Jump to content
Dogomania

Pilnie potrzebna pomoc dla jednego z wilków. Prosimy o deklaracje!

Recommended Posts

Posted

Ostatnio szukałam jakiegoś wątku, gdzie mogłabym wrzucić psiaka w typie wilczaka... i nic. Nie ma takiego wątku, a psów w tym typie jest coraz więcej.
Wzięłam się więc do roboty :)

Jak wygląda wilczak? Jak wilk ;)

Co powinno zawierać się w zgłoszeniu?

- Imię (i numer, jeśli pies takowy posiada)
- Miejsce pobytu
- Opis
- Uwagi (n. p. pilnie szuka DT, deklaracji i. t. p.)
- Kontakt
- Link do wątku lub innej strony, na której można podziwiać psiaka ;)
- Fotka

Wszystkie psiaki zgłoszone na wątku trafiają też na wilczaste nk: http://nasza-klasa.pl/#profile/29852420

Wątek na forum Wolfdog: http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?p=287628

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Imię: Milva
Miejsce pobytu: schronisko w Nowodworze (jednak w razie ogłoszeń prosimy nie pisać lokalizacji, aby adopcja odbyła się przez wolontariuszy)
Opis: Ona w stosunku do ludzi jest przymilną, fajną suką. W stosunku do psów samców jest nastawiona pozytywnie, co do suk - cóż, potrafi spuścić niejednej łomot, gdy któraś nie potrafi znaleźć swojego miejsca w szeregu. Bo Ona rządzi w swoim boksie, razem z kolegą malamutem i od tej reguły wyjątków nie ma.

Ona jest koszmarnie zaniedbana. Zaraz zresztą zobaczycie na zdjęciach - tajemnicze 'coś' na Jej grzbiecie to całe kłęby niewyczesanej, martwej sierści.

To super pies. Dziś wyjęłyśmy ją z boksu - Milva to wulkan energii! Chociaż najchętniej zrobiłaby podkop i zwiała, skoro już jest poza boksem Nadstawia się do miziania, ale jest zbombardowana różnymi bodźcami, robi sto rzeczy na raz

Uwagi: Milva pilnie będzie poszukiwała miejsca w hoteliku w okolicach marca - najpierw zostanie wzięta na diagnozowanie choroby skóry i leczenie do kliniki dla zwierząt, potem zaś potrzebuje DT. Bardzo mile widziane będzie wsparcie finansowe.

Kontakt:

Ewelina 698 081 774
gg (Paulina) 15894479
mail: schroniskonowodwor@gmail.com

Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/171989-MILVA-CzechosA-owacki-Wilczak-w-schronie/page7

A oto Milva:

Posted

Gdzieś nad morzem [?] jest wilczakowaty Szakal. Niestety nie działa mi wyszukiwarka, więc muszę wszystko "na piechotę" wyszukiwać... Trzeba ściągnąć tu brazowa1, ona wie wszystko o Szakalu.

Posted

ZOSTAŁAM ZAPROSZONA WIĘC PODAJĘ INFORMACJE JAKIE POSIADAM NA DZIEŃ DZISIEJSZY
Pies jakiś czas błąkał się w lesie w okolicach naszej działki. W nocy przychodził w poszukiwaniu pożywienia pod zabudowania. Zbliżały się Święta i szał przedsylwestrowego strzelania. Uprosiłam męża aby go chociaż na ten okres zabezpieczył i zamknął w boksie. Przebywa więc teraz z mężem u nas na działce

Imię Borys
Płeć samiec
Wiek młody (dokładniej będzie wiadomo po wizycie u weta)
Miejsce pobytu okolice Siedlec
Opis
Uwagi pilnie potrzebne deklaracje na DT
Kontakt tel. do mnie 692677335 mail.: w.wandaszostek*gmail.com
Link do wątku

http://www.dogomania.pl/threads/176591-Wilczur-zagA-odzony-i-porzucony-w-lesie-Potrzebne-staA-e-deklaracje-aby-go-uratowaAE

link do filmiku

http://www.youtube.com/watch?v=rdADqJmGs2s

gallegro, który robił mu sesję zdjęciową tak napisał:
Psiak wydaje się być łagodnym. Jest jeszcze nieco zestresowany, ale wygląda na ufnego. Wydaje mi się, że potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Na filmie będzie widać jak ładnie reaguje na przywołanie. W pewnej chwili udało mu się przecisnąć przez dziurę w ogrodzeniu (widoczną na filmie), ale zawołany natychmiast posłusznie wrócił. To naprawdę fajny psiak, któremu niewiele potrzeba do szczęścia. Kiedy nabierze nieco ciała, będzie pięknym "wilkiem". Niestety, nie udało mi się zajrzeć mu w zęby, ale wygląda raczej na młodego.

Posted

[quote name='evl']Gdzieś nad morzem [?] jest wilczakowaty Szakal. Niestety nie działa mi wyszukiwarka, więc muszę wszystko "na piechotę" wyszukiwać... Trzeba ściągnąć tu brazowa1, ona wie wszystko o Szakalu.

Już wstawiłam link na jego wątek :) Natomiast nie mogę znaleźć - może kojarzycie? - wątku, na którym były dwa psy na łańcuchu, w tym strasznie wychudzony wilczak.

Posted

- WOLTER
- Samiec
- Młody ;-)
- Hotel u Jamora w Warce
-WOLTER jest łagodnym, młodym, ślicznym psiakiem. Ten przepiękny pies został wyrzucony z samochodu... Jego schronieniem do niedawna był przystanek PKS. Nie nadaje się do pilnowania i stróżowania, bo jest przyjacielsko nastawiony do całego świata, lecz jest smutny bo szuka kogoś o wspaniałym, dobrym sercu...
- Pilni szuka domu stałego
- 607-187-774
- http://www.dogomania.pl/threads/146310-BraA-sk-A-liczny-mix-saarloosa-wilczaka-Jest-u-JAMORA-Prosimy-o-pomoc-w-ogA-aszaniu

Posted

Ale przy okazji Szakala cieplutkaa. zgłosiła mi taką sunię:

Opis taki:
Sunia przebywa w shronisku dla zwierząt w Pabianicach.
Jest młoda - urodzona ok 2008 roku.
Zgadza się z innymi psami, jest przyjazna i łagodna.

Więcej wie cieplutkaa.

Posted

Bardzo się cieszę, ze Szakal już w domu :) Strasznie biednie wyglądał na fotkach ze schronu...

Czy ta sunia z Pabianic nie przyjechała tam z Szydłowca? Jeśli tak, to nawet miałam ją ogłaszać, ale osoba, która miała przesłać mi o niej więcej info chyba o tym zapomniała, mnie też wyleciało z głowy... Będę musiała poszukać na wątku szydłowieckim, kto o niej pisał.

• 2 weeks later...
Posted

- Imię: Zefir
- Miejsce pobytu: Warszawa
- Opis:

[FONT=Verdana]Witaj!
Może przeczytasz moją historię... Mam na imię Zefir.... Lekarze mówią, że mam około 5 lat. Jestem pod opieką fundacji "Przytul Psa" od tego dnia, kiedy jej wolontariusze znaleźli mnie pod sklepem, z obrożą i smyczą, jakbym na kogoś czekał, jednak nikt nie przyszedł... Tylko ja jeden wiem, co się wtedy stało...
Mijają kolejne miesiące, wszystkie pieski z naszej fundacji jakoś znajdują domy, tylko ja jeden nie... Zadaję sobie pytanie, co takiego zrobiłem, że nikt mnie nie chce... Nawet nikt o mnie nie pyta... Siedzę w hoteliku, płaczę z tęsknoty za człowiekiem... Jestem przecież taki grzeczny, mądry, może nawet ładny... Obiecuję Ci, że zrobię wszystko, byś był ze mnie zadowolony, a może nawet dumny... Nie sprawię kłopotu, potrzebuję tylko miłości... Zobaczysz, będę Twoim najwierniejszym przyjacielem, będę wszędzie z Tobą chodził, oglądał telewizję, bawił się i pocieszał Cię, gdy będziesz smutny... Tylko proszę, daj mi szansę... Szansę abym mógł pokazać Ci, jaki jestem... Teraz nawet nikt mnie nie widzi, więc co ja mogę zrobić? Tak bardzo nie chcę być sam... Boję się, że zestarzeję się w tym boksie, odcięty od świata i ludzi... Ciągle mam cichą nadzieję, że los się do mnie uśmiechnie... To moje największe marzenie...

