APSA Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Buba odeszła, nie przeżyła pierwszej fali upałów :( Buba jest starszą suczką,która przez większość życia mieszkała w schronisku. Do niedawna jeszcze żwawa, ale wiek ma swoje prawa i niestety coraz wyraźniej było widać, że nie jest już młódką. W hotelu na szczęście odżyła i znowu bryka :) Może nie brzydka, ale maksymalnie niepozorna, z małymi szansami, że ktoś ją sobie wypatrzy w schronisku lub ogłoszeniach. Buba ma szansę na lepsze życie - w hoteliku u osoby, która kocha takie staruszki. Potrzeba oczywiście deklaracji. [FONT="] [/FONT] Tak wygląda Buba: Koszt hotelu: 350 zł miesięcznie Deklaracje stałe: Zuzia M - 10 zł/m-c (upust w cenie) Apsa - min. 50 zł/m-c (wcześniej 30 zł/m-c) Fundusz Parówkowy: 10zł/m-c Migdalena: 10 zł/m-c Malibo57: 30 zł/m-c Nikki: 10 zł/m-c Magdyska 25: 10 zł/m-c Sodalis: 10 zł/m-c (od marca) Morisowa: 10 zł/m-c (od marca) Brakuje: 200 zł deklaracji stałych Teksty do ogłoszeń: wersja mini: [FONT=Tahoma][SIZE=3]Buba - sunia ideał o niepozornej aparycji. Sunia ma kolor czarnej czekolady, około 10 lat i najwspanialszy charakter. Jest przyjazna, spokojna, łagodna, bardzo grzeczna. Nadaje się do mieszkania, bez problemu zostaje sama w domu, nie niszczy, zachowuje czystość. Z drugiej strony nie jest wcale anemiczna, potrafi się rozkręcić, poganiać z innym psem. Śmiało można ją polecić niemal w każde warunki: do domu lub mieszkania, dla starszej osoby lub rodziny z dziećmi, do innych psów, do kotów. Sunia przebywa obecnie pod Zgorzelcem, ale po dogadaniu możliwy jest transport w inne rojony Polski.[/FONT] [SIZE=2] wersja dłuższa od Majqi:[quote name='majqa']Wyrok - łatka przeciętności? Pokochajcie Bubę! Nie jest pięknością. 7 lat tkwienia za stalą schroniskowych krat zdaje się potwierdzać powszechne przekonanie, że "choć uroda to nie wszystko" brak owej urody zamyka drzwi ku lepszej przyszłości. Smutne ale i przejmująco prawdziwe. Telefon w sprawie starszej, spokojnej, niepozornej Buby, o której tu mowa, milczy jak zaklęty. Skrzynka mailowa świeci zatrważającą pustką, a... Przyjazna, bez cienia agresji, ładnie chodząca na smyczy, wysterylizowana, zaszczepiona sunieczka czeka... czeka... czeka. Jeden Pan Bóg wie, co w jej główce siedzi, jakie myśli się tam kołaczą, co gna je ku wierze, że pewnego dnia wyjdzie zza zakrętu TEN CZŁOWIEK, WŁAŚCIWY CZŁOWIEK, JEJ CZŁOWIEK, PRZYSZŁY PAN. Oby nadzieje Buby nie okazały się płonne. Los potrafi płatać figle, częstokroć zakłada maskę ironii. Może się bowiem, okazać, trudno odrzucić tę opcję, że tych dwoje: pies i jego pan nigdy się nie zejdą. Przed takim obrotem sprawy drżą ludzie, którym czekoladowa umaszczeniem, o magnetycznym brązie rozumnych, ufnością uśmiechających się oczu Bubeńka zapadła głęboko w serca, stąd ich apel o pomoc, błaganie, by wybawienie przyszło na czas!!! To stworzenie czujące i myślące! Jak każde inne zresztą, pozbawione sensu życia (tu, sensu życia obok człowieka i dla niego), pragnie uwagi, ciepła, pieszczot, miłości, o które to łaski zabiega, nienachalnie, a z pokorą właściwą tym, którzy świadomi są pchania wózka marnej egzystencji. Z dnia na dzień, byle przetrwać, choć na moment dać wyraz własnemu istnieniu. Zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą! Przyłóżcie rękę do tego, by dla Buby zaświeciło Słońce! Niech, być może po raz pierwszy, doświadczy bycia kochaną! Sunieczkę z powodzeniem można polecić do każdego domu (na okoliczność warunków typowo mieszkaniowych została sprawdzona: choć boi się klatki schodowej dzielnie pokonuje wyzwanie pod tytułem "schody", zachowuje czystość, bezproblemowo może być pozostawiana sama, jest przyjaźnie nastawiona wobec innych psów i suczek, może tez zamieszkać z kotem). Osoby zainteresowane adopcją sunieczki proszone są o kontakt pod numerem 0-608088298 lub pisząc na adres mailowy j.zylkowska@poczta.onet.pl Oto Buba w całej krasie! Tak właśnie kochać da się! Przeciętności szata skrywa Psa - Anioła, i tak bywa. Zdjęcia: .. ... Więcej - post 4 Wpłaty (koniec stycznia): 100 zł z kundelkowej skarbonki 230 zł - Malibo57 (30 za styczeń + 200) 30 zł - Migdalena (styczeń, luty) 10 zł - Nikki 30 zł - Apsa 40 zł - nie-bazarek Suma wpłat: 440 zł Wydatki: 340 zł - hotel 22.01-21.02 Stan: + 100 zł Wpłaty - luty: 30 zł - Malibo57 10 zł - Nikki 20 zł - Magdyska (za I i II) 10 zł - fundusz parówkowy 70 zł - od Floriana ['] 91 zł - bazarek od Nikki 30 zł - Apsa 30 zł - łowicka skarpeta 30 zł - Czoko Suma wpłat = 321 zł Wydatki: 340 zł - hotel 22.02-21.03 Stan: + 81 zł Wpłaty - marzec: 30 zł - Malibo57 10 zł - Nikki 50 zł - Evelin 10 zł - fundusz parówkowy 30 zł - Kam 20 zł - migdalena 50 zł - Apsa 15 zł - grrysia - pachnący bazarek (żyrafa) 20 zł - sodalis (marzec + kwiecień) 60 zł - ze zwrotu za paliwo za przewóz Barrego 25 zł - selenga - bazarek DzIkIe FoTy 15 zł (16,75, w tym wysyłka) - danal1983 - pachnący bazarek - kalendarz 20 zł - iwna5702 - bazarek DzIkIe FoTy 500 zł - Nieformalny Fundusz Pomocy Zulowatym Inaczej Suma wpłat: 850 zł Wydatki: 340 zł - hotel 22.03-21.04 Stan: + 611 zł Wpłaty - kwiecień: 20 zł - migdalena 20 zł - magdyska25 (2 m-ce) 30 zł - Malibo57 10 zł - fundusz parówkowy 26 zł - morisowa (2 m-ce + bazarki) 50 - Apsa 20 zł - kam Suma wpłat: 176 zł Wydatki: 340 zł - hotel 22.04-21.05 Wpłaty - maj: 10 zł - migdalena 30 zł - Malibo57 10 zł - fundusz parówkowy 10 zł - morisowa 50 zł - Apsa 20 zl - Nikki (za IV i V) 20 zł extra 30 zł - iwna5702 Suma wpłat: 170 zł Wydatki: 340 zł - hotel 22.05-21.06 Stan: +297 zł Wpłaty - czerwiec: 30 zł - Malibo57 10 zł - migdalena 20 zł - magdyska25 (2 m-ce) 10 zł - fundusz parówkowy 50 zł - sodalis Suma wpłat: 120 zł Wydatki: 50 zł - weterynarz (odliczone z opłaty za maj) Stan: +417 zł Przekazane: 50 zł - Szancie 100 zł - Tytusowi 200 zł - Kręciołkowi 50 zł - Gabi 17 zł - Amosowi /patriotyzm lokalny kazał mi to podzielić na psy z tego samego schroniska/ Z majowej wpłaty za hotel pozostało 125 zł minus 50 zł za wizytę u weterynarza -> zostało 75 zł do przekazania: 25 zł - Dygusiowej 50 zł - Chojrakowi Quote
mru Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 a, zapisuję się :) czyli jest hotel i trzeba kasy? Quote
koosiek Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Ale ona ma śliczne ubarwienie :loveu: Dorzucić się nie mogę :oops: Ale chociaż podniosę. Quote
zuziaM Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Jest wreszcie ta slodka czekoladka !!!!! Boziu, jaka ona "brzydka"... toz to slodziak cudny !!!!! I ma moje 10,- zl stalych deklaracji na poczatek, zeby jak najszybciej sie skarpeta zapelnila ! Trzymaj sie slodziaku ! Quote
zuziaM Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Dokladnie.... wiec odliczajac moja deklaracje bedzie - 340,- /miesiac. Quote
KWL Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Zlecenie przyjęte :-) Postaram się dziś zrealizować. Quote
clo Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 jestem i ja:)gola i wesola jesli chodzi o kase...ale bedziemy spraszac ludzi i bubie tez sie uda!!! Quote
Dada M Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Jestem. Clo - ZuziaM pyta o małego psiaka, który miał jechać z Chojrakiem - ale chyba na razie nie ma możliwości, żeby zabrać kolejnego, trochę już dużo tych staruszków w hotelikach ... Quote
