Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale cudownie. :multi: To Karmelek też się cieszy, że ma towarzystwo :multi:
Tylko trzeba uważać, bo chyba zbliża się sezon cieczek? Zbliża sie? Bo ja się na suczkach mało znam :oops:

A skąd się bierze słomę?

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie nie wiem skąd ? Był taki wątek, ze potrzeba pomocy przy załadunku słomy w Zalesiu G. jakis czas temu. Może Lara coś wie na ten temat.
Zmienilam im posłanie w budzie. Mimo, że kojec jest suchutki to jednak
przy takiej pogodzie noszą na łapach i futrze wilgoć.
A ja nie mam już na co im zmieniać.

Posted

Lara napisał(a):
Jak tak za nim tesknila to niech siedza razem :loveu: Tez mysle, ze swierzb juz nie jest dla Charlin grozny. ZAKOCHANA PARA! :eviltong:

*Gajowa* spokojnie, kochana jestes, ze sobie poradzilas. Podziekuj Gajeczce za dpbrego nosa :multi:

Oj to podwójna adopcja będzie potrzebna.

Posted

Jasne, na trasie z W-wy do Konstancina są co najmniej dwa ośrodki jeździeckie, na pewno słomę mają i belkę odsprzedadzą. Wystarczy na resztę zimy i wiosnę jeszcze!;)
Belka słomy to koszt ok.2-3 zł, nie dać się naciągnąć!;) :diabloti:

Posted

Z tego co wiem Charlin nie jest wysterylizowana, ale dziewczyny na pewno planują taki zabieg w najbliższym czasie.. Ja również dokładam parę złotych od siebie na ten cel.
Gajowa poproszę o nr konta, chyba że nie robi Wam różnicy to mogę wpłacić na konto Aśki.K, bo jej konto mam.

Posted

Charlin jest przed sterylizacją - zabieg powinien odbyć się możliwie szybko.
Prosiłabym osoby chętne wesprzeć sterylkę oraz pobyt Charlin w hoteliku
o przekazywanie funduszy na konto Aśki, ktora zbiera generalnie na wszystkie ostrowskie psiaki..
Tak będzie łatwiej nam nie pogubić sie w rozliczeniach.

Posted

SLOME BIERZE SIE ZE STAJNI / STADNINY!!! alo, alo... co Wy takie miastowe?

No , trudno sie dziwić że miastowe :cool3: na ulicach konia nie uswiadczysz :evil_lol: ja juz zapomniałam nawet jak wygląda :diabloti:
A o stadninie nawet nie pomyslałam . Myslałam że na targu się kupuje :oops:
:lol:
:lol:

a co do ..
Prosiłabym osoby chętne wesprzeć sterylkę oraz pobyt Charlin w hoteliku
o przekazywanie funduszy na konto Aśki, ktora zbiera generalnie na wszystkie ostrowskie psiaki..

Aśka , ty podaj mi konto, bo bede ci wisieć i jeszcze straszyć po nocach mnie będziesz :diabloti:

I strasznie sie cieszę że "" chudziaczki"" :cool3: w takiej komitywie i wogóle ...:loveu:

Tylko że cioteczki , qrde ,zdjęć nie robią :mad: :mad: Wstyd :angryy: a na miejscu ..... poczekajta Wy jak sie spotkamy ....:mad:

Posted

Ja jestem gotowa załatwić sterylkę, rzeczywiście z opieką może być problem, bo sunia jeszcze bardzo nieufna i trzyma sie na dystans.
Może za kilka dni będzie lepiej.
Wychodzą na spacerki razem. Wczoraj wieczorem ok. 2 godzin byli na
ogródku. Nawet trochę się denerwowałam, ze po ciemku jej nie znajdą ale Charlin trzyma się Karmela i nie było problemu z wejściem do kojca jak on już wszedł. Dziś rano pięknie bawiły się - Charlin wielokrotnie prowokowała
go do zabawy. Miło było na nich popatrzeć.
Oswajanie Charlin przy Karmelku niestety jest bardzo utrudnione.
Jak wołam Charlin na smakołyk to on się pcha na mnie ale smakołyk ma w nosie - chodzi mu wyłącznie o pieszczoty.
Muszę go zamknąć i wtedy mam chwilę, zeby ją przywołać. Podchodzi do ręki i smakołyk zjada stojąc koło reki, nie wycofuje się.
Ale generalnie w ogródku trzyma sie ode mnie na odległość 2-3 m.