Zefirek[/FONT]

- Kontakt: 503 069 502, [FONT=Verdana][SIZE=2][SIZE=2]fundacja@przytulpsa.pl[/FONT]
- Link: http://www.dogomania.pl/threads/174627-Zbiorowy-wAE-tek-psA-w-Fundacji-Przytul-Psa-BA-agamy-o-pomoc-i-ogA-oszenia

Posted

- Imię: Hana
- Miejsce pobytu: Dąbrowa Górnicza (niedaleko Katowic)
- Opis:
Hana…jest niewielka, młodziutka, grzeczna i dobrze ułożona.
Została znaleziona w okolicach Sosnowca.
Błąkała się, zmarznięta, głodna i przerażona.
Chcemy, by po tym co przeszła, znalazła dobry, kochający dom
i odpowiedzialnych właścicieli.
Hana ma około 3-4 lata.
Jest spokojna, uwielbia przytulanie i głaskanie.
Potrafi chodzić na smyczy.
Dogaduje się z innymi psami.
Jest zaszczepiona i odrobaczona.
Brakuje jej tylko…CZŁOWIEKA..
- Uwagi: zbieramy na sterylizację Hany,link do bazarku http://www.dogomania.pl/threads/178791-Niesamowity-bazarek-dla-niesamowitej-HANY-Do-20-02-2010r
- Kontakt: tel.798-596-534 lub e-mail: a.gruszczynska@vp.pl
- Link: http://www.dogomania.pl/threads/175260-Wyrzucona-niepotrzebna-suczka-Hana-szuka-kochajacego-domu

• 3 weeks later...
Posted

wstawiam Filonka z "przytuliska" starszej Pani spod Skierniewic:)
Imię FILON
Płeć chłopczyk
Wiek kilka lat -?
Miejsce pobytu - Wieś pod Skierniewicami - przytulisko starszej Pani:)
Opis - miły piesek, zgadza sie z innymi psami, troche szczekliwy, zatem mógłby byc dobrym stróżem
Uwagi - szuka domku stałego
Kontakt - Pani Ewa 501 147 350 (w czasie rozmowy należy podac imie psiaka i gdzie przebywa, gdyż osoba ta opiekuje sie także innymi przytuliskami)
Link http://www.dogomania.pl/threads/178339-27-psA-w-na-jednAE-starszAE-b-chorAE-osobAE-DT-DS-wszelka-pomoc-Skierniewice

[FONT=Comic Sans MS]galeria[/FONT]

Posted

- Diana

- samica

- około 3 lat, nie więcej

- Warszawa

- Diana przybłąkała się do pewnego gospodarstwa pod Warszawą, państwo zaczęli ją karmić i tak została u nich na podwórku... kiedy okazało się, że jest szczenna a potem urodziła, państwo zadzwonili do przytuliska i kazali zabrać sunię jako bezdomną. Ją i jej szczeniaki. Los chciał, że zanim interwencja się odbyła maluchy pootwierały oczka i nie można było ich już uśpić. Ludzie, którzy wcześniej przygarnęli sukę zostawili sobie szczeniaczka... a sukę i 4 młode oddali. Zarowno mama jak i dzieci szukają domów. Diana jest jeszcze trochę wylękniona, ale to kochana mloda sunia :) SIęgo do kolana, jest smukła, ma stojące uszka.

- Diana pilnie szuka tymczasu :( każdy dzień w przytulisko to dla niej ryzyko wywiezienie na wieś na podwórko... powtórka z rozrywki...

