Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

resuruss napisał(a):
Jesli ma byc najrzadszy na wystawach to moze
CAO DA SERRA DA ESTRELA A PELO COMPRIDO....:roll:

O rrrany :crazyeye: ! A ja myslałam, że moich nazwę trudno wymówić :evil_lol:

Posted

czeeeeść :p

ja myślę że cierneco dell etna jest jednym z najrzadszych :D znam tylko jedną hodowlę... i nie udało mi się znaleźć więcej przez internet niestety :/

Posted

czeeeeść :p

ja myślę że cierneco dell etna jest jednym z najrzadszych :D znam tylko jedną hodowlę... i nie udało mi się znaleźć więcej przez internet niestety :/

ale narobiłam ORT'ów sorki :oops:

oczywiście Cirneco dell'Etna się pisze a hodowla to forum romanum... sorki

Posted

resuruss napisał(a):
Wlascicielka Forum Romanum jest tu na forum to Karenina!;)

wow super :) cirneco są śliczne :) pozatym właścicielka hodowli pewnie orientuje się lepiej niż ja ile takich piesków jest w Polsce ;)

Posted

Honey napisał(a):
O rrrany :crazyeye: ! A ja myslałam, że moich nazwę trudno wymówić :evil_lol:

A możesz fonetycznie napisać jak się wymawia? Dopiero wczoraj trafilam na Twoją stronę. Nigdy wcześniej nie slyszlam o takiej rasie. Z miejsca się zakochalam. Ich glowa przypomina mi glowę malego doga niemeickiego. :-) Może za jakiś czas sprawię takiego towarzysza mojemu seterowi. :cool3:

Posted

[quote name='moth']A możesz fonetycznie napisać jak się wymawia? Dopiero wczoraj trafilam na Twoją stronę. Nigdy wcześniej nie slyszlam o takiej rasie. Z miejsca się zakochalam. Ich glowa przypomina mi glowę malego doga niemeickiego. :-) Może za jakiś czas sprawię takiego towarzysza mojemu seterowi. :cool3:

hi przypomina doga bo to jest DOG DUŃSKI :) z kolei Cirneco dell'Etna to charcik :) tu można poczytac o tym piesku http://www.naszepsy.pl/rasa_essay.asp?Id=1417&rasa=13

Posted

[quote name='mihaha']hi przypomina doga bo to jest DOG DUŃSKI :)
Dog duński nie przypomina niemieckiego z żadnej strony. A tak poza tym to chodzilo mi o "wyżla francuskiego" [SIZE=2]Braque d'Auvergne.

Posted

kurczę moj znajomy ma takiego pieska przywiezionego z Hiszpani, ma uszy jak nietoperz, jest bialo-rudy i niby szorstkowlosy, podobno jest jeden z nielicznych w Polsce

ale nie wiem co to za rasa - bardzo podobny do Cirneco, ale siersc nie taka super gladka i chyba na moj gust troszke jest mniejszy

Posted

[quote name='rebellia'] ma uszy jak nietoperz, jest bialo-rudy i niby szorstkowlosy, podobno jest jeden z nielicznych w Polsce

ale nie wiem co to za rasa - bardzo podobny do Cirneco, ale siersc nie taka super gladka i chyba na moj gust troszke jest mniejszy

hej a może to podengo :) ? tutaj jest link do zdjęcia: http://www.mynder.dk/Llpod.jpg