Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bela51']Dlatego załóz wątek w dziale pomocy dla Twojego psa. Jest taki dział.

Ale to nie jest mój pies :lol: To jest pies, któremu daję DT i który szuka domu. Więc moim zdaniem jej miejsce jest tutaj, jakby nie patrzeć. Jeżeli zdecydowałabym się przygarnąć ją na stałe (niestety nie mam na to warunków), to absolutnie nie prosiłabym o pomoc. Mój pies, moja decyzja i moja odpowiedzialność. Jednak Kora potrzebuje pomocy, bo ja jedynie mogę jej dać tymczasowe schronienie i to jak widzicie, niezbyt luksusowe :shake: Z czego, delikatnie mówiąc, nie jestem dumna. Kora potrzebuje przede wszystkim kochającego domu, a dopóki go nie znajdzie, pomyślałam o właśnie takich rozwiązaniach tymczasowych, jak dodatkowa opieka raz czy dwa w tygodniu.

IVV bazarek byłby super, może ktoś mógłby pomóc?

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nie zrozumiałam Cie. Skoro jestes dla niej DT, to nie ma problemu, abys zbierała fundusze na pomoc.
Ja chętnie wystawie bazarek, jeśli ktos ofiaruje jakieś fanty i przesle mi zdjęcia.

Posted

ja jestem zielona w tej dziedzinie ,ale moja przypsiolka Ewunia (E-S)to robila i Matrioszka i chyba Madallena(Mada jest z W-Wy)...one wszystkie sa na mikropsach i watku schroniska Nowodwor kolo Lublinahttp://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-Nowodwór-piękn*****-czekają-na-Twoją-pomoc!/page379
http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!
i Anawa chyba wie jak to dobrze zorganizowac

Posted

Bonsai napisał(a):
Gdyby był robiony bazarek, mogłabym dorzucić dwie zabaweczki dla psa, nowe, nieużywane.

MOja oferta jest całkiem serio. Prosze tylko o zdjecia i opisy. Bede pilnowac licytacji, a Wy tylko potem musicie wysłac fanty do nabywców.

Posted

Bela51: Spoko, rozumiem, że nie śledziłaś wątku od początku ;) Mam nadzieję, że nie pomyślałaś w świetle ostatnich postów, że planuję oddać swojego psa do hotelu, bo wracam do pracy, to byłby jakiś obłęd :lol:
Ja się przyznaję bez bicia, że na bazarkach nie znam się kompletnie. Zamawiałam tam Korze ogłoszenia i tyle. Wystawić nie umiem, nie wiem jakie są zasady. Ale my z Korą będziemy baaardzo wdzięczne za taką pomoc. Z mojej strony mogę zaoferować opisanie na co i jak zostały spożytkowane ewentualne wpływy z bazarku (albo po prostu przeleje się kwotę osobie, która podejmie się opieki nad Korcią te parę godzin w tygodniu) i oczywiście bieżące informacje co u Kory, tak jak do tej pory.

Posted

Okej, ja porobię zdjęcia, ale dwa fanty na bazarek to trochę mało. Poszukam czegoś jeszcze u siebie, ale na razie obiecuje jedynie te dwie zabawki.

Posted

Ja mam dwie rzeczy na bank na bazarek - dlawik i szelki dla sporego psa oba fanty, poszperam jeszcze w domu, moze znajde wiecej. Bela kiedy planujesz zrobic bazarek? Zebym wiedziala ile mam czasu na szukanie ;)

Posted

Wiem, że Delph zalezy na czasie. Dobrze byłoby zrobic jak najszybciej. Przysyłajcie zdjęcia, to co macie. Tylko prosze z opisami i cenami.
iza_roj@poczta.fm
Proszę napisać, że bazarek dla Kory, bo mam w planie jeszcze pare innych.

Posted

Słuchajcie wyszłam zrobić zdjęcia zabawkom i przyuważyła mnie jedna sąsiadka. Gdy powiedziałam w jakim celu robię zdjęcia, zdecydowała się wziąć piłeczkę dla swojego pieska za jej dwukrotną wartość. :) Mam nadzieję, że nie macie za złe - w każdym razie mam 15 zł na Korę (piłeczka była taka malutka, jak dla yorka za mniej więcej 6-7 zł).

Posted

Bonsai: super, wielkie dzięki w imieniu Kory :loveu:

Mariolka: Dzisiaj Kora była z Michałem w pracy :lol: Jutro będzie ciężko, jeszcze nie wymyśliliśmy co zrobić, bo mój TZ będzie w terenie, a ja jej tym bardziej nie mogę zabrać. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że Michał weźmie ją ze sobą i zostawi w opuszczonym kojcu (był tam kiedyś pies) w firmie na czas pracy :-( Wiem, że to nic dobrego, ale jakie mamy wyjście?

Przede wszystkim proszę wszystkich o trzymanie kciuków. Jest wreszcie fajny odzew na ogłoszenia Kory, skończyły się głupie telefony, po cichutku liczę na dobry domek :oops:

Posted

Delph napisał(a):

Przede wszystkim proszę wszystkich o trzymanie kciuków. Jest wreszcie fajny odzew na ogłoszenia Kory, skończyły się głupie telefony, po cichutku liczę na dobry domek :oops:

:kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

[quote name='Delph']Bonsai: super, wielkie dzięki w imieniu Kory :loveu:

Mariolka: Dzisiaj Kora była z Michałem w pracy :lol: Jutro będzie ciężko, jeszcze nie wymyśliliśmy co zrobić, bo mój TZ będzie w terenie, a ja jej tym bardziej nie mogę zabrać. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że Michał weźmie ją ze sobą i zostawi w opuszczonym kojcu (był tam kiedyś pies) w firmie na czas pracy :-( Wiem, że to nic dobrego, ale jakie mamy wyjście?

ten kojec jest dobrym pomyslem ,wez jej tylko jakies rzeczy z waszym zapchem by mogla na tym lezec i powinno byc ok na tymczasowe rozwiazanie sytuacji:)

Posted

Delph czym wiecej pies jest wyeksponowany w pozytywny sposob na rozne sytuacje tym staje sie lepszym partnerem czlowieka.
kilka godzin to nie jest tak dlugo,a jak dasz jej jeszcze wasze rzeczy wszystko bedzie ok. tylko przy rozstawianiu trzeba byc spokojnym ,opanowanym,absolutnie 0 ciumciania i pies ladnie poczeka -no moze pierwszym razem bedzie troche protestowac,ale nastepnym bedzie juz lepiej.jak Ty bedziesz pozytywna to i pies sie bedzie tak zachowywal. trzymam kciuki

Posted

Będzie, kolega z pracy TZ'ta. Tylko że on też będzie w pracy, więc cały czas z nią nie posiedzi :shake: To jest kojec na zamkniętym dziedzińcu, chodzą tam ludzie, więc może nie będzie tak źle. Tylko że się pewnie zestresuje :-(

Posted

Delph bedzie dobrze :) nie okazuj jej swojego zdenerwowania
krzywda jej sie nie bedzie dziac,potraktuj to jak rozrywke dla niej i zawsze lepsze to niz lancuch