Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Buba odeszła, nie przeżyła pierwszej fali upałów :(

Buba jest starszą suczką,która przez większość życia mieszkała w schronisku. Do niedawna jeszcze żwawa, ale wiek ma swoje prawa i niestety coraz wyraźniej było widać, że nie jest już młódką. W hotelu na szczęście odżyła i znowu bryka :)
Może nie brzydka, ale maksymalnie niepozorna, z małymi szansami, że ktoś ją sobie wypatrzy w schronisku lub ogłoszeniach.
Buba ma szansę na lepsze życie - w hoteliku u osoby, która kocha takie staruszki.
Potrzeba oczywiście deklaracji.

[FONT=&quot] [/FONT]

Tak wygląda Buba:

Koszt hotelu: 350 zł miesięcznie

Deklaracje stałe:
Zuzia M - 10 zł/m-c (upust w cenie)
Apsa - min. 50 zł/m-c
(wcześniej 30 zł/m-c)
Fundusz Parówkowy: 10zł/m-c
Migdalena: 10 zł/m-c
Malibo57: 30 zł/m-c
Nikki: 10 zł/m-c
Magdyska 25: 10 zł/m-c
Sodalis: 10 zł/m-c
(od marca)
Morisowa: 10 zł/m-c (od marca)

Brakuje: 200 zł deklaracji stałych

Teksty do ogłoszeń:
wersja mini:
[FONT=Tahoma]
[SIZE=3]Buba - sunia ideał o niepozornej aparycji.
Sunia ma kolor czarnej czekolady, około 10 lat i najwspanialszy charakter.
Jest przyjazna, spokojna, łagodna, bardzo grzeczna. Nadaje się do mieszkania, bez problemu zostaje sama w domu, nie niszczy, zachowuje czystość.
Z drugiej strony nie jest wcale anemiczna, potrafi się rozkręcić, poganiać z innym psem.
Śmiało można ją polecić niemal w każde warunki: do domu lub mieszkania, dla starszej osoby lub rodziny z dziećmi, do innych psów, do kotów.

Sunia przebywa obecnie pod Zgorzelcem, ale po dogadaniu możliwy jest transport w inne rojony Polski.
[/FONT]

[SIZE=2] wersja dłuższa od Majqi:
[quote name='majqa']
Wyrok - łatka przeciętności? Pokochajcie Bubę!

Nie jest pięknością. 7 lat tkwienia za stalą schroniskowych krat zdaje się potwierdzać powszechne przekonanie, że "choć uroda to nie wszystko" brak owej urody zamyka drzwi ku lepszej przyszłości. Smutne ale i przejmująco prawdziwe. Telefon w sprawie starszej, spokojnej, niepozornej Buby, o której tu mowa, milczy jak zaklęty. Skrzynka mailowa świeci zatrważającą pustką, a... Przyjazna, bez cienia agresji, ładnie chodząca na smyczy, wysterylizowana, zaszczepiona sunieczka czeka... czeka... czeka. Jeden Pan Bóg wie, co w jej główce siedzi, jakie myśli się tam kołaczą, co gna je ku wierze, że pewnego dnia wyjdzie zza zakrętu TEN CZŁOWIEK, WŁAŚCIWY CZŁOWIEK, JEJ CZŁOWIEK, PRZYSZŁY PAN. Oby nadzieje Buby nie okazały się płonne. Los potrafi płatać figle, częstokroć zakłada maskę ironii. Może się bowiem, okazać, trudno odrzucić tę opcję, że tych dwoje: pies i jego pan nigdy się nie zejdą. Przed takim obrotem sprawy drżą ludzie, którym czekoladowa umaszczeniem, o magnetycznym brązie rozumnych, ufnością uśmiechających się oczu Bubeńka zapadła głęboko w serca, stąd ich apel o pomoc, błaganie, by wybawienie przyszło na czas!!! To stworzenie czujące i myślące! Jak każde inne zresztą, pozbawione sensu życia (tu, sensu życia obok człowieka i dla niego), pragnie uwagi, ciepła, pieszczot, miłości, o które to łaski zabiega, nienachalnie, a z pokorą właściwą tym, którzy świadomi są pchania wózka marnej egzystencji. Z dnia na dzień, byle przetrwać, choć na moment dać wyraz własnemu istnieniu. Zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą! Przyłóżcie rękę do tego, by dla Buby zaświeciło Słońce! Niech, być może po raz pierwszy, doświadczy bycia kochaną!
Sunieczkę z powodzeniem można polecić do każdego domu (na okoliczność warunków typowo mieszkaniowych została sprawdzona: choć boi się klatki schodowej dzielnie pokonuje wyzwanie pod tytułem "schody", zachowuje czystość, bezproblemowo może być pozostawiana sama, jest przyjaźnie nastawiona wobec innych psów i suczek, może tez zamieszkać z kotem).

Osoby zainteresowane adopcją sunieczki proszone są o kontakt pod numerem 0-608088298 lub pisząc na adres mailowy j.zylkowska@poczta.onet.pl

Oto Buba w całej krasie!
Tak właśnie kochać da się!
Przeciętności szata skrywa
Psa - Anioła, i tak bywa.

