Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vigo ma zakaz chodzenia po schodach. Poza tym lekarz raczej zadowolony z operacji. Być może obędzie się bez operacji drugiej nogi.

A Aga ma 3 egzaminy w sobotę i pewnie dlatego nie pojawia się tutaj, żeby się nie wciągnąć w rozmowę :wink:

Gosia

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Vigo ma zakaz chodzenia po schodach. Poza tym lekarz raczej zadowolony z operacji. Być może obędzie się bez operacji drugiej nogi.
Ale zakaz już wogóle? Czy tylko chwilowo?
A Aga ma 3 egzaminy w sobotę i pewnie dlatego nie pojawia się tutaj, żeby się nie wciągnąć w rozmowę :wink:

Gosia

No to trzymamy kciuki za egzaminy... jakbyś się z nią słyszała to powiedz że tęsknimy :D
Posted

Jejku, dziewczyny, dzięki, jak to miło wiedzieć, że chociaż ktoś o mnie pamięta :D

Gosia ściemnia, egzaminy miałam dzisiaj, i nie 3, a 4 :D I czuję się tak :silly: Z jednego z zeszłego tyg. dostałam 5, slownictwo zrobiłam w pięć minut... No, no. Sama sobie pogratuluję :D

Zgadza się, Viggo nie powinien chcodzić po schodach, ale jak już dzisiaj wszedł i przyszedł do mnie, a ja musialam wyjść z pokoju na 2 minuty i go zamknęłam, żeby za mną nie złazł niepotrzebnie, to mi zeżarł kasetę. Na kurs. Będę musiala odkupić cały komplet, bo to nie moje. Gosia się ucieszy, bo urzędu skarbowego. Opchlizna troszkę się zmniejsza, ale cały czas smarujemy i Viggo dostaje antybiotyk, a ja czuję się jak pielęgniarka :D

Carry, nie bądź taka tajemnicza, co się dzieje? Coś z Cerrym chyba, tak? W każdym bądź razie mocno trzymam kciuki :thumbs:

Posted
(...)

Gosia ściemnia, egzaminy miałam dzisiaj, i nie 3, a 4 :D I czuję się tak :silly: Z jednego z zeszłego tyg. dostałam 5, slownictwo zrobiłam w pięć minut... No, no. Sama sobie pogratuluję :D

Gratulacje :D :D :thumbs:
(...)

Opchlizna troszkę się zmniejsza, ale cały czas smarujemy i Viggo dostaje antybiotyk, a ja czuję się jak pielęgniarka :D

No to dobrze... oby tak dalej :D
Posted

No nie, na to, że mogłam protestować, wpadlam już po fakcie i po przetłumaczeniu zdań typu "Czym się zajmuje Rada Polityki Pieniężnej?". Uwierzcie mi, że to było najłatwiejsze zdanie. :o

Posted

"aga 2" napisała: to nie moje. Gosia się ucieszy, bo urzędu skarbowego.

Dowódca zmiany w straży pożarnej odebrał telefon alarmowy.

Wysłuchał. Powoli zaparzył sobie kawę, wypił, podniósł słuchawkę i mówi: "no dobra chłopaki, jest robota. Pali się urząd skarbowy."

Gosia

Posted

Słuchajcie, co ja robię źle?

Wczoraj zadzwonił facet, jego 4 -letni pies padł kilka dni temu, on kocha rottki, wszędzie w okolicy są same suki, a on chce psa. Czy są psy? Sa, jasne. Świetnie, kamień spadł mu z serca, on w sobotę przyjeżdża pociągiem, bo z Warszawy, a jest tak rozbity, że nie może jeździć samochosem. Błaga, żeby mu w razie czego zostawić psa. OK.

Za godzinę telefon. "Wie pani, ja znów przeglądałem pani stronę. Przecież te wszystkie psy mają jeszcze ogony! To ja bedę musiał zrezygnować".

Posted
Co sie dziwisz - dla wiekszosci ludzi rottek albo bokser z ogonem wyglada cokolwiek dziwnie. Przyzwyczaili sie do takich po prostu.

