Sayrel Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Bursztyn to mieniącem sie kolorem złota klejnot. Lubiany przez wszystkich skarb będący pamiątką po świecie, który był kiedyś, nieznany, tajemniczy aczkolwiek piękny... Bursztynowy husky jest dokładnie taki jak ten kamień. Nie znamy jego historii, przeszłości, nie wiemy czy komuś uciekł, zgubił się czy ktoś go porzucił. Błękitne oczy skrywają jego historię. To jest jednak zupełnie już nieważne. Istotne jest tylko to, że ten przępiękny pies mieniący się złotym poblaskiem w promieniach słońca poszukuje domu, potrzebuje pomocy. Udało nam się go zabrać z miejsca owianego złą opinią, ale czy to oznacza. że ma być zapomniany? To spokojny Pan żyjący w swoim własnym świecie, który zapewne nawet nie wie co dokładnie wokół niego się dzieje, wczoraj był tam, dzisiaj zupełnie gdzie indziej. To indywidualista, który potrzebuje w swoim życiu stabilności stałego domu, gdzie z pewnością się otworzy i wniesie swój blask do nowego domu. Bursztyn to 6 letni wyjątkowo duży siberian husky o pięknym umaszczeniu w wersji kanapowej. Bardzo grzeczny i bezproblemowy w mieszkaniu, ale jak każdy północniak potrzebuje ruchu i zabawy. Łagodny w stosunku do ludzi, ładnie chodzi na smyczy, ale również chętnie popracuje jako zaprzęgowiec. Bursztyn nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów (i suk), ale nie wchodzi zbyt łatwo w kumpelskie układy i nie lubi spoufalania się z innymi futrzakami. Pies najchetniej zamieszka w mieszkaniu/bloku. Dane kontaktowe w sprawie adopcji i aktywacyjne: sayrel@o2.pl 511067351 500610321 PIES ZOSTAŁ ZABRANY Z MORDOWNI W OLKUSZU, GDZIE JEGO LOS BYŁ PRZESĄDZONY. PRZEBYWA W HOTELU U KUNY w gm. Trzcianne woj. podlaskie Proszę o pomoc w ogłaszaniu psiaka oraz pomoc. [SIZE=5]POTRZEBUJE DEKLARACJI LUB JEDNORAZOWEGO WSPARCIA Wątek Bursztyna na forum adopcji malamutów: http://forum.alaskan.malamut.org/viewtopic.php?t=2963&postdays=0&postorder=asc&start=15 [SIZE=3][SIZE=4] Quote
Kuna Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 To jeszcze dzisiejsze zdjątka i hoopa w górę!! tu modlitwa do psiego Boga o dobry dom Quote
Dora Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 No to hopaj w gore , domku gdzie jestes !!!!!!! Quote
asika5 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 o imiennik mego Bursztynka:lol: co za piękność:crazyeye: hm wydaje mi sie, że chyba miałam okazję go poznać;) Quote
Sayrel Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Asia calkiem mozliwe, ze poznalas tego pana. Prosimy o pomoc finansowa na hotelowanie rudzielca!!! Dni leca, dlug rosnie!!! Quote
Sayrel Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 To ja jeszcze moją refleksje o tym psiaku. Bo tak byl jakis taki bezosobowy, a to naprawde swietny pies. Troszke zyjacy we wlasnym swiecie, ale mnie calkowicie oczarowal soba. Bursztyn to mieniącem sie kolorem złota klejnot. Lubiany przez wszystkich skarb będący pamiątką po świecie, który był kiedyś, nieznany, tajemniczy aczkolwiek piękny... Bursztynowy husky jest dokładnie taki jak ten kamień. Nie znamy jego historii, przeszłości, nie wiemy czy komuś uciekł, zgubił się czy ktoś go porzucił. Błękitne oczy skrywają jego historię. To jest jednak zupełnie już nieważne. Istotne jest tylko to, że ten przępiękny pies mieniący się złotym poblaskiem w prominieniach słońca poszukuje domu, potrzebuje pomocy. Udało nam się go zabrać z miejsca owianego złą opinią, ale czy to oznacza. że ma być zapomniany? To spokojny Pan żyjący w swoim własmym świecie, który zapewne nawet nie wie co dokładnie wokół niego się dzieje, wczoraj byl tam, dzisiaj zupełnie gdzie indziej. To indywidualista, który potrzebuje w swoim życiu stabliności stałego domu, gdzie z pewnością się otworzy i wniesie swój blask do nowego domu. Quote
zuza911 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Na razie wrzuciłam Bursztynka tutaj: bono-polska.pl ojej.pl pajenczyna.pl pineska.pl animalia.pl gumtree.pl vetmozga.pl petworld.pl autogielda.pl adopcjapsa.pl rozglos.net anonseogloszenia.pl najpewniej.pl mammisia.pl petsy.pl vendito.pl e-zwierzak.pl adpedia.pl olx.pl szybko-sprzedam.pl sprzedasz.pl tablica.com pchlitarg.info.pl neeon.pl bstok.pl ogloszenia.e-podlasie.pl ogloszenia.jard.pl bialystok.biz.pl gieldabialystok.pl Jak znajdę chwilę, poogłaszam jeszcze trochę;) Quote
Sayrel Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 wow Zuza, dzieki wielkie nie wiem jak dziekowac... Bursztyn z treningu: Quote
zuza911 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Sayrel napisał(a):wow Zuza, dzieki wielkie nie wiem jak dziekowac... no coś Ty, nie ma sprawy:eviltong: Quote
Evelynkaa Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Piękny haszczak, zakochałam się w haszczakach nie powiem dzięki komu :D:D:D Quote
Sayrel Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 No dobra ponieważ zlociutki bursztyn zbiera dlug za hotel zakladam aukcje na rzecz misiaka. AUKCJA AKWARELI DLA BURSZTYNA: [SIZE=3]http://forum.alaskan.malamut.org/viewtopic.php?p=138362#138362 [SIZE=4]LICYTOWANY JEST PONIŻSZY OBRAZEK: Mysle, ze jak ktos nie jest na malamutach tudziez nie chce mu sie rejestrowac tam, moze podawac swoje propozycje tutaj. Postaram sie na biezaca aktualizowac wyniku z obu forow. W pierwszym poscie beda aktualizacje. Quote
Kuna Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Widze Marta, że tak jak obiecałaś tak zrobiłaś. Dzięki za ogłoszenia :) Niestety narazie cisza :(, ale mam nadzieję, że to cisza przed zalewem telefonów ;) Quote
pati123487 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 pomozcie http://www.dogomania.pl/threads/177828-Husky-pare-dni-lezal-bez-ruchu-kolejna-ofiara-blaga-o-pomoc-Podejrzenie-dysplazji?p=13903849#post13903849 Quote
zuza911 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Uff, skończyłam ogłoszenia :) Chłopak jest jeszcze tutaj: gielda.bai.pl/ twoje-ogloszenia.pl/ ogloszenia.trojmiasto.pl/ kupsprzedaj.pl/ twoje-x.net/ ogloszenia-szczecin.webas.pl/ ogloszenia.tasdj.pl/ kupiepsa.pl ale.gratka.pl przygarnijzwierzaka.pl morusek.pl kokosy.pl cafeanimal.pl drobne.centrumofert.pl argetto.pl krakusik.pl owi.pl dwukropek.pl aleokazja.pl szerlok.pl anonse.com i-bazar.pl ojoj.pl info-krakow.pl adsy.pl eoferty.com.pl portalogloszen.pl spacerek.net bardzi.pl top-ogloszenia.com ogloszenia.interpress.net.pl oglosili.pl oglosze.pl offer.pl mamoferte.pl wybierzmiska.pl darmobranie.pl bazarek.biz wa.stacja.biz twojeanonse.com sogl.pl tlenek.pl psiamania.pl katowice.cwirek.pl gablota.com aukcjezwierzat.pl Kuna, wybacz, że tyle to trwało, ale mam teraz jakąś trzecią wojnę światową:roll: Quote
Bakteria Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 zrobiłam mu Allegro http://allegro.pl/item889579176_wyjatkowy_bursztynowy_husky_szuka_domu.html (Marta prosiła :diabloti: :diabloti:) a tu patrzę, że już ma... zmieniać na kogoś innego? czy zostawić, żeby dłużej powisiał? Quote
Sayrel Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Ma, zakladalam mu. ALe nie tak swietne jak twoje, Podeslij mi na maila caly kod to mu zmienie, a to niech posluzy innemu psiakowi. Mozesz zmienic na cos innego:) Dzieki wielkie dziewczyny za pomoc, ja sie wlasnie obudzilam z sesja i troche nie ogarniam. Narazie niestety pisza sami ludzi do bani, albo im pies nie wacha bo nie ma jaj, albo nie maja absolunie z niczym problemu... albo: > Witam mam już 2-letnią sukę > siberian husky o maści wilczastej[...] Szukam dla niej partnera, gdyż chciałabym ją w przyszłości pokryć. > Chciałam się dowiedzieć czegoś więcej o adopcji. Quote
pati123487 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Bursztynku jeszcze chwilka i znajdziesz swoj wspanialy domek cioteczki juz dzialaja ... A i ja popytam znajomych i porozsylam linka do watku:):) Quote
zuza911 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Nie ma się co dziwić, śliczny jest, w sam raz na tatusia, nie?:cool3: Na pewno gdzieś już czeka na niego TEN domek ;) Quote
asika5 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 oj nie takiego domku szukamy dla Bursztynka nie takiego:mad::mad: Quote
Recommended Posts