leni356 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Chester to 7-letnia, spokojna kudłata sunia. JUŻ DRUGI RAZ PRZECHODZI ZAPALENIE PŁUC - bez domowego DT nie ma szans w schronisku.. Quote
leni356 Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Post zarezerwowany na więcej info Quote
Onaa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Czyli to pies co jest sunią. A ona dalej w tym schronisku , tam gdzie Rawianin ? Quote
leni356 Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Dogo07 napisał(a):Czyli to pies co jest sunią. A ona dalej w tym schronisku , tam gdzie Rawianin ? Tak, to sunia z męskim imieniem.. Tak, jest tam gdzie Rawianin - w Ostatniej Szansie i dla niej to właśnie chyba będzie OSTATNIA SZANSA Quote
Anna_33 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Mala jest w OS, wg pracownikow i wg p. Wahl to sunia :-) Zapalenie pluc jest leczone, mala dostaje leki, ale jak powiedzial wet i jak same wiemy, tu trzeba ciepla, spokoju i systematycznosci. W Boguszycach pracownik dostaje rozpiske i lek i obiecuje, ze bedzie go podawal systematycznie. Ale tego nie jestesmy w stanie sprawdzic. Musialybysmy byc tam codziennie i same podawac leki zeby miec 100% pewnosc. Prawdopodobnie w sobote bedzie jeden z wetow, prosilam go dzis zeby na pewno przyjechal, powiedzial, ze na 90% bedzie i obejrzy mala porzadnie. 20 stycznia bedzie drugi wet, tu tez poprosimy o kontrole. Istnieje ryzyko, ze mala ma problemy z krazeniem. Ale rozmawialam z drugim wetem, telefonicznie wiec nie do konca jestesmy pewni, czy o tym samym psie. Powinna miec podawany furosemid. W domowych warunkach mialaby dolaczone inne leki i szybciej udaloby sie z tego wyjsc. Jesli potwierdza sie problemy z krazeniem, to to moze byc wlasnie przyczyna klopotow z oddychaniem, kaszlu i dusznosci. Moj prywatny kot mial podejrzenie zapalenia pluc, a okazalo sie, ze to bylo serce. Leczenie przez 3 miesiace i problemy zdrowotne przeszly do historii, a bylo z nim wiecej, niz zle. Kurczak vel Chester potrzebuje domu, cieplej poduchy i swietego spokoju. Jaki bedzie na nowym terenie? pojecia nie mam. Teraz jest cichym, spokojnym psem.Czy stanie sie bardziej energiczny i zadziorny, gdy poczuje, ze jest we wlasnym domu? Tego nie wiemy przy zadnym psie:-) Bardzo dziekuje za zalozenie watku :-) Quote
leni356 Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Furosemid jest lekiem odwadniającym, ściągającym płyny z organizmu - podaje się go na problemy z sercem, a objawy o których piszesz też wskazują na niewydolność serca. Przypilnuj żeby wet ją zbadał dokładnie :( Quote
Talcott Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Też sadzę,że to serce może być przyczyną zapaleń płuc.:-( Nie mogę dopytać czy Mała jest po sterylce. Quote
Anna_33 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Wybacz, ale w natloku mi umknelo, troche nerwow dzis mnie to wszystko kosztowalo( Powiem tak, ja jestem pewna, ze jest, ale w tej chwili to juz mozna mi wmowic, ze sie Kowalska nazywam. Dlatego "dla spokojnosci" sprawdzimy w bazie. Generalnie w Bogszycach jest moze jeszcze kilka suk bez sterylki plus te nowe. Reszta poszla pod noz. Ale wiesz, z drugiej strony to dobre pytanie. Bo jezeli byla sterylka i nie bylo problemow z krazeniem po niej..mhm. Moj wspomniany kot ( tez Chester :-)) wlasnie po sterylce zaczal miec problemy z sercem mylnie brane przez 2 wetow za pluca! Quote
Talcott Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Dzięki! Szukam gorączkowo domu dla Niej - a w domu wielopsim - sunia bez sterylki to dramat. Jako ciotka staropsia - problemy kardiologiczne " przerabiałam" i wiem jak dla Niej pilny jest dom. Dzięki!:loveu: Quote
malagos Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 O, jest moja ulubienica :) Ma taki sliczny kolor, no i to imię :) Quote
malagos Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 zaglądam z nadzieją, ze ma juz dt?..... Quote
leni356 Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Czy wet obejrzy ja w najbliższym czasie? Jej potrzeba leków jeśli to serce Quote
Talcott Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Jej trzeba by EKG i kardiologa -specj. leków kardiol.-Furosemid to fatalne rozwiązanie - wypłukuje potas - i może być nieszczęście. Żaden kardiolog go nie poda - są specyf. odwadniacze - ale to marzenia ściętej głowy - w tych warunkach. Quote
malagos Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 a my nawet nie jesteśmy pewni, czy to sunia, czy pies... Quote
Talcott Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Co by nie było ale pomocy potrzebuje pilnie!:-( Quote
mgie Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Talcott napisał(a):Co by nie było ale pomocy potrzebuje pilnie!:-( ......... podniosę Quote
Anna_33 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Drogie Panie, sto razy w watku ogolnym pisalam, ze sunia ) I potwierdzam, po raz 101, sunia :-) Dla spokoju sumienia poprosilam Agnieszke zeby sprawdzila organoleptycznie ;-) wymacala zatem dokladnie, wet nawet futerko w tym miejscu obcial.Komisyjnie stwierdzono: objawow meskosci brak! Z zapalenia pluc wychodzi, dostala dzis jeszcze przedluzenie leku, ale to bardziej zapobiegawczo. W koncu nie siedzi w domu na kanapie i latwo moze znowu zachorowac. Co do problemow krazeniowych nie sa potwierdzone. Osluchowo nie jest zle. Juz nie swiszczy. Zabrac mala trzeba bezapelacyjnie, ma tendencje do nawracania choroby. Na pewno zachoruje znowu. Jesli chodzi o wiek, tak jak przypuszczalam, 10 lat nie ma. Jakies 7. Inne relacje na temat pani Kurczakowej to: slodka, sliczna, kochana itd itd Mamy tez nowe zdjecia. Albo dzis w nocy, albo jutro w ciagu dnia pojawia sie w watku. Quote
Talcott Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Dziękujemy Cioteczce i czekamy na foty!!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts