę wiedział więcej.

Mam konto osobiste i je mogę podać jeśli uznacie, że może być. Najwyzej będę codziennie chodził po wydruki.

Nie będę zbierał deklaracji stałych. dziękuję Nemko. Z utrzymaniem nie ma problemu.

Wklejam w pierwszy post swój mail i telefon.

Poprosiłem o przeniesienie wątku

Edit

Ja uciekam. Postaram się coś napisać w ciągu. Podkreślam jedną rzecz w tej sytuacji Wy decydujecie o zakresie i rodzaju pomocy. Wszystkie swoje poczynania i działania wetów pragnę konsultować na wątku.

Posted

W takim razie bedziemy zbierac pieniazki na psinke jednorazowo. dorzuce pare groszy,jak cos to mi przypomnijcie za pare dni to moze wiecej wrzuce:D Zagladam do małej.Zapisuje wątek

Posted

Maja jest u mnie w pracy. Warunki nie są idealne, ale ma ciepło i sucho. Zdjęcia wkleję wieczorem. Rana jest paskudna. Na razie jestem na bieżącąo z opłatami. Dowody wpłat mam.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Maja jest u mnie w pracy. Warunki nie są idealne, ale ma ciepło i sucho. Zdjęcia wkleję wieczorem. Rana jest paskudna. Na razie jestem na bieżącąo z opłatami. Dowody wpłat mam.

Cajus! Czy pies jest w Toruniu? Gdzie mieszkają ci "ludzie"???

Posted

xmartix napisał(a):
jak będą zdjęcia drastyczniejsze to się wystawi allegro cegiełkowe

Jak zdjęcia będą zbyt drastyczne, to zamkną aukcję-ostatnio się trochę czepiają.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Dziękuję danal

W Grębocinie koło Torunia

Ja jestem z Torunia, jeśli będę mogła jakoś pomoc, daj znać... Pwoiedz jeszcze, czy ci ludzie bez problemu oddali sunię? Druie pyt. czy poniosą jakieś konsekwencje? Konieczne są fotki, jak wyglądała ta szyja...

Posted

Dziękuję katimal

Nie było problemu. Dla tych ludzi Maja była żywym śmieciem.
Napiszę tak. Po tym co zobaczyłem i usłyszałem w lecznicy, powinni ponieść konsekwencje. Sami ocenicie po zdjęciach. Policja była wiele razy do psów tutaj i efekt był taki, że kazali je pozamykać lub uwiązać. Wytłumaczę w domu.

Edit

Zdjęcia Mai

Na pierwszą stronę wklejam zdjęcia rany

Posted

Niestety tak Nemko. Zdjęcia mało przyjemne.

No nic próbowałem wkleić rachunki, ale nie umiem przetworzyć na nich tekstu.

W każdym bądź razie napiszę

14/01/2010 godz 15.09
Opis wywiadu/badania:

pies odebrany właścicielowi
nowy właściciel usunął z szyi psa wrośnięty rzemyk - rana traumatyczna, zakażona, martwiczna;
założono szwy zbliżające
rokowanie bardzo ostrożne;
waga 10,4 kg

Rokowanie ostrożne

Leczenie
Sedacja
Nocny pobyt w lecznicy

Zastosowane leki

( wkleję ze zdjęcia )

Zalecenia

( opis )

Kwota 150,00

15.01.2010 godz 14.07
Badanie - kontynuacja

Opis wywiadu/leczenia
Czuje się dobrze. Je, pije
Założono szelki i kołnierz.

Leczenie

Usługa weterynaryjna 1,5

Zastosowane leki

( wkleję )

Zalecenia
nastopnego dnia kontrola

Leki na receptę

1 Kefavet 250 10 tab
2 Metronidazol 10 tab
3 Eterjodoform

Kontrola 19/20.012010 godz 15-22 ( decyzja o plastyce rany )
Kwota 20,00
+ kołnierz 15,00
+ szelki 13,50

Pozycja 1 i 2 wykupione koszt 16 zł
Pozycja 3 jutro do odbioru

Posted

Witam...przeczytałem na tym wątku wiele miłych słów o sobie, za co bardzo dziękuję* Jeżeli chodzi o pieska, to naprawdę, przeraża mnie zdolność człowieka, do zaskakiwania mnie coraz to nowymi..eee..."pomysłami"? Jutro rano napiszę tekst i wkleje...mam nadzieję, że dogomania, będzie odrobinę bardziej łaskawa i pozwoli mi się zalogować. Pozdrawiam i przesyłam uściski dla psiaka.