Magda Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 :-(:-(:-( Bardzo mi przykro z powodu smierci pieska. Ten smutny przyklad obrazuje, ze nie nalezy kupowac pieska z nieznanego zrodla, ani zminiaturyzowanego. Quote
grygy Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Bardzo przykra sprawa ['] Mam nadzieje, ze nauczy to co po niektórych najmądrzejszych... ach nie bede juz poruszał tego tematu.. Niech to będzie nauczka :shake: Quote
eni81 Posted February 12, 2006 Author Posted February 12, 2006 sprawa wygląda tak że nie mam ani umowy kupna , po prostu nic , wiem tylko skąd jest ta oszustka jej wszystkie dane itd ...ale co moge zrobić??? powiem wam że jak dzwonię ona mi mówi spierd...i odkłada słuchawkę :) tak bezczelna i wstrętna kobieta że szkoda słów .. ludzie jak mam przestrzec innych przed jej hodowlą?? koleżanka rozpoczeła temat bo też została oszukana ale wycofali temat?? gdzie możemy o niej napisać i zdemaskować ją sprawic by nikt już przez nią nie cierpiał?? wszystkich ludzi którzy mieli podobny problem zapraszam na moje gg wtedy mozna porozmawiać dokładniej ...lub piszcie emaila napewno odpowiem ..aha podajcie też swój nr gg? Quote
madziulka Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Bardzo Ci współczuję :-( wiem ,że to zbyt bolesne aby nazywać nauczką jednak myślę że po tym co Cię spotkało ,będziesz ostrożniejsza i mniej ufna jeśli chodzi o zakup psiaka .Często bywa tak że sprzedający mówią wszystko co tylko chcemy usłyszeć żeby sprzedać psa -bo chodzi im tylko o pieniadze ! Jeśli wyczują że chcesz psa o ciemniejszym ubarwieniu to zapewnią Cię że właśnie taki będzie ,jeśli chcesz bardzo jasnego to powiedzą że z czasem się pięknie wybarwi itd itp. Quote
Lilu Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Tak, to dziwne że wycofuje się z tego forum tematy które moga pomóc w rozwiązaniu naprawdę palących problemów a zostawia bicie piany i dyskusje z nastoletnimi panienkami "lepszy piesek karłowaty czy duży". Ciekawe dlaczego....??? A to forum powino poza poradnictwem służyć WZAJEMNĄ POMOCĄ a nie ograniczać się do cukrzenia i wzajemnej adoracjii. Sama zostałam poszkodowana przez nieuczciwych pseudohodoffców. Gdybyśmy znalazły informacje kogo KONKRETNIE unikać może do tych tragedii by nie doszło. Dlatego może jednak nie powino się usuwać postów poruszajacych ten problem, z argumentacją że "temat nie wnosi nic na forum":shake: Quote
grygy Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Sugerujesz, ze mamy puiblicznie napisać tu nazwiska osób któe wg nas sa złe?? To ja tu posype kilka nazwisk i co? dla innych te osoby to będą wutorytety, dla innych rozmnażacze. Musisz liczyć się z tym, ze takie opinie pisane z PUBLICZNYM forum, mogą zaprocentowac w niektórzych przypadkach dużymi problemami pozdrawiam MACIEK Quote
julita104 Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Lilu napisał(a):Tak, to dziwne że wycofuje się z tego forum tematy które moga pomóc w rozwiązaniu naprawdę palących problemów a zostawia bicie piany i dyskusje z nastoletnimi panienkami "lepszy piesek karłowaty czy duży". Ciekawe dlaczego....??? sadze ze brak jakiegokolwiek dowodu np umowy jest wystarczajacym powodem :shake: Quote
eni81 Posted February 12, 2006 Author Posted February 12, 2006 powiem wam że bezczelna hodowczyni !! nawet ją nie stac na to żeby odebrać telefon ..mój synek cierpi a ona uważa że ja mam psa!!! chcę tylko kasę:(a ja mam papiery z kliniki .jaki lekarz by sie narażał? tam sa telefony itd pow mi lekarz ze mogę jej podac niech dzwoni kto chce on wszystko potwierdzi ( a w zasadzie trzech lekarzy).. a ona mi mówi że to ja jestem oszustką ! to hodowla - produkcja ,kupa klatek i przestraszonych piesków , które na mój widok przylepiały sie do ściany ze strachu!! lekarz przypuszcza , że ona moze mieć mioty kazirodcze , stąd takie problemy u pieska . i wiecie co wam powiem ?! nie byloby problemów tylko jeśli pies byłby chory , zwracali by kasę lub dali drugiego psa ze strachu że na właśnie takim forum sie znajdą i moze mniej ludzi mialoby problem i mniej psów przechodziłoby koszmar , może staliby sie uczciwszy bo w tej sytuacji czują sie bezkarni!! ale to inny temat który odzielnie poruszę!! Quote
eni81 Posted February 13, 2006 Author Posted February 13, 2006 co dalej robić ? założyłam nowy temat , będę pisała o niej coraz jaśniej , nie wiem tylko czy wtedy nie zamkną tematu? co mogę dalej ujawniać ??? podpowiedzcie ? Quote
Wind Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 [quote name='eni81']co dalej robić ? założyłam nowy temat , będę pisała o niej coraz jaśniej , nie wiem tylko czy wtedy nie zamkną tematu? co mogę dalej ujawniać ??? podpowiedzcie ? eni, Po pierwsze to zapoznaj sie z Regulaminem. Tam znajdziesz odpowiedz co wolno na Forum, a czego nie. Po drugie, wywnetrznianie sie w internecie jeszcze nikomu pozytku w takiej sprawie nie przynioslo. Moze wiec warto zamiast pisania kolejnych postow, skrobnac pismo do TOZ-u z dokladnym opisem calego zajscia? W. Quote
