gabat Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 6 stycznia 2010 roku w Łomiankach przy ul. Brukowej znaleziono pięknego ON w wieku ok. 2 lat. Pies miał na sobie kolczatkę. Nie ma tatuażu ani czipa. Kontakt: Ewa 501147350. Quote
anita_happy Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 godnes....jak ty sie zgubiłes??? piękny Quote
anawa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 To pewnie ofiara nocy sylwestrowej....................:2gunfire: Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Miłośników owczarków prosimy o nadstawienie uszu................ może ktoś poszukuje pieska............ Quote
Szarotka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 No ladny :):) bardzo zadbany :):) Anawa ja tez potrzebuje pomocy :):) Wysle Ci pw w rewanzu :):) Trzeba dac pewnie ogloszenia albo czytac, bo moze go ktos szuka :):) Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Ogłoszenia o znalezionym psie już dałam. Może znajdzie sie właściciel.............. Quote
pinkmoon Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 cudna morda! przejrzeliście ogłoszenia o zaginionych? Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 pinkmoon napisał(a):cudna morda! przejrzeliście ogłoszenia o zaginionych? Cały czas szukam ale z W-wy i okolic nie ma dużo zaginionych......... Quote
Cantadorra Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Piekny pies, wlasciciel mam nadzieje szuka psiaka! Quote
Kana Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Pamiętajcie żeby dokladnie sprawdzić czy to na pewno się po niego wlaściciel zglosi. Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Kana napisał(a):Pamiętajcie żeby dokladnie sprawdzić czy to na pewno się po niego wlaściciel zglosi. Mam nadzieję, że to bedzie widać po zachowaniu psa. Znalazłam dwa ogłoszenia o zaginionych owczarkach ale cieżko sie zorientować po zdjęciach. Napisałam i czekam na odpowiedź. Quote
Kana Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Przede wszystkim książeczka zdrowia psa, zdjęcia przyniesione przez ewentualnego wlaściciela. Ewentualnie można postraszyć wywiadem środowiskowym czy to na pewno jego pies :P Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Pies jest u "fachowca", w przytulisku więc mam nadzieję, że p.Ewa wie, jak postępować :) Quote
gabat Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Owczarek jest u sąsiadów Ewy w domu tymczasowym. Większym problemem jest Labrador-klik, który kompletnie nie rozumie czemu zamknięto go w obcym miejscu w boksie (w domu Ewa nie ma już miejsca dla dużego psa), denerwuje się strasznie, wyje, szczeka i ma chęć atakować przez siatkę inne psy. Jeżeli, ktoś wie gdzie jeszcze ogłosić tę psinę to proszę o pomoc. Na szczęście już nieaktualne. Dzisiaj zgłosił się właściciel Labradora. Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Gabat, jestem w pracy, nie miałam czasu zajać sie labradorem ale zdążyłam poczytać troche ogłoszeń ze strony Palucha i tam jest sporo o zaginionych labradorach. Dobrze jest poczytać i dać ogłoszenie tutaj: http://zaginionepsy.waw.pl/index.php?sid=037c5d542f18d691a1fd0616fc8ac1a0 ale musisz się zarejestrować. Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 A może to te? http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=5610 chociaż to chyba nie ten ON-ek................ Quote
gabat Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 [quote name='anawa']Gabat, jestem w pracy, nie miałam czasu zajać sie labradorem ale zdążyłam poczytać troche ogłoszeń ze strony Palucha i tam jest sporo o zaginionych labradorach. Nie to żebym zwątpił w Twoją pomoc. Wiem, że jesteś w pracy, ale porównałem wątki owczarka i labradora i u tego ostatniego cisza, a rozmawiałem z Ewą, która mi odpowiadała co on przeżywa w boksie. Przeszukałem strony o labradorach i nie znalazłem niczego podobnego do owczarków w potrzebie, więc postanowiłem poprosić o pomoc innych, bo każda godzina spędzona przez tego psa w boksie to męczarnia. On zupełnie nie akceptuje tej sytuacji, nie rozumie czemu go zamknięto i czemu musi być sam, a musi, bo rzuca się na inne psy i nie jest to objaw agresji tylko stresu, który przeżywa. Będę wdzięczny za każdą pomoc, czy też wskazówkę. Na szczęście już nieaktualne. Dzisiaj zgłosił się właściciel Labradora. [quote name='anawa']Dobrze jest poczytać i dać ogłoszenie tutaj: http://zaginionepsy.waw.pl/index.php?sid=037c5d542f18d691a1fd0616fc8ac1a0 ale musisz się zarejestrować. Jestem zarejestrowany, ale cały czas nie mam dostępu. Quote
gabat Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Ogłosiłem obu panów i tu http://zaginionepsy.pl/ ale wątki jeszcze czekają na akceptację admina. Quote
anawa Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Poprosiłam o pomoc koleżankę z jednego z w/w portali. Ja juz tego nie ogarniam........... ON-ek jest chyba wszędzie, gdzie tylko może być, zgłoszony. Teraz kolej na labka. Gabat, a może warto dać ogłoszenia dla obu na stronie Palucha? Quote
anawa Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Cytuję z wątku Jamora (pod rozwagę): "Uwaga - dzwonił do mnie zainteresowany człowiek do adopcji nory( a nora juz w DS ) , za tenczowy most poszedł mu kilkunastoletni On-ek i chce adoprotwac psa. Ma to być Onek i zaden inny, tu namiary : Pan MIron 501183322 poszukajcie, bo napewno jakis Onek szuka domu. A , ma byc do bloku, parter" Pan mieszka na Białołęce. Quote
gabat Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 [quote name='anawa']Cytuję z wątku Jamora (pod rozwagę): "Uwaga - dzwonił do mnie zainteresowany człowiek do adopcji nory( a nora juz w DS ) , za tenczowy most poszedł mu kilkunastoletni On-ek i chce adoprotwac psa. Ma to być Onek i zaden inny, tu namiary : Pan MIron 501183322 poszukajcie, bo napewno jakis Onek szuka domu. A , ma byc do bloku, parter" Pan mieszka na Białołęce. To był dobry pomysł. Teraz trzeba poczekać czy przyjmie się. Uff! Quote
Waldek Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 A może mój Atos by znalazł domek u tego Pana http://www.dogomania.pl/threads/173183-PILNE-Potrzebny-DS-dla-Onka-ATOSA ...[quote name='anawa']Cytuję z wątku Jamora (pod rozwagę): "Uwaga - dzwonił do mnie zainteresowany człowiek do adopcji nory( a nora juz w DS ) , za tenczowy most poszedł mu kilkunastoletni On-ek i chce adoprotwac psa. Ma to być Onek i zaden inny, tu namiary : Pan MIron 501183322 poszukajcie, bo napewno jakis Onek szuka domu. A , ma byc do bloku, parter" Pan mieszka na Białołęce. Quote
Cantadorra Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Waldek, masz nr telefonu, zadzwon. Tak bedzie najprosciej. Quote
idusiek Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 no własnie, tez proponowałam Panu psa, napisał mi,że ma już onka i jak " nie będzie agresywny to u niego może zostanie, okaze się do 22 stycznia". Poprosił tez o moje psy z info o wieku i ich cenie.... Co to za facet? :/ Quote
magdawi Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Dzwoniłam dzisiaj do tego Pana w sprawie ONka ,którego znaleźliśmy w Radziejowicach. Wziął ode mnie telefon i ma przekazać znajomym, którzy są zainteresowani przygarnięciem ONka:razz: Quote
Recommended Posts