Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przydałaby się pomoc, szczególnie na transport, bo z tym mamy największy problem...
Jedziemy jutro rano do Jamora pociągiem, nie poddam się tak łatwo ;)
A teraz niespodzianka, dzięki koledze, który użyczył nam "pieska testowego" dla Kory udało nam się dzisiaj z naszą "agresorką" takie coś :loveu: :

Posted

Wiemy przynajmniej, na czym stoimy, problemy są cztery:
1. Kora poluje na przebiegające psy
2. Jest o nas zazdrosna, gdy pies podchodzi
3. Odpowiada atakiem, jeżeli pies jest mało przyjazny
4. Największy, to że Kora jest straszną dominatorką i rzadko który pies to dobrze znosi (nasz pies tego nie może ścierpieć i stąd konflikt), wygląda to mniej więcej tak:

Posted

Delph jestes cudowna !!!!!!!!!!1tak sie ciesze, ze nie dajesz za wygrana!!!!!!!!!!!1
Kora musi sie przekonac ,ze ty rzdzisz i jestes TopDog i bedzie ok
trzymam kciuki!!!!

Posted

Delph, napisz, proszę, ile kosztowała Cie podróż do Jamora. Postaram sie zwrócić Ci całość za podróż albo chociaż część :) Mam wyrzuty sumienia, że nie mogłam Ci dzis pomóc ale cóż.......... praca...... Siedzę tu od rana do wieczora......
Na pocieszenie powiem Ci, że Kora jest całkowicie normalna a jej zachowanie jest jak najbardziej typowe dla owczarków. Jak czytam opis zachowań Kory, to jakbym czytała o swoim ON-ku a jak widzę zdjęcia, to równie dobrze mógłby być na nich mój pies. Dominant, zazdrośnik i.............. kawał cholery ale i tak najcudowniejszy pies pod słońcem i moja największa miłość ;)

Posted

Przepraszam, że Was zapytam, ale co sunieczka ma na przednich łapkach? Czy to jakies zmiany?

Anawa, to co piszesz o swojej ONce , mogłabym rowniez napisac o mojej.

Posted

bela51 napisał(a):

Anawa, to co piszesz o swojej ONce , mogłabym rowniez napisac o mojej.

O swoim ON-ku............... To chłopak............ One wszystkie takie same cholery...........

Posted

Po wielu przygodach udało nam się dzisiaj dotrzeć do Jamora. Bardzo bardzo dziękujemy Jamorowi za pomoc! Wiemy już co jest grane, Jamor uznał, że Kora jest jak najbardziej normalnym, fajnym psem, przez totalny brak socjalizacji obawia się po prostu psów i nie potrafi nawiązać zdrowych relacji. Dlatego próbuje siłowych rozwiązań. Byłam w szoku, że u Jamora Kora od początku nie wykazywała agresji (pewnie nie czuła się na tyle pewnie, albo wręcz odwrotnie, czuła wsparcie i nie histeryzowała ;)) Poznała nareszcie kilka psów i Jamor wytłumaczył jej, jak się do nich zachowywać. Później pojechaliśmy jeszcze nad wodę wymęczyć ją bieganiem za piłką, a następnie, żeby wykorzystać "na świeżo" to czego się nauczyła zabraliśmy ją już w Warszawie z Jaggerem do parku. Jestem w szoku, witała się prawie normalnie z każdym napotkanym psem, potrafiła nawet zignorować zaczepki i powarkiwania innych psów. Jeszcze będą z niej ludzie :evil_lol: Potrzebuję teraz mnóstwa towarzyszy do spotkań socjalizacyjnych ;) Mój pies niestety nadal się jej obawia (nie dziwię mu się), ale damy mu trochę czasu. Nie zaatakowała go na spacerze ani razu, próbowała go dominować, ale to i tak postęp.

bela51, na prawej łapce Kora ma wygolone przez weterynarza, bo przed sterylizacją robiliśmy jej badanie krwi. Lewy nadgarstek ma wylizany, okaleczała się w ten sposób jak stała na łańcuchu :-( Teraz jej już zarasta sierścią, może zarośnie całkowicie.

anawa no co Ty, nie będziesz nam niczego zwracać ;) Ale pozwól, że w razie czego zwrócę się do Ciebie jeszcze o pomoc transportową, jeżeli to nie będzie dla Ciebie problem, bo podejrzewam, że może nam się jeszcze taka przydać :roll:

Posted

Rozmawiałam właśnie z właścicielką Kory, dajemy jej szansę, pracujemy nad nią i bardzo pilnie szukamy domu. Wszelka pomoc mile widziana, bo problem bądź co bądź mamy nadal ;)

Posted

Delph napisał(a):
Rozmawiałam właśnie z właścicielką Kory, dajemy jej szansę, pracujemy nad nią i bardzo pilnie szukamy domu. Wszelka pomoc mile widziana, bo problem bądź co bądź mamy nadal ;)

To naprawdę wspaniała wiadomość! Gratuluję decyzji i bardzo się cieszę!:multi: Jesteście cudowni!:loveu: Wymiziaj ode mnie oba psiątka;)

Posted

Delph pomalu,Nie robia juz tego tak czesto prawda? jak sie kotluja nie podnos glosu ,to jeszcze zaostrza sytuacje ,bez slow rozdzielaj.
trzymam kciuki!

Posted

[quote name='Delph']
anawa no co Ty, nie będziesz nam niczego zwracać ;) Ale pozwól, że w razie czego zwrócę się do Ciebie jeszcze o pomoc transportową, jeżeli to nie będzie dla Ciebie problem, bo podejrzewam, że może nam się jeszcze taka przydać :roll:[QUOTE]

Bardzo chętnie tylko moj problem polega na tym, że ja często pracuję w weekendy a w tygodniu mam wolne a większość ludzi, niestety odwrotnie - tak więc nie zawsze mogę pomóc...... Ale może wkrótce zmienię pracę i będzie inaczej...............