Zdjęcia:
..
...
Więcej - post 4

Wpłaty (koniec stycznia):
100 zł z kundelkowej skarbonki
230 zł - Malibo57 (30 za styczeń + 200)
30 zł - Migdalena (styczeń, luty)
10 zł - Nikki
30 zł - Apsa
40 zł - nie-bazarek

Suma wpłat: 440 zł

Wydatki: 340 zł - hotel 22.01-21.02

Stan: + 100 zł

Wpłaty - luty:

30 zł - Malibo57
10 zł - Nikki
20 zł - Magdyska (za I i II)
10 zł - fundusz parówkowy
70 zł - od Floriana [']
91 zł - bazarek od Nikki
30 zł - Apsa
30 zł - łowicka skarpeta
30 zł - Czoko

Suma wpłat = 321 zł

Wydatki: 340 zł - hotel 22.02-21.03

Stan: + 81 zł

Wpłaty - marzec:

30 zł - Malibo57
10 zł - Nikki
50 zł - Evelin
30 zł - Kam
20 zł - migdalena
50 zł - Apsa
15 zł - grrysia - pachnący bazarek (żyrafa)
20 zł - sodalis (marzec + kwiecień)
60 zł - ze zwrotu za paliwo za przewóz Barrego
25 zł - selenga - bazarek DzIkIe FoTy
15 zł (16,75, w tym wysyłka) - danal1983 - pachnący bazarek - kalendarz
20 zł - iwna5702 - bazarek DzIkIe FoTy
500 zł - Nieformalny Fundusz Pomocy Zulowatym Inaczej

Suma wpłat: 850 zł

Wydatki: 340 zł - hotel 22.03-21.04

Stan: + 611 zł

Wpłaty - kwiecień:

20 zł - migdalena
20 zł - magdyska25 (2 m-ce)
30 zł - Malibo57
26 zł - morisowa (2 m-ce + bazarki)
50 - Apsa
20 zł - kam

Suma wpłat: 176 zł

Wydatki: 340 zł - hotel 22.04-21.05

Wpłaty - maj:

10 zł - migdalena
30 zł - Malibo57
10 zł - morisowa
50 zł - Apsa
20 zl - Nikki (za IV i V)
20 zł extra
30 zł - iwna5702

Suma wpłat: 170 zł

Wydatki: 340 zł - hotel 22.05-21.06

Stan: +297 zł

Wpłaty - czerwiec:
30 zł - Malibo57
10 zł - migdalena
20 zł - magdyska25 (2 m-ce)
50 zł - sodalis

Suma wpłat: 120 zł

Wydatki: 50 zł - weterynarz (odliczone z opłaty za maj)

Stan: +417 zł

Przekazane:
50 zł - Szancie
100 zł - Tytusowi
200 zł - Kręciołkowi
50 zł - Gabi
17 zł - Amosowi
/patriotyzm lokalny kazał mi to podzielić na psy z tego samego schroniska/

Z majowej wpłaty za hotel pozostało 125 zł minus 50 zł za wizytę u weterynarza -> zostało 75 zł
do przekazania:
25 zł - Dygusiowej
50 zł - Chojrakowi

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest wreszcie ta slodka czekoladka !!!!! Boziu, jaka ona "brzydka"... toz to slodziak cudny !!!!!

I ma moje 10,- zl stalych deklaracji na poczatek, zeby jak najszybciej sie skarpeta zapelnila !

Trzymaj sie slodziaku !

Posted

Jestem.

Clo - ZuziaM pyta o małego psiaka, który miał jechać z Chojrakiem - ale chyba na razie nie ma możliwości, żeby zabrać kolejnego, trochę już dużo tych staruszków w hotelikach ...

Posted

Żebym to ja wiedziała, jaki to jest ten adopcyjny typ ... dla mnie Tytus jest adopcyjny, bo oprócz młodości ma wszystko ;)
Poza tym w "ofercie" są same staruszki, ja młodych, małych w ogóle nie znam.
Wypychajcie szybciej Lilu i Kiarę ;) właśnie, jak tam Kiara po powrocie do Natalii ?
I nie widzę Cię clo na wątku Megi, biegnij nadrabiać zaległości !

Posted

watek meggi mi umknal:(moge prosic link?:))

za kiare trzeba trzymac kciuki...bo ma Pani w weekend przyjechac ja zobaczyc..ale coz tego wyjdzie nie wiem..w sumie o adopcyjne typy ciezko...najlepiej mlody i nie duzy..i jak najbardziej w typie rasy..:(bo spojrz na lilu mloda,piekna...a tel milczy...nie wspomne juz o naszym latusiu...ehh on to juz dlugo siedzi u reni i nic...a taki super sliczny psiak..

Posted

Bo ta rasa jakoś chyba średnio znana w Polsce. Kilka lat temu w jakimś magazynie pojawił się artykuł o aktorach i ich psach - wywiadu udzielał m.in Jan Nowicki, obok była fotka, na której trzymał uroczą białą pokrakę. Pomyślałam - "Fajnie, że tak się chwali swoim kundelkiem", a potem doczytałam, że to jack russel terrier, którego sprowadził z hodowli w Wielkiej Brytani ;)

Posted

Prawda, długi pobyt Adory w schronisku to dla mnie zagadka ... ale chyba jest druga w kolejce po Szancie do DT u Astaroth, więc jest dla niej jakaś szansa.
Trzymam kciuki za adopcję Kiary, oby ta Pani okazała się w porządku ...

Posted

Dzień dobry! Witam wszystkie ładne nosy:)
Zajrzę wieczorkiem.
APSA, napisz do Kundelkowej Skarbonki z prośbą o jednorazówkę - przyda się na transport i in.
Daję referencje do Obraczus87;-)