Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bursztyn to mieniącem sie kolorem złota klejnot. Lubiany przez wszystkich skarb będący
pamiątką po świecie, który był kiedyś, nieznany, tajemniczy aczkolwiek piękny...
Bursztynowy husky jest dokładnie taki jak ten kamień. Nie znamy jego historii, przeszłości, nie wiemy czy komuś uciekł, zgubił się czy ktoś go porzucił. Błękitne oczy skrywają jego historię. To jest jednak zupełnie już nieważne. Istotne jest tylko to, że ten przępiękny pies mieniący się złotym poblaskiem w promieniach słońca poszukuje domu, potrzebuje pomocy.
Udało nam się go zabrać z miejsca owianego złą opinią, ale czy to oznacza. że ma być zapomniany?
To spokojny Pan żyjący w swoim własnym świecie, który zapewne nawet nie wie co dokładnie wokół niego się dzieje, wczoraj był tam, dzisiaj zupełnie gdzie indziej. To indywidualista, który potrzebuje w swoim życiu stabilności stałego domu, gdzie z pewnością się otworzy i wniesie swój blask do nowego domu.

Bursztyn
to 6 letni wyjątkowo duży siberian husky o pięknym umaszczeniu w wersji kanapowej. Bardzo grzeczny i bezproblemowy w mieszkaniu, ale jak każdy północniak potrzebuje ruchu i zabawy. Łagodny w stosunku do ludzi, ładnie chodzi na smyczy, ale również chętnie popracuje jako zaprzęgowiec. Bursztyn nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów (i suk), ale nie wchodzi zbyt łatwo w kumpelskie układy i nie lubi spoufalania się z innymi futrzakami. Pies najchetniej zamieszka w mieszkaniu/bloku.

Dane kontaktowe w sprawie adopcji i aktywacyjne:
sayrel@o2.pl
511067351
500610321

PIES ZOSTAŁ ZABRANY Z MORDOWNI W OLKUSZU, GDZIE JEGO LOS BYŁ PRZESĄDZONY.
PRZEBYWA W HOTELU U KUNY w gm. Trzcianne woj. podlaskie
Proszę o pomoc w ogłaszaniu psiaka oraz pomoc.
[SIZE=5]POTRZEBUJE DEKLARACJI LUB JEDNORAZOWEGO WSPARCIA

Wątek Bursztyna na forum adopcji malamutów:
http://forum.alaskan.malamut.org/viewtopic.php?t=2963&postdays=0&postorder=asc&start=15

[SIZE=3][SIZE=4]

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

To ja jeszcze moją refleksje o tym psiaku. Bo tak byl jakis taki bezosobowy, a to naprawde swietny pies.
Troszke zyjacy we wlasnym swiecie, ale mnie calkowicie oczarowal soba.

Bursztyn to mieniącem sie kolorem złota klejnot. Lubiany przez wszystkich skarb będący
pamiątką po świecie, który był kiedyś, nieznany, tajemniczy aczkolwiek piękny...
Bursztynowy husky jest dokładnie taki jak ten kamień. Nie znamy jego historii, przeszłości, nie wiemy czy komuś uciekł, zgubił się czy ktoś go porzucił. Błękitne oczy skrywają jego historię. To jest jednak zupełnie już nieważne. Istotne jest tylko to, że ten przępiękny pies mieniący się złotym poblaskiem w prominieniach słońca poszukuje domu, potrzebuje pomocy.
Udało nam się go zabrać z miejsca owianego złą opinią, ale czy to oznacza. że ma być zapomniany?
To spokojny Pan żyjący w swoim własmym świecie, który zapewne nawet nie wie co dokładnie wokół niego się dzieje, wczoraj byl tam, dzisiaj zupełnie gdzie indziej. To indywidualista, który potrzebuje w swoim życiu stabliności stałego domu, gdzie z pewnością się otworzy i wniesie swój blask do nowego domu.

Posted

Na razie wrzuciłam Bursztynka tutaj:
bono-polska.pl
ojej.pl
pajenczyna.pl
pineska.pl
animalia.pl
gumtree.pl
vetmozga.pl
petworld.pl
autogielda.pl
adopcjapsa.pl
rozglos.net
anonseogloszenia.pl
najpewniej.pl
mammisia.pl
petsy.pl
vendito.pl
e-zwierzak.pl
adpedia.pl
olx.pl
szybko-sprzedam.pl
sprzedasz.pl
tablica.com
pchlitarg.info.pl
neeon.pl
bstok.pl
ogloszenia.e-podlasie.pl
ogloszenia.jard.pl
bialystok.biz.pl
gieldabialystok.pl

Jak znajdę chwilę, poogłaszam jeszcze trochę;)

Posted

No dobra ponieważ zlociutki bursztyn zbiera dlug za hotel zakladam aukcje na rzecz misiaka.

AUKCJA AKWARELI DLA BURSZTYNA:

[SIZE=3]http://forum.alaskan.malamut.org/viewtopic.php?p=138362#138362
[SIZE=4]LICYTOWANY JEST PONIŻSZY OBRAZEK:

Mysle, ze jak ktos nie jest na malamutach tudziez nie chce mu sie rejestrowac tam, moze podawac swoje propozycje tutaj. Postaram sie na biezaca aktualizowac wyniku z obu forow. W pierwszym poscie beda aktualizacje.

Posted

Widze Marta, że tak jak obiecałaś tak zrobiłaś. Dzięki za ogłoszenia :) Niestety narazie cisza :(, ale mam nadzieję, że to cisza przed zalewem telefonów ;)

Posted

Uff, skończyłam ogłoszenia :) Chłopak jest jeszcze tutaj:

gielda.bai.pl/
twoje-ogloszenia.pl/
ogloszenia.trojmiasto.pl/
kupsprzedaj.pl/
twoje-x.net/
ogloszenia-szczecin.webas.pl/
ogloszenia.tasdj.pl/
kupiepsa.pl
ale.gratka.pl
przygarnijzwierzaka.pl
morusek.pl
kokosy.pl
cafeanimal.pl
drobne.centrumofert.pl
argetto.pl
krakusik.pl
owi.pl
dwukropek.pl
aleokazja.pl
szerlok.pl
anonse.com
i-bazar.pl
ojoj.pl
info-krakow.pl
adsy.pl
eoferty.com.pl
portalogloszen.pl
spacerek.net
bardzi.pl
top-ogloszenia.com
ogloszenia.interpress.net.pl
oglosili.pl
oglosze.pl
offer.pl
mamoferte.pl
wybierzmiska.pl
darmobranie.pl
bazarek.biz
wa.stacja.biz
twojeanonse.com
sogl.pl
tlenek.pl
psiamania.pl
katowice.cwirek.pl
gablota.com
aukcjezwierzat.pl

Kuna, wybacz, że tyle to trwało, ale mam teraz jakąś trzecią wojnę światową:roll:

Posted

Ma, zakladalam mu. ALe nie tak swietne jak twoje, Podeslij mi na maila caly kod to mu zmienie, a to niech posluzy innemu psiakowi.
Mozesz zmienic na cos innego:)
Dzieki wielkie dziewczyny za pomoc, ja sie wlasnie obudzilam z sesja i troche nie ogarniam. Narazie niestety pisza sami ludzi do bani, albo im pies nie wacha bo nie ma jaj, albo nie maja absolunie z niczym problemu... albo:
> Witam mam już 2-letnią sukę
> siberian husky o maści wilczastej[...] Szukam dla niej partnera, gdyż chciałabym ją w przyszłości pokryć.
> Chciałam się dowiedzieć czegoś więcej o adopcji.