Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Azawakh napisał(a):
Strona wystawy na prawdę efektowna.

Efektowna ale dla jeszcze lepszego efektu obok wielu szczegółowych informacji, które są na stronie chyba warto byłoby podac obsadę sędziowską. :razz:

Posted

Azawakh napisał(a):
Karmi myślę, że tu się z Tobą mogę zgodzić. Byłoby fajnie wiedzieć kto co sędziuje.

Powiedziałabym raczej, że dla każdego wystawcy to podstawowa informacja.

• 4 weeks later...
Posted

pojawił sie już wykaz sedziów -Hiszpan, Angielka z Niemiec i sędzina z UKrainy, tak wiec spora ekipa jak na 1 wystawe. Widać też , że bedzie sporo atrakcji, i loteria z nagrodami.

Posted

Ppx napisał(a):
Ile kosztuje wstęp dla ludu bez psów? :P

Jeśli chodzi o wstęp dla oglądających to wynosi on 5zł dla osób dorosłych.

:razz:.........

• 4 weeks later...
Posted

Mimo wielkich trudności , powódż i zalanie terenu gdzie miała odbyc się wystawa, udało się organizatorom przenieśc imprezę na inny teren i jednak obyło sie bez odwołania imprezy , której przygotowanie pochłonęło masę czasu i wysiłku. Przeorganizować praktycznie w tydzień taką imprezę to nie lada wyczyn , więc wielkie BRAWA dla organizatorów !. Na wystawie sędziowali sedziopwie z Hiszpanii, Ukrainy i Niemiec. Uczestniczyło w wystawie ok 150 psów ! Sporo było wystawców zagranicznych z Litwy , Łotwy i Ukrainy, jeśli chodzi o rasy to najliczniej reprezentowane były Owczarki Niemieckie krótkowłose i długowłose, oraz Yorki i Biewery, ale podziwiac można też było sliczne pekińczyki, Shih Tzu , Maltańczyki, Jamniki, Labradory, CTR, i wiele innych przedstawicieli ras. Było też dużo nagród, konkursy dla dzieci, i wspaniałe pokazy agility grupy z Wrocławia , oraz obrony i posłuszeństwa grupy z Sieradza. Przewidziany był tez pokaz pracy psów ratowniczych , ale z powodu powodzi i zmiany miejsca się nie mógł odbyć, może za rok się uda .

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 7 months later...
Posted

Paulina87 napisał(a):
PFK to nie jest Związek Kynologiczny! To całkiem inna organizacja.

Napisalam ze jest to ZK?.PFK jest legalnie zarejstrowana organizacja kynologiczna ,wystepujaca w interesie psow.

• 1 month later...
Posted

a czy ktos mi powie jak to jest mozliwe, że psy zarejestrowane w federacji biora udział w wystawach org. przez ZK?

w federacji mają innego wł, jak w ZK?

czy to jest lojalne?

Posted

o to chodzi, że pies będący własnościa osoby majacej hodowlę w federacji, pokazywany jest na wystawach federacyjnych i rozmnazany jest w federacji, w ZK ma innego własciciela i jest pokazywany na wystawach ZK
czy jest w ZK rozmnazany nie wiem

• 2 weeks later...
Posted

widziałem , że galerie wystaw już na stronie PFK - co prawda jeszcze nie wszystkie ale pewnie niedługo uzupełnione będą.
maga18- nie bardzo wiem o co biega, ale psy z ZK mogą uczestniczyc na wystawach PFK, gdyż nie ma takiego zakazu w regulaminach ZK. Odnośnie własności psa to , nie wiem , bo w PFK nie ma zakazu bycia członkiem innej organizacji, jak ktoś chce , ma taką wole i czas to moze należeć i do kilkunastu, natomiast hodowlę musi miec zarejestrowana tylko w jednej ! Na stronie PFK widac druk rejestracji hodowli- tam wyraznie pisze że ktoś albo tworzy nową hodowlę , albo przenosi hodowle z innej organizacji, czyli nie moze miec tu i tu .

Posted

nie o to chodzi

juz prosciej wytlumaczyc nie potrafie

jest pies AZOR i w ZK ma wł.Kowalskiego i nalezy do hodowli Xyz a w PFK ma wł. Nowaka i nalezy do hodowli Abc - czy tak mozna????

i w PFK jest wystawiany jako wł. czlonka PFK czyli Nowaka a w ZK jest jako wł. członka ZK czyli Kowalskiej