Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gazuś napisał(a):
Jovi, no to mów co i jak! Jak poszło? No i jak poszło innym?
My mamy dosk i III/VII.

No i znowu mi wcięło tekst :shake:

Gratulacje!!!

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój pies po raz pierwszy startował w klasie pośredniej, zdobył swój pierwszy CWC, Najlepszy Pies w Rasie i BOB, ale byliśmy całkowicie sami w rasie więc to AŻ taki sukces nie jest choć cieszy :p

Posted

nikit1 napisał(a):
Gazuś,
Zdaj relację jak reszta.
Jak pozostałe klasy? Kto wziął BOB-a?

Dziekujemy za gratulacje :lol: Kto wziął BOBa niestety nie wiem, bo pojechaliśmy już jak były sędziowane suki w otwartej. Niestety siła wyższa, musieliśmy jechać szybko, bo jeden psiak chory w domku czekał.
W otwartej psach wygrał HAZARD Goldki, II lokata Sasquehanna NEKTAR III MAD MAX Pasada.
W sukach, młodzieży wygrała AMIRA Aumenus :lol:
Tyle wiem, bo tyle siedziałam na goldenach. Tak to biegałam między innymi ringami albo paplałam ze znajomimi :lol:

Posted

Seter Irlandzki:

PSY
klasa użykowa: Gatsby Great Visus Irlandy z Bajkowego
klasa championów: Zacharias

SUKI
klasa szczeniąt: Ykeline z Saturii
klasa otwarta: Georgia Glossy Irlandy z Bajkowego
Sevilla Avantgarde
Smooth Sailing z Arislandu
klasa uyżytkowa: Gina Girl Abra Irlandy z Bajkowego

Posted

i już po wystawie mamy 2 miejsce na 3 suczki z wybitnie obiecującą notą

pokonała nas Aissa na poprzedniej wystawie też była lepsza

Posted

Bardzo fajna była w tym roku wystawa,tak samo jak w zeszłym ;) Ja zajęłam 1 miejsce w gr.młodszej na Młodym Prezenterzei wystawiałam Buldoga Francuskiego Pani Doroty (dorotal) i dostał 1 lokatę,Zwycięstwo Młodziezy,NPwR i BOB ;) Wystawa udana,a jutro do Inowrocka :multi:

Posted

Oczywiscie ze mógl :) Mlodziez tez walczy o zwyciestwo rasy.

ja z bigielkiem 3/5 dosk :D :D, z terierką zwyciestwo młodziezy :) cały dzien na wystawie.. od 8 do 17 o_O

Posted

=VioaoiV= napisał(a):
Oczywiscie ze mógl :) Mlodziez tez walczy o zwyciestwo rasy.

Jo-jo napisała, że nie mógł zostać NPwR a nie BOB. NPwR nie mógł zostać.

Posted

r_2005 napisał(a):
Jo-jo napisała, że nie mógł zostać NPwR a nie BOB. NPwR nie mógł zostać.

Oczywiście,że VioaoiV ma rację.
Do porównania o tytuły wchodzą psy z młodzieży,pośredniej,otwartej i championów(jeśli rasa tzw.pracująca to dochodzi jeszcze klasa użytkowa).Tak samo wygląda to w sukach i może się zdażyć,że do porównania o Zwycięstwo Rasy staną pies i suka z młodzieży.

Bo r_2005 BOB to po polsku Zwycięzca Rasy czyli porównuje się najlepszego psa z najlepszą suką w danej rasie.
NPwR to inaczej Najlepszy Pies w Rasie,a dla suki NSwR czyli Najlepsza Suka w Rasie.Jeśli pies/suka nie dostanie tytułu najlepszy w płci to nie idzie do porównania o BOB.

Ale ja z innej beczki BIS wygrał wilczarz,drugi był malamut a trzeci foksterier szorstkowłosy.
Pozdrawiam

Posted

dianthus napisał(a):
Oczywiście,że VioaoiV ma rację.
Nie ma.
Do porównania o tytuły wchodzą psy z młodzieży,pośredniej,otwartej i championów.
Nie ma czegoś takiego jak "porównanie o tytuły".
Bo r_2005 BOB to po polsku Zwycięzca Rasy czyli porównuje się najlepszego psa z najlepszą suką w danej rasie.
Wiem co to jest BOB.
NPwR to inaczej Najlepszy Pies w Rasie,a dla suki NSwR czyli Najlepsza Suka w Rasie.Jeśli pies/suka nie dostanie tytułu najlepszy w płci to nie idzie do porównania o BOB.
Te skróty również znam, nie musisz tłumaczyć. Natomiast poczytaj sobie trochę regulamin wystaw...
przyda się...

Tytuł „Najlepszy Pies/Suka w Rasie”. O tytuł ten mogą ubiegać się psy (suki) w każdej rasie z ocenami doskonałymi i I lokatą z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. „porównaniu”.

I wszystko jasne... Zwycięzca Młodzieży nie mógł zostać NPwR.

Posted

O NPwR nie może walczyć pies wystawiany w klasie młodzieży

Związek Główny napisał(a):
Tytuł „Najlepszy Pies/Suka w Rasie”. O tytuł ten mogą ubiegać się psy (suki) w każdej rasie z ocenami doskonałymi i I lokatą z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. „porównaniu”.

Posted

jovi napisał(a):
Seter Irlandzki:

PSY
klasa użykowa: Gatsby Great Visus Irlandy z Bajkowego
klasa championów: Zacharias

SUKI
klasa szczeniąt: Ykeline z Saturii
klasa otwarta: Georgia Glossy Irlandy z Bajkowego
Sevilla Avantgarde
Smooth Sailing z Arislandu
klasa uyżytkowa: Gina Girl Abra Irlandy z Bajkowego

Super! Bardzo dziękuję!

Posted

Nugatowa, dla Ciebie :lol:

Suki, klasa otwarta:
KSENA Tesab-Aksed (II lok)
WIKTORIA z orszaku Chrobrego (dosk, I lok, NSwR, BOB)

No i z angielskich to wszystko :lol: Jak Wice na honorowym poszło nie wiem, trzeba sms do Pani Ani wysłać :lol: