Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzwoniłam przed chwilą ma mnie na uwadze zapisała se mój nr. tel za jakieś 2msc będzie wiedziała wszystko bo dopiero się starają o pieniążki na sunie (bo posiadają tylko na koty i kocice)
a co z tego wyniknie nie wiem:mad:

• 3 months later...
Posted

Niniejszym podajemy do wiadomości, że w związku ze stwierdzonymi nieprawidłowościami dot. pracy Oddziału Fundacji EMIR w Sosnowcu , a w szczególności dotyczącymi rzetelności rozliczeń finansowych oraz wpłat darczyńców przekazywanych na ratowanie psów – z dniem 1.06.2010 szef Oddziału w Sosnowcu zostaje zawieszony w swoich czynnościach tj. pozbawiony prawa do zbierania pieniędzy w imieniu Fundacji EMIR , podejmowania decyzji oraz reprezentowania fundacji .
W związku z powyższym Zarząd Fundacji EMIR zwraca się do wszystkich Darczyńców, którzy wspomagali finansowo Oddział Fundacji EMIR w Sosnowcu z prośbą o pilny kontakt pod nr tel .785 077 077
– Zarząd Fundacji „Emir”

• 2 weeks later...
Posted

Witam,
to ja założyłam ten temat - nie było mnie tu długo ale problem niestety został.
Otóż suczka jedna już w nowym domu - co nie oznacza lepszym :(

Druga sunia została 3 tygodnie temu matką. Ma 4 szczeniaki. Wszystkie pieski to psy, suczki nie ma żadnej.
Oczywiście losem tych szczylków i ich matki interesuje się tylko ja.

Mam zamiar oddać te szczeniaki w dobre ręce.
Czy był by to dobry pomysł gdybym oddawała szczeniaki a w zamian prosiła "co łaska" na sterylkę matki?
Trochę mi głupio o to prosić bo najważniejsze są szczyle.

Bez sensu jest mnożyć nowe psy skoro już tyle czeka na domy - a tu jedyne wyjście to sterylizacja Soni
później wstawię fotki jej (jest przepiękna) wiem że na swój sposób jej właściciel ją "kocha?" ale niestety sunia jest wybiedzona a teraz jeszcze te szczeniaki.

Proszę o odp
Julita

• 1 year later...
Posted

Nowa sprawa! Podnoszę bo pilne!!!

Cytuje z 1 postu:

Stary temat ale nadal aktualny - Sunia Sonia!!!

Po sąsiedzku mieszka psinka - śliczna ruda malutka. Jest na lince przywiązana do budy.
Szczeniaki rodzi co cieczkę - raz psiaki są rozdawane, raz zamarzają.
Nie mogę na to patrzeć - sunia aktualnie ma cieczkę !!!

Organizuje DT na czas rekonwalescencji - oraz szukam pomocy finansowej - już piszę do moda o pozwolenie na zbiórkę!!!

Sunia to około 3 letnia suczka - w typie chihuahua. Piękna i kocha wszystkich i wszystko.
Jest typowym wiejskim psem, który mieszka u dwóch pijaczków. Nie ma tam źle ale ich nie stać na sterylizację - ba przecież to nie potrzebne - ale namówię ich do tego.

Poszło pierwsze pytanie o DT - trzymajmy kciuki!!!

Sama nie mogę jej przetrzymać z racji swojego zwierzyńca (7 szt.)
Proszę o pomoc!!!

Posted

Już piszę.
Napisałam do eloonia bo kiedyś proponowała mi pomoc w przetrzymaniu psa i zgodziła się przetrzymać sunię po zabiegu. Okazało się że eloonia jest z fundacji Animalia (szczerze nie wiedziałam o tym) i zaproponowała mi pomoc w postaci ich fundacyjnej zniżki :) bardzo się z tego powodu cieszę!!! :)

Co do właścicieli suni - niestety sunia jest na lince przy budzie, warunki po zabiegowe są żadne! Ale namówiłam ich że pożyczam psa na około dwa tygodnie :)
Ja najchętniej nie oddawałabym im już Soni no ale niestety mogę sobie tym problemów poważnych narobić... tam po prostu pies być musi... taka wiejska mentalność. Ja sama od czasu do czasu zabieram ją na spacer, odrobaczam i podaje środek przeciwpchelny.
Sunia nigdy na oczy weta nie widziała :(

Wczoraj zabrałam ją na dłuższy spacer na smyczy i pięknie chodzi na niej :) Ona jest taką kochaną sunią! Kocha wszystkich i wszystko!
Wspaniały pies!

Sunia ma około 3 lat. Ostatni miot jej szczeniaków poszedł do dobrych domów, a przedostatni zamarzł :(

Ja mam dostęp do suni tylko wtedy jak sąsiedzi są trzeźwi (na szczęście ostatnio więcej niż mniej) a tak to boje się tam chodzić...

• 2 weeks later...
Posted (edited)

ok jestem po rozmowie z wetem. Niestety krwawienie po cieczce jest dość duże dlatego lepiej odczekać 3 tygodni.
Sterylkę aborcyjną umówię na 5 lub 13 marca
Pieniążki z bazarku są na sterylizację więc pozostaje tylko czekać...
mam zdjęcia Sonii robione dzisiaj :) zaraz wstawię

Warunki Soni - niestety :( ale czasami zabieram ją na spacery i karmię normalnym jedzonkiem

Edited by juli88
  • 2 weeks later...
Posted

ok sterylizacja umówiona na 09.03.2012 na 8.10
12 godzin przed zabiegiem suczka nie może jeść

Więc teraz jeszcze ją odrobaczę bo po tych jej ekscesach cieczkowych nie wiadomo czy robali nie złapała.