Krisss Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Widzę, że PFK robi postępy. Piękna stronka odnośnie wystawy i to w 3 językach ;) http://www.wystawa.pfk.org.pl/ Quote
Karmi Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Azawakh napisał(a):Strona wystawy na prawdę efektowna. Efektowna ale dla jeszcze lepszego efektu obok wielu szczegółowych informacji, które są na stronie chyba warto byłoby podac obsadę sędziowską. :razz: Quote
Ppx Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Szkoda, że Sieradź daleko. o; Myślicie, że ile będzie kosztował wstęp dla oglądających? Quote
Azawakh Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Karmi myślę, że tu się z Tobą mogę zgodzić. Byłoby fajnie wiedzieć kto co sędziuje. Quote
Karmi Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Azawakh napisał(a):Karmi myślę, że tu się z Tobą mogę zgodzić. Byłoby fajnie wiedzieć kto co sędziuje. Powiedziałabym raczej, że dla każdego wystawcy to podstawowa informacja. Quote
avatar Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Dzwoniłem na numer podany na stronie i dowiedziałem się, że wykaz sędziów ukaże się za kilka dni. Jeśli chodzi o wstęp dla oglądających to wynosi on 5zł dla osób dorosłych. Na stronie www.wystawa.pfk.org.pl znajduje się fajnie wydana broszura, gdzie znajdują się wszystkie informacje - http://wystawa.pfk.org.pl/pl/broszuraPL.pdf Quote
gero Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 pojawił sie już wykaz sedziów -Hiszpan, Angielka z Niemiec i sędzina z UKrainy, tak wiec spora ekipa jak na 1 wystawe. Widać też , że bedzie sporo atrakcji, i loteria z nagrodami. Quote
al'akir Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Ppx napisał(a):Ile kosztuje wstęp dla ludu bez psów? :P avatar napisał(a):Jeśli chodzi o wstęp dla oglądających to wynosi on 5zł dla osób dorosłych. :razz:......... Quote
gero Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Mimo wielkich trudności , powódż i zalanie terenu gdzie miała odbyc się wystawa, udało się organizatorom przenieśc imprezę na inny teren i jednak obyło sie bez odwołania imprezy , której przygotowanie pochłonęło masę czasu i wysiłku. Przeorganizować praktycznie w tydzień taką imprezę to nie lada wyczyn , więc wielkie BRAWA dla organizatorów !. Na wystawie sędziowali sedziopwie z Hiszpanii, Ukrainy i Niemiec. Uczestniczyło w wystawie ok 150 psów ! Sporo było wystawców zagranicznych z Litwy , Łotwy i Ukrainy, jeśli chodzi o rasy to najliczniej reprezentowane były Owczarki Niemieckie krótkowłose i długowłose, oraz Yorki i Biewery, ale podziwiac można też było sliczne pekińczyki, Shih Tzu , Maltańczyki, Jamniki, Labradory, CTR, i wiele innych przedstawicieli ras. Było też dużo nagród, konkursy dla dzieci, i wspaniałe pokazy agility grupy z Wrocławia , oraz obrony i posłuszeństwa grupy z Sieradza. Przewidziany był tez pokaz pracy psów ratowniczych , ale z powodu powodzi i zmiany miejsca się nie mógł odbyć, może za rok się uda . Quote
tabaluga1 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Brawo dla organizatorów . Trochę szkoda , że wystawa nie była szerzej rozpropagowana . Quote
Azawakh Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Gratulacje udanej wystawy! A kiedy będą jakieś fotki z tej wystawy i jakby co gdzie można je zobaczyć? Quote
Ppx Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/181837-WIELKI-pomys%C5%82-na-WIELK%C4%84-Akcj%C4%99!-%C5%81%C4%85czmy-si%C5%82y!-Nie-dajmy-si%C4%99-ph-!!/page6 wypowiecie się? Quote
kamila_vu Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Natrafilam na forum PFK,przyznam,ze mam mieszane uczucia po tym co zobaczylam i przeczytalam.Czy to mozliwe,zeby organizacja kynologiczna akceptowala pseudohodowle ? http://www.forum.pfk.org.pl/viewtopic.php?f=10&t=53&start=120 Czy to nie jest ta pseudohodowla o ktorej swego czasu bylo glosno na dogomani w temacie o biewerach ? Quote
Paulina87 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 PFK to nie jest Związek Kynologiczny! To całkiem inna organizacja. Quote
kamila_vu Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Paulina87 napisał(a):PFK to nie jest Związek Kynologiczny! To całkiem inna organizacja. Napisalam ze jest to ZK?.PFK jest legalnie zarejstrowana organizacja kynologiczna ,wystepujaca w interesie psow. Quote
maga18 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 a czy ktos mi powie jak to jest mozliwe, że psy zarejestrowane w federacji biora udział w wystawach org. przez ZK? w federacji mają innego wł, jak w ZK? czy to jest lojalne? Quote
maga18 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 o to chodzi, że pies będący własnościa osoby majacej hodowlę w federacji, pokazywany jest na wystawach federacyjnych i rozmnazany jest w federacji, w ZK ma innego własciciela i jest pokazywany na wystawach ZK czy jest w ZK rozmnazany nie wiem Quote
gero Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 widziałem , że galerie wystaw już na stronie PFK - co prawda jeszcze nie wszystkie ale pewnie niedługo uzupełnione będą. maga18- nie bardzo wiem o co biega, ale psy z ZK mogą uczestniczyc na wystawach PFK, gdyż nie ma takiego zakazu w regulaminach ZK. Odnośnie własności psa to , nie wiem , bo w PFK nie ma zakazu bycia członkiem innej organizacji, jak ktoś chce , ma taką wole i czas to moze należeć i do kilkunastu, natomiast hodowlę musi miec zarejestrowana tylko w jednej ! Na stronie PFK widac druk rejestracji hodowli- tam wyraznie pisze że ktoś albo tworzy nową hodowlę , albo przenosi hodowle z innej organizacji, czyli nie moze miec tu i tu . Quote
maga18 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 nie o to chodzi juz prosciej wytlumaczyc nie potrafie jest pies AZOR i w ZK ma wł.Kowalskiego i nalezy do hodowli Xyz a w PFK ma wł. Nowaka i nalezy do hodowli Abc - czy tak mozna???? i w PFK jest wystawiany jako wł. czlonka PFK czyli Nowaka a w ZK jest jako wł. członka ZK czyli Kowalskiej Quote
Recommended Posts