Jeszcze się dziwię. Bo co gdzie spojrzę, to "nie ucinamy ogonów". A może ja źle patrzę?

Posted

No niby tak... Ale skoro facet iles tam lat mial rottka bez ogona to mu sie wkomponowal w krajobraz taki bezogoniasty. I ja niby czlowieka rozumiem. Chociaz jakbym chciala psa to juz by mi bylo naprawde pikus czy on ma ten ogon czy nie. Moze facet marzy o ty zeby nastepny pies byl dokladnie taki sam jak poprzedni (co jest oczywiscie niemozlliwe) i ten ogon mu psuje koncepcje :wink:

Posted

Też sobie nie wyobrażałam rottka z ogonem, dopóki nie przyszedł Viggo. I teraz już nie chcę innego.

A skoro facet mówi, że jest tak wielkim miłośnikiem rasy, to powinien akceptować zmiany i nadal być miłośnikiem, bez względu na to, czy ogon jest, czy nie. Życzę mu powodzenia w szukaniu bezogoniastego psa. No, chyba że zadzwoni po szczeniaka "po championach za 500 zł". Tam mu nawet rogi dorobią, byle sprzedać.

Gosia, potwierdziliście Małego Psa?

Posted

Aga przeciez facet ma racje......Jak mozna nie ciac rottasowi ogona ?! PRzeciez to bezguscie mu zostawiac ogon :evil: :wink:

a tak na powaznie to mysle mimo wszystko ze facet albo jest w wieku starszym i nie umie juz zmian zaakceptowac albo tak wcale niechce tego psa.....Przeciez nie wazny jest wyglad a wnetrze psa :roll:

Tyle ze niektorzy do takich wnioskow musza jeszcze dojrzec :roll:

pozdrawiam

PS.to niezle ze od razu nie zauwazyl ze one maja ogony.....Bystrzak z niego :lol: :lol:

Posted

:hmmmm: Może rzeczywiście jak pisze Carry, facet jest starszy i dla niego ogoniasty rottek jest conajmniej dziwnym zjawiskiem...

Ale może on powinien zobaczyć takiego rottka na żywo... Napewno by się zakochał :D

Posted

Ani starszy, ani nic tam. Po prostu ludzie się przyzwyczaili i uważają, że ogoniaste wyglądają jak kundle. Ciągle to słyszę. Do mnie też jeden dzwonił, żeby mu Aga na spotkanie dogomaniaczek przywiozła ładnego samca i jak się dowiedział, że psy mają ogony, to powiedział, że kundla nie potrzebuje.

Takie myślenie powoli zanika, ale w środowisku wystawców. Zaduma się pogłębiła, gdy się wszyscy "obcięci" odbili od Dortmundu w zeszłym roku.

W tej liczbie i ja. :evil:

Myślę, że ze dwa lata jeszcze i już będzie OK.

Gosia

Posted
(...)

Takie myślenie powoli zanika, ale w środowisku wystawców. Zaduma się pogłębiła, gdy się wszyscy "obcięci" odbili od Dortmundu w zeszłym roku.

W tej liczbie i ja. :evil:

Myślę, że ze dwa lata jeszcze i już będzie OK.

Gosia

A co było w Dortmundzie? Odbili się? Przepraszam ale nie wiem :oops: (a chętnie się dowiem) :)
Posted

Organizatorzy światowej wystawy nie przyjęli zgłoszeń psów z korygowanymi częściami ciała, urodzonymi po...i tu stosowne daty. Nie wiem, jak było w innych rasach, ale w rottweilerach datą graniczną była data wyznaczona przez ADRK- chyba maj 1998.

Czyli rottweiler urodzony przed 1 maja 1998 mógł wystąpić bez ogona.

Co do reszty to chyba była data wyznaczona przez VDH. Buldog to może wiedzieć.

A wiesz- światówka tak blisko- ludzie zgrzytali zębami z bezsilności.

Gosia