koosiek Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 - Imię: Silver - Płeć: pies - Wiek: ? - Miejsce pobytu: ? - Opis: [FONT=Verdana]Pies podobny do wilka i czechosłowackiego wilczaka, zabrany z Węgrowa gdzie błąkał się około 2 tygodni. Duży, potężny na pewno nie nadaje się na pierwszego psa. Ma silny charakter.[/FONT] Więcej info: KLIK! - Uwagi: Bardzo pilnie szuka DT!! - Kontakt: tel.: 504 226 339, mail: kontakt@adoptujpsiaka.pl - Link: http://www.adoptujpsiaka.pl/psiak,145.html Quote
tripti Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 pieske piękny, ale co on ma do szyi przyczepione. Wczoraj szukałam tego wątku, żeby odkopać i nijak nie mogłam znaleźć, dobrze, że koosiek wstawiłaś nowego futrzaka:) Quote
koosiek Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Myślę, że to poskrom, on był chyba złapany przez hycla z Mińska. Psiaka przysłała mi Beka, pewnie wie o nim więcej. Quote
tripti Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 kiedyś był wątek wilczaka czechosłowackiego i on znalazł domek, może ktoś kojarzy? może osoby, które wyadoptowały tamtego miały jeszcze jakiś innych chętnych? Quote
evel Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Silver jest przepiękny, po prostu cudo! Idę go wstawić na wolfdoga. Quote
evel Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Wstawiłam kilka psów tutaj: http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?p=287628 ;) Quote
koosiek Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Dzięki, Evl :) Fakt, nie wszystkie "wilczaki" to wilczaki, ale i dla koneserów rasy coś się znajdzie - vide Silver. Silver, który jest po prostu z j a w i s k o w y. Na zdjęciach wygląda wypisz wymaluj jak wilk, a charakter z opisu chyba też jak u wilczaka? Wstawię link do tamtego forum do pierwszego postu. Quote
tripti Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 i Sonia!!!!! proszę mi tu nie zapominać o tej biedzie;) Quote
koosiek Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No dobrze, Sonia też jest zjawiskowa - i ma śliczne imię, bardzo je lubię :) I Milva też jest wspaniała, do tego znowu świetne imię, uwielbiam Sapkowskiego. A w ogóle wszystkie wilczaki, czy bardziej, czy mniej wilcze, są przepiękne ;) Quote
Kostek Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Silver ma garnitur pięknych białych ząbków, myślę że młody chłopak z niego około 2 lat, pies jest bezpieczny i jeśli wszystko dobrze pójdzie tj Silver nie okaże się mordercą tak jak próbował zaznaczyć to na początku(dlatego m.in foty były robione tak aby mnie nie zjadł tj na hyclówce) to szybko pójdzie do domu, dzisiaj miałam też telefon od bardzo fajnej dziewczyny która myśli nad DT (co wyjdzie zobaczymy na pewno nie będziemy się z niczym śpieszyć) zobaczyła go właśnie na forum wolfdoga gdzie ja niestety nie mogę się zarejestrować bo chciałam wstawić tam chłopaka(dziękuję evel za wstawienie) aha nadal szukamy jego starego właściciela co prawda błąkał się kilka tygodni ale sytuacje bywają różne koosiek dzięki za wklejenie psa, beka hehe ciesze się, że podzielasz moje i Iwony zdanie że jest to miks wilczak a nie 90% malamut;) Quote
koosiek Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Prawdę mówiąc wątpię, żeby to był mix wilczaka, to chyba za mało popularna rasa w Polsce... Raczej mix husky. Ew. rasowy wilczak (chociaż nie wiem, na ile on jest w typie rasy?), który komuś uciekł - ale wtedy ten ktoś raczej by go intensywnie szukał, psy rzadkich ras nie są tanie... Nie ma tatuażu ani chipa? Quote
evel Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Jest po prostu miksem, nie wiadomo czego z czym i sobie możemy tylko gdybać, ale pokazuję go wszystkim znajomym i pierwsza reakcja zawsze jest: "Woooow... cudowny! ;) Co do rasowego wilczaka - Silver nie ma takich kolorów jak wilczaki, bo jest popielaty, aczkolwiek spełnia wyobrażenie wilka :) Mam nadzieję, że szybko znajdzie swój DS i odpowiedzialnego właściciela :) Quote
Kostek Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 wiadomo ze jest to mieszaniec to nie ulega zadnej watpliwosci ale dobija mnie wojna nt tego psa ze to w 90% malamut, cale szczescie ze to jednak ja mam wplyw na adopcje bo nie chce widziec Silvera znowu tulajacego sie po kolejnej wsi... sprawy sobie nie zdajecie ile maila dostalam z pouczeniami co to za rasa :D szkoda tylko ze zadna z pan pomocy w ogloszeniach nie zaproponowala czy dt aby szybciej go poznac...no ale coz czego sie spodziewac po internetowych znawcach :D koosiek chipa nie ma ale bede go jechac jeszcze innym czytnikiem a tatuazu jakby Ci to powiedziec jeszcze mu sie do jaj nie dobieralam bo szkoda mi mojej ladnej buzi, dajmy mu chwile niech odetchnie wtedy go sprawdze na wszystkie strony i pod kazdym wzgledem Quote
