Jump to content
Dogomania

Sochaczew - Filip dalmat...........MA DOM

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam kolejnego kropkowego podopiecznego ,również ze schroniska .
Filip ,tak go nazwałam , ma 1,5-2 lata, do schronu trafił niedawno ale już zimno zaczęło mu dawać we znaki ,zaczerwieniona skóra , oczy zaczerwienione , łzawią, chyba jakiś stan zapalny ,i ma trzy (naliczyłam) małe guziczki na skórze ale może to być od tych milionów pcheł , których już się pozbyliśmy.
Jest bardzo łagodny, grzeczny ,energiczny ,pięknie wykonuje komendy, siad i podaj łapę.
Ale boi się podniesionej nagle ręki ,sztywnieje trochę ze strachu jak się do niego podchodzi blisko.
Niestety dopiero w czwartek będzie u niego z wizytą lekarz wet.
Psiak przebywa w płatnym DT w Raszynie koło Warszawy.Wsparcie finansowe mile widziane.

Dziękujemy , Panu Prezesowi z Pogotowia i Strazy dla Zwierząt w Trzciance za pomoc w organizacji transportu

Nakonto Filipa wpłynęła wpłata:
Aneta Ż-N z Wesołej ............................100,-

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czesc kochany Filipku, pamietam Twoje zdjecia jak na poczatku trafiles do Nowodworu, a co sie z Toba w tak krotkim czasie stalo ???? Boze !!! o polowe schudles, strach w oczkach, dobrze ze Cie z tamtad wyciagli i jestes na DT , bede takze i dla ciebie szukala domku, trzymaj sie i jedz duzo zebys doszedl do sil.
Czuj sie usciskany przezemnie

Posted

dalmibea napisał(a):
co sie z Toba w tak krotkim czasie stalo ???? Boze !!! o polowe schudles, strach w oczkach,

Hmmm... Dobrze, że go nie zjedli :cool3:

Sorry dziewczyny, ale jak czytam coś takiego to mam ochotę komuś, kto rozpuszcza takie parszywe plotki o Nowodworze powiedzieć coś mało miłego. Pies trafił do schronu jeszcze chudszy niż na tych zdjęciach, wcześniej tułał się po Kraśniku, w schronie zaczynał się dopiero odpasać, a że nie chciał nic oprócz suchej karmy albo gotowanego żarełka to tak to wygląda.

Niemniej jednak, schron w zimie dla dalmata to coś strasznego, także ze swojej strony mogę zaoferować allegro - poproszę dane kontaktowe do DT.

Posted

Ona nie rozpuszcza żadnych plotek , pies krótkowłosy , bokser, dalmat, wyżel , a także kundelek, to nie kakukaz i hasky , zimno działa na nich z prędkoscia swiatła.
Skutki sa fatalne ,nie musisz bronić jak lwica schroniska , bo nic nikt złego nie napisał , a srodki finasowe w schroniskach sa jakie sa , Schronisko to nie hotel Ritz , zreszta gdyby tak było , może my wszystkie nie byłybyśmy potrzebne .;)

Posted

Nie bronię jak lwica - ja po prostu widzę, że pracownicy się starają a jak gdzieś trafiam przypadkiem na wątek psa zabranego chyłkiem "od nas" to od razu się wiesza psy na schronie i pracownikach, że tacy a tacy, sracy, owacy... Czy to jest wobec nich w porządku? Bo chyba nie do końca.

Posted

Posłuchaj nikt go chyłkiem nie zabiera ,znam wasze schronisko , mamy juz w DT 3 psa od Was , Jest Fanta , była 6 m-czna dalmatynka Bajka (w brązowe kropki) . I z naszej strony jest to pomoc również dla Was ,ale przede wszystkim dla psa . Daj spokój , znam Pana kierownika , rozmawiałam z nim wielokrotnie przez telefon . I nikt tu nie napisał "a tacy a owacy" ..... wyluzuj .;)

Posted

Owszem zabiera, bo my o tym nie wiemy, bo kometa ma na nas foszka, nie? :cool3: A my sobie robimy ogłoszenia, są zapytania - okazuje się, że psa w schronie nie ma, bo zabrany - żadnej informacji zwrotnej. Jestem nadspodziewanie wyluzowana, ale na naszym wątku już tysiąc razy prosiłam - zabieracie psa - SUPER! ale błagam, piszcie, gdzie, bo nam takie zabieranie "gdzieś tam" ryje całą organizację. Jak dla mnie EOT.

Posted

Dorota napisał(a):
Posłuchaj nikt go chyłkiem nie zabiera ,znam wasze schronisko , mamy juz w DT 3 psa od Was , Jest Fanta , była 6 m-czna dalmatynka Bajka (w brązowe kropki) .

