nikit1 Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Gazuś napisał(a):Jovi, no to mów co i jak! Jak poszło? No i jak poszło innym? My mamy dosk i III/VII. No i znowu mi wcięło tekst :shake: Gratulacje!!! Quote
jovi Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Mój pies po raz pierwszy startował w klasie pośredniej, zdobył swój pierwszy CWC, Najlepszy Pies w Rasie i BOB, ale byliśmy całkowicie sami w rasie więc to AŻ taki sukces nie jest choć cieszy :p Quote
Dorota_Fiszer Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 BOB Hazard Goldi,posrednia Diego Adekatos,mlodziez Prima Birbant,NSwR Kathleen Josephine Staszel. Quote
DCP_domowy Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Gratulacje, pierwszego CWC mozna dostac tylko raz.:Rose: Można prosić o stawkę Briardów?? (FCI113) :modla: Quote
Gazuś Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 nikit1 napisał(a):Gazuś, Zdaj relację jak reszta. Jak pozostałe klasy? Kto wziął BOB-a? Dziekujemy za gratulacje :lol: Kto wziął BOBa niestety nie wiem, bo pojechaliśmy już jak były sędziowane suki w otwartej. Niestety siła wyższa, musieliśmy jechać szybko, bo jeden psiak chory w domku czekał. W otwartej psach wygrał HAZARD Goldki, II lokata Sasquehanna NEKTAR III MAD MAX Pasada. W sukach, młodzieży wygrała AMIRA Aumenus :lol: Tyle wiem, bo tyle siedziałam na goldenach. Tak to biegałam między innymi ringami albo paplałam ze znajomimi :lol: Quote
Gazuś Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 BRIARDy: PSY: Klasa Młodzieży: HORN Brikasta Klasa Użytkowa: BROYT z Andave Quote
Viz Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Gratulacje dla wszystkich wystawiających! :multi: :loveu: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 22, 2006 Author Posted April 22, 2006 Mogłabym prosić o irlandy? :) Quote
Viz Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 I jak ktoś ma jakąś fotkę jamnisiów to też bym była wdzięczna :cool3: Chociaz jednego... ;) Quote
jovi Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Seter Irlandzki: PSY klasa użykowa: Gatsby Great Visus Irlandy z Bajkowego klasa championów: Zacharias SUKI klasa szczeniąt: Ykeline z Saturii klasa otwarta: Georgia Glossy Irlandy z Bajkowego Sevilla Avantgarde Smooth Sailing z Arislandu klasa uyżytkowa: Gina Girl Abra Irlandy z Bajkowego Quote
Goja Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 i już po wystawie mamy 2 miejsce na 3 suczki z wybitnie obiecującą notą pokonała nas Aissa na poprzedniej wystawie też była lepsza Quote
jo-jo Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Ja potrzebuje za to fotki psów z klasy pośredniej czarnych i arlekinów w doziach ;-)) Quote
Nugatowa Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 A ja serdecznie prosze o setery angielskie :razz: :cool3: :loveu: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 22, 2006 Author Posted April 22, 2006 Bardzo fajna była w tym roku wystawa,tak samo jak w zeszłym ;) Ja zajęłam 1 miejsce w gr.młodszej na Młodym Prezenterzei wystawiałam Buldoga Francuskiego Pani Doroty (dorotal) i dostał 1 lokatę,Zwycięstwo Młodziezy,NPwR i BOB ;) Wystawa udana,a jutro do Inowrocka :multi: Quote
wix Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Oczywiscie ze mógl :) Mlodziez tez walczy o zwyciestwo rasy. ja z bigielkiem 3/5 dosk :D :D, z terierką zwyciestwo młodziezy :) cały dzien na wystawie.. od 8 do 17 o_O Quote
r_2005 Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 =VioaoiV= napisał(a):Oczywiscie ze mógl :) Mlodziez tez walczy o zwyciestwo rasy. Jo-jo napisała, że nie mógł zostać NPwR a nie BOB. NPwR nie mógł zostać. Quote
fidekangela Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 super wystawa ;D z collakiem ( jego pierwsza wystawa a psiulek ma 3 latka ) 1/2 dosk. CWC! ;D A z saluczką wszystko ! ;D Quote
dianthus Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 r_2005 napisał(a):Jo-jo napisała, że nie mógł zostać NPwR a nie BOB. NPwR nie mógł zostać. Oczywiście,że VioaoiV ma rację. Do porównania o tytuły wchodzą psy z młodzieży,pośredniej,otwartej i championów(jeśli rasa tzw.pracująca to dochodzi jeszcze klasa użytkowa).Tak samo wygląda to w sukach i może się zdażyć,że do porównania o Zwycięstwo Rasy staną pies i suka z młodzieży. Bo r_2005 BOB to po polsku Zwycięzca Rasy czyli porównuje się najlepszego psa z najlepszą suką w danej rasie. NPwR to inaczej Najlepszy Pies w Rasie,a dla suki NSwR czyli Najlepsza Suka w Rasie.Jeśli pies/suka nie dostanie tytułu najlepszy w płci to nie idzie do porównania o BOB. Ale ja z innej beczki BIS wygrał wilczarz,drugi był malamut a trzeci foksterier szorstkowłosy. Pozdrawiam Quote
r_2005 Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 dianthus napisał(a):Oczywiście,że VioaoiV ma rację. Nie ma. Do porównania o tytuły wchodzą psy z młodzieży,pośredniej,otwartej i championów. Nie ma czegoś takiego jak "porównanie o tytuły". Bo r_2005 BOB to po polsku Zwycięzca Rasy czyli porównuje się najlepszego psa z najlepszą suką w danej rasie. Wiem co to jest BOB. NPwR to inaczej Najlepszy Pies w Rasie,a dla suki NSwR czyli Najlepsza Suka w Rasie.Jeśli pies/suka nie dostanie tytułu najlepszy w płci to nie idzie do porównania o BOB. Te skróty również znam, nie musisz tłumaczyć. Natomiast poczytaj sobie trochę regulamin wystaw... przyda się... Tytuł „Najlepszy Pies/Suka w Rasie”. O tytuł ten mogą ubiegać się psy (suki) w każdej rasie z ocenami doskonałymi i I lokatą z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. „porównaniu”. I wszystko jasne... Zwycięzca Młodzieży nie mógł zostać NPwR. Quote
jo-jo Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 O NPwR nie może walczyć pies wystawiany w klasie młodzieży Związek Główny napisał(a):Tytuł „Najlepszy Pies/Suka w Rasie”. O tytuł ten mogą ubiegać się psy (suki) w każdej rasie z ocenami doskonałymi i I lokatą z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. „porównaniu”. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 22, 2006 Author Posted April 22, 2006 jovi napisał(a):Seter Irlandzki: PSY klasa użykowa: Gatsby Great Visus Irlandy z Bajkowego klasa championów: Zacharias SUKI klasa szczeniąt: Ykeline z Saturii klasa otwarta: Georgia Glossy Irlandy z Bajkowego Sevilla Avantgarde Smooth Sailing z Arislandu klasa uyżytkowa: Gina Girl Abra Irlandy z Bajkowego Super! Bardzo dziękuję! Quote
Gazuś Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Nugatowa, dla Ciebie :lol: Suki, klasa otwarta: KSENA Tesab-Aksed (II lok) WIKTORIA z orszaku Chrobrego (dosk, I lok, NSwR, BOB) No i z angielskich to wszystko :lol: Jak Wice na honorowym poszło nie wiem, trzeba sms do Pani Ani wysłać :lol: Quote
Recommended Posts