Moskva Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='sirion']Podengo portugalskie w wersji miniaturowej gładkowłosej jest w Polsce. Jest jedna hodowla, w której było kilka miotów. Włascicielka jednego podengo portugalskiego (moja była sąsiadka) jest na dogo. Własnie mi sie wydawało, ze cos słyszałam o takowych w Polsce. W sumie to sie ciesze, że z mojej listy odpadlo troche ras - lubie jak jest róznorodnosć a nie jak wszyscy mają goldeny(od razu mówie, ze nie mam nic przeciwko goldenom i ich właścicielom:cool3: ) Quote
agacia0504 Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Heh mi tez sie wydaje ze ten Szwedzki LAPPHUND:p Quote
malwka Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Moskva napisał(a):Mysle, że jest wiele ras których nie ma w Polsce. Np. 1. Podenco ibicenco i portugues(może jest jakaś pojedyncza sztuka) 2. Aidi/Canaan Dog/Refeiro do alentejo/Koehond i kilka innych ras pasterskich. 3. Sennenhund 4. Glen of imaal terrier 5. Eskimo/Gronlandshund 6. Elghund/Szpic finski 7. Lapphund i inne Fińskie psy do pilnowania stad 8. Szweckie i norweskie szpice(np Norsk Buhund) 9. Iceland dog 10. Hokkaido-ken i kisshu inu 11. Segugio italiano 12. Harrier/Billy/Poitevin i inne gończe francuskie oraz z pewnością jugosławianskie 13. Wiele ras francuskich wyżłów 14. Inca Orchid dog do tej listy można dodać jeszcze sporą ilość psów. niestety, polski ZK nie obfituje w rzadkie rasy i myślę, że nie zmieni się to przez najbliższe parenaście lat ;) Quote
wiska Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 nie wiem czy juz ktos o tym wspomnial(temat jest dluuugi,a jego lektura troche ...hmmm tez dluga:lol: ),ale w Polsce(z tego cos sie orientuje)jest tylko jedna hodowla Schipperke;) Quote
Tollerka Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Witam :lol: Nie czytałam całego tematu ale z tego co się orientuje w Polsce jest tylko jedna sunia Podenco Ibicenco uratowana z Hiszpanii i nie jeździ na wystawy ;) Quote
Tollerka Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 2 psy rasy Curly Coated Retriever :razz: Kto da mniej, kto da mniej :eviltong:? Quote
Hania:) Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Tollerka napisał(a):2 psy rasy Curly Coated Retriever :razz: Kto da mniej, kto da mniej :eviltong:?] Tylko dwa? Szkoda, taka świetna rasa....:placz: Quote
Tollerka Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Hania:) napisał(a):] Tylko dwa? Szkoda, taka świetna rasa....:placz: Rzeczywiście szkoda, są piękne i mają wspaniałe charaktery, a jaka sierść w dotyku :loveu: Quote
BlackSheWolf Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 nie wiem ale chyba nie ma rosyjskiego toya Quote
chicken Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 [quote name='butterfly15']nie wiem ale chyba nie ma rosyjskiego toya Bo on dopiero co zostal uznany przez FCI... Nie zapominajcie ze topic tyczy sie psow ktorych w Polsce jest malo! a nie takich ktorych wogole nie ma(wiadomo ze takich ras jest mnostwo:roll:), bo nie o to chodzilo autorowi watku... Quote
Blow Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 kiedyś baaaaardzo żadkie były jużaki(owczarek południoworosyjski jeśli się nie mylę) ale teraz chyba spowszedniał:)mój sąsiad miał tego zwierza dobre parę lat temu i WTEDY był on jednym z czterech w Polsce... Quote
Tilia Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 rosyjskie toye a dokładnie toyki są co najmniej dwie- długowłosa i krótkowłosa :cool3: Quote
Akitka Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Rauni napisał(a):Łajki ja widziałam na wystawie w Głogowie na przykład. I to dwie :lol: Ciężko ich było nie zauważyć, bo gadatliwe były :lol: Jeden przedstawiciel tej rasy mieszka nieopodal mnie. Kiedyś chciał zjeść moją Ambrę na spacerze, gdy jego Pan się z nią witał. :diabloti: Ale Ambra nic sobie z tego nie zrobiła... :evil_lol: Quote
Rybka_39 Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 A ja wogle niewidziałam Azawakha, choc ponoć w Gliwicach były...;) Quote
despera Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 A kangal/karabash? Nie wiem czy są już zatwierdzone przez FCI, mam nieco przestarzałe źródła...:oops: Ale moim skromnym zdaniem są piękne:) Quote
Blow Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 o kuuuuuurczeee....kangale są takie piękneeee!!!!ogromneeeee!!!!dostojneeeee!!!!no boskie wręcz:loveu: Quote
Blow Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 poczytałam se troche i pooglądałam tv;););) aczkolwiek jestem zauroczona:loveu: Quote
Rybka_39 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Szkoda juz myslalam ze spotkalas te psiaki w realu:cool3: Quote
Blow Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 niestety:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( jak sobie sprawie to Ci powiem;) XD Quote
Rybka_39 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 No ja myslę:cool3: Ja oczywiscie nie planuje tego piesa, ale kiedys o nich czytalam i milo by sie bylo co dowiedziec:razz: A co Ty planujesz sobie kupic psa tej rasy Quote
Recommended Posts