Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIE WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA
ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!!
Słoma. wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia ( najlepiej z dodatkiem oleju)
PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZABDALI O SWOEJ E PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT , DNI!!

Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!!

To apel EMIR, ja też się podpisuję czterema łapami, kto jeszcze ???
Podaj dalej !!!!! tyle możesz

Posted

Strasznie bym chciala zapewnic wszystkim psiakom jak najlepsze warunki ..... ale takie domowe, zeby mialy cieplutko, cicho, spokojnie i bezpiecznie ...... Nie da sie niestety wszystkich wziac do domu ..... bo moze sie to przeobrazic w jedno kolejne schronisko, gdzie nie bedzie mozna zapanowac nad jakotaka czystoscia, spokojem i bezpieczenstwem psow .....
Ale w kazdym razie Buba bedzie miala swoj wlasny , osobny wylacznie dla siebie kojczyk z bardzo ciepla , przytulna budka. Bedzie miala porcje galskania ile sie tylko da ..... bedzie miala miseczke cieplego, smacznego i wartosciowego jedzonka.....
A z wiosna ... slonce, cieplo, trawke pod lapkami .........
Mam nadzieje, ze to i tak wiecej niz w schronisku miala przez ostatnie lata .... mimo, ze nie bedzie to i tak to, czego bym dla niej i innych psiakow chciala ......
Ale miejmy nadzieje, ze jeszcze pozna swoj dom.... najprawdziwszy wlasny dom.....

Posted

cudo
gdyby nie wiele rzeczy (jak choćby wliczenie Vita i Roxi do stałego stada; mały metraż; za mało czasu itp itd) mini-Buba mogłaby zostać następczynią mojej Buby. Z charakteru tez podobna do mojej (*) - łagodna, spokojna, nieśmiała a potem wesoła; takie mało absorbujące cudeńko. Miła odmiana od mojego ulubionego, charakternego typu ;)

Posted

I ja potwierdzam wszystko, co zostalo tu napisane o Bubie.
Ona jest naprawde slodka !!! I sliczna i kochana i grzeczna..... i mozna by o niej jedyn ie same plusy pisac.
Noc psiakow ( Buby i Chojraka, ktory razem z Buba do nas przyjechal .... to dla niewtajemniczonych ) minela bardzo spokojnie.
Generalnie po sutej kolacji, ktora zjadly zaraz po przyjezdzie ( czyli 21,30 ) , zaraz widzialam, ze schowaly sie w budkach.
I widac, ze im sie bardzo podoba, pomimo zamkniecia w kojcu ....... Lubia swoje budki i dzisiaj bardzo chetnie do nich wracaly ze spaceru.
Maja w nich naprawde cieplutko i przytulnie. Bubci wlozylam dwa barzo puszyste i mile kocyki. Zagladalam dzisiaj, ze sobie wymoscila z nich piekne, zgrabniutkie gniazdko.
I teraz, juz po spacerach i po sniadaniu , znow sie schowaly.
Mysle, ze odespia sobie ostatnie przezycia......
Kolejny spacer przed obiadem, ok. 13,30.

Razem z Buba dostalam jakas recepte do zrealizowania. Nie ma sprawy, wykupie ja, ale chcialabym wiedziec co to za lek.... tzn. na co.

Posted

Zdjecia oczywiscie beda. Wolalabym jednak poczekac, az bedzie u mnie mama , bo wtedy ona bedzie robic zdjecia.... Samej trudno, jak psiak lata z nosem przy ziemi ....

Posted

Ja od lutego deklaruję 10 zł.
Nie dam rady więcej a sentyment do Bubowatych mam wielki.

Tak na marginesie- "uwinęliście" się strasznie szybko z wyciągnięciem Buby, nawet nie zauważyłam....;)

Posted

Ostatnio błyskawicznie nam to idzie - Megi uzbierała wczoraj komplet deklaracji :)

Mam życzenie - żeby fajne domki dla tych psiaków też szybko się znalazły - nie musi to być kwestia dni, mogą to być tygodnie ;)

Posted

jestem i ja i od razu padam na kolana proszac o wybaczenie ,ze nawalilam z wyciagnieciem buby..:((((ale neistety ta grypa mnie powalila a kilka godzin pozniej reszte domownikow:((ciesze sie ogromnie ,ze buba juz bezpieczna:))z dobrych wiesci moja kiarunia chyba ,chyba tfu tfu nareszcie ma dom....wiec teraz czas na kolejna bide do astaroth:)))