Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja odpowiem, bo Aga siedzi w domu i ryczy.

Operacja była długa, ale udana. Lekarz był zadolony. Pies żyje i żyć będzie.

"Jak nie umrze, to żyć będzie"- skąd to cytat? Kto wie?

I już człapie powoli. Pies- nie Aga. :D

Gosia

Posted

Gosia, dzięki, Twój analityczny umysł jest po prostu the best.

Specjalnie dla Viggo przeniosłam się na dół, nawet spałam z nim dzisiaj na dole (tzn. nie w jego legowisku, ale na kanapie w salonie). Już jakoś człapie na tych swoich trzech łapkach.

Zgadza się, ryczałam od momentu, jak go zobaczyłam w lecznicy i uwierzcie mi, że nawet Gosia by ryczała. ale już przestaję.

Sobol, hmmm... uprzedzaj wcześniej, to ja też coś będę zdejmowała.

A nie zimno Ci było?

Posted

Aga mam nadzieje ze juz nie bedziesz ryczec ? 8)

Jaka u Was pogoda ?I jak u Was ze zdrowiem ?Ja jak zwykle sie rozlozylam psia jego mac i dopiero od niedawna wstaje na nieco :evil: .

Posted

Carry, ryczeć już chyba nie będę :(

Dzisiaj byliśmy na zmianie opatrunku i pan doktor był bardzo zadowolony :D Nie ma żadnego wycieku, nic się nie zbiera, punkcji nie trzeba będzie robić... I jak dobrze pójdzie, to już w czwartek zdejmą opatrunek.

:D

Posted
Carry, ryczeć już chyba nie będę :(

Dzisiaj byliśmy na zmianie opatrunku i pan doktor był bardzo zadowolony :D Nie ma żadnego wycieku, nic się nie zbiera, punkcji nie trzeba będzie robić... I jak dobrze pójdzie, to już w czwartek zdejmą opatrunek.

To SUPER :D

A staje na łapę? I jak mu idzie chodzenie? (ale zdanie :roll: ... mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :wink: )

Posted

Łapkę ma całą zabandażowaną, od stóp do głów i nie bardzo ma jeszcze ochotę, chociaż naprawdę, radzi sobie całkiem nieźle :D Jak trzeba, to się nią podeprze. Dzisiaj np. długo się zastanawiał, czy wejść po schodach i zamachałam mu łapówką przed nosem, to wszedł nawet na czterech łapach.

Powiem wam, że nie zdawałam sobie sprawy z tego, jak bardzo poważny to zabieg. I teraz, wiedząc już, jak to wygląda, chyba długo będę się zastanawiała nad drugą łapką.

Posted

No więc właśnie. Doba cierpienia, ale później będzie hasał jak sarenka :D Dzisiaj wieczorem nawet sikał jak facet :D

Carry, ale ja nie znam żadnej takiej pani :niewiem:

Posted

Które schody?

Bo do góry wchodzi tylko Mati, która umie dobrze chodzić, Viggo od dawna już nie wchodził.

U mnie nawet podłoga to zabójstwo dla psów, dlatego w hallu leży ten nie pasujący do niczego dywan, żeby się nie ślizgały.

Niestety, albo się wyprowadzę (nie ma gdzie :placz: ), albo psy będą musiały się przemęczyć, bo nie dadzą mi domu przebudować :(

Posted
No więc właśnie. Doba cierpienia, ale później będzie hasał jak sarenka
No właśnie :D Teraz wygląda to pewnie nieciekawie... ale potem będzie biegał tak że hej :D
hmm aga tak moim skromnym zdaniem..te schody u ciebie to jest zabojstwo dla twoich psow...
o bosze... to jakie te schody są? :o
Posted

Myślę, że nie tyle chodzi tu o schody, bo przecież pies też człowiek, i co mają powiedzieć te, które mieszkają w blokach - nie demonizujmy faktu istnienia schodów - ile o materiał, z którego są wykonane. I schody, i podłoga - rzeczywiście, deski są śliskie, ale ja już nic w tym względzie nie mogę zrobić, jedyne co, to po kolei zakrywać dywanami.