eni81 Posted February 13, 2006 Author Posted February 13, 2006 zle myślisz , to pomogło a nawet bardziej niż przypuszczałam ! ponieważ zgłosili się do mnie ludzie chętni pomóc i już teraz wiem co mam po kolei robić, pomogli ..dodali sił , a to dużo więcej niż odzyskanie kasy .... tak wiec to dało bardzo dużo i napewno napiszę kolejno jak sie sprawa skończyła lub toczy . Już na dziś dzień wiem o oszustce - owej pani z centrum wawy dużo więcej niż myślałam że ustalę . z pewną grupą osób ktorzy chcą pomóc napewno coś osiągniemy !!! tylko czasu .......i troszkę zrozumienia Quote
eni81 Posted February 13, 2006 Author Posted February 13, 2006 czy osoba wylkuczona z zk moze sprzedawać psy z rodowodem/??? Quote
Wind Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 eni81 napisał(a):czy osoba wylkuczona z zk moze sprzedawać psy z rodowodem/??? Nie, nie moze. Chyba ze sprzedaje psy innej Hodowli i dziala wtedy jako posrednik. Osoba wykluczona ze ZK nie moze sprzedawac psow z metrykami z wlasnej hodowli. W. Quote
julita104 Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Chyba ze jest to rodowod Klubu Polskiego Psa Rasowego Quote
eni81 Posted February 15, 2006 Author Posted February 15, 2006 a jeśli jest członkiem zk i sprzedaje psy bez rodowodu ???tego już chyba nie mozna!!!? Quote
Berek Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 NIe można. BTW jedno mi się nasuwa - abstra***ąc od bólu wszystkich osób zaangażowanych w sprawę w tym dziecka :-( - że doprawdy, mamy świetny przyklad na to, jak psów kupować NIE NALEŻY. :-( :-( :-( NIGDY nie wolno kierować się litością. Jeśli natrafimy w jakiejś hodowli na zle warunki, to uciekajmy stamtąd jak najprędzej - ale oczywiście potem zawiadamiajmy ToZ i ZKwP (o ile "hodowla" reklamuje się jako hodowla zrzeszona w tej instytucji). Swoją drogą, jak dla mnie NAJGORSZYM rodzajem pseudohodowcy jest czlowiek ktory ma mioty z rodowoem i bez. Bowiem jak trafimy na panią Kowalską ktora dopuścila swoją ukochaną suczkę do pieska bo "tak trzeba" albo "bo miło mieć pieski" itd - to mamy do czynienia z przypadkiem osoby niemądrej i niewiele wiedzącej o psach, ich psychice i potrzebach - ale niekoniecznie nieuczciwej. Natomiast kiedy udajemy się po szczeniaka do OSZUSTA - bo ktoś kto wypuszcza "lewe" mioty to przecież oszust! z góry o tym wiadomo! - to czego się możemy spodziewać??? :placz: I kolejna uwaga: NIGDY nie kupujmy psa bo czeka na niego dziecko albo bo już się nie możemy doczekać... itd. Pośpiech to bardzo zły doradca. Podobnie jak emocje. :shake: Quote
eni81 Posted February 15, 2006 Author Posted February 15, 2006 to wszystko prawda !! ja doskonale sobie zdaję z tego sprawę ale dopiero teraz!! musimy zrozumieć jedno że ja nigdy nie odwiedzałam tych stron itd byłam jedną z tych ,,ciemnych osób ,, ,, marzycieli,, którzy tak naprawdę o niczym pojęcia nie mają nawet nie wiedziałam o tym że należąc do zk nie można sprzedawać psow bez rodo. i napisze po raz kolejny , że to już po fakcie wy właśnie otworzyliście mi oczy , ale było już za pózno ! kupiłam psa , zostałam oszukana i nie mam wątpliwosci , lecz to nie znaczy że póścić to trzeba w niepamięć ...nie wiem jak to wytłumaczyć:-( nawet nie wiedziałam wtedy że pani należy do zk , teraz powoli i z pomocą - się różnych rzeczy dowiedziałam troszkę w tym było niewiedzy ale to nie usprawiedliwia takich ludzi jak hodowczyni do której trafiłam !!! Quote
York Luba Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 To dopiero jestem nastraszona tym tematem. Też mam yorka od hodowczyni z warszawy ale nie wiem jak jej na imie, jaki ma adres itd.Tym zajmowala sie moja siostra. Eni81 jak mozesz to wyslij mi na pw wszystkie info na temat tej babki. Quote
owczarnia Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 A ja się chciałam zapytać, jak ta sprawa się skończyła? Bo w moim mniemaniu, dysponując dowodami w postaci sekcji zwłok pieska i świadectwem weterynarzy, można było bez problemu zawiadomić Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami o procederze, jaki uprawia ta kobieta. Brak umowy nie jest tu żadną przeszkodą, bardzo łatwo można było udowodnić, że piesek pochodził z jej hodowli, najprostsze badanie DNA i po problemie. Ale dodatkową sprawą, niezmiernie ważną, stokorć ważniejszą od zwrotu pieniędzy, jest zmuszenie jej do zaprzestania rozmnażania psów w warunkach urągających podstawowym wymogom, być może w sposób kazirodczy, sprzedawania ich później przedwcześnie, po własnych a nie weterynaryjnych (!!!) szczepieniach. Za takie coś grożą bardzo poważne sankcje. Quote
Recommended Posts