Posted

A już ogonek Charlin zaczyna nieśmiało poruszać się na przywitanie.
Szkoda, że nie możecie ich zobaczyć w zabawie.
Moi najbliźsi znajomi niestety nie mają cyfrówki. Moze któraś ciocia
chciałaby odwiedzić zakochaną parę to serdecznie zapraszam.

Posted

Szkoda, że nie możecie ich zobaczyć w zabawie.
Moi najbliźsi znajomi niestety nie mają cyfrówki. Moze któraś ciocia
chciałaby odwiedzić zakochaną parę to serdecznie zapraszam.

Cioteczki :roll: ciotki :cool3: CIOTUCHNY !!:diabloti: No qrde bo powiem inaczej ...naprawdę żadna nie może ???????
Przeciez to taki widok na który czekaja wszyscy kibicujacy i ..wspomagający .

Wychodzę z tego wątku i nie wróce jak się któras nie zlituje :motz: :obrazic:

Posted

AśkaK napisał(a):
Jasne, na trasie z W-wy do Konstancina są co najmniej dwa ośrodki jeździeckie, na pewno słomę mają i belkę odsprzedadzą. Wystarczy na resztę zimy i wiosnę jeszcze!;)
Belka słomy to koszt ok.2-3 zł, nie dać się naciągnąć!;) :diabloti:

Belka czy kostka? Jeżeli belka to mój TZ daje się naciągac i to mocno. Albo mnie naciąga. Trzeba sprawdzić.

Posted

Lara napisał(a):
Charlinka niedawno (podobno w grudniu) miala szczeniaki... wiec jesli regularnie cieczkuje to mamy 2-3 miesiace jeszcze luzu. Liczymy na to, ze przedtem zostanie adoptowana i wysterylizowana przez nowych wlascicieli... A jesli trzebaby bylo ja teraz sterylizowac to musialaby umiec wytrzymac w domku, bo po zabiegu nie wyobrazam sobie aby siedziala w budzie :shake: Jak myslicie? Ja przeciez zapowiadalam, ze ja na sterylke razem z Heksia wezme ale nie jest to sytuacja pilna tak jak u Heksi, ktora byla szczenna... Mozna jeszcze troszke poczekac... Choc jak zrobi nam numer i zechce byc zona Karmelka to bedziemy miec za swoje... ;)

Już lepiej Wy nie czekajcie i na przyszłego właściciela zabardzo nie liczcie?
Zal byłoby powiększać grono psów schroniskowych, albo jeszcze gorzej.

Posted

Jutro postanowiłam zabrać Charlin do wetki w Piasecznie, u której był
Karmel. Jego też zabiorę bo ciągle się drapie w okolicy pach.
Teraz więcej mogę obserwować Charlin w ogródku i zauważyłam, że też się drapie w tym samym miejscu.
Jutro będę miała pomagiera więc może sie uda.
Lara czy mogłabyś mi podać telefon do tej wetki bo nie wiem w jakich godzinach jutro przyjmuje.
Od tego zależy pora zabawy.

Posted

Milady, ja jestem taka początkująca psiara i jeszcze nie do końca się orientuję co i jak. Niestety założyłam tylko wątek, a Anielica postarała się umieścić Charlinkę na allegro (ale tam już został tylko 1 dzień).
Poproszę o wskazówki.
Pytałam tu w tym wątku czy jest jakiś odzew z allegro ale niestety nie otrzymalam odpowiedzi. Wygląda chyba że nie (aż trudno w to uwierzyć), bo w innym wypadku pewnie już byśmy o tym wiedzieli.

Posted

Już przesyłam nr konta kochanym darczyńcom.:p DZIĘKI SERDECZNE W IMIENIU CHARLINKI!!!:loveu:

wanda szostek napisał(a):
Belka czy kostka? Jeżeli belka to mój TZ daje się naciągac i to mocno. Albo mnie naciąga. Trzeba sprawdzić.

Kostka - taka pojedyncza, prostokątna. U mnie na koniach potocznie się mówiło belka. Ale chodziło o kostkę.:lol: A belka to pewnie w rzeczywistości jakaś spora rolka słomy.

Posted

Milady, dzięki. Przyjrzę się temu dokładnie, poczytam i tam gdzie się da to wstawię Charlinkę. Tylko tak sobie myślę że potrzebne jakieś bardziej uśmiechnięte zdjęcie tej pięknotki, żeby wszyscy dostrzegli jej urodę.

Posted

Beata J. napisał(a):
potrzebne jakieś bardziej uśmiechnięte zdjęcie tej pięknotki, żeby wszyscy dostrzegli jej urodę.

Czasem pieski szybciej znajdują dom, bo są właśnie takie nieszczęśliwe ....