koosiek Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Kostek napisał(a):wiadomo ze jest to mieszaniec to nie ulega zadnej watpliwosci ale dobija mnie wojna nt tego psa ze to w 90% malamut, cale szczescie ze to jednak ja mam wplyw na adopcje bo nie chce widziec Silvera znowu tulajacego sie po kolejnej wsi... sprawy sobie nie zdajecie ile maila dostalam z pouczeniami co to za rasa :D szkoda tylko ze zadna z pan pomocy w ogloszeniach nie zaproponowala czy dt aby szybciej go poznac...no ale coz czego sie spodziewac po internetowych znawcach :D Ale dlaczego malamut? :-o Przypomina mi się, jak gdzieś czytałam o dwóch posiadaczkach "husky", które spotkały się na spacerze. Jedna się martwiła, że ten drugi pies jest ładniejszy od jej psa, na co druga "bo Twój to ten alaskan, a mój jest syberian"... A do mnie kiedyś na ogłoszenie szorstkowłosej suczki ktoś odpisał z pytaniem, czy to rasowy labrador :razz: A co z DT dla Silvera? Quote
Kostek Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Koosiek no takie znawczynie mamy:) do tej pory jeszcze maile dostaje ze mam go oglszac jako malamuta.... niestety tak jak myslalam chetnych na Silvera jest od groma ale poziom wiedzy zalamuje ja nie szukam dt dla Silvera Quote
kizimizi Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 - Imię Reks - Płeć chłopak - Wiek 2 lata - Miejsce pobytu; dolny śląsk - Opis: Reksio w schronisku przebywa nie od dziś jednak nie zatracił radości i wiary w człowieka. Kundelek mieszka wraz z dwiema suniami w ostatnim kojcu, na szarym końcu schroniska. Bardzo mało osób tam zagląda stąd jego szanse na adopcje są znikome. Może akurat to ogłoszenie przyniesie Reksiowi szczęście? I nowy właściciel nazwie go Fuksem? Ma 2lata, jest po zabiegu kastracji. Jest zaczipowany. Jest psem średniej wielkości, do kolan w kłębie. - Uwagi: pies bez szans na adopcję ze schroniska. - Kontakt: 664 532 841 mail: kizi-mizi@wp.pl - Link http://www.dogomania.pl/threads/180090-zwykA-y-kundel-szuka-niezwykA-ego-domku - Fotka Quote
koosiek Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Zefirek ma już nowy dom :) [quote name='koosiek']- Imię: Zefir - Płeć: Pies - Wiek: 5 lat - Miejsce pobytu: Warszawa - Opis: [FONT=Verdana]Witaj! Może przeczytasz moją historię... Mam na imię Zefir.... Lekarze mówią, że mam około 5 lat. Jestem pod opieką fundacji "Przytul Psa" od tego dnia, kiedy jej wolontariusze znaleźli mnie pod sklepem, z obrożą i smyczą, jakbym na kogoś czekał, jednak nikt nie przyszedł... Tylko ja jeden wiem, co się wtedy stało... Mijają kolejne miesiące, wszystkie pieski z naszej fundacji jakoś znajdują domy, tylko ja jeden nie... Zadaję sobie pytanie, co takiego zrobiłem, że nikt mnie nie chce... Nawet nikt o mnie nie pyta... Siedzę w hoteliku, płaczę z tęsknoty za człowiekiem... Jestem przecież taki grzeczny, mądry, może nawet ładny... Obiecuję Ci, że zrobię wszystko, byś był ze mnie zadowolony, a może nawet dumny... Nie sprawię kłopotu, potrzebuję tylko miłości... Zobaczysz, będę Twoim najwierniejszym przyjacielem, będę wszędzie z Tobą chodził, oglądał telewizję, bawił się i pocieszał Cię, gdy będziesz smutny... Tylko proszę, daj mi szansę... Szansę abym mógł pokazać Ci, jaki jestem... Teraz nawet nikt mnie nie widzi, więc co ja mogę zrobić? Tak bardzo nie chcę być sam... Boję się, że zestarzeję się w tym boksie, odcięty od świata i ludzi... Ciągle mam cichą nadzieję, że los się do mnie uśmiechnie... To moje największe marzenie... Zefirek[/FONT] - Kontakt: 503 069 502, [FONT=Verdana][SIZE=2][SIZE=2]fundacja@przytulpsa.pl[/FONT] - Link: http://www.dogomania.pl/threads/174627-Zbiorowy-wAE-tek-psA-w-Fundacji-Przytul-Psa-BA-agamy-o-pomoc-i-ogA-oszenia Quote
kizimizi Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 ale do naszego Reksia podobny!! JAkby były jeszcze tel to kierujcie do nas. Moze i Reks znalazłby dom. Quote
koosiek Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Kizimizi, napisz może do Ciborki - od niej miałam fotki Zefirka, a chyba tylko ona z Przytul Psa jest na dogo. Quote
Recommended Posts