A Lulu nie jest w Nowodworu ?

Posted

[quote name='evl']Hmmm... Dobrze, że go nie zjedli :cool3:

evl - Sorry dziewczyny, ale jak czytam coś takiego to mam ochotę komuś, kto rozpuszcza takie parszywe plotki o Nowodworze powiedzieć coś mało miłego.

Ja nie rozpuszczam zadnych parszywych plotek o schronisku, bo nie mam do tego prawa, bo nieznam schroniska.
Ale mam prawo napiac swoje zdanie o psie, a moim zdaniem widac ze po krotkim pobycie w schronisku pies zmarnial w oczach , a zarazem zdaje sobie sprawe, ze obojetnie w jakim schronisku by byl, wygladalby tak samo, bo tak jak juz ktos napisal, psy z taka sierscia jak Dalmaty bardzo cierpia na dworze i dotego cierpi ich psychika co sie odbija w ich oczkach i wygladzie.
Jestem odpowiedzialna za to co pisze a nie za to jak Ty to zrozumiesz !

Posted

evl napisał(a):
Owszem zabiera, bo my o tym nie wiemy, bo kometa ma na nas foszka, nie? :cool3: A my sobie robimy ogłoszenia, są zapytania - okazuje się, że psa w schronie nie ma, bo zabrany - żadnej informacji zwrotnej. Jestem nadspodziewanie wyluzowana, ale na naszym wątku już tysiąc razy prosiłam - zabieracie psa - SUPER! ale błagam, piszcie, gdzie, bo nam takie zabieranie "gdzieś tam" ryje całą organizację. Jak dla mnie EOT.

Chyba wylewasz dziecko z kapielą> Tu nie jest ważne Wasze dobre samopoczucie, organizacja - tylko PIES.
Informujemy Was, niczego nie ukrywamy, ale nie jest to dla nas priorytet.
nam jest wszystko jedno, skąd jest pies i mało nas obchodzą typowo dogomaniackie - w tym złym znaczeniu - przepychanki.
Wy chyba zgubiłyście rozeznanie, co tu jest ważne?
Mamy Lulu, Sonie, Awarię, Fantę, Filipa, miałyśmy Czarulkę ze szczeniakami i pewnie jeszcze inne. Tylko, że nas nie obchodzi, z jakiego one są schroniska.
Podesłałam ladySwallow watki psów z Nowodworu. O Filipie wiecie od beki. Za mało?
gdyby kometa nie wywiozła tych psów, to być może już by nie żyły lub poszły do "dobrego domku" nie do sprawdzenia.

Posted

to równie dobrze możecie mieć pretensje do prywatnych osób, że adoptowali psa z Waszego schroniska i nie powiadomili o tym na wątku... czy każdy musi wiedzieć, że dany schron ma wątek na dogo i trzeba tam informować, że się psa zabrało?

Posted

Tak, jasne. Jak już skończycie pieśń pochwalną na temat komety to poproszę dane do ogłoszeń (wyczyściłam skrzynkę). No chyba, że wspaniała kometa je zrobi.

Posted

asiamm napisał(a):
czy każdy musi wiedzieć, że dany schron ma wątek na dogo i trzeba tam informować, że się psa zabrało?

kometa bardzo dobrze wie, że mamy wątek, ale strzeliła focha i stwierdziła, że nas nie będzie informować. Jak na 20-paro latkę - średnio poważnie, ale co ja tam wiem, hehs. Skoro nie potrzebujecie pomocy to pozwolicie, że sobie pójdę...

Posted

To jest wątek na rzecz pomocy Filipowi. I chciałabym zeby tak było , Filip jest w potrzebie , więc proszę żebyś dała spokój i napisała coś o Filipie , bo pewnie wiesz wiecej niż my , np .charakter, stosunek do innych psów i kotów etc.
A tak poza tym może jakieś dziekuję dla nas ,za pomoc tym wszystkim zwierzakom o które się tak niepokoisz ? Starałam się podejśc w sposób wyrozumiały ale też potrafię stracić cierpliwość.
Prosze pisac na temat psiaka , lub o nim.WYŁĄCZNIE.:angryy:

Posted

Tak więc chciałabym dostać dane do ogłoszeń, pisałam już o tym ze trzy razy.

O charakterze powinien napisać DT, ja mogę tylko tyle, co zaobserwowałam w schronisku - do samców i suk OK, ale broni jedzenia. Do ludzi super pies, rozpiera go energia, potrzebuje aktywnego właściciela, jak to dalmatyńczyk.