Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

6 stycznia 2010 roku w Łomiankach przy ul. Brukowej znaleziono pięknego ON w wieku ok. 2 lat. Pies miał na sobie kolczatkę.
Nie ma tatuażu ani czipa.
Kontakt: Ewa 501147350.

Posted

Kana napisał(a):
Pamiętajcie żeby dokladnie sprawdzić czy to na pewno się po niego wlaściciel zglosi.

Mam nadzieję, że to bedzie widać po zachowaniu psa. Znalazłam dwa ogłoszenia o zaginionych owczarkach ale cieżko sie zorientować po zdjęciach. Napisałam i czekam na odpowiedź.

Posted

Przede wszystkim książeczka zdrowia psa, zdjęcia przyniesione przez ewentualnego wlaściciela.
Ewentualnie można postraszyć wywiadem środowiskowym czy to na pewno jego pies :P

Posted

Owczarek jest u sąsiadów Ewy w domu tymczasowym. Większym problemem jest Labrador-klik, który kompletnie nie rozumie czemu zamknięto go w obcym miejscu w boksie (w domu Ewa nie ma już miejsca dla dużego psa), denerwuje się strasznie, wyje, szczeka i ma chęć atakować przez siatkę inne psy.
Jeżeli, ktoś wie gdzie jeszcze ogłosić tę psinę to proszę o pomoc.

Na szczęście już nieaktualne. Dzisiaj zgłosił się właściciel Labradora.

Posted

[quote name='anawa']Gabat, jestem w pracy, nie miałam czasu zajać sie labradorem ale zdążyłam poczytać troche ogłoszeń ze strony Palucha i tam jest sporo o zaginionych labradorach.
Nie to żebym zwątpił w Twoją pomoc. Wiem, że jesteś w pracy, ale porównałem wątki owczarka i labradora i u tego ostatniego cisza, a rozmawiałem z Ewą, która mi odpowiadała co on przeżywa w boksie.
Przeszukałem strony o labradorach i nie znalazłem niczego podobnego do owczarków w potrzebie, więc postanowiłem poprosić o pomoc innych, bo każda godzina spędzona przez tego psa w boksie to męczarnia. On zupełnie nie akceptuje tej sytuacji, nie rozumie czemu go zamknięto i czemu musi być sam, a musi, bo rzuca się na inne psy i nie jest to objaw agresji tylko stresu, który przeżywa.
Będę wdzięczny za każdą pomoc, czy też wskazówkę.

Na szczęście już nieaktualne. Dzisiaj zgłosił się właściciel Labradora.

[quote name='anawa']Dobrze jest poczytać i dać ogłoszenie tutaj:
http://zaginionepsy.waw.pl/index.php?sid=037c5d542f18d691a1fd0616fc8ac1a0
ale musisz się zarejestrować.
Jestem zarejestrowany, ale cały czas nie mam dostępu.

Posted

Poprosiłam o pomoc koleżankę z jednego z w/w portali. Ja juz tego nie ogarniam........... ON-ek jest chyba wszędzie, gdzie tylko może być, zgłoszony. Teraz kolej na labka.
Gabat, a może warto dać ogłoszenia dla obu na stronie Palucha?

Posted

Cytuję z wątku Jamora (pod rozwagę):

"Uwaga - dzwonił do mnie zainteresowany człowiek do adopcji nory( a nora juz w DS ) , za tenczowy most poszedł mu kilkunastoletni On-ek i chce adoprotwac psa. Ma to być Onek i zaden inny, tu namiary : Pan MIron 501183322
poszukajcie, bo napewno jakis Onek szuka domu. A , ma byc do bloku, parter"

Pan mieszka na Białołęce.

Posted

[quote name='anawa']Cytuję z wątku Jamora (pod rozwagę):

"Uwaga - dzwonił do mnie zainteresowany człowiek do adopcji nory( a nora juz w DS ) , za tenczowy most poszedł mu kilkunastoletni On-ek i chce adoprotwac psa. Ma to być Onek i zaden inny, tu namiary : Pan MIron 501183322

To był dobry pomysł. Teraz trzeba poczekać czy przyjmie się. Uff!

Posted

A może mój Atos by znalazł domek u tego Pana

http://www.dogomania.pl/threads/173183-PILNE-Potrzebny-DS-dla-Onka-ATOSA

...[quote name='anawa']Cytuję z wątku Jamora (pod rozwagę):

Posted

no własnie, tez proponowałam Panu psa, napisał mi,że ma już onka i jak " nie będzie agresywny to u niego może zostanie, okaze się do 22 stycznia". Poprosił tez o moje psy z info o wieku i ich cenie....

Co to za facet? :/

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do tego Pana w sprawie ONka ,którego znaleźliśmy w Radziejowicach. Wziął ode mnie telefon i ma przekazać znajomym, którzy są zainteresowani przygarnięciem ONka:razz: