Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Perro Cimarron :lol: Kiedys w Moim Psie bylo info, ze sa 2 psy w Polsce, ale niestety nie widzialam na zywo :(

A tak mi sie przypomnialo...: jak nazywa sie inaczej Owczarek Baskijski? Wiem, ze Pies pisal o tej rasie, ale nie moge znalezc tego numeru :/ Tej rasy na pewno w Polsce nie ma, a takie piekne sa :(

Posted

Taje słyszałam, że są 2 czy 3 w Polsce... ale nigdy nie spotkałam ich właścicieli na żadnych forach :) a słyszałam, że mają bardzo zróżnicowany exterier i bardzo niezależny charakter... ciekawa jestem jak jest naprawdę... :p

Posted

Wiecie ja jak patrze na niektore "dziwne" rasy, o któych tutaj piszecie to przypominaja mi kundelki. I jakbym kogos spotkala z taki rzadkim rasowym wygladajacym jak kundelek nie wpadlo by mi do glowy ze to rasowy:roll:

Posted

Tajskie ridgebacki sa przepiekne :) Gdy byłam w Szwecji, nasz sąsiad miał sunię tej rasy. Niestety było to dwa lata temu i nie pamiętam kompletnie jaka hodowla... Nazywala sie bodajże Salami czy cos takiego :shake:

Posted

kociabanda napisał(a):
Wszelkie odmiany ogarów. Jedynie ogar polski jest dość popularny...

Dobry temat pod niezłym tytułem :lol:
W Polsce najrzadszy jest Ogar Polski ;) :lol:

Kociabanda: Ciekawe skąd czerpisz wiedzę o ,,popularności" OPa w Polsce? Z tego co wiem to najwieksze zainteresowanie tą rasą jest...wśród Niemców ( bo głównie oni dzwonią po szczenięta; a ja im odmawiam i nie tylko ja) :evil_lol:

Posted

bea100 napisał(a):
Dobry temat pod niezłym tytułem :lol:
W Polsce najrzadszy jest Ogar Polski ;) :lol:

Kociabanda: Ciekawe skąd czerpisz wiedzę o ,,popularności" OPa w Polsce? Z tego co wiem to najwieksze zainteresowanie tą rasą jest...wśród Niemców ( bo głównie oni dzwonią po szczenięta; a ja im odmawiam i nie tylko ja) :evil_lol:

Po prostu bywam na wystawach i widzę. A Twój post to przykład manipulacji. Przeczytaj jeszcze raz mój komentarz to zrozumiesz o co mi chodziło. Przydałoby się umieć czytać ze zrozumieniem - popularność ogarów polskich odnoszę do całej grupy ogarów - bloodhoundów, foxhoundów (BTW - nigdy na wystawie nie widziałam), ogarów włoskich, szwedzkich, francuskich itp. I w tym zakresie popularność ogarów polskich jest niezaprzeczalna. Co mnie osobiście bardzo cieszy, bo to piękne psy.

Posted

A ja zadko spotykam sie z owczarkiem srodkowo-azjatyckim...
wiem,ze kiedys był problem ze sprowadzeniem tej rasy do Polski-i tylko jednej hodowli sie udało...
teraz chyba jest ich juz wiecej...ale mamy problem z orgyginałem dla Nawros-Nawros to własnie piekna rodowodowa sunia owczarka srodkowo-azjatyckiego-mało kto wie jak one wygladaja....

Posted

Witam...
są piękne-kochaja dzieci-niesamowicie przyjazne i bardzo mądre..
nie wygladaja jak typowe owczarki -maja przyciete uszy i praktycznie wogóle ogonka....sa duże!!!!!
Jak wspomniałam bardzo inteligetne-Nawros spi w sypialni,z moimi rodzicami i zawsze robi miejsce dla swego Pana-Na hasło-Nawros zrób miejsce zeby Adam sie zmieścił!!!-układa sie tak by faktycznie Pan mógł sie połozyc..;)