Jump to content
Dogomania

Galeria Moich Psitulasów - Toro & Krosia Zapraszają.!

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Verdana]Witamy w Naszej Galerii.!!
[SIZE=2]gg: 26152806

[SIZE=2]Agano Książę Randia Polonia FCI "Toro" to mój pierwszy nowofundland. Urodził się w listopadzie 07r. więc ma juz skończone 2 latka:razz: Wystawiamy się czasem. Naszym wspólnym hobby jest ratownictwo wodne. Razem szkolimy się i uczymy w sekcji psów ratowniczych w Dąbrowie Górniczej. Toro uwielbia inne psy nawet kiedy skaczą mu do gardła. Ulubiona zabawa to oczywiscie spanie:eviltong: Lubi aportować i nawet zimą nie moze się powstrzymać zeby do wody nie wejść.. trzeba go baaaardzo pilnować gamonia:eviltong: Kiedy do nas trafił miał juz 9 miesięcy. Bardzo sie wszystkiego bał. do tego stopnia ze panikował jak widział samochód stojacy na chodniku. Włożyłam w niego bardzo dużo pracy zeby normalnie funkcjonował. Do tej pory boi sie większych skupisk ludzi i miejsc których za bardzo nie zna. Nawet nie zawsze da sie pogłaskać obcemu. Za to jest cudownym psem ratowniczym i jak juz kogoś polubi to na zawsze. Kocha ciągnąć sanki i wychodzic na spacery. Kiedy stwierdzi że za długo siedze przy kompie to łapie mnie za rekę i odciąga, a jak sie mu nie dam to zabiera mi myszkę.. Tak samo jest jeśli chce zebym poswieciła mu czas lub wypusciła na dwór:eviltong:

[/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=3][SIZE=2]

KROSZETKA - jest sunią w typie bichona hawańczyka. Dostałam ją od cioci na dzień dziecka kiedy miałam 6 lat. Ona sama w kwietniu tego roku bedzie miała 10. Pomimo wsojego wieku nadal goni koty, szaleje jak szczeniak, kopie dziury, szczeka jak oszalała, nawet potrafi sie kłucić i pyskować. :eviltong: Urodziła kiedyś 5 szczeniąt. Uciekła kiedy miała cieczke a nie mieliśmy serca zabijać maluszków. wszystkie poszły za szymboliczna złotówke do dobrych domów. Mieszkaja z dziećmi. Kiedy do domu trafił Toro to była troszke zazdrosna, ale już jej przeszło i sie bardzo dobrze dogadują:p Czasami ma tak ze jak idziemy na spacer to sobie upatruje osoby które chetnie by złapała za nogę:eviltong: Jest bardzo grzeczna tylko czasami niepotrzebnie hałasuje:roll: Uwielbia spacery, zabawki i pieszczoty. kiedy coś zbroi to ma takie niewinne spojrzenie.. A kiedy wie ze np. jak ja czesze to mnie czasami złapie bo nie zabardzo lubi jak sie ją długo czesze to w ramach przeprosin włazi mi na kolana i zaczyna lizac.. To zawsze pomaga:eviltong:

[/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=3]

Na dzień dobry kilka moich fotomontaży ;)

[/FONT]

Edited by Niufciak
  • Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witamy ślicznego Toro :loveu:

Będziemy stałymi bywalcami oczywiście.
A paskownia w Bukownie jest gdzieś niedaleko was bo przed zimą tam byliśmy i piękne miejsce i do tego strasznie czysta woda tylko płytka. Raj dla psiaków.I co najważniejsze nie ma sie kto doczepić tak jak na Sosinie.

Pozxdrawiamy

Posted

Bartiśkowa_ napisał(a):
Witamy ślicznego Toro :loveu:

Będziemy stałymi bywalcami oczywiście.
A paskownia w Bukownie jest gdzieś niedaleko was bo przed zimą tam byliśmy i piękne miejsce i do tego strasznie czysta woda tylko płytka. Raj dla psiaków.I co najważniejsze nie ma sie kto doczepić tak jak na Sosinie.

Pozxdrawiamy

Bardzo Nam miło:p
A no tak , piaskownia jest cudna:loveu: A nad rzeka byłaś?? Tez jest fajnie, nawet bardzo:lol:
Również pozdrawiamy;)

Posted

Bardzo dziękuję za komentarz i też odwiedzam:D
Toro jest super!! Taki mega wielki misiek a Krosia przy nim taka malutka;)
Najbardziej mnie rozbroiło zdjęcie, na którym Toro ma na pyszczku mysz, czy coś podobnego:P

Posted

konikowa napisał(a):
Bardzo dziękuję za komentarz i też odwiedzam:D
Toro jest super!! Taki mega wielki misiek a Krosia przy nim taka malutka;)
Najbardziej mnie rozbroiło zdjęcie, na którym Toro ma na pyszczku mysz, czy coś podobnego:P

Ta myszka to koszatniczka;)
Dziękujemy , to mój pierwszy Niufek - w listopadzie skończył 2 latka, a Krosia w kwietniu bedzie miała 10;)