evel Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Dobrze, w takim razie wstrzymuję się z ewentualnym ogłaszaniem. Trzymam kciuki. Jakbym miała zatkaną skrzynkę to można próbować inaczej - evelu@poczta.fm albo tel: 698 081 774. Quote
Bobik & my Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Czy Filipkowi dolega coś więcej poza oczkami, pchełkami :) i tymi nieokreślonymi zmianami na skórze? CZy nie ma kłopotu z jedzeniem i załatwianiem się? Uszy do góry Filipku, do Ciebie los też się uśmiechnie!!!! Quote
Dorota Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Filip dopiero jutro ma ma wizyte weta (domową ) , zobaczymy, mam nadzieję że nie. Quote
Dorota Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Bobik & my napisał(a):Czy Filipkowi dolega coś więcej poza oczkami, pchełkami :) i tymi nieokreślonymi zmianami na skórze? CZy nie ma kłopotu z jedzeniem i załatwianiem się? Uszy do góry Filipku, do Ciebie los też się uśmiechnie!!!! Mam pytanie , a jeżeli za miesiąc , dwa okaze się że jest jednak chory to co wtedy?:shake: Quote
dalmibea Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Narazie nic nie moge obiecac, tylko tyle ze prawdopodobnie Filipek bedzie mogl do nas przyjechac razem z Maluszkiem. Musimy narazie sprawdzic domek, to troche potrwa. Dlatego narazie nic nie obiecujemy. Quote
harot Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Witam, jako świeżak w tym towarzystwie mam podstawowe pytanie: jeśli ktoś lubi psy, a zwłaszcza te "kropkowane", i chciałby zapewnić jednemu z waszych podopiecznych dobry dom - jak ma przystąpić do akcji? Jak można poznać pieska i sprawdzić czy zadziała magia, gdy pies trafia na swojego pana i na odwrót? Odpowiedzcie początkującej, pls. Quote
dalmibea Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 tego nie mozna sprawdzic ,takie cos sie czuje :))) Patrz sercem , a magia napewno zadziala Wiesz jak ja zaczelam ??? Kupilam sobie ksiazke i czytylam wszystko o tej rasie, takw dowiedzialam sie ze sa to wspaniale psy, ktore potrzebuja duzo wybiegu i sa bardzo wrazliwe, w domu spokojne, szczekaja zadko, sa troche uparte. Musisz wiedziec po co chcesz psa, po to zeby lezal na kanapie i zadawalal sie 5 cio minutowym spacerkiem w kolo bloku ??? To zapomnij dalmata !!! lubisz dlugie spacery, jezdzisz moze chetnie rowerem, lubisz ruch na powietrzu ??? super ! wtedy tylko dalmat !!! A poza tym,jego plusem jest sliczna gladka siersc, minusem,masz ja wszedzie !!! naprawde wszedzie, rano w kawie, w dzien na kazdym ubraniu, wieczorem na twojej kanapie, a w nocy na twojej poscieli !!! Jezeli to cie nie odstrasza to magia napewno zadziala. Dalmat potrafi sie wspaniale smiac, zdrowy dalmat nie ma psiego zapachu jak inne,jest czysciutkim psem. Dwie regulki, w dzien duzo wybiegu a w nocy wpuscic do lozka, magia zadziala na pewno :))) no i nie zostawiac godzinami samego, bo one sa wtedy bardzo smutne Zastanow sie, chcesz suczke czy psa, suczki sa z reguly troszke spokojniejsze i mniejsze, pies potrzebuje z reguly troche twardszej reki, bo inaczej szybciej owinie Cie wokol lapy jak ci sie wydaje Jak chcesz wejdz na strone dalmatynczykiwpotrzebie.pl, musisz sie zrejestrowac,i rozejrzyj sie , moze zakochasz sie w jakims Dalmat jak kazdy pies potrzebuje tylko twojej milosci i Twojego czasu, ale zobaczysz ile on Ci za to potrafi dac z powrotem Kropki sa najlepsze, najwspanialsze, najsliczniejsze,najmadrzejsze a czasami najbardziej uparte !!! Quote
dalmibea Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Ja nie wiem czy moge tutaj tak napisac , nie krzyczcie zaraz wszyscy na mnie, harot- jezeli chcesz pomoc dalmatowi ktory naprawde zasluzyl sobie chociazby tym ze chyba ze wszystkich dalmatow szuka on najdluzej domu,bo ponad rok ,a to tylko z jednego jedynego powodu, on nie lubi innych psow, a do ludzi jest po prostu wspanialy, madry , nalezy mu sie naprawde domek To jest Borys z Konina ,osoba ktora ma go podopieka wie ktorego mam na mysli, sliczny Dalmat Quote
Ziutka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Doszła właśnie wpłata 200,- dla Filipka i Mikruska od pani Anny Ż-N z Wesołej. Serdecznie dziękujemy :) Quote
Dorota Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Trzeba kochać zwierzeta i magii wtedy nie trzeba. Ale można się umówić z nami ,przyjechać i poznac psa , potem my przyjedziemy z wizytą i poznamy dom i Was .;) Quote
Dorota Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Filip ,dzisiaj przeszedł szczepienia (wirusówki i wściekliznę ) został zaczipowany , obejrzany przez weta. Ma od roku do półtora, jest kochanym , ale energicznym psem, jeszcze zajmuje się zabieraniem kapci, pięknie robi siad i podaje łapkę super pies , ale nie lubi kotów.Kot pani Helenki chodzi "kanałami", Quote
malibo57 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Nie lubi, czy nienawidzi? Atakuje kota? Bo nie lubić, to sobie może - nie ma obowiązku:evil_lol: A może to kot nie lubi Filipa? Quote
evel Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 A co z tym domkiem dla Filipka, dopiero po weekendzie będzie coś wiadomo, tak? Quote
Dorota Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 jeszcze nie wiem, ale przypominam że Filip czeka na kastrację , dopiero został zaszczepiony i musimy odczekać trochę A kota nie lubi , o nienawiści nie ma mowy , nie próbuje go dopaść i ....tylko goni:evil_lol: Quote
elmira Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 To trzeba powiedzieć kotu, zeby nie uciekał, to Filip nie będzie musiał gonić;) Quote
Dorota Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 elmira napisał(a):To trzeba powiedzieć kotu, zeby nie uciekał, to Filip nie będzie musiał gonić;) Dobry pomysł , jutro pogadam z kotem,:evil_lol: Quote
Dorota Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Dostałam wiadomość że domek nie podjął jeszcze ostatecznej decyzji , trwaja rozmowy rodzinne. Quote
Dorota Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Filip czuje się świetnie , za tydzień jedzie na kastrację.Przykro mi Filipku , takie życie:evil_lol: Quote
Dorota Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Nie miałam zapytania o Filipa w sprawie domku z Warszawy, chyba Ci Państwo się rozmyślili. Quote
Dorota Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Dzięki asiamm, za banerek. Filip będzie musiał opuścic tymczas na rzecz hotelu , Mikrus wychodzi z kliniki a do nowego domku moze pojechać dopiero 20 lutego , dalsze leczenie Mikrusa moze byc u lekarza pierwszego kontaktu. Quote
malibo57 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Dorotko, czyli Filip zostaje do 20-go lutego w DT, a potem jedzie? To już ustalone? Quote
Dorota Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Nie domek się wycofał , niestety , ale lepiej wcześniej niż poźniej . dzisiaj pojechał na kastrację , Quote
luka1 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Filipku, ciężko dziś jeszcze biegać ale biegniemy Quote
Recommended Posts