lisc.miety Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Nie wiem dlaczego napisalo mi sie z cytatem puli. Sorki :) lisc.miety napisał(a):Ja mam owczarka niemieckiekiego 6 miesięcznego. To, co wszyscy napisali jest niestety prawdą (choć pewnie mozna było zrobic to łagodniej, ale tutaj gdzie są milosnicy psów nie licz na to;), oni naprawdę potrafia zajmowac się psami i dają obre rady) i musisz psa wyprowadzać na dłużej.Ja pracuje na etacie, ale moj pies spedza na dworze, na zabawie i pracy kilka godzin, zaczynajac od 5.40 rano. Wytrzymuje bez sikania, gdy jestem wpracy, ale potem TRZEBA koniecznie zapewnić mu nie tyle sporą dawke ruchu (moj pies na przyklad nie biega bez celu zeby pobiegac, musi miec zajecie ode mnie), co pracy. Nie będe się wymądrzać, ale na pewno jak ustalisz kilka spacerów więcej i co najmniej jeden długi (1,5 godzinny) to bedzie lepiej. Ze smaczków za siusiu na dworze nie rezygnuj, ja wciąż daje mojemu cos na zab za siusiu i teraz jak powiem Bazyli zrób siusiu, to mam siusiu "na komende" :) Pozdrawiam Edyta Quote
nancy24 Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Dzięki lisc.miety za tą wupowiedz :) Właśnie tego typu kultura powinna być na forum a nie osądzanie kogoś nieznając go i robienie sobie przykrości. Psa nie muszę zamieniać na pluszaka, w moim domu ma dużo miłości i poświęcam się całą sobą. Od dziś będe wychodzić z nim 4 razy dziennie i w tym 2 dłuższe spacery pod kątem wybiegu i nauki. Do reszty - zastanówcie się troche nad kulturą pisania i dawania porad. Dzięki wszystkim za porady! Quote
karjo2 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Poczytaj pomysly na prace z psiakiem, moze sie przydac: http://www.owczarek.pl/zofia/journal/default.asp Quote
Recommended Posts