Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do końca aukcji Charlinki zostało 5 dni. Wczoraj było 10 obserwujących, dzisiaj -9. Sporo wyświetleń, bo dobrze ponad 3000.
Tylko domek Charlinki ciągle gdzieś się ukrywa.
No i ta myśl o rozstaniu z Karmelkiem. Jak ona to przeżyje????:placz: :shake:

Dzisiaj impreza w Le Madame........:kciuki:

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani z Rudy Śląskiej jest bardzo Charlin zainteresowana, potrzebujemy jednak kota do sprawdzianu tolerancji, bo w potencjalnym domu są persy. Rozmawiałam dziś telefonicznie z tą panią i obiecałam, że się odezwę, gdy test przeprowadzimy.

Posted

To ta sama Pani, która do mnie pisała parę dni temu (wspominalam o tym tutaj w wątku Charlin). Na podstawie maili odniosłam naprawdę dobre wrażenie, widać że nie postepują na łapu capu.
No to teraz potrzebujemy jakiegoś kota-biedaka do eksperymentu. Wydaje się, że Charlin nie powinna mieć z tym problemu, chociaż kot też powinien być z tych co to tolerują psy (bo przecież koty tych Państwa żyły w dobrej komitywie ze sznaucerkiem).
No to spytam: czy jest jakiś koteczek chętny odwiedzić Charlinkę :razz: ?

Posted

To ta sama Pani, która do mnie pisała parę dni temu (wspominalam o tym tutaj w wątku Charlin). Na podstawie maili odniosłam naprawdę dobre wrażenie, widać że nie postepują na łapu capu.
No to teraz potrzebujemy jakiegoś kota-biedaka do eksperymentu. Wydaje się, że Charlin nie powinna mieć z tym problemu, chociaż kot też powinien być z tych co to tolerują psy (bo przecież koty tych Państwa żyły w dobrej komitywie ze sznaucerkiem).
No to spytam: czy jest jakiś koteczek chętny odwiedzić Charlinkę :razz: ?

Posted

Weszłam tu na chwilę, a tu takie dobre wiadomosci.
Kot do testu powinien być śmiały i na swoim terenie czyli Charlinka powinna być dowieziona. A ona taka bojaźliwa, że w nowym miejscu
za wszelką cenę będzie chciała się schować, a kota całkiem zignoruje.
Ważne jest, zeby Pani zdawała sobie sprawę, ze Charlin nie chodzi na
smyczy, prawdopodobnie nie zna schodów i z pewnoscią nie można bedzie
jej zostawiać samej w domu, przynajmniej na początku.
Z czystością w domu nie powinno być problemów - Charlin nie załatwiła się
w kojcu ani razu.
No to gdzie ten kotek ?

Posted

Z tą sterylką Charlinki to jest chyba tak, że ona jest jak najbardziej w planie tylko psinka raczej nie przebywa w mieszkaniu, a jednak po zabiegu musialaby byc w domu kilka dni.
Gajowa pisała, że Charlin już robiła podchody do domu, ale nie wiem czy w nim przebywa

Posted

Właśnie sterylka byłaby najlepszą okazją, żeby ją przenieść do domu. Pierwszy dzień prześpi, drugi też uda mi się ją utrzymać z dala
od Karmelka, a później może się przekona, że w domu jest fajnie.
Tak naprawdę największą przeszkodą jest Karmelek niestety i podejrzewam, że ona się będzie wyrywać do niego.

Posted

czy mi sie wydawalo czy charlinka do Nero tez byla przyjaznie nastawiona?
Moze wlasnie idealnym by byl dla niej dom z drugim psim rezydentem- pieskiem- nie suczka...
a po sterylce- o ile nie skojarzy Gajowej z zabraniem jej na ten zabieg- powinna wlasnie przelamac 'lody' i docenic ciepla reke i opieke...w trudnych chwilach.

:diabloti: tylko suczki co maja od szczeniaczka swoj dom i panstwa...pozniej szczerza zabki na opiekunow posterylkowych:diabloti: wiem - sprawdzone...

Posted

Kto ostatecznie podejmie decyzję o sterylce Charlin?

Proponowałam w tym wątku 50zł za zdjęcie Charlin (nie mogę wziąć udziału w imprezie w Le Madame). Niezależnie od tego czy takie zdjęcie dostanę czy nie to pieniążki wysyłam na konto Asi, może w ten sposób dołożę się do sterylki.

Posted

Lara o której jutro mogłybyśmy przyjechać z Charlinką na koci test?
Kiedy zainteresowani Państwo mają podjąć decyzję - czy coś wiadomo ?
Najlepszy oczywiście dla Charlinki byłby dom z psem lub suką rezydentem ale koty też zaakceptuje.
Dzisiaj zakupiłam Charlin szeleczki za 16,90 zł - musi mieć swoje do transportu.

Posted

Pieniążki tak jak obiecałam wysłałam na konto Asi.
No właśnie, czy ci Państwo kontaktowali się jeszcze w sprawie Charlin?
Od wczoraj sunię obserwuje 11 osób, ale cóż z tego?
Martwi mnie też że Charlin niechętnie przebywa w domu.

Posted

Pytam o zainteresowanie Charlinką, ponieważ za 2 dni kończy się aukcja na allegro. Nie wiem czy wystawiać sunię ponownie, czy się wstrzymać.
Jeżeli decyzja będzie żeby wystawiać to mam prośbę, żeby może "Gajowa" napisała o niej parę słów. Ja jedynie mogę zachwycać się jej urodą, ale te najbardziej praktyczne i najważniejsze informacje mogą pochodzić jedynie od Gajowej.
Przy obecnej aukcji uzgodniłyśmy również, że nr telef. powinny być do wolontariuszek-tak też podałam na allegro. Teraz zastanawiam się czy nie powinien tam znaleźć sie kontakt do domku tymczasowego. Cały czas myślę o tym, że największe zmiany w suni ma mozliwość zaobserwować "Gajowa" i może w związku z tym łatwiej by było jej zachęcić ewentualny domek.
To tylko takie moje sugestie.
Czekam na Wasze opinie.

Posted

Dzwoniła dziś do mnie calkiem sensowna osoba z Ostrowca Świętokrzyskiego.
Przekazałam jej numer do Gajowej i opowiedziałam conieco o Charlin. Pani ma się zastanowić i jesli się zdecyduje, da znać.
Myślę, że warto podać w ogłoszeniu numer do Gajowej, bo będzie w stanie najlepiej opisać charakter i zachowanie suni.

Posted

Dzwoniła do mnie Pani z Ostrowca Świetokrzyskiego, rozmawiałyśmy dość długo. Największym problemem jest to, ze sunia musiałaby zostawać w domu sama - Państwo nie mogą wziąć urlopu na ten początkowy okres.
Mają się zastanowić, Charlin im się bardzo podoba.
A Charlin jest aktualnie ze mną w domu, ale cały czas szczeka, skacze na drzwi balkonowe jak tylko Zaszczeka Gaja. Jest jej za gorąco, dyszy mimo,
że temeperatura w domu 18 st. Karmel słyszy ją i cały czas wyje,
Długo tego nie wytrzymam i uwolnie ją tzn. wypuszczę na dwór.