Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzis zrobilysmy maly spacerek edukacyjny z Klaudia i Mika.. byla z nami tez Agnieszka z Pokerem -poltora rocznym bullikiem, ktory strasznie potrzebuje kontaktu z psami i pracy miedzy nimi, mam nadzieje ze uda nam sie czesciej spotykac w podobnym gronie i celu..

proba nakrecenia Pokerzastego na zabawke[jak na psa ktory raczej nie bawi sie z czlowiekiem, a juz na pewno nie na dworze to calkiem udana]

Klaudia probuje opanowac Pokera

Bułka jako element rozpraszajacy

fajny spacer, dobrze by bylo zeby wlascicielka Pokera miala czas czesciej na takie spotkania.. humor popsula nam tylko pewna pani ktora byla z dwoma psami[puszczonymi luzem] i podeszla do nas gdy cwiczylysmy sobie w parku i zaczela jakis dziwny wywod o tym jak to Klaudia psa szarpie [choc zdjela mu kolczatke w ktorej chodzi normalnie] i ze trzeba z psem wiez wytworzyc[nic to ze to nie jej pies i trzeba bylo zaczac z nim od samiutkiego poczatku - zeby wogole reagowal na przewodnika] i ze to idiotyzm [nie wiem tylko dokladnie co mialo byc tym idiotyzmem] i uwaga hicior - z psem nie pracuje sie w grupie bo sie nigdy niczego nie nauczy.. mnie i Klaudii troche nerwy puscily i delikatnie pani nawtykalysmy..ale ludzie raczej pozytywnie reagowali jak przechodzili obok i widzieli ze ciwczymy z psami.. na terenie parku odbywaly sie zawody PT i tam tez conieco podpatrzylyslmy, troche fotek cyknelam taze jak znajde gha;lerie z zawodow to dorzuce:p

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziwota że Poker mógł się skupić przy pięknej Bułeczce :loveu::loveu:

brak słów na Panią Wszystkowiedzącą...tacy ludzie dobijający są :roll::roll:

Jak kiedyś spotkałam w lesie dwóch facetów, którzy trenowali labradora to miałam ochotę przystanąć i się pogapić :eviltong: więc pewnie jakbym zobaczyła dwa śliczne bullki to gdzieś za krzak bym wbiegła i stamtąd obserwowała :evil_lol::evil_lol:

Posted

Hej:)
A tak w ogóle to co trenowaliście??
No nie no babka po prostu bardzo mądra..brak słów
Co się no no cóż za opanowanie
sama się dziwie jak Poker mógł się skupić
jeśli w otoczeniu taka ślicznotka Bułka:)
pozdrawiam

Posted

Witanko...tez bym chciała z jakimiś psami moją sunke integrowac,ale wszyscy sie jej boja.Jak narazie bawimy sie i ćwiczymy tylko z jednym astem :) aż ci zazdroszcze tego cwiczenia i bawienia w grupie.
Widac ze Poker to w miare pojętny bulek,chyba po przejsciach jakis co?? ze tak jak piszesz pracujecie nad kontaktem i tymi podstawami itp.

Posted

Poker to bullek,który ma niewielki kontakt z psami,ponieważ mieszka w domku z ogródkiem.W domu jest jeszcze jedna sunia bulla,a kontakty mają ze sobą raczej w ogródku,bo w domu Poker nie wszędzie chce ją wpuścić. Poker ze względu na sporadyczne kontakty z innymi psami,niepotrafi się przy nich skupić,nie zauważa wogóle,że istnieje człowiek i że można z nim pracować. Dlatego prace zaczęłyśmy od samego początku,czyli nauki reagowania na imię,a ponieważ jakiekolwiek smakołyki,wołanie były mniej interesujące niż psy wybrałysmy metodę krótkich szarpnieć łańcuszkiem i nagradzanie za każde odwrócenie się w naszą stronę. To bardzo nie podobało się tej inteligentnej nad wyraz kobiecie która weszła pomiędzy 3 psy w tym 2 bullteriery ze swoimi spuszczonymi ze smyczy psami,pouczając nas o więzi między psem,a przewodnikiem jak sam nie była w stanie odwołać swoich psów tylko musiała zapiąć je na smycz,żeby odejść.

Marta niestety fotki mi się nie wyświetlają:-(

Posted

Niestety funkcjonuje takie złudne przekonania ze jak jest dom z ogródkiem to jest full wypas,a często włsnie psiaki lepiej maja w blokach,bo zapewnione i spacery i stały kontakt z człowiekiem i takie lepsze poznanie,no nistety z domkach istnieje takie cos ze pies jest cały czas na dworzu wiec po co mu spacer...nie chce uogólniac bo nie w kazdym tak jest
Pracujcie nad Pokerkiem i nie zrarzajcie sie takimi wszytkowiedzącymi babciami..ludzie starsi tak juz mają ze uważają ze pozjadali wszytkie rozumy :)

Posted

wiesz generalnie takie głupie gadanie mnie nie wiele interesuje.Wkońcu idzie się przyzwyczaić jak większość ludzi jak zobaczy Mike które na każdym spacerku robi coś z pt,sztuczek czy poprostu szalonych zabaw z piłką ma jakieś dziwne spostrzerzenia i komentarze:) I to wielkie zdziwienie jak Mika wpatrzona we mnie jest w stanie przejść koło psa który wiesza się na smyczy i rzuca:-)

Posted

Poker jest po prostu bardzo rozpieszczony.. suczka z ktora mieszka wczesniej mieszkala w blokach gdy sie przeprowadzili do domku postanowili wziac drugiego psa ale zbieglo sie to tez z nowa praca wlascicielki itp, ogolnie jest bardzo przytulasny ale ze wzgledu na mala ilosc spacerow smyczowych i spotkan z inymi psami ciezko mu sie skupic bo za duzo sie dookola dzieje ale powoli do celu.. wlascicielka chodzila z nim troche na szkolenie i byly pozytywne efekty

Posted

dzisiaj jestem strasznie dumna z Bułczersa.. mamy nowy rekord w weight pullingu - 5 opon :cool3: :multi: ja je ledwo ciagne :evil_lol: kilka fotek z telefonu

piesek kolankowy

obciazenie

i w droge

Posted

hej
widziałam jakiegoś malutenieczkiego pieseczka, który ciągnął :crazyeye::crazyeye::crazyeye: pięc opon:crazyeye::crazyeye::crazyeye: