evel Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 U Milvy nastąpiła zmiana sytuacji - gdyby ktoś był ciekawy, to zapraszamy na wątek, wszystko jest w ostatnim poście... http://www.dogomania.pl/threads/171989 Quote
koosiek Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Evl, a to schronisko, w którym jest Milva - jakie jest? Zefirek wrócił z adopcji z powodu choroby właścicielki :( Quote
evel Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Schronisko jest dobre, kierownik i pracownicy bardzo dbają o zwierzęta - krzywda im się tam żadna nie dzieje, są nakarmione, czyste, sterylizowane, wychodzą na spacery, dlatego napisałam, że Milva miałaby podobne warunki w hoteliku, bo taka jest prawda... Quote
Lupus0 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Znalazłam ogłoszenie dotyczące suczki Lea , która znajduje się w Schronisku Promyk w Gdańsku. http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwie...gl2361119.html Lea została znaleziona pod gdańskim schroniskiem Promyk. Była skrajnie wychudzona i zagłodzona. Lea nie miała łatwego zycia, od człowieka nie zaznała nic dobrego, a ręka kojarzyła jej się tylko i wyłącznie z biciem. Lea już nie kładzie sie na widok człowieka, a na widok wyciągniętej ręki nie chowa głowy. Jest bardzo delikatna suczką, nie wykazuje żadnych oznak agresji. Czeka na swojego nowego, odpowiedzialnego opiekuna, opiekuna, który za miesiąc nie będzie musiał wyjechać za granicę w poszukiwaniu lepszego jutra. Quote
magda z. Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 imię:Wolfgang, w schronisku w księdze Olaf, czip 330614, wiek: w księdze 6 lat, ale jest młodszy (u nas dodają), Dolny Śląsk, schronisko preferowany kojec, pies nigdy nie mieszkał w domu, tylko na łańcuchu, kontakt - lolka 601 079 807, lub ja (magda z.) 663 707 622 Pies zabrany z interwencji w stanie skrajnego wygłodzenia, aktualnie juz nie przypomina tego psa z grudnia. Łagodnie usposobiony do człowieka, stosunek do innych psów i kotów nie znany - teraz jest przy budzie i tam wszystkie krzyczą, jak jeden zacznie. Reakcji na dzieci nie mamy jak sprawdzić. jesli będzie taka potrzeba to więcej zdjęć na s. 10 i 11 w linku poniżej http://www.dogomania.pl/threads/175849-DWA-SZKIELETY-ju%C5%BC-po-metamorfozie....cud-mi%C3%B3d-ch%C5%82opaki-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w Quote
Rybka. Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Kostek napisał(a): sprawy sobie nie zdajecie ile maila dostalam z pouczeniami co to za rasa :D szkoda tylko ze zadna z pan pomocy w ogloszeniach nie zaproponowala czy dt aby szybciej go poznac...no ale coz czego sie spodziewac po internetowych znawcach :D Kostek... Dzwoniłam, pytałam jakiej pomocy potrzebuje Silver. Proponowałam dom tymczasowy, pełną michę, spacery i bieganie po wielkim, ogrodzonym ogrodzie, socjalizację i opiekę weterynaryjną (jestem weterynarzem, wiele razy miałam trudne tymczasy i dawałam radę je zsocjalizować i znaleźć im nowy dom). Więc to trochę niesprawiedliwe co piszesz o "internetowych znawcach", którzy umieją tylko pouczać (sama pytałaś mnie jaką rasę Silver przypomina), podobnie na wolfdogu pytasz jaką rasę przypomina i jakoś nikt Cię tam nie "poucza". Z resztą nie wiem po co dywagacje na temat czy Silver bardziej przypomina wilka, malamuta wilczaka czy owczarka... od tego domek się nie znajdzie. Ponawiam chęć pomocy Silverowi, jeżeli uważasz, że moja propozycja DT jest nieodpowiednia podaj chociaż namiary do ogłoszeń- zrobię mu Allegro i ogłoszę na kilku stronach. I nie oceniaj ludzi pochopnie- to, że nie udzielają się na wątku, nie znaczy, że nie czytają... Quote
Kostek Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 ale moment chwila post byl pisany przed nasza rozmowa wiec nie wiem w czym jest tutaj tak naprawde problem...poza tym przy oddaniu psa rasa czy podobienstwo do niej jest jak najbardziej wazne bo nie oddam takiego psa komus kto chcialby dajmy na to labka...nie wiem czy przypominasz sobie nasza rozmowe bo ja tak przebiegla bardzo milo,konstruktywnie i umowilysmy sie tak ze bedziemy w kontakcie bo musisz sprawe przemyslec no i ja tez ze wzgledu na odleglosc...a po tym co napisalas wychodzi na to ze nie chcialam dac Ci psiaka bo jestem zla i sciemniam co prawda nie jest na ta chwile Silver jest w domu zobaczymy czy tam zostanie bo kombinuje jak kon pod gore aby zyc wolno Quote
Rybka. Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Kostek napisał(a):ale moment chwila post byl pisany przed nasza rozmowa wiec nie wiem w czym jest tutaj tak naprawde problem...poza tym przy oddaniu psa rasa czy podobienstwo do niej jest jak najbardziej wazne bo nie oddam takiego psa komus kto chcialby dajmy na to labka...nie wiem czy przypominasz sobie nasza rozmowe bo ja tak przebiegla bardzo milo,konstruktywnie i umowilysmy sie tak ze bedziemy w kontakcie bo musisz sprawe przemyslec no i ja tez ze wzgledu na odleglosc...a po tym co napisalas wychodzi na to ze nie chcialam dac Ci psiaka bo jestem zla i sciemniam co prawda nie jest na ta chwile Silver jest w domu zobaczymy czy tam zostanie bo kombinuje jak kon pod gore aby zyc wolno Jeżeli rozmawiałyśmy przez telefon po napisaniu tego posta to zwracam honor i najmocniej przepraszam... Cieszę się, że Silver już nie jest w schronie, mam nadzieję, że uda się go poznać. Z tego co czytam i z braku wieści o nim myślałam,że nadal jest w schronie i marnieje, stąd mój powyższy post. Jeżeli będzie potrzeba pomoc daj znać :) Quote
Sally (od Koanka) Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 To ja przedstawiam Fionę, zgodnie z zaproszeniem :) Imię: Fiona Płeć: Suka Wiek: 5 lat Miejsce pobytu: Azyl "Cichy Kąt" w Tarnowskich Górach Opis: Fiona to przesympatyczna, średniej wielkości, szara suczka – pies idealny. Urodziła się około 2005 roku, w azylu przebywa od 27 marca 2010 roku. Suczka została odebrana z patologicznego domu, gdzie nikt się nią nie interesował. W miejscu tym drzwi nie miały nawet klamek, Fiona mogła dowolnie wchodzić i wychodzić. Suczka co chwile rodziła szczenięta, które ginęły w nieznanych okolicznościach. O jej losie dowiedziała się jedna z naszych wolontariuszek, która odebrała Fionę z tego strasznego miejsca. Suczka była wówczas już w wysokiej ciąży. 30 marca Fiona została wysterylizowana. Po operacji zamieszkała przejściowo w „Cichym Kącie”. Mamy nadzieję, że nie zagości u nas długo, ponieważ charakter sunia ma na prawdę wspaniały. Uwielbia ludzi, chodzi za wolontariuszami krok w krok. Nie potrzebuje nawet smyczy – trzyma się nogi jak szkolony pies. Jest łagodna w stosunku do innych psów i bardzo posłuszna. Na pewno będzie mądrym, wiernym przyjacielem. Fiona jest wysterylizowana i zaszczepiona. Może zamieszkać w mieszkaniu lub w domu z ogrodem. Uwag brak Kontakt: 602-318-518 Marcelina 600-634-303 Krzysiek www.schronisko.prv.pl wątek: http://www.dogomania.pl/threads/183470-Fiona-zbyt-zwykła-na-happy-end-Potrzebne-ogłoszenia! Quote
mamanabank Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 - Imię LIZA - Płeć suka - Wiek 1-2 lata - Miejsce pobytu łódzkie, Łowicz - Opis Liza błąkała się od jakiegoś czasu, o czym świadczy stan jej szaty. Jest spokojną, zrównoważoną i łagodną sunią, w dodatku bardzo dobrze zsocjalizowaną, garnie się do ludzi, właśnie dzięki temu trafiła pod opiekę schroniska. - Uwagi przed adopcją zostanie wysterylizowana - Kontakt mamanabank, 608 404 770 - Link http://www.dogomania.pl/threads/185164-Liza-mix-ON-i-husky - Fotka - zdjęcia lepsze będą niebawem Quote
koosiek Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Prawdę mówiąc ona mi bardziej przypomina ONka niż wilczaka... Czekam na lepsze fotki ;) Quote
tayga Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 W zielonogórskim schronisku przebywa taki psiak: http://zgora.schronisko.net/adopcja-id-55394.html Quote
tripti Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 wątek mi podskoczył, chyba już troszkę zapomniany, ale chciałam powiadomić, że Sonia zgłoszona przeze mnie już w nowym domku :) Quote
koosiek Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Nie mam teraz czasu prowadzić tego wątku :( Szukam kogoś, kto chciałby się tym zająć! Przy okazji: Leda, wilczakowata sunia - staruszka (wyciągnięta z Dobrocińskiej mordowni, potem kilka miesięcy spędziła w obornickim pseudohotelu...) potrzebuje pomocy :( Na wątku nie ma prawie nikogo, a sunia pilnie potrzebuje operacji :( Wątek Ledy: http://www.dogomania.pl/threads/180558 Quote
Emiś Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 - Imię Ares - Płeć samiec (wykastrowany) - Wiek ok. 3 lata - Miejsce pobytu DT Śląsk, Gliwice (możliwy dowóz do ościennych miast) - Opis Pies w grudniu wyrzucony z auta w Sosnowcu. Bardo łagodny, pozwala sobie zrobić wszystko. Bardzo dobrze dogaduje się z psami. Goni koty. Chętnie się bawi. W trakcie nauki podstawowych komend - nic nie potrafi. Zostaje sam w domu, nie niszczy, nie wyje. Ma skłonność do ucieczek. Szczepiony, odpchlony, odrobaczony, wykastrowany. - Uwagi - - Kontakt 507 052 457, karinan79@wp.pl - Link nie posiada - Fotka Quote
koosiek Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Jej, piękny! Chyba bardziej w typie jämthunda, niż wilczaka? Naprawdę nie ma chętnego na prowadzenie wątku? :( Quote
koosiek Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Śliczne dzięki :) Zaktualizowałam już post z wilkami do adopcji. Quote
Jetrel Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 - Imię: Grey - Płeć: Samiec - Wiek: 3 Lata - Miejsce pobytu: Zielona Góra. - Opis: Piękny spokojny pies. Mieszaniec huskiego. Zrównoważony, sprawia wrażenie obojętnego, niewylewnego, jednak człowiek wzbudza w nim szacunek i sympatię. Lubi głaskanie, ale jeszcze bardziej spacery i wybieg. Mimo domieszki huskiego nie jest typem uciekiniera. Jest karny i zdyscyplinowany. - Uwagi: Brak - Kontakt: Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt ul. Szwajcarska 4 65-169 Zielona Góra 784 90 88 90, (68) 323 07 66 - Link do wątku lub innej strony, na której można podziwiać psiaka : http://zgora.schronisko.net/adopcja-id-55394.html - Fotka: Quote
Jetrel Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 - Imię: Teksas - Płeć: Pies - Wiek:5 lat - Miejsce pobytu: Zielona Góra - Opis: Cudowny, spokojny pies, który jest wzorem zrównoważenia i grzeczności. Silny pewny siebie, przekonany o własnej wartości. Jest kontaktowy, otwarty do ludzi. Na spacerach idealny, nie ciągnie na smyczy. Wyprawy z nim to sam relaks. Nie jest szczekliwy, ani agresywny. Akceptuje inne psy. Przykład psiego stoicyzmu. - Uwagi : brak. - Kontakt:Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt ul. Szwajcarska 4 65-169 Zielona Góra 784 90 88 90, (68) 323 07 66 - Link do wątku lub innej strony, na której można podziwiać psiaka : http://zgora.schronisko.net/adopcja-id-55462.html - Fotka: Quote
Emiś Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Ares z mojego poprzedniego postu jest w nowym domu :) Quote
Jetrel Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 - Imię: Lupus - Płeć: Pies - Wiek: Nieznany. - Miejsce pobytu: Kampinowski Bór. - Opis: Poszukujemy pomocy, rady, wsparcia dla błąkającego się w podwarszawskiej miejscowości Lupusa. Ja tylko przekazuję informacje, gdyż Osoba, która ma bezpośredni kontakt z psem wyjechała i będzie dopiero jutro, a sprawa jest bardzo pilna --- W naszej wsi kilka dni temu pojawił się pies. Początkowo sądziliśmy, że przymaszerował do nas w celach towarzyskich. Niestety nie. Pies koczuje pod bramą jednego z domów, a na widok człowieka biegnie do niego pełen nadziei, że będzie mógł z nim pójść do domu. Krótkie śledztwo wykazało, że pies został przywiązany na sznurku do płotu - prawdopodobnie, by nie gonił odjeżdżającego samochodu. Lupus ma bardzo zaniedbaną sierść, nosi na sobie ślady bójek (wystrzępione ucho i szrama na pysku), ale nie jest zabiedzony. Co prawda jego futro jest grube jak owcze runo, ale żeber nie czuć nawet, jak się pomaca głębiej. Jest bardzo towarzyski. Wystarczy zagwizdać i już jest przy tobie. Bardzo chciałby mieć swojego człowieka. Gdy tylko na wsi gdzieś otwiera się brama, Lupek biegnie jak szalony w nadziei, że może zdąży się załapać na dom... Niestety, Osoba, która chciałaby pieskowi pomóc sama ma 3 psy, które go nie akceptują, więc nawet tymczasowe przygarnięcie jest niemożliwe . W tej chwili myślimy, co by tu zrobić, aby nie trafił do schroniska. - Uwagi: szukamy deklaracji. - Kontakt: - Link do wątku lub innej strony, na której można podziwiać psiaka: http://www.dogomania.pl/threads/203523-Czy-w-Kampinosie-są-wilki-Jest-szansa-na-ratunek-BŁAGAM-O-DEKLARACJE - Fotka: SPRAWA JEST PILNA! Quote
koosiek Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 - Imię: Fado - Płeć: pies - Wiek: ok. 3 msc - Miejsce pobytu: DT Warszawa - Opis: Fado to uroczy, przypominający wilczaka szczeniak. Bardzo sympatyczny, potrzebujący kontaktu z człowiekiem. Żywiołowy i energiczny. Lubi inne zwierzęta. Będzie świetnym przyjacielem dla kogoś, kto już miał i lubi duże psy :) - Uwagi: w awaryjnym DT - Kontakt: tel.: 660 116 551, mail: koosiek.psy@gmail.com - Link: http://www.dogomania.pl/threads/205236 Quote
Recommended Posts