Martens Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 A sa w Polsce lundehundy? Bo podobno ciekawe pieski gdzieś czytałam, że maja wiecej palców w przedniej lapie i potrafia uszy zginac do dołu (normalnie są stojące). Z wyglądu to jak mały kundelek polski :) Quote
Martens Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 link do rasy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Lundehund Quote
monita Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Tollerka napisał(a):2 psy rasy Curly Coated Retriever :razz: Kto da mniej, kto da mniej :eviltong:? Te są fajne :razz: Quote
monita Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 A wracając do pierwszego postu, to widziałam te psy w Szwecji. Nie lubię takich kudłaczy, ale mają coś w sobie :razz: i są bardzo mądre. Quote
natalia&borys Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 A hawańczyki ( bichon havanese) ??:razz: W POlsce jest ich jedna , góra dwie hodowle .. Ja jadę teraz z moim na drugą wystawe i znowu będzie jedynym Hawankiem :cool3: Quote
Szczurosława Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 rzadkie są rodowodowe jagdteriery, bo bezpaierowe są rozmnażane głównie przez myśliwych Quote
Mudik Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Rauni napisał(a):Z australijskich to kelpie - chyba nie ma wcale. Oraz zgłaszam kandydaturę owczarka pirenejskiego (chociaż na 3 wystawach już byliśmy :lol:). Super nie widziałam w Polsce jeszcze pirenejczyka, jednego spotkałam w Budapeszcie i to był jedyny na Węgrzech sprowadzony z Francji, ja dopisuje mudi,dwie suki dwa mioty razem 8 sztuk;-) Ale kelpie ma mój znajomy na Węgrzech.(czekoladowe podpalane takie jak na australijskich filmach-moje ulubione) Quote
Mudik Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 aburkowa napisał(a):Islandzki szpic pasterski. Znam taką jedną ślicznotkę, jeszcze nie była wystawiana Super masz może jakieś namiary na Pw poprosze. Quote
Mudik Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 sylrwia napisał(a):Wiecie ja jak patrze na niektore "dziwne" rasy, o któych tutaj piszecie to przypominaja mi kundelki. I jakbym kogos spotkala z taki rzadkim rasowym wygladajacym jak kundelek nie wpadlo by mi do glowy ze to rasowy:roll: Jak gdzieś się pojawiałam tylko z Sikrą to nikt nie pytał o rasę jak mam dwa diabełki to bardzo często słyszę a co ta za rasa? Quote
Mudik Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 nidhogg napisał(a):cale 2 suki hodowlane cale 2 mioty ;) Połowka tego tj. jedna sunia-ta co była pierwsza i jeden miot tyż ten pierwszy witają!!! Sorki skróciłam cytat o mudi chodzi. Quote
Light of Shin-Ra Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Tilia napisał(a):rosyjskie toye a dokładnie toyki są co najmniej dwie- długowłosa i krótkowłosa :cool3: Co najmniej cztery, te dwie suczki, długowłosy piesek i jeszcze co najmniej jedna suczka w Warszawie. Quote
Samturia Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 ja stawiam na Suomenlapinkoire-fiński lapphund ;) Quote
Polna Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Nie ma w Polsce owczarka pirenejskiego odmiany face rase ;) Quote
Rybka_39 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Najrzadsza rasą jest moja "boksa":loveu:nigdzie takiego ideału nie ma:evil_lol: Quote
Wiza Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Agama napisał(a):TAZY I TAJGANY-zjawiskowe charty:loveu: Zgadzam się :loveu: Quote
Agnieszka i Ogiś Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Rybka_39 napisał(a):Najrzadsza rasą jest moja "boksa":loveu:nigdzie takiego ideału nie ma:evil_lol: No no jakie pso-uwielbienie!:evil_lol: Quote
d_orka Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Lagotto romagnolo:p -są chyba tylko 2 sztuki -tutaj: http://http://www.gorskafantazja.home.pl/lagotto.html Quote
Betbet Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 o matko, ale się roozwinęłam dzięki temu wątkowi i googlom:cool3: co rasa, to ja hop siup do przeglądarki i jedziemy z oglądaniem. aleee cudaaa:crazyeye: Quote
Tollerka Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 resuruss napisał(a):Jesli ma byc najrzadszy na wystawach to moze CAO DA SERRA DA ESTRELA A PELO COMPRIDO....:roll: Honey napisał(a):O rrrany :crazyeye: ! A ja myslałam, że moich nazwę trudno wymówić :evil_lol: To stare posty ale chciałam dodać że to znaczy to samo co Górski Pies z Estreli lub Estrella Mountain Dog :lol: Quote
Tollerka Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 A ja jeszcze dodam że w Polsce jest tylko jedna suczka rasy KOOIKERHONDJE :loveu: We Wrocławiu, niestety ponoć chora :-( Quote
Mudik Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Samturia napisał(a):ja stawiam na Suomenlapinkoire-fiński lapphund ;) Suomenlapin koirę i lapinkoire i chyba lapinporokoirę to ma lub miała pani Sarlej z Gdańska on ma kilka rzadkich skandynawskich pastuchów. Quote
Mudik Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 I hiszpański pies dowodny jeśłi nie przekręciłam jeden miot właśnie niedawno się urodził(pierwszy) Quote
Atena Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Ogólnie są dwie suki i jeden pies + urodził sie jeden miot z czego zdaje się 3 szczeniaki zostały w Polsce :) Quote
Recommended Posts