Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A sa w Polsce lundehundy? Bo podobno ciekawe pieski gdzieś czytałam, że maja wiecej palców w przedniej lapie i potrafia uszy zginac do dołu (normalnie są stojące). Z wyglądu to jak mały kundelek polski :)

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A wracając do pierwszego postu, to widziałam te psy w Szwecji. Nie lubię takich kudłaczy, ale mają coś w sobie :razz: i są bardzo mądre.

Posted

Rauni napisał(a):
Z australijskich to kelpie - chyba nie ma wcale.

Oraz zgłaszam kandydaturę owczarka pirenejskiego (chociaż na 3 wystawach już byliśmy :lol:).

Super nie widziałam w Polsce jeszcze pirenejczyka, jednego spotkałam w Budapeszcie i to był jedyny na Węgrzech sprowadzony z Francji, ja dopisuje mudi,dwie suki dwa mioty razem 8 sztuk;-) Ale kelpie ma mój znajomy na Węgrzech.(czekoladowe podpalane takie jak na australijskich filmach-moje ulubione)

Posted

aburkowa napisał(a):
Islandzki szpic pasterski. Znam taką jedną ślicznotkę, jeszcze nie była wystawiana

Super masz może jakieś namiary na Pw poprosze.

Posted

sylrwia napisał(a):
Wiecie ja jak patrze na niektore "dziwne" rasy, o któych tutaj piszecie to przypominaja mi kundelki. I jakbym kogos spotkala z taki rzadkim rasowym wygladajacym jak kundelek nie wpadlo by mi do glowy ze to rasowy:roll:

Jak gdzieś się pojawiałam tylko z Sikrą to nikt nie pytał o rasę jak mam dwa diabełki to bardzo często słyszę a co ta za rasa?

Posted

nidhogg napisał(a):
cale 2 suki hodowlane cale 2 mioty ;)

Połowka tego tj. jedna sunia-ta co była pierwsza i jeden miot tyż ten pierwszy witają!!! Sorki skróciłam cytat o mudi chodzi.

Posted

o matko, ale się roozwinęłam dzięki temu wątkowi i googlom:cool3: co rasa, to ja hop siup do przeglądarki i jedziemy z oglądaniem. aleee cudaaa:crazyeye:

Posted

resuruss napisał(a):
Jesli ma byc najrzadszy na wystawach to moze
CAO DA SERRA DA ESTRELA A PELO COMPRIDO....:roll:

Honey napisał(a):
O rrrany :crazyeye: ! A ja myslałam, że moich nazwę trudno wymówić :evil_lol:

To stare posty ale chciałam dodać że to znaczy to samo co Górski Pies z Estreli lub Estrella Mountain Dog :lol:

Posted

Samturia napisał(a):
ja stawiam na Suomenlapinkoire-fiński lapphund ;)

Suomenlapin koirę i lapinkoire i chyba lapinporokoirę to ma lub miała pani Sarlej z Gdańska on ma kilka rzadkich skandynawskich pastuchów.