iwona:-) Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 witam mam labradorke 4 miesieczna zawsze jej dawałam purine dog chow ale sie po nie strasznie drapała kupiłam jej purine pro plan i zastanawiam sie czy nie lepiej jej dawac acana karme skoro po jednej purinie sie drapała to po pro plan tez może sie drapac ? Quote
egeri Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Pro plan jest zdecydowanie lepsza jakościowo od dog chow, więc twoja sunia nie musi się poniej drapać. Jednak zwykle jest tak, że psy nie są uczulone na karmę, a na pewien jej składnik np. kurczaka. Jeżśe podawałaś god chow właśnie z kurczakiem to pro plan kup z jagnięciną i zobacz efekty. Mała może być uczulona na kurczaka, większość psów ma uczulenie właśnie na kurczaka. Jeżeli nie przestanie się drapać wybierz sie do weta. Pozdrawiam Quote
iwona:-) Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 własnie ja jej nie daje z kurczakiem tylko z jagniecina a u weterynarza byłysmy i własnie kazał zmienic karme Quote
egeri Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 I teraz jest na Pro planie, tak? A robiłas jej może testy? One by wykazały na co suka jest uczulona i wtedy byś mogła poszukać karmy bez tego składnika. A acana to całkiem dobry pomysł. Może spróbuj tą bez zbóż, bo może własnie w jakimś zbożu leży problem alergi :) Quote
Recommended Posts