karolin Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Ktos chyba musi uwarznie przeczytac to co na poczatku napisalam...... nie twierdze ze ich w tej chwili nie przybyło.... ale sa tez inne rasy?mozna cos zaproponowac... i tak sie składa ze znam osobe która ta rase sprowadziła...do Polski... :cool1: Quote
resuruss Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Czytam uwaznie caly watek.......chodzi nam tu o rasy sporadycznie spotykane na wystawach....a liczba 40 sztuk i wiecej to dla mnie juz duzo......czesem przedstwicieli grupy X ( wszystkich ras ) jest ok 40 sztuk np Zabrze 2005..... Quote
karolin Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 No chyba nie jest to tak do konca sprecyzowane!! proponuje zejsc juz z owczarków i zajac sie inna rasa....... bardziej wam odpowiadajacą....... a w temacie nie ma nic ze chodzi o rasy na wystawach.... Quote
boksiedwa Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Z tego co wiem to bardzo żadko są spotykane broholmery, w Polsce są podobno tylko 2 w Krakowie Quote
xxxx52 Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Owczarkow.Sage Koche zamieszkuja w polnocnym Afganistanie,sa psem Nomadow.Z powodu wojny w Afganistanie egzystencja jest ich zagrozona.W calej Europie jest tylko kilka egzemplazy. Quote
xxxx52 Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 bardzo ciekawa czy sa w Polsce?Jak wygladaja te pieski moge sobie TYLKO wyobrazic. Quote
Labradorka Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 W Polsce na wystawie tylko ras widziałam doga duńskiego, myślę, że rzadko spotykaną rasą jest także owczarek jugosławiański sharplaninac - o ile takowy w Polsce jest :) Quote
moon_light Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 [quote name='Labradorka']W Polsce na wystawie tylko ras widziałam doga duńskiego, myślę, że rzadko spotykaną rasą jest także owczarek jugosławiański sharplaninac - o ile takowy w Polsce jest :) Teraz są dwa maluchy doga duńskiego do sprzedania .(PIERWSZT MIOT!) ale wlasciciel mowi, ze do sprzedania w rece wystawców:)-tak wiec zapewne liczba duńczyków na wystawach juz niedlugo sie powiekszy Quote
bajadera Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 xxxx52 - pudelpointer to dość stara rasa, wcale nie nowy wynalazek. A rasy naprawdę rzadko w Polsce spotykane lub w ogóle nie występujące to rozmaite gończe i wyżły francuskie. Jest tego chyba kilkanaście ras. Widział kto kiedy na żywo u nas np. porcelaine ? Można powiedzieć, ze i moja rasa to rasa rzadka. Na wystawach po kilka sztuk, a na wielu nie ma w ogóle. W kraju pochodzenia wpisana na specjalną listę ras zagrozonych wyginięciem. I co - u nas za nią biorą się chodoffcy !!!!! Quote
tamiczek Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 A schipperke lub szpic japoński:? nie wiem nie byłam jeszce nigdy na wystawie:oops: Quote
pidzej Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Szpic japoński jest u mnie na osiedlu :) ale to pierwszy i jak na razie ostatni pies tej rasy którego widziałam na żywo. A zakochałam się w podenco ibicenco :loveu: cuuudo. Quote
Atena Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 A chciałam się dowiedzieć, czy w Polsce jets chociaż jeden osobnik Field Spaniela? Quote
psiuroszczura Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Carpathian Shepherd Dog- śliczny pies, ponoć rasa zarejestrowanaw latach 20-stych XX wieku. Podobny do mojego Maksia jak dwie krople wody. :cool3: Quote
nidhogg Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 [quote name='puli']Mudi,xxxxx cale 2 suki hodowlane cale 2 mioty ;) Quote
bajadera Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 A widział ktoś u nas np rasę billy, lub gończe ze Szwajcarii (są 4 odmiany) ? Quote
Atena Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 mam pytanie-gdzie moge sie dowiedzieć czy w Polsce jest pies rasy Field Spaniel? Quote
Aqa Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 A jeszcze mało jest wyzlow weimarskich dlugowlosych, nie? Quote
Tiggy Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 zdecydowanie mało bo jednego i tylko raz widziałam thai ridgebacka - z daleka przygladam sie, przygladam, mysle co to za pies, ale jak juz byl blizej, a jak zobaczylam prege to w ogole - w szoku bylam. Bo z tego co slyszalam to chyba sa 2 w Polsce... Quote
Moskva Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 Mysle, że jest wiele ras których nie ma w Polsce. Np. 1. Podenco ibicenco i portugues(może jest jakaś pojedyncza sztuka) 2. Aidi/Canaan Dog/Refeiro do alentejo/Koehond i kilka innych ras pasterskich. 3. Sennenhund 4. Glen of imaal terrier 5. Eskimo/Gronlandshund 6. Elghund/Szpic finski 7. Lapphund i inne Fińskie psy do pilnowania stad 8. Szweckie i norweskie szpice(np Norsk Buhund) 9. Iceland dog 10. Hokkaido-ken i kisshu inu 11. Segugio italiano 12. Harrier/Billy/Poitevin i inne gończe francuskie oraz z pewnością jugosławianskie 13. Wiele ras francuskich wyżłów 14. Inca Orchid dog I wiele, wiele innych. Ciężko powiedzieć która najrzadsza bo naprawde jest wiele takich, których w Polsce wogóle nie znajdziemy. Te rasy są też w duzej mierze niepopularne i rzadkie w innych krajach. Quote
betty_labrador Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Aqa napisał(a):A jeszcze mało jest wyzlow weimarskich dlugowlosych, nie? widzialam jednego kiedys(moze z 5 lat temu) na Warszawskiej wystawie, ale zdjecie niestety nie cyknęłam.... Quote
Rul Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 myślę że jeszcze dunkery, chociaż widziałam dwa roczniaki w zakopanym :razz: (sprowadzane oczywiście) . Ma z nimi parę zdjęć, tylko nie wiem czy się do nich dokopię. Quote
bajadera Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='Moskva']Mysle, że jest wiele ras których nie ma w Polsce. Np. 1. Podenco ibicenco i portugues(może jest jakaś pojedyncza sztuka) 2. Aidi/Canaan Dog/Refeiro do alentejo/Koehond i kilka innych ras pasterskich. 3. Sennenhund 4. Glen of imaal terrier 5. Eskimo/Gronlandshund 6. Elghund/Szpic finski 7. Lapphund i inne Fińskie psy do pilnowania stad 8. Szweckie i norweskie szpice(np Norsk Buhund) 9. Iceland dog 10. Hokkaido-ken i kisshu inu 11. Segugio italiano 12. Harrier/Billy/Poitevin i inne gończe francuskie oraz z pewnością jugosławianskie 13. Wiele ras francuskich wyżłów 14. Inca Orchid dog Podengo portugalskie w wersji miniaturowej gładkowłosej jest w Polsce. Jest jedna hodowla, w której było kilka miotów. Włascicielka jednego podengo portugalskiego (moja była sąsiadka) jest na dogo. Ostatnio sprowadzono do Polski dwa Gleny, pokazywały się w Katowicach . Osobiscie widzę przyszłośc przed tą rasą, bo takie zadzierzyste szorstkie szczoty robią sie popularne w różnych wersjach. Nagusy peruwianskie jakieś w Polsce są, kilka razy spotkałam na wystawach. Szpice islandzkie są też w Polsce. Quote
Patka Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Podenco ibicenco rok temu sztuk 3 było w Polsce :lol: Quote
Recommended Posts