clo Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 to mozewlasnie wyslac jakiegos mlodego adopcyjnego?:))no ale na bube zebrac musimy..apsie zalezy no i ma deklaracje od samej zuziam;))) Quote
Dada M Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Żebym to ja wiedziała, jaki to jest ten adopcyjny typ ... dla mnie Tytus jest adopcyjny, bo oprócz młodości ma wszystko ;) Poza tym w "ofercie" są same staruszki, ja młodych, małych w ogóle nie znam. Wypychajcie szybciej Lilu i Kiarę ;) właśnie, jak tam Kiara po powrocie do Natalii ? I nie widzę Cię clo na wątku Megi, biegnij nadrabiać zaległości ! Quote
clo Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 watek meggi mi umknal:(moge prosic link?:)) za kiare trzeba trzymac kciuki...bo ma Pani w weekend przyjechac ja zobaczyc..ale coz tego wyjdzie nie wiem..w sumie o adopcyjne typy ciezko...najlepiej mlody i nie duzy..i jak najbardziej w typie rasy..:(bo spojrz na lilu mloda,piekna...a tel milczy...nie wspomne juz o naszym latusiu...ehh on to juz dlugo siedzi u reni i nic...a taki super sliczny psiak.. Quote
Dada M Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Wątek Megi (a masz Buba za promowanie swojego wątku u Megi ;) ) http://www.dogomania.pl/threads/177432-Staruszka-Megi-od-8-lat-za-kratami-jest-miejsce-w-hoteliku-potrzebne-deklaracje Wiesz - młody, piękny, w typie rasy na Paluchu obroni się sam, chyba że jest np. trójłapkiem ... czasem to kilka osób już w kolejce czeka, jeszcze zanim pies zakończy kwarantannę. Quote
Dada M Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Bo ta rasa jakoś chyba średnio znana w Polsce. Kilka lat temu w jakimś magazynie pojawił się artykuł o aktorach i ich psach - wywiadu udzielał m.in Jan Nowicki, obok była fotka, na której trzymał uroczą białą pokrakę. Pomyślałam - "Fajnie, że tak się chwali swoim kundelkiem", a potem doczytałam, że to jack russel terrier, którego sprowadził z hodowli w Wielkiej Brytani ;) Quote
Dada M Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Prawda, długi pobyt Adory w schronisku to dla mnie zagadka ... ale chyba jest druga w kolejce po Szancie do DT u Astaroth, więc jest dla niej jakaś szansa. Trzymam kciuki za adopcję Kiary, oby ta Pani okazała się w porządku ... Quote
anett Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Jestem, chwilowo (mam nadzieję:cool1:) dół finansowy ale jeżeli przydałyby się ogłoszenia to chętnie pomogę:lol: Quote
Florentynka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Deklarujemy 10 zł/mc z parówkowego banku. Numer konta do przelewu trzeba wysłać Majusce, ona trzyma parówkową kasę. Quote
Florentynka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Żebraczy banerek dla Buby [FONT="][/FONT] Quote
malibo57 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Dzień dobry! Witam wszystkie ładne nosy:) Zajrzę wieczorkiem. APSA, napisz do Kundelkowej Skarbonki z prośbą o jednorazówkę - przyda się na transport i in. Daję referencje do Obraczus87;-) Quote
koosiek Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Skoro inaczej pomóc nie mogę, to poczęstuję się banerkiem :) Quote
clo Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 uzbieramy uzbieramy apsa:))tylko kurcze..pw cholerne...postaram sie dzis cos porozsylac... Quote
anett Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 APSA napisał(a): Anett, ogłoszenia zawsze :) Tylko znowu muszę pomyśleć nad tekstem, dotychczasowy jest taki sobie. To czekam:lol: Quote
Recommended Posts