Jump to content
Dogomania

1 - 2 Maj BAR, PETROVAC - 3 championaty

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

resurgam napisał(a):
Dzięki za INFO. Wyjaśnij nam, czy można to zrobić droga e-mailowa lub pocztową. Czy koniecznie trzeba osobiście.

niestety nie wiem, ja otrzymałam na miejscu w bg po wystawie. napisz może do bg i zapytaj, w jaki sposób załatwić sprawę. ewentualnie możesz dać dokumenty komuś, kto będzie na wystawach.

Posted

Jeszcze:) coś strasznej ochoty nabieram na ten maraton szczególnie ze względu na wyższą pułkę europejską jeśli chodzi o stawki :) Mam jakiegoś campera na stanie więc może przeżyję :) a jakie to terminy>? Co do Italii interesuje mnie jesień i wyjazd w okolice Milano (Mediolan) jeśli ktoś zna jakies szczegóły lub przydatne informacje co do włoskich wystaw będę wdzięczna.

Posted

resurgam napisał(a):
Moi mili, Ci którzy znosili wraz ze mną trudy wystawania w gigantycznych kolejkach po championaty.
W owych kolejkach sporo mówiło się o champ. Bałkanów. Czy wiadomo jak taki champ. zdobyć. Niestety na stronach internetowych wystawy w Montenegro i Bułgarii nie znalazłam żądnej INFO, co należy uczynić, by taki champ. otrzymać.

jeśli chcesz nadal championat Bałkanów, to jedziemy tam niedługo - do Bułgarii i możemy Ci pomóc. Jeśli masz championaty z innych bałkańskich krajów oczywiście!
Skontaktuj się z moją znajomą co tam jedzie - anramora@op.pl I przywieziemy ten Balkan Ch. :)

Posted

na pewno nie przywiezie Balkan ch za okazaniem tylko dyplomow z 2 czy nawet wszystkich krajow balkanow - ja tez myslalam ze tak jest ale w Bulgari szybko wyprowadzili mnie z tego bledu.
Balkan ch jest to tytul bulgarski i otrzymuje sie go po zdobyciu ch Bulgari za CAC na nastepnej bulgarskiej wystawie

• 1 month later...
Posted

Być może, że to koniec tematu i dlatego chciałam podzielić się jeszcze jedną "osobliwością", z którą miałam do czynienia ja i wielu wystawców ocenianych przez serbskiego sędziego w BAR i PETROVAC.
Oto zdjęcie serbskiego arbitra o nazwisku NENAD MARIC, faceta prezentującego wobec wystawców wyjątkowo chamskie zachowania.
http://yfrog.com/i3sedzia2mj
Sędzia ten pokrzykiwał na wystawców, bo nie umiał powiedzieć w sposób kulturalny, w jaki sposób chciał, by zaprezentować swojego pupila. Jednak największą konsternację wzbudził wykrzyczany przez niego nakaz wystawiania whippetów nie w biegu, tylko w wolnym chodzie.
Pod koniec oceniania tej rasy wszystko się wyjaśniło: jego znajoma, starsza pani, prawdopodobnie schorowana, nie mająca kondycji, by pobiegać na ringu, musiała wygrać. Dlatego też zakazał, krzycząc głośno jakiegokolwiek biegania z whippetami........
Bardzo to było emocjonujące i niezwykle ciekawe!

Posted

A ja tego sędziego trochę będę broniła. Wystawcy którzy byli na ringu przed nami mówili włąśnie że jest bardzo nie miły, a u nas okazało się że wcale nie był taki straszny, a nawet trochę zabawny. I napewno nie był złośliwy.

Posted

Kochani,
jeżdżę na wystawy lat trochę i przenigdy nie spotkałam się takim chamskim potraktowaniem wystawców.
Dodatkowo, jak wspomniałam, nigdy nie widziałam, by whipppety pokazywano w tempie spacerowym. Piszcie, co chcecie ale to jest po prostu KPINA.
Z kolejkowych informacji wiem, że zabierano mu uprawnienia, zmieniał narodowość i jeszcze kilka info, ale nie to jest ważne. Ważne jest jego chamskie traktowanie, i tyle.

Posted

Kochani,
jeżdżę na wystawy już trochę i przenigdy nie spotkałam się takim chamskim potraktowaniem wystawców.
Dodatkowo, jak wspomniałam, nigdy nie widziałam, by whippety pokazywano w tempie spacerowym. Piszcie, co chcecie ale to jest po prostu KPINA.
Z kolejkowych informacji wiem, że zabierano mu uprawnienia, zmieniał narodowość i jeszcze kilka info, ale nie to jest ważne.
Ważne jest jego chamskie traktowanie, i tyle.