- 604 129 008 lub 509 075 051 a także mru.psiaki@gmail.com

- http://www.dogomania.pl/threads/180259-CZTERY-maluchy-i-ich-przeraA-ona-MAMA-pomocy-mamy-niecaA-e-2-dni

Posted

nasz ostrowski wilczek Kirysek:

nowe fotki:

Kirys,

to piękny olbrzym, puchaty mix ONka, kaukaza czy leonka.
Ma ok 3 lata i jest psem zakochanym w człowieku.
Przy każdej okazji przytula się i nadstawia na mizianki.
Szkoda ,żeby taki piękny i o wspaniałym charakterze pies,
marnował się w schronisku.

Kontakt w sprawie adopcji:
600 101 446, idusiek@o2.pl

Posted

Dziewczyny. Wilczak wygląda tak:

Nie wiem, jak założycielka wątku, ale moim zdaniem nie ma sensu wklejanie tutaj psów ONkowatych, które z wilczakiem niewiele mają wspólnego (są wątki owczarków przecież) a już ten włochacz co ma wspólnego z wilczakiem?

Ja wiem, że wklejamy czasem "na wszelki wypadek" drogiego naszemu sercu psa, ale na litość boską - zaraz się zrobi beznadziejny bałagan na wątku...

P.S. Na zdjęciu Ch.PL,Mł.Ch.PL MAX z Litavske Kotliny, pies Bożenki (forumowej bonek), jako modelowy przykład pięknego wilczaka ;) Zdjęcie nie należy do mnie, znalazłam je na stronie lubelskiego ZK.

Posted

To ja wrzucę "mojego" wilczaka, który od grudnia zeszłego roku szuka domu:( jest podobny do tego powyżej;)

1) Imię: SONIA
2) Płeć: SUCZKA
3) Wiek: ok 1 roku
4) Miejsce pobytu: aktualnie Białystok

5) Opis: młoda zdrowa sunia zabrana w grudniu 2009 r. z ulicy w czasie cieczki, już po sterylizacji. Miło nastawiona do ludzi, szczeka sporadycznie, bardzo ładnie i delikatnie zachowuje się w stosunku do dzieci, waga około 12 kg. Posłuszna, grzeczna, spokojna, na podwórku lubi pobiegać za piłką lub patykiem, przychodzi na zawołanie. Do innych psów nastawiona pozytywnie. Załatwia się tylko i wyłącznie na podwórku. Je wszystko co dozwolone dla psa.

6) Uwagi: POMOCY w szukaniu dla niej domku!!!
7) Kontakt: 608-008-883, psiaki2010@gmail.com
8) Link do wątku: http://www.dogomania.pl/threads/176528-Oddam-albo-WYRZUCAE-MoA-e-jednak-chce-ktoA-takiego-psa
9) Fotka, więcej zdjęć na pierwszych stronach wątku:

Jest to kundelek, wcześniej myślałam, że podobny do huskiego, ale teraz porównując zdjęcia mi osobiście bardziej przypomina wilczaka.

Posted

evl napisał(a):
Nie wiem, jak założycielka wątku, ale moim zdaniem nie ma sensu wklejanie tutaj psów ONkowatych, które z wilczakiem niewiele mają wspólnego (są wątki owczarków przecież) a już ten włochacz co ma wspólnego z wilczakiem?

Hm, prawdę mówiąc mnie to nie przeszkadza, o ile nie będą tu wstawiane czaprakowe albo podpalane ONki ;) Na wszystkich wątkach zbiorczych wstawiane są psy bardziej i mniej w typie.

Posted

może i niektóre nie są WILCZAKAMI ale są jak wilczki... czyli pasują do wątku ;) moim zdaniem. A jeśli ktoś np szuka psa "jak wilk" nie będącego ONkiem? Ja osobiście jestem miłośniczką takowych ;) i wiem, że trochę ludzi też lubi "wilczki".

I tych wilczków a już tym bardziej wilczaków nie ma aż tyle, żeby się zrobił bałagan. Ale dobrze, że zwróciłaś na to uwagę evl, ludzie będą bardziej skorzy do utrzymania porządku :)

A ja wszystkim wilczkom i wilczakom życzę jak najszybszej drogi do domku :)