Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie do barfowiczów,którzy zostawiają psiaka samego w domu z zabawką KONG.
Jaką zawartością najlepiej napakować KONGa,aby nie kłóciło się to z zasadą diety i aby psiak był zadowolony?
Napiszcie proszę czym Wy je wypełniacie?

Posted

Zaglądam tu, bo myślałam, że ktoś napisze coś ciekawego, ale cisza... ;) Też mam ten problem. W sumie jeśli ma się w domu łatwo zmywalne powierzchnie to na pewno można napakować kong mielonym mięsem. My oprócz konga mamy tzw. "kulę smakulę" - na małe, twarde smakołyki. Wsypuję do niej pokruszone suszone mięso.

Posted

nie karmię barfem:( jeszcze... ale suszone mięsko to jedyne co mi na myśl przychodzi- i to najlepiej do kuli smakuli łatwej do umycia albo zabawki wykonanej np. z butelki żeby co jakiś czas wywalić bo dobrze wymyć po niektórych smaczkach będzie ciężko / żeby kula nie stała się siedliskiem bakterii/.
no i drobno posiekane kawałki mięcha +chrząstki - nie pobrudzi tak jak mielone bo się nie pokruszy;)
może warzywko pokrojone w kostkę dla psów, które lubią np. marchew w kostkę / moje jako nałogowi marchewkożercy pożerają codziennie surowe marchewki i proszą o jeszcze/

Posted

znów post pod postem ale edycja nadal nie działa. do konga myślę o zmiksowanym mięsku+ warzywo+chrząstki, kosteczki i taki gęsty mix- pakę zapakować i pies sobie wyliże:cool3: bo pytanie było o konga a nie smakulę:oops: dopiero doczytałam dokładnie. wtedy wydzielić np. 1/4 z posiłku psa /żeby psa nie przekarmiać/- zrobić zmiksowaną papkę i załadować kong;)

Posted

Z tym, że na mieszanie kości z miękkim i papką wiele psów reaguje sesnsacjami żołądkowymi - lepiej wsadzić albo mielone kości mięsne, albo papkę warzywną z podrobami czy innym miękkim, ew, jogurtem.