Posted

Aga: Ja bynajmniej nie demonizuję istnienia schodów... ale Sobol napisał to tak, jakbyś miała nie wiem jak strome, małe albo nie wiem co jeszcze, schody...

U nas w domu też są schody (zapraszam jak będziesz następnym razem w Wawie :D ). Schody są zawijane (zakręcają "idąc do góry")... były długo tylko betonowe (teraz pokryte są wykładziną dywanową; przyklejona do każdego stopnia)... są bez poręczy - więc ktoś kto ma lęk wysokości u nas w domu na piętro nie wejdzie :(

A mimo to Saba i Gaja latają po nich tak, że czasami aż się o nie boję...

Jak dechy są śliskie to najlepszą opcją jak piszesz jest wykładzina dywanowa

Posted

Kasia.... :buzi: Ja wiem, że Ty nie negujesz i nie demonizujesz.

W moim poprzednim poście chodziło mi tylko o to, że po prostu schody są nieodłączną częścia życia, psów również, i czy tego chcą, czy nie, czy jest to dla nich zdrowe, czy niestety nie, muszą po nich chodzić. Nie każdy ma tak fajnie jak Gosia i Paweł :wink:

Posted

U mnie na jedne schody psy maja wstep,na drugie tylko dorosle i male bo schody sa parszywe i strome.......w ten sposob z Cerrego stal sie pies parterowy :evilbat: :evilbat:

Posted
W moim poprzednim poście chodziło mi tylko o to, że po prostu schody są nieodłączną częścia życia, psów również, i czy tego chcą, czy nie, czy jest to dla nich zdrowe, czy niestety nie, muszą po nich chodzić.
"ofkors" się zgadzam :D A my ludziska staramy się im tylko to ułatwić (mam na myśli te dywany :wink: )... gorzej mają ludzie w blokach, gdzie nie ma wind...

.... ale z tym zaproszeniem do nas jak będziesz w Wawie to na poważnie pisałam :D

Ale zostawmy te nieszczęsne schody w spokoju (bo je uszy pieką od naszego gadania :wink: ). Napisz lepiej jak Viggo? :D

Posted
U mnie na jedne schody psy maja wstep,na drugie tylko dorosle i male bo schody sa parszywe i strome.......w ten sposob z Cerrego stal sie pies parterowy :evilbat: :evilbat:
I jak Cerry to znosi? Nie chce wchodzić za Tobą po tych schodach?
Posted
...

.... ale z tym zaproszeniem do nas jak będziesz w Wawie to na poważnie pisałam :D

Żebyś w złą godzinę nie wypowiedziała... :evilbat:

A co z waszym przyjazdem do Sopotu?

Viggo super, prawdopodobnie już jutro zdejmą mu opatrunek uciskowy i trzeba będzie tylko profilaktycznie zabezpieczać to miejsce... Dzisiaj na "spacerze" (ale spacer, ja nie mogę... Wyszliśmy tylko przed dom, na siusiu i kupsko) próbował nawet podskakiwać, ale wybiłam mu te pomysły z głowy :D

Naprawdę robi mi się coraz lżej na duszy :D

Posted

Kasiu znosi to nawet dobrze a wrecz bardzo dobrze.....Mysle ze on sie tych schodow boi,....Poza tym w hotelu tez sie mala cholera wystraszyla i niechciala lezc na to 4pietro :lol: Nastepnym razem wezme pokoj na parterze albo zapytam sie o winde :wallbash: :wallbash:

Agus ile Ty tam chcesz nas miec w sopocie ? :evilbat: :wink:

Ale to moze tez w czasie tej wystawy ?W towarzychu razniej 8)