Jump to content
Dogomania

1 - 2 Maj BAR, PETROVAC - 3 championaty

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Impresja napisał(a):
jeku strasznie kuszące te wystawy. Narisowa jak z seterami w tamtych stronach? dużo ich mają?

jeśli chodzi o angliki, to maja troszkę tzw. włoski typ - wiesz o co chodzi, ale troszkę ludzi przyjeżdża, wiec różnie bywa. jak ja byłam w niksicu to niemcy się zwalili z anglikami.

Posted

bouvi-buzi napisał(a):
to tak jak w moldawii nic nie dali ale jak za boba dajo to milo akurat w naszej rasie konkurencji malo albo wcale :)

na puchary w czarnogórze bym nie liczyła - zależy od wystawy. w niksicu dawali za bob i bog I, bog II i III - nic :(
nagroda w postaci karmy tylko na bis-ach za lokaty, żadnych medali itp.
więc raczej skromnie. a z bouvierami mogą ci rosjanie przyjechać ;)

Posted

wiesz to zalezy co sie podoba, czarne teriery owszem bo to ich rasa maja piekne ale na naszych wystawach czesto widuje psa z polski Borysa, ruskie teriery tez widywalam ale Borys zawsze wygrywa. :) Co do bouvierów to jest tak, że ruscy preferują styl amerykański i ich psy mają powiewający na łapach włos - zależy czy to się podoba sędziemu, ja wolę bouviera w formie psa pracującego i styl strzyżenia holendrów czy belgów, gdzie sierść jest nieco krótsza sylwetka zwarta, pozatym sądzę że te powiewające włosy są jedynie po to by ukryć niedoskonałości w budowie. A co sędzia to opinia. :) Moje pieski są najpiękniejsze na świecie - i tej wersji będę się trzymać bez względu na wszystko
Buziaki

Posted

Basik napisał(a):
No wlasnie korespondujemy:) Koniecznie potrzebuje stawki argentynow z ubieglych wystaw, pleaseeeeee

Nie pomoge Ci, bo nie mam tego katalogu z ubieglego roku!!!! Przeszukalam całą chałupę i nic.... Za to kilka polskich zagubionych znalazlam.... Jeszcze mam nadzieję, ze znajdę.
Pamietam że coś tam się kręciło ale czy to argentyn był????? Oni mają tam dużo obronnych typu rottki, cane corso - te co u nas dekadę temu było popularne. Mają silne stawki rotków. I miejscowe szarplańce.

Posted

ludwik13 napisał(a):
czy ANRAMORA to biuro podróży, czy wystawca?

Ani jedno ani drugie,a ludwik13 to kto,osoba anonimowa na forum której nie warto udzielac odp. na głupie pytania.

Posted

Na jakim formularzu wysyłacie zgłoszenia na te wystawy? Na naszym polskim czy mają swoje zgłoszenia? no i jeszcze zgłaszacie na każą wystawe osobno tzn. na Bar 1 zgłoszenie, na Petrovac drugie zgłoszenie itd, czy można na wszystkie wystawy zgłosic psa na jednym formularzu?

Posted

[quote name='aknad']Na jakim formularzu wysyłacie zgłoszenia na te wystawy? Na naszym polskim czy mają swoje zgłoszenia? no i jeszcze zgłaszacie na każą wystawe osobno tzn. na Bar 1 zgłoszenie, na Petrovac drugie zgłoszenie itd, czy można na wszystkie wystawy zgłosic psa na jednym formularzu?[/QUOTE]

Za mnie zawsze robili to organizatorzy wyjazdu. :)

Posted

[quote name='aknad']Na jakim formularzu wysyłacie zgłoszenia na te wystawy? Na naszym polskim czy mają swoje zgłoszenia? no i jeszcze zgłaszacie na każą wystawe osobno tzn. na Bar 1 zgłoszenie, na Petrovac drugie zgłoszenie itd, czy można na wszystkie wystawy zgłosic psa na jednym formularzu?[/QUOTE]

ja zawsze na bałkany wysyłam zgłoszenie wpisując w treść maila, po angielsku. w załaczniku rodowód i championat. potwierdzenia przysyłaja mailowe i tyle. zwykle płaci się na wystawie - kwota taka, jak w terminie zgłoszenia, chyba, że związek zastrzegł sobie, że płatność na wystawie wynosi więcej.

• 2 weeks later...
Posted

no ja jadę i mogę ze sobą kogoś zabrać 1 osobę z psem wszystko jedno jaka wielkość bo auto ma dużą pakę, aby grzeczne zwierzę i z Felusią się dogadało bo nie uznaję wsadzania piesia do klatki :) Felusię wszystkie zwierzaczki lubią i to z wzajemnością więc z pewnością każdy towarzysz podróży będzie jej miły. Pozdrowionka

Posted

[quote name='bouvi-buzi']no ja jadę i mogę ze sobą kogoś zabrać 1 osobę z psem wszystko jedno jaka wielkość bo auto ma dużą pakę, aby grzeczne zwierzę i z Felusią się dogadało bo nie uznaję wsadzania piesia do klatki :) Felusię wszystkie zwierzaczki lubią i to z wzajemnością więc z pewnością każdy towarzysz podróży będzie jej miły. Pozdrowionka
Tylko uważaj na policję i mandaty. Bo za nieprawidłowe przewożenie zwierząt są mandaty! W Austrii jest to 100 €, w Chorwacji tylko 80€. zwierzak bez klatki stwarza w razie nieprzewidzianego szybkiego hamowania duże zagrożenia dla osób w samochodzie - jak dziecko bez fotelika. Poza tym może i sobie i innym zrobić krzywdę.

Są jeszcze 2 wolne miejsca w naszym lubelskim busie. Termin zgłoszeń jeszcze jest.
Info
anramora@op.pl

Posted

Ja przewożę prawidłowo kupiłam odpowiedni samochodzik, pieski jeżdżą w (3klasie) oddzielonej od pasażerów kratą, mają wystarczająco dużo miejsca i są bezpieczne, mam specjalne maty zabezpieczające dla psów. I mandatów nie będzie, zresztą nie 1 raz tam pojadę co prawda na wystawie jeszcze nie byliśmy.

Posted

kivik napisał(a):
a czy ktos ma miejsce w samochodzie i jedzie ze Slaska? czy tylko wszyscy jada ze wschodniej czesci?

Bus anramora jedzie przez Śląsk,bo zabieramy z tam dwie osoby.

• 2 weeks later...